Home Weekverslagen Wereldreisweek #3 in foto’s

Wereldreisweek #3 in foto’s

Door Karlijn

We liepen kilometers door de valleien van Cappadocië, stonden vroeg op om de zonsopkomst bij Mount Nemrut te bekijken en maakten kennis met de vriendelijke inwoners van niet-toeristisch Malatya. Dit is het verslag van onze derde wereldreisweek!

Maandag: ballonvaart en roadtrip Cappadocië

Een mooier begin van de week kan ik me niet voorstellen: we maakten een ballonvaart in Cappadocië. In deze post heb ik al uitgebreid laten zien waarom ik dit zo’n geweldige ervaring vond! Na het ontbijt vertrokken we met onze huurauto naar de Ihlara Valley, waar we wandelden door een rozerode kloof met talloze verborgen rotskerken. Ook klommen we naar het grillige Selime Monastery, één van mijn favoriete sprookjesachtige bouwwerken in geweldig Cappadocië. Wat een prachtig gebied!

Weekoverzicht 3_1

Dinsdag: wandelen in de valleien van Cappadocië

Dinsdag was het stralend weer en de perfecte dag om vijf uur lang te wandelen door verschillende spectaculaire valleien. We klommen hoog boven de valleien en genoten van alle kleuren en rotsformatie die Cappadocië voortbrengt. Ik kon er geen genoeg van krijgen. 

Wereldreisweek 3_2

Woensdag: nog een dagje autohuur

Woensdag huurden we weer een auto, want er waren nog meer valleien, openluchtmusea en bijzondere rotsformaties die we wilden zien. Mijn favoriet was het Zelve Open Air Museum, dat liet zien hoe mensen leefden in de grotten. De rotshuizen leken zo weggelopen uit de Efteling.

Wereldreisweek 3_3

Donderdag: met de bus naar Malatya

Om vijf uur stonden we al naast ons bed, want we wilden de zonsopgang met alle luchtballonnen bekijken. We hadden geluk, want ze stegen op in de vallei onder het dichtstbijzijnde uitzichtspunt. Een prachtige afsluiting van vijf mooie dagen in Cappadocië. De rest van de dag bestond uit bussen naar het oostelijke Malatya (met een luxe lunch op het busstation ;)  ). Malatya is een moderne, drukke stad met 1,6 miljoen inwoners. Het was leuk om eindelijk eens in niet-toeristisch gebied rond te wandelen.

Een time lapse van het opstijgen van de ballonnen!

Wereldreisweek 3_4

Vrijdag: naar Mount Nemrut

Niet-toeristisch betekent ook dat de mensen geen woord Engels spreken. Dus begon de dag met een verwarrende conversatie met de ontbijtmedewerkers en een paniekerige receptionist, die dachten dat onze tour naar Mount Nemrut drie uur eerder begon dan wij hadden afgesproken. Het is in dit deel van Turkije soms best lastig om iets gedaan te krijgen als je geen Turks spreekt en we waren dan ook blij toen er een Engelssprekende man binnenkwam die duidelijkheid bood. Binnenkort volgt een blog over Mount Nemrut en de beelden die op de berg staan, want dit is een magische ruïne. We sliepen ergens in een klein dorp (als enige toeristen) en bekeken na een enge tocht over smalle, supersteile wegen de zonsondergang op Mount Nemrut.

Wereldreisweek 3_7

Zaterdag: zonsopgang en lang, lang wachten

Om kwart voor vier ging de wekker: opstaan voor de zonsopkomst op Mount Nemrut! Na het ontbijt werden we teruggereden naar Malatya, waar we om negen uur ’s ochtends aankwamen. Toen begon het wachten op onze nachtbus van 22.00 uur naar Kars. We dronken koffie in één van de vele hippe koffietentjes en wandelden onder grote belangstelling over de lokale markt. Van een verkoper kregen we gratis een zak vol specialiteiten van Malatya: een soort kleine zure appeltjes en zoete abrikozen. Zoveel vriendelijkheid! We namen ook de bus naar het verder oninteressante Old Malatya, waar we Engels oefenden met lokale kinderen. Toen we ’s avonds in de bus zaten waren we kapot. Wat een lange, lange dag!

Wereldreisweek 3_5

Zondag: de Armeense stad Ani

Na een nachtelijke busrit van tien uur, dwars door de bergen, langs ijs en mist (fijn!), kwamen we eindelijk aan in Kars. Deze stad ligt in het noordoosten van Turkije, tegen de Armeense grens aan. De reden van deze lange reis: Ani, een oude Armeense hoofdstad op een steppe, waar nu alleen nog ruïnes van over zijn. Hoewel het weer niet meezat (regen en onweer, eng op zo’n vlakte), is Ani heel speciaal. De groene heuvels en de resten van oude kerken die nog staan, vormen een magische combinatie en we vonden Ani één van de hoogtepunten van onze reis door Turkije.

