Home Terugblikken Terugblik: March favorites

Terugblik: March favorites

Door Karlijn

Als ik terugkijk op de afgelopen maand zie ik vooral veel werk. Voor mijn gevoel bracht ik dag en nacht achter de computer door, maar met resultaat: alle deadlines zijn gehaald en op het moment is alles op werkgebied weer onder controle. Gelukkig bleef er ook nog wat tijd over om leuke dingen te doen en wist ik zelfs nog wat blogs te plaatsen. Dit is mijn terugblik op maart!

#Favorites: KarlijnTravels.com

Afgelopen maand schreef ik negen blogs, heel weinig voor mijn doen. Ik had echt te weinig tijd en ook niet altijd zin. Ik ben tekstschrijver van beroep en in drukke tijden moet ik al zoveel schrijven dat ik op vrije momenten geen zin heb om weer achter de laptop te kruipen. Maar de grootste drukte is er vanaf, dus in april wil ik weer meer gaan posten. Moet voor mijn gevoel ook, want maart was qua bezoekersaantallen niet veel soeps. En ik maar denken dat er eindelijk schot in de zaak zat 😉

#Favorites: bloggers & blogposts

Ik volg een hele reeks inspirerende reisbloggers in binnen- en buitenland. Deze blogposts waren de afgelopen maand favoriet:

  • Internationaal: You have to take a lagoon cruise in Aitutaki van Neverendingfootsteps. Ik heb deze trip zelf gedaan in de Cook Islands en echt: de foto’s Lauren zijn een exacte weergave van de werkelijkheid. Het is zo paradijselijk!
  • Nationaal: Live vanuit Taiwan van Reisgenie. Taiwan staat hoog op mijn verlanglijst, maar Kimber heeft me nog nieuwsgieriger gemaakt naar dit land. Erg leuk om haar live verslagen uit Taiwan te lezen!
  • Ook leuk om te volgen: de blog van Tix.nl, vol met tips voor bestemmingen en reizen in het algemeen, zoals deze over de beste en leukste reisboeken voor onderweg.
  • Vlogger van de maand: de vlogs van Casey Neistat hebben niet zoveel met reizen te maken. Toch wil ik hem graag noemen, want Casey is mijn nieuwe inspiratiebron. Hij is een filmmaker die met zijn vrouw en baby in New York woont en nu zijn eigen bedrijf Beme opzet. Hij vlogt elke dag en elke vlog is een mini-film. Bij Casey draait het allemaal om storytelling, je dromen waarmaken en veel werk verzetten en dat vind ik heel inspirerend. In deze video tekent hij zijn levensverhaal, dan leer je hem in één keer kennen:

#Favorites: travel

Voor mijn verjaardag gingen we een weekendje naar Gent. We hadden enorm geluk met het weer, want het was twee dagen strakblauw. Heerlijk! We aten lekker, dronken Belgische biertjes en genoten van de prachtige, sfeervolle straten van Gent. Echt een aanrader.

DSC00136

#Favorites: personal

Dit waren mijn favoriete momenten van maart:

  • Op mijn verjaardag werd ik door Ward verrast met een nieuwe camera. Mijn Sony A77 was aan vervanging toe en ik had al sinds oktober een oogje op de Sony A7ii, een fullframe systeemcamera. Ik ben er zo blij mee!
  • Etentjes met vriendinnen en met collega-blogger Tikva van Gezinopreis, altijd gezellig. En in het geval van Tikva ook nog nuttig, want ik ging met een to do-lijstje aan verbetertips voor mijn blog weer naar huis.
  • Een bloggersmeeting in Den Bosch, met een aantal hele leuke bloggers. Het was de bedoeling dat we Den Bosch zouden gaan verkennen, maar een paar honderd meter van het station kwamen we in een lunchtent terecht en daar zijn we niet meer weggegaan. Het is zo leuk om collega-bloggers te ontmoeten, omdat je samen twee passies deelt: reizen en bloggen. Daar raak je nooit over uitgepraat.
  • We zijn opnieuw oom en tante geworden en weer een neefje rijker. Zo leuk!

Hopelijk was jouw maart ook goed!

 

Ook leuk om te lezen

14 Reacties

Robert | Traveljunks 3 april 2016 - 10:51

Goh, ik kan zo even geen keus maken tussen de twee foto’s. Beiden fantastisch mooi!

