Home Azië I Weekverslag #16: naar een handlezeres op Bali en terug in Bangkok

Weekverslag #16: naar een handlezeres op Bali en terug in Bangkok

Door Karlijn

Onze laatste week in Indonesië was weer een hele fijne. We aten heel lekker in Ubud, deden een kookworkshop, ik testte spa’s, we zwommen bij watervallen én we lieten onze handpalmen lezen door een Balinese handlezeres. Misschien wel de meest bijzondere ervaring van deze trip. Verder kwamen we eergisteren aan in Bangkok, één van onze favoriete steden. In dit weekverslag lees je er alles over.

dorpswandeling Munduk

Zondag: wandeling door het dorp van Sudi

We verblijven bij Gunung Paradis Retreat, in de omgeving van Munduk. Met medewerker Sudi maken we een wandeling door de omgeving. Het is hier prachtig: bergachtig, met groene rijstvelden en kleine dorpen. We brengen ook een bezoekje aan Sudi’s huis, ontmoeten zijn vrouw, dochtertje en moeder en zien hoe hij woont. Erg interessant om te zien. ’s Middags doen we niet veel. We liggen aan het zwembad en ik krijg een massage. Het kan slechter!

Munduk Bali

Maandag: een trekking in het noorden van Bali

Tijd om meer van Noord-Bali te gaan zien. Vandaag doen we een trekking naar de Secret Gardens of Sambangan, samen met gids Ji. Ook hier is het weer prachtig. Bali heeft nog steeds zoveel mooie plekken buiten het toeristische zuiden. We zwemmen in de Blue Lagoon, bewonderen Aling Aling Waterfall en springen van een rots bij Kroya Waterfall. Noord-Bali is echt een aanrader.

Dinsdag: handen laten lezen in Munduk

Voordat we naar Ubud vertrekken, staat er iets heel bijzonders op het programma. Er komt een handlezeres naar ons hotel en ze gaat onze handpalmen lezen. Nu zijn Ward en ik allebei heel nuchter en zit er geen greintje zweverigheid in ons, maar op aanraden van de Nederlandse eigenaren van ons hotel, besloten we dit toch eens te proberen. Er komt een aparte blog over, maar ik kan alvast vertellen dat we compleet van onze sokken werden geblazen. Het was ongelofelijk wat Elou allemaal over ons wist te vertellen, zonder dat ze ons ook maar een seconde had gesproken van tevoren. Alles klopte. Nu hopen dat haar toekomstvoorspelling ook klopt, want dan hebben we niets te klagen. Na deze bijzondere ervaring rijden we naar Ubud, waar we nog drie nachten doorbrengen.

Ubud eten

Woensdag: luxe uit eten in Ubud

Echte plannen hebben we niet vandaag. Na het ontbijt ga ik eerst even werken en dan lopen we richting de Campuhan Ridge Walk, aan de rand van Ubud. Die heb ik al eerder gelopen, maar Ward nog niet. Dit is een leuke, korte wandeling over een heuvelrug, die eindigt in de rijstvelden. Prima besteding van de ochtend! Op de terugweg lunchen we bij Milk & Mado en we eten één van de lekkerste sushibowls ooit. ’s Middag test ik weer eens een nieuwe spa in Ubud en ’s avonds gaan we uit eten bij Nusantara, een heel bijzonder restaurant. Nusantara serveert gerechten uit verschillende Indonesische regio’s, met een eigen, creatieve slag. Wat duurder dan andere restaurants in Ubud, maar erg de moeite waard. 

kookworkshop Ubud

Donderdag: kookworkshop in Ubud

We zetten het lekkere eten nog maar even voort, want deze ochtend hebben we een kookcursus in Ubud. Dat hebben we jaren geleden ook al eens gedaan en we vonden het toen erg leuk. Deze keer is het ook weer een succes. We beginnen met een bezoek aan de markt van Ubud, waar we uitleg krijgen over kruiden en andere ingrediënten. Het koken zelf doen we in een familiehuis net buiten Ubud en we bereiden een stuk of acht gerechten. Allemaal even lekker! ’s Middags wandelen we nog wat door Ubud en dan zit onze tijd op Bali erop.

Bangkok

Vrijdag: reisdag naar Bangkok

Vandaag is weer eens een reisdag, maar Bali en Bangkok hebben één ding gemeen: het verkeer is er verschrikkelijk. Na vlucht van vier uur landen we om half vier in Bangkok en daarmee komen we midden in de vrijdagmiddagspits terecht. We doen er zeker twee uur over om bij ons sfeervolle hotel te komen (Old Capital Bike Inn) en dan zijn we er wel klaar mee. We lopen nog even over het altijd foute Khao San Road, eten onze eerste mango sticky rice en dan gaan we slapen. Ondanks het verkeer is het heerlijk om weer terug te zijn in Bangkok, één van onze favoriete steden.

Bangkok markten

Zaterdag: een marktentour in Bangkok

Onze eerste dag in Bangkok begint met een lekker ontbijt bij ons hotel en daarna wandelen we de oude stad in. We beklimmen de Golden Mount-tempel, met een mooi uitzicht over Bangkok, en drinken iets bij het leuke Buddha & Pals. We wandelen over de kleine markt Thewet, nemen de boot naar Wat Arun, gaan lunchen bij Err Urban Rustic Thai en nemen de metro naar het nieuwe deel van Bangkok. Aan het eind van de middag start onze marktentour met Better Places en dat blijkt erg leuk. Samen met gids Venus bezoeken we de bloemenmarkt, een 24-uurs versmarkt en een nachtmarkt. We eten van een supergoed straattentje en uiteindelijk zijn we pas na elven (veertien uur na vertrek) terug in ons hotel. Slapen!

Tot over een paar weken!

Vandaag zijn we van hotel gewisseld en hebben we inkopen gedaan voor onze 16-daagse Everest Basecamp-trek in Nepal. Die start komende week en we nemen onze laptop niet mee tijdens de trek. Ik weet niet precies wanneer, maar het volgende weekverslag komt dus uit Kathmandu, na hopelijk een mooie trekking. Wens ons succes!

Ook leuk om te lezen

14 Reacties

Susan 7 oktober 2019 - 07:39

Heel veel succes!! Ik kijk zo naar je verhalen en foto’s uit, geniet ervan.

Antwoord
Karlijn 7 oktober 2019 - 15:48

Dank je wel Susan, ik zal het nodig hebben ;) !

Antwoord
Paula 7 oktober 2019 - 07:40

Oh wat leuk dat je de EBC-trek gaat doen… ik vond het zoooo mooi. Eigenlijk zou je de 3 passen ook moeten lope . Qua uitzichten echt een traktatie. Maar eerst BKK uiteraard. ;) veel plezier!

Antwoord
Karlijn 7 oktober 2019 - 15:48

Dank je Paula! We gaan de Gokyo/Chola Pass-variant doen, ik ben benieuwd!

Antwoord
Jessica 7 oktober 2019 - 09:08

Haha zo leuk dat jullie een handlezeres hebben laten komen. Ik weet inderdaad hoe nuchter jij bent, dus ben wel benieuwd naar het verhaal! :-)

Antwoord
Karlijn 7 oktober 2019 - 15:47

Het was echt zo bijzonder! Nooit gedacht :)

Antwoord
Jos de Groot 7 oktober 2019 - 18:22

Leuk om te lezen dat jullie de ebc trek met Gokyo gaan doen en heel veel succes gewenst. En als het even kan ook Kala Patthar meepikken voor een mooi uitzicht (-: Denk wel dat jullie rond deze tijd niet de enigen zullen zijn, maar hoe meer zielen hoe meer vreugd (-: Geniet ervan!

Antwoord
Karlijn 8 oktober 2019 - 14:07

Dat gaan we zeker proberen mee te pikken! Ik hoop dat het te doen is met de drukte, we gaan het zien :)

Antwoord
Marcella Molenaar 11 oktober 2019 - 17:17

Je veel succes wensen heeft geen zin meer, want je bent al aan het hiken. Ik ben erg benieuwd hoe je het hebt, dus ik kijk uit naar je verslag. En naar je blog over handlezen!

Antwoord
Karlijn 16 oktober 2019 - 08:48

Dank je wel Marcella!

Antwoord
Lotte 18 oktober 2019 - 17:13

Heel benieuwd hoe de handlezeres was. We gaan over 3 dagen naar munduk. Heb je contactgegevens omdat te boeken?

Antwoord
Karlijn 21 oktober 2019 - 08:32

Hoi Lotte, wij hebben de handlezeres geregeld via ons hotel en hebben helaas geen contactgegevens. Sorry :(

Antwoord
Dominique | dominiquetravels.com 1 november 2019 - 09:31

Ik vind het altijd leuk dat jullie nieuwe plekjes bezoeken op bestemmingen waar jullie vaker geweest zijn. De meeste reizigers (waaronder ik ook vaak) komen ergens maar één keer en daarna nooit meer terwijl er altijd meer te zien is.

Antwoord
Karlijn 1 november 2019 - 09:43

Er zijn inderdaad heel veel plekken waar je maar een keer komt. Maar in steden als Bangkok en op eilanden als Bali vind ik het zo fijn dat ik altijd wel een excuus kan vinden om terug te gaan. En dan valt er toch weer veel nieuws te ontdekken :)

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.