Wereldreisweek 3_6

What’s next?

Morgen staat er weer een busdag op het programma, naar Van in Oost-Turkije. Vanuit daar vertrekt donderdag onze nachttrein naar Iran. Ik hoop dat ik vanuit Teheran een weekoverzicht kan uploaden, maar ik kan helaas niets beloven. Hopelijk tot snel vanuit Iran!

Ook leuk om te lezen

43 Reacties

Natasja 10 mei 2015 - 17:38

Wat een prachtige beelden weer, genieten! Leuk dat we zo ook mee op reis kunnen :)

Antwoord
Karlijn 11 mei 2015 - 19:03

Dank je Natasja! Ik vind het ook superleuk om deze verslagen te maken :)

Antwoord
De Wandelgek 10 mei 2015 - 17:39

Prachtig Karlijn, ga ik weer Rt-en op twitter ;-) De vlucht over Cappadocië en het bezoek aan de berg Nemrut zijn heel mooi, maar naar deze foto’s kijkend snap ik je opmerking over Ania helemaal. Dat is nog een graadje mooier Leuk geschreven ook trouwens!

Antwoord
De Wandelgek 10 mei 2015 - 17:41

Ja nog even. Wat Natasja schrijft bedoel ik ook met “leuk geschreven”. Je wordt als lezer meegevoerd op jullie reis.

Antwoord
Karlijn 11 mei 2015 - 19:04

Dank je wel Wandelgek, ook voor de retweet! Ani was inderdaad heel speciaal. Echt zo’n plek die nog vrij onbekend is en door het gebrek aan bezoekers extra mysterieus wordt!

Antwoord
Esther 10 mei 2015 - 17:45

Prachtig foto’s Karlijn;) Mount Nemrut staat ook bij mij op het verlanglijstje, lijkt me schitterend. Oh, en dat Armeense dorpje met die groene heuvels, zo mooi! Succes verder!

Antwoord
Karlijn 11 mei 2015 - 19:05

Dank je Esther, ik vond Ani en Mount Nemrut allebei geweldig! Mount Nemrut stond ook al jaren op mijn lijst, Ani kende ik nog niet zo lang. Allebei helemaal de moeite waard!

Antwoord
Tikva 10 mei 2015 - 18:03

Geweldig, zo leuk om met jullie mee te reizen. Mount Nemrut staat nog hoog op mijn wishlist en ben ook super benieuwd of jullie net zo enthousiast gaan zijn over Iran als iedereen anders die er ik ken en er geweest is.

Ik begin me echt te verheugen op deze weekoverzichtjes!

Antwoord
Karlijn 11 mei 2015 - 19:08

Fijn dat je de weekoverzichten leuk vindt! Ik hoop dat het internet de komende maanden niet zo slecht is als ik verwacht en dat ik ze gewoon kan blijven maken. Het is ook erg leuk om te doen :) Mount Nemrut was inderdaad geweldig, vanwege de beelden en vanwege de desolate omgeving. En naar Iran ben ik ook erg benieuwd. We zijn er nu vlakbij en ik kan niet wachten!

Antwoord
Robert | Traveljunks 10 mei 2015 - 18:11

Is nu al een gewoonte aan het worden, die wekelijkse verslagen van jullie reis :-) Prachtig land dat Turkije en wat mooie foto’s weer. Ik ben zeer benieuwd naar Iran en wat er verder komen gaat!

Antwoord
Karlijn 11 mei 2015 - 19:09

Ik ga proberen deze gewoonte vol te houden :) ! Ik vind het ook echt leuk om die overzichten te maken, mooi om zo even terug te kijken op de week die we achter de rug hebben. Inmiddels zijn we in Van en hebben we de eerste bordjes met ‘Iran’ boven de weg zien hangen. Nog een paar dagen en dan is het zover!

Antwoord
Mirre 10 mei 2015 - 18:32

Prachtig. En die foto’s van Ani lijken wel een schilderij! Ben benieuwd naar je verdere reizen. xx

Antwoord
Karlijn 11 mei 2015 - 19:09

Dank je Mirre, ik ga proberen om je op de hoogte te houden :) !

Antwoord
Manouk bob 10 mei 2015 - 19:33

Mee eens met Tikva! Superfijn en leuk die wekelijkse overzichtjes (en wat een discipline :)) Ani voeg ik toe aan mijn Turkije plan. Ziet er prachtig uit. Veel plezier in Iran! Liefs, Manouk P.s. Ik heb je in mijn laatste artikel jouw blog als ‘blog om te volgen’ genoemd!

