Home Persoonlijke blogs Terugblik op reisjaar 2018

Terugblik op reisjaar 2018

Door Karlijn

Het is het einde van 2018 en dat betekent natuurlijk dat het tijd is om terug te blikken op de reizen die ik het afgelopen jaar maakte. Begin 2018 maakte ik een vrij ambitieuze reisplanning voor ons en ik was benieuwd of we alles van de lijst zouden kunnen afstrepen. Behalve de Dolomieten is het toch gelukt, en voor die trip kwam een geweldige reis naar Peru in de plaats. Kortom: helemaal niets te klagen over reisjaar 2018!

Lapland

Maart: het Noorderlicht in Lapland

Ik ben niet zo van de koude bestemmingen en als ik begin maart had mogen kiezen, was ik misschien wel liever naar een zonnig oord gevlogen. Wat een fout zou dat geweest zijn: Lapland was in één woord fantastisch en ik had het voor geen goud willen missen. Het winterwonderland met besneeuwde dennen, de huskytocht, vissen op een bevroren meer, vliegen in een gyrocopter en natuurlijk het Noorderlicht zien: de reis hing van hoogtepunten aan elkaar. Het Noorderlicht was misschien wel ons mooiste reismoment dit jaar. Ik had nooit verwacht dat we het licht overal om ons heen zouden zien dansen. De lucht was heldergroen verlicht en het spektakel ging urenlang door. Onbeschrijfelijk mooi!

Peru

April: onverwachte roadtrip Peru

Ik had begin januari niet verwacht dat ik dit jaar in Peru zou komen, maar toen de kans zich voordeed, greep ik die meteen aan. Ik mocht voor Better Places hun nieuwe autorondreis Peru testen en de reis was meer dan gaaf. Het was mijn tweede keer in Peru, maar door met de auto te reizen en veel in homestays te slapen, beleefde ik het land alsof ik er voor het eerst was. Een prachtige reis, waarbij ik ook nog eens mijn eerste stappen op het vlog-pad zette. Dit was het resultaat:

Israel Palestina

April: Israël en Palestina

Vanuit Peru reisde ik vrijwel meteen door naar Israël, een trip met Ward die al langer gepland stond. We bezochten Jeruzalem en Tel Aviv en gingen ook een dag naar de Westelijke Jordaanoever. Ik vond de verschillende religieuze invloeden in Jeruzalem enorm indrukwekkend, net als de Westelijke Jordaanoever, en ik genoot van het hippe Tel Aviv. Ik moet echt eens wat meer over deze bestemmingen gaan schrijven.

Mechelen

Mei: Mechelen

Ward werd deze maand veertig en dat was een mooie reden om naar Mechelen te gaan. Belgische steden zijn altijd een goed idee en in Mechelen waren we nog nooit geweest. Wat een leuke stad is dat! Vol mooie pleinen en pandjes, goede restaurants en gezellige cafés: echt een aanrader voor een dagje of weekendje weg.

Kopenhagen

Juni: een geweldig weekend Kopenhagen

Ons weekend in Kopenhagen was één van de hoogtepunten van het afgelopen jaar. Het weer was schitterend, heel Kopenhagen zat op het terras, lag te zonnen in het park of zwom in de rivier. Eén groot feest en we vonden het geweldig. Zo lekker gegeten, zoveel goede biertjes gedronken en zo relaxed rondgefietst: we wilden eigenlijk per direct emigreren. Echt een stad om nog heel vaak naartoe te gaan.

Kroatie

Juni: solo naar Kroatië

In juni stond ook mijn tweeweekse solotrip naar Kroatië op de planning. Ik heb nog getwijfeld of ik deze reis zou cancellen, want ik had het ontzettend druk met werk en mijn hoofd stond eigenlijk niet naar alleen reizen. Toch ging ik, en dat was maar goed ook. Ik kwam helemaal tot rust in Kroatië, ondanks de grote toeristendrukte. Het is een heel mooi land, ik hoefde niet al teveel van mezelf en kon lekker mijn eigen gang gaan. Prachtige weken, al zou ik Kroatië niet per se aanraden als je alleen gaat reizen. Het leek af en toe wel een stilte-retraite: andere mensen spreken bleek niet gemakkelijk, met al die stellen en gezinnen. Voor mij was het prima, ik was niet echt op zoek naar contact, maar alleen reizen op Bali vond ik een stuk makkelijker wat dat betreft.

