Home Weekverslagen Wereldreisweek #1 in foto’s

Wereldreisweek #1 in foto’s

Door Karlijn

Onze eerste week op wereldreis is alweer voorbij! Ik probeer regelmatig te bloggen over alles wat we meemaken, maar helemaal bijhouden kan ik het niet. Daarom wil ik elke zondag (als wifi meewerkt) een weekoverzicht plaatsen, met maximaal een paar foto’s per dag. Dan weten jullie waar we zijn en wat we allemaal gedaan hebben. Dit is de eerste aflevering! 

Maandag: de dag van vertrek

Je bereidt je wereldreis een jaar voor en je spaart je suf voor het ultieme doel. En dan is het eindelijk zover en dan denk je alleen maar: ik wil geen afscheid nemen! Dat was onze eerste wereldreis zo en dat was nu hetzelfde. Ik heb van deze dag dan ook geen foto’s, ik was nog niet echt in de stemming. We vlogen naar Istanbul vanaf Eindhoven Airport en probeerden de knop om te zetten. Gelukkig was dat tegen het eind van de avond alweer aardig gelukt.

Dinsdag: Istanbul opnieuw ontdekken

Het regende de hele ochtend en dus gingen we overal naar binnen. We bezochten de Hagia Sophia, doken de Grand Bazar in en haalden bus- en treinkaartjes op. Zo gaaf dat we de trein naar Iran gaan nemen, ik ben erg benieuwd! ’s Middags was het wel mooi weer, dus slenterden we over de Galatabrug, wandelden we door het hippe Karaköy en testten we wat cafés uit. Een relaxed begin van de reis.

Weekverslag 1_1

Woensdag: regen en nog eens regen

We hadden grootse plannen en waren onder andere van plan om naar de Aziatische kant van Istanbul te varen. Maar het weer was ’s ochtends zo slecht dat we uiteindelijk vooral in cafeetjes zaten en moskeeën ingingen. ’s Middags namen we een taxi naar de wijk Ortaköy, een buurt met leuke tentjes en terrasjes, die nu helaas helemaal verregend waren. De rest van de middag liepen we wat door Taksim en kwamen we weer terecht in Karaköy. Wat een leuke wijk is dat!

Weekverslag 1_2

Donderdag: elf uur bussen naar het zuiden

Het regende alweer toen we wakker werden, dus we waren er klaar mee. Weg uit Istanbul, naar het zuiden toe! We namen de bus naar Selçuk, een rit van ruim elf uur. Dat is lang, maar in de Turkse bussen is het prima te doen. De bus had wifi, elke stoel had een eigen schermpje met internet en films en we stopten regelmatig. We gingen zelfs nog een stuk met de ferry, dus het was best een afwisselende rit. Om acht uur ’s avonds kwamen we aan in Selçuk, waar we in een gezellig guesthouse sliepen. Voor ons gevoel was de reis nu echt begonnen.

Weekverslag 1_3

Vrijdag: fan van Ephesus

Over ons bezoek aan Efeze heb je al alles kunnen lezen, dus daar zal ik je niet verder mee vervelen. Het was echt geweldig, wat een prachtige oude stad. ’s Middags bezochten we nog wat opgravingen in Selçuk zelf en klommen we naar het fort boven de stad. Een hele mooie dag, met (eindelijk) veel zon!

Weekverslag 1_4

Zaterdag: roadtrip!

Gisteren werd onze huurauto afgeleverd en startte onze roadtrip van vier dagen. Er stonden weer drie oude Romeinse steden op het programma: Didyma, Miletus en Priene. Je moet ervan houden, van al die stenen, maar wij zijn er dol op. Ook deze drie ruïnes waren weer prachtig en allemaal heel anders.

Weekverslag 1_5

Zondag: via Aphrodisias naar Pamukkale

Vandaag reden we van Selçuk naar Pamukkale. Best een lange rit, mede door een bezoek aan, je raadt het al, weer een Romeinse stad. Aphrodisias bleek prachtig, ook dankzij de besneeuwde bergtoppen op de achtergrond. Aan het eind van de middag arriveerden we in Pamukkale, bekend om de kalkstenen terrassen. Daarover later meer!