Antwoord
Karlijn 11 mei 2015 - 19:15

Hoi Manouk, tot nu toe gaat het inderdaad vrij goed met de discipline! Ik ga mijn best doen om het vol te houden :) Ani is inderdaad een geweldige plek, echt eentje om op je lijst te zetten. Turkije is sowieso echt de moeite waard, we hebben al zoveel moois gezien. Heel afwisselend ook. We zitten nu in Van in het oosten en dat is een compleet andere wereld vergeleken met het toeristische westen. En enorm bedankt voor het noemen van mijn blog en Instagram-accoun, echt super!

Antwoord
Malou 10 mei 2015 - 19:54

Supermooi!! Wat is Turkije een mooi land. Zoveel meer dan alleen de toeristische kustplaatsen bomvol all in resorts. Mooi om te zien.
En dat Armeense stadje ziet er ook geweldig uit. Ik kijk nu alweer uit naar het volgende weekoverzicht. :-)

Antwoord
Karlijn 11 mei 2015 - 19:20

Hoi Malou, leuk dat je de weekoverzichten volgt :) ! Turkije is inderdaad een prachtig land, er is zoveel te zien qua landschapen en cultuur. Eigenlijk zonde dat het land vooral bekend is van de kusten vol massatoerisme! Inmiddels zitten we in het oosten, en dat lijkt totaal niet meer op het toeristische westen van Turkije :)

Antwoord
Nanda 10 mei 2015 - 22:20

Oh Karlijn, ik blijf erbij, wat een magisch gezicht ál die ballonnen! Het Iran gedeelte van je reis was hetgeen waar ik me het meest op zit te verheugen, maar jeetje, wat is dit een feest om te lezen telkens. Ik duim met je mee voor goede verbinding ;-).

Antwoord
Karlijn 11 mei 2015 - 19:24

Hoi Nanda, die ballonnen zijn inderdaad magisch! Ik vond het zo prachtig om ze allemaal op te zien stijgen vanuit de vallei. Bijna een emotioneel momentje :) Inmiddels zitten we in Van, in het oosten van Turkije. Iran is nu heel dichtbij en ik ben zo benieuwd! Ik hoop dat het duimen helpt en dat de verbinding een beetje meezit!

Antwoord
Eva - eighty7 10 mei 2015 - 23:25

Wat een prachtig gebied inderdaad! Heel benieuwd naar jullie avonturen in Iran!

Antwoord
Karlijn 11 mei 2015 - 19:24

Hoi Eva, wij zijn ook heel benieuwd! Iran is vast weer een compleet andere wereld :)

Antwoord
Yvon 11 mei 2015 - 02:56

Wat is Ani prachtig! Je weekoverzicht doen mijn bucketlist gestaag groeien. Bedankt daarvoor ;)
En wat andere ook al schreven; je weekoverzicht is al iets geworden om naar uit te kijken.
Waar ik ook naar uitkijk is Iran!

Antwoord
Karlijn 11 mei 2015 - 19:27

Hoi Yvon, graag gedaan ;) Fijn dat je de weekoverzichten leuk vindt, ik hoop dat ik ze de komende maanden kan blijven maken, ook in slechtere internetgebieden! Wij kijken ook erg uit naar Iran, we zijn zo benieuwd!

Antwoord
Sabine 11 mei 2015 - 05:16

Wat mooi allemaal! En spannend naar Teheran. Ben heel benieuwd naar hoe je het daar gaat vinden!

Antwoord
Karlijn 11 mei 2015 - 19:28

Hoi Sabine, wij zijn ook heel benieuwd! Ik hoor alleen maar positieve verhalen over Iran, dus ik denk dat we het heel gaaf gaan vinden :)

Antwoord
Sandra 11 mei 2015 - 10:40

Echt zo mooi weer om te zien… En die timelapse van het opstijgen van de luchtbalonnen, GAAF! Dat moet echt magisch geweest zijn. Je hebt mij wel een klein beetje overgehaald om meer tijd te gaan spenderen in Turkije! Ik hoop over een aantal jaar een overlandtocht te gaan maken van Nederland naar Singapore voor een aantal maanden en ik zie dat ik Turkije absoluut hoog op de lijst moet zetten. Leuk!