Ja ja, die biertjes in het Belgische Gent. Ik weet er nu ook alles van 😉

Antwoord
Karlijn 4 april 2016 - 10:05

Dank je Robert! Leuk dat jullie Gent ook zo gezellig vonden. Mede dankzij die biertjes natuurlijk 😉

Antwoord
Jenny - ikreis.net 3 april 2016 - 11:20

Leuk overzicht. Het was inderdaad heel gezellig in den Bosch 😉

Al veel mooie foto’s gemaakt met de nieuwe camera? Het is dat overstappen me te duur is, maar ik zie zeker voordelen van een FF-systeemcamera.

Antwoord
Karlijn 4 april 2016 - 10:04

Ik heb hem in Gent gebruikt en de foto’s zijn echt supermooi. Ik had toen alleen nog niet mijn definitieve lenzen, die zijn net binnen. Dus nu kan ik gaan oefenen, want het is echt een andere camera dan mijn vertrouwde A77. Maar dat gaat goed komen!

Antwoord
Hennie 3 april 2016 - 11:54

Zijn prachtige foto’s, heb deze blog weer met plezier gelezen en een aantal linken opgeslagen om nog eens van te genieten.

Antwoord
Karlijn 4 april 2016 - 10:02

Dat is fijn om te horen Hennie 🙂 !

Antwoord
Eva - eighty7 3 april 2016 - 12:30

Fijn overzicht weer! En waaahh wat een gaaf cadeau, ontzettend lief! Benieuwd naar je foto’s die nóg mooier zullen zijn 🙂

Antwoord
Karlijn 4 april 2016 - 10:02

Gaaf he! Ik had het niet verwacht, want ik twijfelde al maanden of ik die camera niet te duur vond. Ward heeft de knoop toen maar doorgehakt, gelukkig!

Antwoord
Jessica 4 april 2016 - 00:35

Ik herken het he-le-maal dat je als tekstschrijver soms gewoon niet meer de energie vindt om na een hele dag schrijven ook nog een leuke en enthousiaste blogpost te schrijven. Bij mij helpt het dan vaak om wat dingen achter de schermen te gaan doen, zodat ik wel het gevoel heb dat ik met mijn blog bezig ben geweest. 😉 Ik vond het ook erg gezellig in Den Bosch! Ik zit er toch over te twijfelen om mijn talent als gids niet wat vaker in te gaan zetten… :’) Tikva is trouwens een schat zeg, ik kwam haar tegen bij het City Breaks evenement van Baltus en binnen 5 minuten kregen we al een spoedcursus over statistieken analyseren. Heb je voor april nog reisjes op de planning staan of ga je even genieten van wat rust? 😉

Antwoord
Karlijn 4 april 2016 - 10:01

Ik denk dat je zeker een toekomst hebt als gids! Je laat misschien niet alles van een stad zien, maar een beperkt aantal plekken wel heel goed 😉 Inderdaad een goed idee om wat achter de schermen-werk te gaan doen als leuk schrijven er even niet in zit. Ik heb nog heel wat te verbeteren qua SEO en links en weet ik wat nog meer, dus genoeg te doen! Vraag maar aan Tikva, haha! Leuk dat ze jou ook meteen geholpen heeft 🙂 Deze maand gaan we lekker naar Lissabon, zoveel zin in! Want ik wil wel meer rust op werkgebied, maar op reisgebied kan het me niet druk genoeg zijn 😉

Antwoord
Yvon 4 april 2016 - 06:51

Mooi overzicht!
Fijn dat je de drukte overleefd hebt; hopelijk wordt april wat rustiger.
Heb je al concrete plannen voor Taiwan of is het vooralsnog een droom? Ik wil er ook al heel lang erg graag heen, heel misschien gaat dat deze zomer gebeuren.

Antwoord
Karlijn 4 april 2016 - 09:57

Ik hoop ook dat april wat rustiger wordt, ik denk het wel! Taiwan staat op onze lijst voor volgend jaar najaar. Dit jaar is al helemaal volgepland 😉 Het kan nog tien keer veranderen hoor, maar Taiwan lijkt me echt gaaf!

Antwoord
Marcella 8 april 2016 - 15:34

Ondanks de werkdruk deed je leuke dingen! Ik had trouwens niet meegekregen dat je dat weekend in Gent jarig was!

Antwoord
Karlijn 8 april 2016 - 15:59

Het was een paar dagen eerder, maar het was voor mijn verjaardag. Je kunt maar een excuus hebben 😉

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.