Weekverslag 1_6Vinden jullie zo’n weekoverzicht een goede manier om op de hoogte blijven? Ik ben benieuwd!

 

 

Ook leuk om te lezen

50 Reacties

Chantal 26 april 2015 - 21:10

Dag Karlijn,

Wekelijks een verslagje met jullie ervaringen is zalig. Ik kijk er naar uit !

Groetjes,
Chantal

Antwoord
Karlijn 27 april 2015 - 19:42

Hoi Chantal, dat is super om te horen! Ik ga mijn best doen om het goed bij te houden, het is ook erg leuk om zo’n verslag te maken :)

Antwoord
Tikva 26 april 2015 - 21:10

Ja heel erg leuk om het op deze manier te doen, een beetje alexinwanderland. Fijn nu al zoveel blogpost maar kan me heel goed voorstellen dat je op een gegeven moment te veel te vertellen hebt of te slecht internet.

Ik ben ook gek op archeologie dus ben benieuwd welke was je favoriet na efeze?

Antwoord
Karlijn 27 april 2015 - 19:47

Hoi Tikva, Alex heeft me ook wel een beetje geïnspireerd voor deze rubriek! Je kunt op de blog eigenlijk niet bijhouden wat je allemaal doet en zo kan iedereen toch zien waar we op dat moment zijn en wat we die week beleefd hebben. Dat slechte internet zal ook nog wel een punt worden. In Iran en Turkmenistan verwacht ik er bijzonder weinig van ;) Wat betreft de opgravingen: lastig om te bepalen welke we na Ephesus het mooiste vonden! Ik denk toch Didyma, waar een van de grootste tempels uit de oudheid heeft gestaan. Er is niet eens zoveel meer van over, maar je kunt nog wel goed zien hoe enorm hij geweest moet zijn. Erg indrukwekkend!

Antwoord
De Wandelgek 26 april 2015 - 21:15

Goed idee! :-) Mooi hoor al die oude Romeinse steden.

Antwoord
Karlijn 27 april 2015 - 19:42

Ja he Wandelgek! Ik ben dol op oude opgravingen en we hebben hier al hele mooie sites gezien!

Antwoord
Wacca 26 april 2015 - 21:15

Jammer van het weer in Istanbul, gelukkig beterde het na de elf uur durende busrit! Heel veel plezier tijdens jullie wereldreis! Ik kan nu al niet wachten tot volgend weekend ;)

Antwoord
Karlijn 27 april 2015 - 19:41

Hoi Liesbeth, het was inderdaad fijn om de regen in Istanbul te kunnen ontvluchten! Fijn dat je het weekoverzicht leuk vindt, ik ga mijn best doen om het de komende maanden vol te houden (al denk ik dat het in Iran lastig gaat worden, wifi-technisch) :)

Antwoord
Marlies 26 april 2015 - 21:21

blijven doen wat mij betreft!!!!

Antwoord
Karlijn 27 april 2015 - 19:38

Leuk Marlies, ik ga mijn best doen!

Antwoord
Esther 26 april 2015 - 21:26

Goed idee, lekker zo doorgaan! Turkije heeft toch een hoop mooie plekjes;)

Antwoord
Karlijn 27 april 2015 - 19:38

Ga ik doen :) ! Turkije is inderdaad prachtig. Zoveel cultuur ook, echt geweldig!

Antwoord
Jussi 26 april 2015 - 22:18

Jullie reis is nu echt begonnen. Wat gaaf. Het lijkt mij geweldig elke week een verslag zoals deze te lezen. Ik hoop dat je dat vol blijft houden, ik kijk er naar uit! Fijne reis!

Antwoord
Karlijn 27 april 2015 - 19:36

Dank je Jussi! Ik ga mijn best doen voor de weekoverzichten. Als wifi een beetje meewerkt, dan komt het helemaal goed :)

Antwoord
Edith | [travel.create.repeat] 27 april 2015 - 03:32

Leukleukleuk! Ik hou echt zo van Turkije, heerlijk om jullie reis in foto’s te kunnen volgen!

