Home Terugblikken Terugblik: July favorites

Terugblik: July favorites

Door Karlijn

Qua werk is er van een zomerstop gelukkig geen sprake, maar aan bloggen kwam ik de afgelopen maand niet zoveel toe. Of eigenlijk: ik vond het er veel te warm voor. Ik weet niet of jullie er ook last van hebben, maar ik denk en type na drie weken 30 graden inmiddels drie versnellingen trager dan normaal. Dit is mijn terugblik op juli!

#Favorites: KarlijnTravels.com

Ik schreef deze maand vijf blogposts. Niet helemaal volgens planning, maar na een hele dag werken in de bloedhitte had ik ’s avonds geen zin om weer achter de computer te kruipen. Mijn meest gelezen post was ‘Alles wat je moet weten over een roadtrip Peru’ en dat was ook mijn eigen favoriet. Altijd veel werk, die routeposts, maar ze worden ook erg goed gelezen.

Bloggen over Israël en Palestina

Ik was ook tevreden over mijn artikel over de Westelijke Jordaanoever in Palestina. Ik merk dat ik het heel lastig vind om over Israël en Palestina te schrijven, omdat ik bang ben dat ik fouten maak of mensen voor het hoofd stoot. Zoals blijkbaar al gebeurde in mijn post over Sabbat in Jeruzalem. Toch wil ik graag meer delen over deze bestemmingen, dus er komen meer posts aan.

Op Instagram

Ik postte afgelopen maand maar drie foto’s op Instagram, allemaal van Jeruzalem. Dit is mijn favoriet, van een jongen in het Muslim Quarter:

Jeruzalem

#Favorites: bloggers & blogposts

Ik las deze maand weer volop blogposts en dit waren mijn favorieten:

  • Internationaal: Lombok heb ik tijdens mijn Indonesië-reizen steeds overgeslagen. Ik ben wel op de Gili-eilanden geweest, maar van Lombok zelf heb ik niets gezien. Daar moet verandering in komen en dankzij Justine heb ik Kuta op Lombok (dus niet Kuta op Bali, brrr) alvast op mijn verlanglijst gezet.
  • Nationaal: Jessica schreef een mooie post over haar reis naar de Sinaï-berg in Egypte. Haar foto’s van de zonsopkomst zijn echt schitterend!

#Favorites: boeken en series

  • Boeken: ik ben begonnen aan de nieuwe thriller van Karin Slaugther, Gespleten. Ik vind haar eigenlijk een slechte schrijfster die geen personage kan neerzetten, maar haar verhalen zijn altijd wel sterk. Hoe tegenstrijdig dat ook klinkt. Eens kijken of dat nu ook weer zo is.
  • Series: ik had er al veel over gelezen en ik durfde er bijna niet aan te beginnen: The Handmaid’s Tale. Deze week zijn we er toch mee gestart en de eerste vijf afleveringen hebben enorme indruk op me gemaakt. Ik kan het verhaal maar niet loslaten. Het is een deprimerende serie, over een streng religieuze samenleving in de nabije toekomst. Vrouwen hebben geen enkel recht, behalve kinderen baren. Op het eerste gezicht lijkt het allemaal vergezocht, maar er zitten zoveel actuele thema’s in dat ik me ergens kan voorstellen dat dit ooit wel zou kunnen gebeuren. Heb jij de serie gezien? Ik ben heel benieuwd wat je ervan vond.

#Favorites: travel

Ik was de hele maand thuis. Ook wel eens fijn af en toe! Deze maand gaan we vijf dagen naar Porto, dus daar heb ik een paar leuke dingen voor geboekt. Een street art-tour en een foodtour bijvoorbeeld. Volgende maand horen jullie er alles over.

Dordrecht

#Favorites: personal

  • Zoals ik hierboven al schreef: ook in de zomer werk ik lekker door. Ik heb een grote nieuwe tekstopdracht waar ik druk mee ben en ook mijn vaste klanten blijven genoeg werk bij me neerleggen. Zo fijn!
  • Verder genoot ik de eerste helft van juli enorm van het lekkere weer en probeerde ik de tweede helft van de maand de hitte zoveel mogelijk te ontvluchten. Hier in het zuiden van het land is het al twee weken hittegolf en ik vind het wel mooi geweest met die temperaturen van dertig graden en hoger. Al was het alleen al om onze nieuwe tuin die dorstig staat te wezen.
  • We namen mijn nichtje en neefje in de bloedhitte mee naar de Beekse Bergen. Warm of niet, op pad gaan met die twee is altijd een feest en dat was nu niet anders.
  • We gingen naar onze vrienden in Dordrecht, aten heerlijk bij een visrestaurant en maakten een boottochtje door de grachten. Ik wist niet dat het centrum van Dordrecht zó mooi was!

Hebben jullie een goede maand gehad?

Ook leuk om te lezen

14 Reacties

Tikva 2 augustus 2018 - 07:20

Gelukkig ik ben niet de enige die door de hitte steeds langzamer werkt. Inmiddels wat verkoeling toch in Nederland? We zijn nu met 35 graden in Praag.. pfff…
Het maakt trouwens niet uit wat je schrijft over Israel je kunt het nooit goed doen. Is net zoiets als de borstvoedingsmaffia en de olifantenmaffia. Mensen die bewust blogs opzoeken om hun mening te spammen.

Antwoord
Karlijn 5 augustus 2018 - 15:11

Ik kan daar met mijn verstand niet bij! Toen deze week die fietsers in Tadzjikistan werden doodgereden, reageerde iemand op mijn YouTube-filmpje (wat normaal gesproken geen hond bekijkt) een paar keer met ‘ga er niet naartoe, dit is een heel gevaarlijk land’. Zo raar dat je tijd gaat steken in het willekeurig opzoeken van blogs en filmpjes en daar je kansloze reacties op los gaat laten. Maar goed! En 35 graden in Praag…geen pretje. Gelukkig wordt het eind volgende week echt even wat koeler!

Antwoord
Dominique | dominiquetravels.com 3 augustus 2018 - 12:24

Ik was deze hele maand ook thuis. Ik ben aan het voorbereiden op een augustus & september waarbij ik heel veel weekendtrips gepland heb! The Handmaid’s Tale staat ook op mijn lijstje om te kijken, maar ik denk dat ik wacht tot de winter. In de zomer vind ik zware series toch wat te deprimerend 🙂

Antwoord
Karlijn 5 augustus 2018 - 15:12

Dan zou ik de Handmaid’s Tale inderdaad maar even uitstellen! Het is een van de meest deprimerende, maar ook meest fascinerendste series die ik ooit heb gezien. Ben benieuwd wat jij er straks van vindt!

Antwoord
Jessica 3 augustus 2018 - 13:09

Haha volgens mij is mijn lichaam inmiddels aangepast aan hitte, maar ik kan soms heel slecht keuzes maken als ik oververhit ben ;p Lief trouwens dat je mijn Sinaï blog noemt, bedankt! