Home Terugblikken Terugblik: September favorites

Terugblik: September favorites

Door Karlijn

De eerste week van september zat ik nog met mijn luie kont op het strand op Bali, maar zodra ik landde op Schiphol besloten mijn opdrachtgevers collectief dat het mooi was geweest. Aan het werk! September werd zo alsnog een hele drukke maand.  

#Favorites: KarlijnTravels.com

Ik schreef deze maand drie posts en dat is voor mijn doen heel weinig. Ik had het ontzettend druk met werk, waardoor ik geen tijd had om te bloggen, maar ik had eerlijk gezegd ook geen zin. Dat is me in 3,5 jaar bloggen maar zelden overkomen, maar het zat er gewoon even niet in deze maand. Ik ga de komende tijd mijn best weer doen!

  • Zelf vind ik deze foto van hotel Pink Coco in Uluwatu mooi, omdat ‘ie me herinnert aan mijn gratis upgrade naar een geweldige kamer:

#Favorites: bloggers & blogposts

Internationaal: Ik ben al twee keer in Nieuw-Zeeland geweest, maar ik heb er nog láng niet alles gezien. Zo moet ik sowieso nog een keer terug om die ellendige Tongariro Crossing opnieuw te lopen, die wij in de stromende regen en de mist deden. Deze post van Liz inspireerde me om nog meer mooie plekken op het Noordereiland te gaan ontdekken: ‘Must-do’s on any North Island road trip’.

Nationaal: Jenny schreef de blog ‘Waarom ik geen digital nomad wil zijn’ en ik vond het erg leuk om haar visie op fulltime reisbloggen te lezen. Voor veel mensen is dat de ultieme droom, maar natuurlijk geldt dat lang niet voor iedereen. Verfrissend!

The Chillhouse Canggu

#Favorites: travel

Mijn weken op Bali waren heerlijk en ik heb enorm genoten van mijn soloreisje. Eenmaal thuis kon ik de rust niet echt vinden en zat ik elke vrije minuut obsessief tickets te zoeken naar allerlei bestemmingen. Terwijl we in november naar Taiwan gaan, dus het is bepaald niet zo dat er niets in het vooruitzicht ligt 😉 Ik heb alvast een reisplanning voor 2018 gemaakt en bij Ward een verzoek tot reservering van al zijn vakantiedagen ingediend. Met als klapper een reis naar Vanuatu, want dat staat nu met stip bovenaan onze verlanglijst.

Natuur Bali

#Favorites: personal

  • Zoals ik al schreef: het was druk met werk. Op zich heel fijn, want voor- en najaar horen voor mij ook druk te zijn. In de zomer is het voor freelancers meestal rustiger en december en januari zijn ook vaak suffe maanden. Voor oktober ziet de werkhoeveelheid er prima uit, beter in balans dan in september. Fijn!
  • Vanaf vandaag heb ik een nieuwe bedrijfsnaam! Ik heette altijd Karlijn Meulman Tekst & Advies, heel praktisch, maar ook heel saai. Nu ga ik verder onder de naam Meer dan een goed verhaal, met een nieuwe insteek en nieuwe site. Eindelijk! Ik heb heel veel zin om ermee aan de slag te gaan.
  • Het was niet mijn meest sociale maand, maar er stonden toch een paar gezellige afspraken op de agenda. Ik ging onder andere lunchen in Utrecht met een aantal blogvriendinnen, heerlijk Indisch eten met vrienden en sushi eten met een goede vriendin. Niets te klagen dus!

Hoe was jouw september?

Ook leuk om te lezen

20 Reacties

Jenny 1 oktober 2017 - 08:01

Wat een mooie foto van Jatiluwih! Ooit woonde ik er niet ver vandaan, en de rijstvelden van Jatiluwih zijn met stip de mooiste rijstvelden van Bali (en niet zo toeristisch).

Dank voor het noemen van mijn blog.

En je plezier in bloggen komt vast wel weer – take your time.

Antwoord
Karlijn 2 oktober 2017 - 17:13

Dank je wel! Ik vond Jatiluwih inderdaad schitterend 🙂 Het plezier in bloggen komt inderdaad wel weer terug. Ik ben in elk geval van plan om weer flink te gaan posten!

Antwoord
Janet 1 oktober 2017 - 09:21

Wat een heerlijke foto’s! Prachtig..

Antwoord
Karlijn 2 oktober 2017 - 17:12

Dank je wel!

Antwoord
Robert | Traveljunks 1 oktober 2017 - 13:39

Die foto van de rijstterrassen is echt prachtig! De blog van Jenny zette me aan het denken, want ik heb al heel land een “waarom geen persreizen..” etc. in concepten staan. Ik ga toch maar eens overwegen om het artikel te publiceren. Ik had vanwege werk ook weinig tijd, maar zat wel in een enorme Belgische flow met schrijven. Heb ik wat voor de toekomst, want allemaal in een korte periode is ietsjes overkill 😉

Antwoord
Karlijn 2 oktober 2017 - 17:14

Gewoon publiceren Robert, het is altijd fijn om eens een tegengeluid te lezen! Soms lijkt het online wel alsof iedereen hetzelfde doet, wil en van plan is. Goed bezig met het schrijven over België in elk geval. Ik ga ook mijn best weer doen!

Antwoord
Ester de Koning 1 oktober 2017 - 21:06

Leuk om te lezen waar je je mee bezig hebt gehouden. Dat je bij terugkomst uit Bali direct gaat zoeken naar volgende bestemmingen zegt wel iets over je reizigersvirus 😉 Mooie foto’s, wat een kleuren!

Antwoord
Karlijn 2 oktober 2017 - 17:16

Dank je wel! En dat reizigersvirus…ik word er soms wel een beetje moe van 😉 Ik hoop dat die onrust ooit eens verdwijnt!

Antwoord
Sabine 2 oktober 2017 - 07:16

Leuk overzicht zeg! Het artikel van Jenny vond ik ook erg goed en leuk om te lezen! Het artikel over je soloreis naar Bali ook trouwens. Zo stoer dat je dat hebt gedaan! En heel tof om je website van je bedrijf te zien. Ik ben nog bezig met mijn website, vind dat altijd zo leuk om te maken!

Antwoord
Karlijn 2 oktober 2017 - 17:18

Dank je wel Sabine! Ik vond het een hele klus om mijn bedrijfswebsite te maken (vooral de teksten, gek genoeg), maar inderdaad erg leuk. Succes met jouw site!

Antwoord
Dominique | dominiquetravels.com 2 oktober 2017 - 22:02

Leuk is dat altijd, om meteen plannen te maken voor toekomstige reizen! Ik heb in november een reis naar Cuba staan, maar ik ben druk 2018 al vorm aan het geven 🙂

Antwoord
Karlijn 3 oktober 2017 - 10:19

Wat leuk, Cuba! En dat vooruit plannen is heel herkenbaar, ik heb het alweer helemaal uitgedacht 😉

Antwoord
Marcella Molenaar 5 oktober 2017 - 10:40

Mooie maand met een prachtige reis! Het zoeken naar nieuwe reisjes herken ik, ben zelf net terug van Chios 😉 Heerlijk eiland trouwens! Ik vind je nieuwe bedrijfsnaam leuk, je site ziet er goed uit!

Antwoord
Karlijn 6 oktober 2017 - 10:12

Dank je wel Marcella, leuk om te horen! Ik wist helemaal niet dat je naar Griekenland ging, fijn dat het goed bevallen is!

Antwoord
Alfons Taekema 6 oktober 2017 - 09:55

Haha herkenbaar dat van die Tongariro Crossing. Wij zijn halverwege maar teruggegaan omdat we toch niks konden zien. De volgende keer toch maar in de zomer i.p.v. in de winter, al was skiën in Nieuw-Zeeland ook een toffe ervaring. Je nieuwe site ziet er goed uit!

Antwoord
Karlijn 6 oktober 2017 - 10:18

Dank je! Die Crossing was zo’n ellende, en dan waren wij er nog in de zomer. Dagen gewacht tot het goed weer werd, bij strakblauwe lucht begonnen met lopen en na twintig minuten was het klaar. Altijd als ik foto’s zie van die blauwe meertjes baal ik weer. Wij zagen alleen maar mist 😉 Balen dat jullie ook die pech hadden!

Antwoord
Angela 14 oktober 2017 - 23:33

Ik herken die innerlijke onrust: 2 maanden voordat we gingen roadtrippen door West Amerika, zat ik al volop vliegtickets te vergelijken en hotels te zoeken op Bali… waar ik een paar dagen na thuiskomst vrolijk mee verder ging. 😉 Ik heb mezelf nu, na precies een week na thuiskomst, weten te bedaren. Het is ook eigenlijk van de gekke dat ik dat doe, de reis begint er in ons geval echt niet eerder om want we moeten nu eerst weer even een paar maanden financieel op adem komen, haha! 😉 Maar als je een middeltje hebt gevonden tegen die onrust, wil ik het graag weten! 😉

Antwoord
Karlijn 15 oktober 2017 - 11:56

Hoi Angela, hopelijk heb je een prachtige reis gehad in West-Amerika! Het is voor mij alweer zo lang geleden dat ik daar was (2004), dat ik inmiddels ook graag terug zou willen. Zo mooi daar! En inderdaad: die onrust is heel vervelend en je schiet er ook niet veel mee op. Ik ben alleen bang dat ik er nooit helemaal vanaf kom 😉

Antwoord
Angela 18 oktober 2017 - 21:26

Het was een fantastische reis! Hier kan ik nog wel wat druilerige dagen op kantoor op teren 😉
De route San Francisco – San Simeon (Highway 1) – Three Rivers (Sequoia) – Mariposa (Yosemite) – Lone Pine (Death Valley) – Las Vegas- Tusayan (Route 66+Grand Canyon)-Phoenix was een supergave route! Wel aardig wat engeltjes op onze schouders gehad, aangezien we 1 dag nadat dat stuk rots van El Capitan in Yosemite afviel, daar zouden rondlopen… én die massamoord in Las Vegas gebeurde 2 dagen voordat wij daar waren… en we zaten in het hotel ernaast…! En dat die bosbranden ook net precies om ons heen zich ontwikkelden en pas echt gevaarlijk werden toen wij al lang en breed weer terug in NL waren, vond ik ook wel een flinke engel. Ik ben echt dankbaar dat ik deze reis heb mogen maken en dat zoveel leed ons bespaard is gebleven! 🙂 🙂
En jouw eventuele reis naar Amerika kan ik alleen maar toejuichen! 😀

Antwoord
Karlijn 19 oktober 2017 - 11:01

Hoi Angela, wat fijn dat het zo’n mooie reis was! Het klinkt geweldig en inderdaad: maar goed dat die engeltjes zo actief waren!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.