Antwoord
Karlijn 27 april 2015 - 19:35

Wij vinden Turkije ook erg fijn! Ik ga mijn best doen om de weekoverzichten te blijven plaatsen :)

Antwoord
Robert | Traveljunks 27 april 2015 - 07:32

Leuk zeg, om jullie reis zo te volgen. Ik heb een behoorlijk déjà vu bij het zien van al die oude steden. Ik denk dat ik dat bij een eventueel verslag van het oosten van Turkije ook ga krijgen :-)

Antwoord
Karlijn 27 april 2015 - 19:34

Hoi Robert, leuk dat jij al die oude steden ook hebt bezocht :) Waar ben je allemaal geweest in het oosten van Turkije? Wij gaan na Fethiye de route Cappadocia, Mount Nemrut, Kars en Van proberen te doen. Het zuidoosten is helaas te onveilig vanwege Syrië, anders had ik die regio ook graag aangedaan. Mocht je tips hebben, dan zijn ze van harte welkom!

Antwoord
Robert | Traveljunks 28 april 2015 - 07:58

Tussen Antalya en Konya heb je in enkele bergdorpen prachtige honderden jaren oude houten moskeeën, wat geweldig mooi is. Die dorpen zijn ook zeer fotogeniek De zoutvlakte van Tuz Gölü is ook prachtig. De stad Kayseri is leuk als stop-over.

Het meer Hazar was het laatste, want het was in de dreigende tijd van de pkk en we zijn toen van daaruit via de kust rtichting westen gegaan. Veel succes!

Antwoord
Karlijn 28 april 2015 - 19:20

Hoi Robert, dat klinkt goed! Ik ga eens kijken of we er tijd voor kunnen maken. Van die zoutvlakte had ik nog nooit gehoord, dank voor de tip!

Antwoord
Saskia | KidsErOpUit 27 april 2015 - 08:27

Jaaa! Mee doorgaan. Erg leuk om zo mee te krijgen waar jullie allemaal zijn geweest die week.

Antwoord
Karlijn 27 april 2015 - 19:32

Dank voor je reactie Saskia, ik ga proberen om het maken van weekoverzichten vol te houden!

Antwoord
Sam 27 april 2015 - 10:48

Leuk, zo’n weekoverzicht! (maar ik lees de andere stukjes ook ☺️)

Sam

Antwoord
Karlijn 27 april 2015 - 19:31

Goed bezig Sam ;) !

Antwoord
antonette - we12travel 27 april 2015 - 12:03

Jaaaa een selfie!!! Well done girl ;-) hahaha. Maarre, lees graag de rest van je reis op deze manier. En wellicht is het voor jezelf ook leuk om terug te lezen wat je elke dag gedaan hebt, met zoveel indrukken en verschillende plekken. Ben heel benieuwd naar Pamukkale trouwens!

Antwoord
Karlijn 27 april 2015 - 19:30

Goed he, die selfie ;) Ik denk dat het inderdaad voor ons heel leuk is om die verslagen later terug te lezen, je maakt zoveel mee in een week. Over Pamukkale komt snel een verhaal, echt een aparte plek!

Antwoord
Ester 27 april 2015 - 13:01

Ja, leuk zo’n overzicht! Jammer van het weer in Istanbul, maar als je weinig gebonden aan een plek kan je ook zo makkelijk doorreizen :-)

Antwoord
Karlijn 27 april 2015 - 19:27

Hoi Ester, het scheelde ook dat ik al twee keer eerder in Istanbul was geweest. Dan heb je ook weer wat sneller gezien. Maar het weer in Istanbul is wel een ding, ons eerste tripje daar naartoe viel ook compleet in het water!

Antwoord
Kimber - Reisgenie 27 april 2015 - 16:07

Yes! Super leuk! Op Instragram zie ik ook al veel voorbij komen, maar op deze manier reizen we allemaal een beetje met je mee. Heel tof.

