Home Australië Weekverslag #6: walvissen spotten en naar Fraser Island

Weekverslag #6: walvissen spotten en naar Fraser Island

Door Karlijn

Wat is Australië toch een briljant land. Waarom ik hier nooit naartoe ben geëmigreerd is me een raadsel, maar we doen het nu maar met een prachtige reis. Ook niet verkeerd! De afgelopen week reden we langs de Oostkust, wandelden we door nationale parken, gingen we walvissen spotten en raceten we in twee dagen langs de hoogtepunten van het schitterende Fraser Island. Dit is het weekverslag van de zesde week van onze lange reis.

Byron Bay

Zondag: de omgeving van Byron Bay bekijken

Voor deze zondag hebben we geen grootse plannen. We zitten nog steeds in het relaxte surfplaatsje Byron Bay en daar vermaken we ons prima. We beginnen rustig met een uitgebreid, fotogeniek ontbijt bij Safya en dan rijden we naar The Farm, een actieve boerderij met onder andere een bakkerij en een goed restaurant. Voor de lunch is het nog te vroeg, dus rijden we door naar Bangalow, een heel schattig plaatsje niet ver van Byron Bay. We wandelen wat langs de leuke straten met mooie winkels, drinken ergens koffie en dan staat surfersparadijs Lennox Head op het programma. Lennox Head heeft een supermooi strand en natuurlijk liggen er volop goede surfers in het water. Altijd leuk om te zien!

Springbrook National Park

Maandag: naar Noosa via Springbrook National Park

Heel ver hoeven we vandaag niet te rijden, dus tijd genoeg om een leuke stop in te plannen. We kiezen voor Springbrook National Park, met prachtige uitzichten, mooie watervallen en veel mogelijkheden voor het maken van korte wandelingen. Ik had nog nooit van dit park gehoord, maar we vonden het een aanrader. Aan het eind van de middag komen we aan in Noosa en dat vinden we meteen een leuke plaats. Prachtige huizen aan het water, bootjes, pelikanen, hippe restaurantjes en cafés: heerlijk! Voor de grap kijken we in de etalages van de talrijke makelaarskantoren die we tegenkomen en we zien dat het even sparen wordt om naar Noosa te kunnen emigreren. Zodra we miljonair zijn, komen we terug. 

Noosa National Park

Dinsdag: wandelen door Noosa National Park

We zijn naar Noosa gekomen voor Noosa National Park en vandaag gaan we hier een kustwandeling maken. Die blijkt prachtig: langs witte stranden en hoge kliffen, met walvissen en dolfijnen langs de kust en zelfs een aantal schildpadden. Aan het eind van de wandeling kun je de bus naar Noosa terug nemen, maar we besluiten dwars door het park terug te lopen en onderweg nog een uitzichtpunt aan te doen. Als we weer bij ons motel zijn, staat er ruim 21 kilometer op mijn Fitbit. Goed ons best gedaan dus, in het kader van de training voor de Mount Everest Base Camp-trek.

walvissen Hervey Bay

Woensdag: walvissen spotten in Hervey Bay

Al verschillende keren hebben we whale watch-tours gedaan en elke keer was het toch licht teleurstellend. Meer dan een halve staart hebben we eigenlijk nooit gezien. Maar we hebben inmiddels al zo ontzettend veel walvissen gespot vanaf de kust, dat we toch weer een whale watch-tour boeken. In Hervey Bay, waar je 100% garantie hebt dat je walvissen ziet in het juiste seizoen, ook doordat de dieren hier meestal een tijdje blijven ‘hangen’. En hoewel we geen springende walvissen zien, is het een geweldige tour. We zien zes walvissen, ze slaan met hun vinnen en staart op het water, ze komen heel dichtbij en doordat het water zo helder is, kunnen we ze helemaal bekijken. Supergaaf!

Fraser Island

Donderdag en vrijdag: tweedaagse tour op fantastisch Fraser Island

Fraser Island was één van de hoogtepunten van mijn backpackreis door Australië en ik wilde graag terug. Ward was er nog nooit geweest, dus hij wilde het eiland natuurlijk ook zien. Twee dagen reden we in een 4WD-bus van Fraser Explorer Tours het hele eiland over en het was net zo gaaf als ik me herinnerde. De knalblauwe en groene meren, de zandduinen, het eindeloze strand, het groene binnenland, de schitterende uitzichten: Fraser Island is echt geweldig. Een uitgebreide blog over onze tour volgt zo snel mogelijk!