Porto

Augustus: genieten in Porto

Nog zo’n fijne trip: vijf dagen in Porto. Wat een gezellige, mooie en fotogenieke stad is dat. Echt een stad om uren rond te slenteren, veel terrasjes te pakken en heerlijk te eten. We fietsten een dagje langs de stranden, deden een foodtour en een street art-tour en ik fotografeerde me helemaal suf. Nieuwe posts over Porto volgen snel!

Mauritius Reunion

Oktober: Mauritius, Réunion en Dubai

Ik vond het dit jaar lastig om een bestemming te kiezen voor onze grote reis. Wensen genoeg, maar vooral voor bestemmingen die ik graag in februari/maart zou bezoeken. Toen stond Lapland al gepland, dus ik moest een reis voor het najaar bedenken. We wilden graag mooie stranden en wandelen, en Mauritius en Réunion leken me daarvoor de perfecte combinatie. Wederom een goede keuze, want ook deze reis was heerlijk. We lagen uren aan het strand, beklommen vulkanen en bergpassen, aten heerlijk en reden door de mooiste landschappen. Een geweldige reis, die we afsloten met een stop-over van een dag in Dubai. Ook erg leuk, al is een dag ook meteen genoeg.

Kortom: ik heb een heel mooi reisjaar gehad en ik hoop dat 2019 nog veel reislustiger wordt! Hebben jullie al plannen?

Ook leuk om te lezen

27 Reacties

Henk 29 december 2018 - 08:36

Heerlijk om je zo op afstand te volgen, door jouw foto’s en commentaren lijken de meeste plekken niet eens ver weg …! Ik “hoor” en zie je, hoe lang of hoe kort de reis ook duurt, genieten van elke reisminuut en ik wens je daarom ook voor 2019 een reislustig en ontdekkingsjaar toe.! ???

Antwoord
Karlijn 30 december 2018 - 12:03

Dank je wel Henk, wat leuk dat je mijn blog nog steeds volgt! Jij ook een geweldig 2019 gewenst :)

Antwoord
Maaike 29 december 2018 - 08:38

Wat een fantastisch reis jaar! met zulke mooie foto’s. Voor 2019 wens ik je weer zo’n mooi jaar toe, inclusief gezondheid en geluk..

Antwoord
Karlijn 30 december 2018 - 12:04

Dank je wel! Ik wens jou ook een prachtig, gezond en reislustig 2019 toe!

Antwoord
Robert 29 december 2018 - 09:26

Dat was weer een mooi en afwisselend reisjaar! Het Noorderlicht had ik voor mijn ronde verjaardag op de planning, maar daarvoor heb ik helaas te weinig dagen in 2019. Wil het niet te kort bezoeken. Plannen genoeg. Ben momenteel met diverse routes door de Outback aan het spelen. Daar verheug ik me al enorm op :-) Hoe is het met jullie plannen?

Antwoord
Karlijn 30 december 2018 - 12:06

Aan plannen ontbreekt het bij jullie ook nooit! Gaaf, die Outbackroutes :) Met onze plannen is het op zich prima, maar we kunnen pas in januari de knoop definitief doorhakken. Alles was in kannen en kruiken voor vijf maanden reizen, maar de brand bij Ward z’n werk heeft de zaken wel iets veranderd. Ik heb goede hoop dat we toch weg kunnen, maar ik houd nog even een slag om de arm…

Antwoord
Edith | [travel.create.repeat] 29 december 2018 - 10:18

Wat een heerlijk reisjaar! Mauritius & Reunion lijken me tof, en ik moet zeggen dat Kopenhagen me ook wel heel erg triggert als ik dit zo lees! Lekker plannen maken voor komend jaar nu, ik duim voor jullie grote reis ??