Antwoord
Karlijn 27 april 2015 - 19:26

Leuk Kimber, dan ga ik ermee door ;) Zo’n overzicht is ook erg leuk om te maken!

Antwoord
Chantal 28 april 2015 - 06:34

Jaaa! Leuk leuk!

Antwoord
Karlijn 28 april 2015 - 19:19

Mooi :) !

Antwoord
Sarah 28 april 2015 - 07:02

Zeer leuke manier om op de hoogte te blijven. Blijven doen! Goede reis!

Antwoord
Karlijn 28 april 2015 - 19:19

Dank je Sarah, ik ga mijn best doen!

Antwoord
pascal 28 april 2015 - 20:51

Dan hoop ik maar dat je genoeg wifi vind om de berichten te blijven posten! Mooi verhaal.

Antwoord
Karlijn 28 april 2015 - 21:10

Ik hoop het ook Pascal, dank je! Leuk dat je reageert :)

Antwoord
Malou 28 april 2015 - 21:28

Hartstikke leuk zo’n overzicht!

Antwoord
Karlijn 29 april 2015 - 07:49

Mooi dat je het leuk vindt Malou, ik ga ermee door!

Antwoord
Natasja 29 april 2015 - 12:50

Jaaa, zeker blijven doen! Superleuk om op deze manier te volgen waar jullie zijn!

Antwoord
Karlijn 29 april 2015 - 19:03

Ik ga zeker mijn best doen Natasja, dank voor je reactie!

Antwoord
Laura - What About Her 30 april 2015 - 09:06

Jaaa, super fijn dit. Ik geniet zo met je mee!

Antwoord
Karlijn 1 mei 2015 - 08:55

Leuk dat je meeleest Laura! Ik ga mijn best doen met de weekoverzichten :)

Antwoord
Sandra 30 april 2015 - 11:27

Jaaaa onwijs leuk! Het lukt me niet altijd om via social media op de hoogte te blijven, dus ik vind het extra leuk om het op deze manier te zien! Wat een gave steden zeg, die Romeinse steden. Ik bezocht er ook een aantal in Turkije, jaaaren terug! Leuk om te zien dus ik hoop dat het je de komende periode ook gaat lukken qua zin en WiFi!

Antwoord
Karlijn 1 mei 2015 - 08:58

Leuk dat je ook een aantal van die steden hebt bezocht! Ik vind dat soort sites altijd zo prachtig :) Ik ga mijn best doen met de weekoverzichten, al zal het in Iran en Turkmenistan wel erg lastig worden ;)

Antwoord
Marcella 1 mei 2015 - 20:44

Tof dat je ons op de hoogte houdt Karlijn! Zo leuk dat je al veel moois hebt gezien. Keep going! ;-)

Antwoord
Karlijn 3 mei 2015 - 08:49

Ik doe mijn best Marcella :) !

Antwoord
Debby 3 mei 2015 - 23:26

Ha Karlijn, jazeker heel leuk die wekelijkse updates!! En ook om jullie zo te volgen op jullie avontuur! Heb net de blogs in 1x gelezen, zijn net zelf terug uit Londen met de kids, was geweldig!! ;)

Antwoord
Karlijn 5 mei 2015 - 15:09

Wat fijn dat Londen geweldig was, dat kon ook bijna niet anders! Ik ga proberen om de wekelijkse updates bij te houden, ik vind het zelf ook zo leuk om te doen :)

Antwoord
martje wendel 10 mei 2015 - 20:52

Weer genoten van zoveel moois. Blij dat het nare gevoel van afscheid op de achtergrond is gekomen. Leven met Ward en jou mee.
Liefs, Vic en ik.

Antwoord
Karlijn 11 mei 2015 - 19:22

Hoi Martje, leuk dat jullie meelezen! En meeleven :) We zitten inmiddels helemaal in ons reisritme en het vervelende gevoel is weg, al mis ik mijn nichtje en neefje wel erg. Gelukkig zien we ze af en toe nog via Skype!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.