Antwoord
Karlijn 11 mei 2015 - 19:33

Hoi Sandra, Turkije is echt enorm de moeite waard! En die ballonnen…ik kreeg er geen genoeg van. Gaaf dat je plannen hebt voor een overlandtocht. Ons eerste plan voor deze wereldreis was ook zelf rijden van Nederland naar Singapore met een eigen Landcruiser, dat leek ons de ultieme reis. Nog steeds eigenlijk, maar we durfden het toch niet helemaal aan. Ook de enorm hoge kosten voor zelf rijden in China (en alle regels die daaraan vastzitten) hielden ons een beetje tegen. Maar toch zeggen we hier regelmatig tegen elkaar: zelf rijden was ook geweldig geweest. Gaaf hoor, als je het gaat doen! Hoe lang wil je voor die reis uittrekken?

Antwoord
Linda 11 mei 2015 - 19:42

Wat mooi zeg! Ik ben zo jaloers op je fotos en je mooie reis! Ik wil nu eigenlijk per direct naar turkije en daar rondreizen naar alle plekken die je noemt :) Super mooie foto’s :) en leuk om een update te lezen

Antwoord
Karlijn 12 mei 2015 - 15:30

Dank je Linda! Leuk om te lezen dat het inspirerend werkt, Turkije is ook zo mooi :) Ik ga mijn best doen om de blog regelmatig te blijven updaten!

Antwoord
Annika 11 mei 2015 - 20:21

Wauw wat hebben jullie weer veel mooie dingen in een week gedaan! Iran klinkt spannend, ben heel benieuwd!

Antwoord
Karlijn 12 mei 2015 - 15:28

Hoi Annika, het was inderdaad een superweek! We zijn ons nu aan het voorbereiden op Iran, we zijn enorm nieuwsgierig!

Antwoord
Let's travel and see 11 mei 2015 - 21:28

Wat een onwijs gave foto’s Karlijn! Cappadocie lijkt me prachtig! En die ballonnen hebben iets magisch:) Ani ziet er ook prachtig uit, beetje mysterieus! Heel gaaf!

Antwoord
Karlijn 12 mei 2015 - 15:28

Dank je Saimi! Cappadocie is echt geweldig. Ik was al bijna aan het kijken hoe ik zo’n grotwoning kon kopen en een ‘Ik vertrekje’ zou kunnen doen ;) Zo mooi daar! En Ani was inderdaad ook super. We hadden best slecht weer, maar dat versterkte de mysterieuze sfeer alleen maar. Een bijzondere plek!

Antwoord
Maria 11 mei 2015 - 21:33

Wat schrijf je mooi en wat een mooie foto’s voor jullie en ons is het genieten !!

Antwoord
Karlijn 12 mei 2015 - 15:26

Dank je Maria, dat is heel leuk om te horen :) !

Antwoord
Simone | Paper Travels 12 mei 2015 - 21:33

Wat ziet dat er allemaal gaaf uit! Hele mooie foto’s en zo leuk om met jullie mee te lezen. Ben echt heel benieuwd ook hoe het je in Iran gaat bevallen!

Antwoord
Karlijn 13 mei 2015 - 08:50

Dank je Simone! Wij zijn ook enorm benieuwd naar Iran. Morgen gaat onze nachttrein, spannend!

Antwoord
Liese 13 mei 2015 - 15:16

Wauw, echt prachtige foto’s! Dit is een deel van Turkije dat ik zéker eens wil gaan bezoeken, al helemaal na het lezen van deze post :)

Antwoord
Karlijn 13 mei 2015 - 18:05

Dank je Liese, dat is leuk om te horen :) Turkije buiten de grote kustplaatsen is echt een aanrader, er is zoveel moois te zien!

Antwoord
Reggy | Project R. 14 mei 2015 - 04:31

Wauw, wat een prachtige foto’s weer. En ik ben niet zo van het vroege opstaan; maar voor een zonsopkomst maak ik nog wel eens een uitzondering. Het is dan nog zo heerlijk rustig – en met uitzicht op deze luchtballonnen. Heel magisch! Turkije heeft stiekem nog meer geheimen dan ik dacht. Dankjewel voor het delen!

Antwoord
Karlijn 14 mei 2015 - 14:27

Graag gedaan Reggy! Ik ben ook slecht in vroeg opstaan, maar af en toe kan het erg de moeite waard zijn. In dat geval was dat zeker zo, het zien opstijgen van al die ballonnen was heel speciaal :)

Antwoord
Marcella 15 mei 2015 - 11:51

Ik vind Mount Nemrut echt heel bijzonder. Alleen al op de foto’s hangt er echt een magische sfeer. Je leert me vanalles over Turkije wat ik helemaal niet wist. Onwijs leuk natuurlijk! Ani ziet er ook tof uit trouwens, mooie foto’s!

Antwoord
Karlijn 15 mei 2015 - 16:42

Dank je Marcella! Ik vind het echt superleuk om te lezen dat mensen zo verrast zijn door Turkije, daar hoopte ik ook een beetje op!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.