Antwoord
Karlijn 30 december 2018 - 12:07

Kopenhagen is ook echt heel leuk, aanrader :) En alvast bedankt voor het duimen, ik hoop dat het helpt!

Antwoord
Esther 29 december 2018 - 11:37

Leuk dat we dit jaar allebei naar Porto zijn geweest, ik vond dit een hele fijne en mooie stad! Mooi jaar heb je gehad en tof dat je een soloreis hebt gemaakt. Ik vind dit zelf altijd een fantastische ervaring, omdat je vrij bent om te doen wat je zelf wil. Ik wens je een gezond en reislustig 2019 toe!

Antwoord
Karlijn 30 december 2018 - 12:08

Leuk he, Porto! Ik vond het echt heerlijk daar. Ik wens jou ook een prachtig 2019 toe, met wederom veel mooie reizen!

Antwoord
Melanie | travelwithmel.nl 29 december 2018 - 13:31

Wat een mooi reisjaar heb je achter de rug! Fins Lapland staat hoog op mijn lijstje. Aankomend jaar naar Mauritius, dus daar heb ik onwijs veel zin in! Heb je zelf al reisplannen voor het nieuwe jaar?

Antwoord
Karlijn 30 december 2018 - 12:09

Wat gaaf dat je ook naar Mauritius gaat! Echt een heel mooi, veelzijdig eiland, en veel meer dan alleen witte stranden :) Ik heb zelf ook al volop reisplannen voor volgend jaar. Egypte en Cinque Terre zijn geboekt, en in principe gaan we ook nog eens ruim vijf maanden op reis. Maar we moeten even wat ontwikkelingen op het werk van mijn vriend afwachten. In januari hakken we de knoop door, duimen maar!

Antwoord
Nynke 29 december 2018 - 21:25

Wat een gave bestemmingen allemaal ?. Lekker afwisselend ook, dat vind ik altijd fijn in een reisjaar (waar kan je het druk mee hebben ?). Wij hebben afgelopen jaar ook een heel erg prima jaar gehad, waarvan Groenland het onbetwiste hoogtepunt was (zo fantastisch!). Komende tijd in elk geval naar London en naar Libanon. De rest staat nog wat open. Jullie gaan langer weg toch dit jaar? Wat staat er op het programma?

Antwoord
Karlijn 30 december 2018 - 12:12

Ah, Groenland lijkt me zo geweldig! Heel gaaf dat jullie daar zijn geweest. En Libanon, wat een bijzondere bestemming! Ben ik ook heel benieuwd naar. Wij zijn inderdaad van plan om ruim vijf maanden weg te gaan volgend jaar, maar begin december is er grote brand geweest op het werk van mijn vriend en dat kan voor een kink in de kabel zorgen. Ik denk nog steeds dat we wel gaan, maar ik houd toch een slag om de arm. Over een paar weken weten we het. Als we gaan, wordt het Vanuatu, Australië, Indonesië, Nepal en India. Hopen dat het doorgaat!

Antwoord
Nynke 31 december 2018 - 19:05

Oh ja, dat schreef je eerder al… Wat naar zeg. Ik hoop voor jullie dat de reisplannen door kunnen gaan, want dat klinkt wel erg geweldig allemaal ?.

Antwoord
Karlijn 1 januari 2019 - 12:47

Ik hoop het ook :) !