Fraser Island

Zaterdag: een reisdag naar Rockhampton

Komende week gaan we twee dagen zeilen bij de Whitsunday Islands en die tour start in Airlie Beach. Dat is meer dan tien uur rijden vanuit Hervey Bay en die afstand wilden we niet in één dag afleggen. Daarom reden we vandaag naar Rockhampton, een stad halverwege. Veel bijzonders is hier niet te doen, maar er is wel een kleine, mooi opgezette en gratis dierentuin. Eindelijk konden we koala’s en kangoeroes zien. Want we zijn al tientallen borden tegengekomen van koala’s met de mededeling ‘we live here too’ erbij, maar zich laten zien, ho maar ;)

Rockhampton

Komende week staat vooral in het teken van de Whitsunday Islands. Volgende week lezen jullie er alles over. Fijne zondag!

Ook leuk om te lezen

19 Reacties

Charlotte 28 juli 2019 - 07:33

Wauw die walvissen! Prachtig!!!!

Antwoord
Karlijn 29 juli 2019 - 02:03

Was inderdaad heel mooi! Alleen dat springen, dat wilde maar niet ;)

Antwoord
Debby 28 juli 2019 - 15:17

Wauw schitterend Karlijn!!

Antwoord
Karlijn 29 juli 2019 - 02:03

Het bevalt ons hier ook zo goed :) !

Antwoord
Susan 28 juli 2019 - 23:32

Wat heerlijk zeg die Australische ‘winter’ – volgende keer ga ik ook eens echt stoppen in Springbrook en hopelijk mijn man over halen om naar de Whitsundays en Frasers te gaan (als Australier lijkt hem dat juist allemaal heeeel saai…).

Antwoord
Karlijn 29 juli 2019 - 02:01

Haha! Grappig dat je je eigen land altijd zo weinig waardeert ;)

Antwoord
Karlijn 29 juli 2019 - 02:05

Haha, wat waarderen we ons eigen land to g altijd slecht ;)

Antwoord
Angela 29 juli 2019 - 21:45

Wat ben je toch een fantastische reis aan het maken, Karlijn. Elke week smul ik weer van je foto’s en verhalen. Net of ik er zelf bij ben. ???

Antwoord
Karlijn 31 juli 2019 - 06:29

Wat leuk om te horen, fijn dat je meeleest!

Antwoord
Robert 3 augustus 2019 - 09:09

Het ziet er allemaal prachtig uit. Dit deel van Australië hebben wij nog steeds niet bezocht en zal er over een paar maanden ook in inpassen. We willen de volgende keer (ja ja, die komt er zeker ;-) ) meer van Queensland zien, dus zou het centralere deel van de oostkust wel eens kunnen passen. Het ziet er i.i.g. zeer verlokkend uit :-)

Antwoord
Karlijn 5 augustus 2019 - 09:47

Dat is het ook echt! Ik was tijdens mijn vorige reis het minst onder de indruk van dit deel van Australië, maar ik vind het nu fantastisch allemaal. En zo relaxed!

Antwoord
Ruud 6 augustus 2019 - 09:28

Ow heerlijk! Direct weer heimwee naar Australië!

Wij hebben overigens toen in Noosa NP onze eerste wilde koala gespot! Tip: vraag bij de ingang van het park aan een van de rangers of ze weten waar de koala’s zitten, zij zijn doorgaans redelijk op de hoogte van de laatste sightings.

Antwoord
Karlijn 8 augustus 2019 - 12:57

Goede tip Ruud, dank je wel :) !

Antwoord
Dominique | dominiquetravels.com 7 augustus 2019 - 06:35

Leuke spots allemaal! Ik ben pas één keer kort in Australie geweest en zou graag weer een keer teruggaan. Tof dat jullie walvissen gespot hebben! Ik heb een poging gedaan op de Azoren, maar daar heb ik alleen dolfijnen gespot (hoewel dat natuurlijk ook heel leuk was)

Antwoord
Karlijn 8 augustus 2019 - 12:57

Ook superleuk! Walvissen werken gewoon bijna nooit lekker mee ;)

Antwoord
Marcella Molenaar 8 augustus 2019 - 14:07

Kangaroos had je wel in het wild gezien al toch? Mijn reiskriebels worden wel heviger na het lezen van jouw blogs hoor, jeetje, wat lijkt het me een gaaf land! Ik tel bijna minder dan 200 dagen af nog ;-)

Antwoord
Karlijn 9 augustus 2019 - 04:36

Ja, kangoeroes hebben we al wel gezien. Australië is echt geweldig, ik snap dat je hard aftelt!

Antwoord
reisblogger 9 augustus 2019 - 11:05

Fantastisch artikel, zeer informatief.

Antwoord
Fraser Island tour: hoogtepunt van reis oostkust Australië - Karlijn Travels 20 augustus 2019 - 07:00

[…] uitzichten over golvende duinen. Twee volle dagen brachten we door op Fraser Island aan de oostkust van Australië en daarna had ik er nog geen genoeg van. In deze post lees je alles over onze tweedaagse tour met […]

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.