Antwoord
Linda | travellersoftheworld 30 december 2018 - 08:28

Wauw wat een geweldige reizen heb je gemaakt dit jaar, vooral Lapland, peru en die laatste reis van jullie klinkt echt geweldig! Wij zijn in oktober vertrokken op wereldreis, dus hebben inmiddels gereisd door het geweldige Nieuw-Zeeland en bali. Voor 2019 staan sowieso de Filipijnen nog op de planning en wie weet wat nog meer… Ik ben benieuwd wat jullie plannen zijn voor 2019

Antwoord
Karlijn 30 december 2018 - 12:14

Dan hebben jullie ook een fantastisch reisjaar gehad, en zo heerlijk dat jullie nog even wegblijven! De Filipijnen zijn ook geweldig. Wij gaan in 2019 in elk geval naar Egypte en Cinque Terre, en het is de bedoeling dat we ook nog eens ruim vijf maanden gaan reizen. Dat hangt alleen nog even af van de ontwikkelingen op het werk van Ward. Duimen maar, want het zou zo gaaf zijn als het doorgaat!

Antwoord
Dominique | dominiquetravels.com 30 december 2018 - 14:24

Wat een mooi reisjaar! Ik heb precies het tegenovergestelde bereikt, alleen 1 doel van mijn doelen van 2018 heb ik gehaald! Ha, ik ben duidelijk niet heel goed in plannen maar heb wel weer fantastische bestemming bezocht! Ik kijk nu al uit naar 2019!

Antwoord
Karlijn 31 december 2018 - 11:18

Haha, wat grappig! Maar ondanks een gebrek aan planning heb je toch een fantastisch reisjaar gehad inderdaad. Ik ben benieuwd wat je in 2019 allemaal gaat doen, in elk geval alvast een prachtig jaar gewenst!

Antwoord
Ralph 30 december 2018 - 20:04

Prachtig reisjaar heb je weer gehad Karlijn. Hopelijk gooit de brand op Ward zijn werk geen roet in het eten om 5 maanden op reis te gaan in 2019. Geweldig vooruitzicht! Ik ben sinds 6 weken vader geworden en dan zien toekomstige vakanties er opeens toch heel anders uit ;-). Althans, voorlopig wel. De eerste vakantie staat in mei op de planning, bestemming: Mallorca! Haha mooie eerste trip om te oefenen met onze dochter. Fijne jaarwisseling!

Antwoord
Karlijn 31 december 2018 - 11:15

Hoi Ralph, gefeliciteerd met jullie dochter, wat leuk! Je moet er inderdaad je reisplannen een beetje op aanpassen, maar dat komt vast goed. Mallorca is in elk geval een mooi begin :) Een heel mooi 2019 gewenst!

Antwoord
Angela 5 januari 2019 - 16:13

Wat een gave reizen heb je gemaakt in 2018! Ik bekeek onlangs je post weer eens van begin 2018 waarin je vertelde wat je reisplannen waren voor dat jaar. Toen zag ik inderdaad al dat er van de Dolomieten niks terecht was gekomen, maar hey: je hebt genoeg andere reizen gemaakt om dat “gemis” te compenseren ;-) Wellicht komt het er komend jaar wel van. Ben benieuwd naar je post met plannen voor 2019, maar ik neem aan dat die nog even op zich laat wachten ivm Ward z’n werk..

Antwoord
Karlijn 5 januari 2019 - 16:31

Peru in plaats van de Dolomieten was best een goede ruil, maar de Dolomieten blijven wel hoog op de lijst staan! Onze plannen voor 2019 moeten inderdaad nog even wachten. Eind deze maand moeten we meer weten…Duimen!

Antwoord
Mijn (grote!) reisplannen voor 2019 - Karlijn Travels 10 januari 2019 - 07:01

[…] al het terugblikken van de afgelopen maanden is het nu tijd om vooruit te kijken en mijn reisplannen voor komend jaar […]

Antwoord
Marcella Molenaar 12 januari 2019 - 10:05

Jeej, wat hadden jullie een gaaf reisjaar! Leuk om het nog even na te lezen. Super dat je zo enthousiast bent over Kopenhagen, daar gaan wij in mei naartoe!

Antwoord
Karlijn 12 januari 2019 - 14:29

Zo leuk dat jullie ook naar Kopenhagen gaan! Ik hoop dat jullie er net zo van genieten als wij :)

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.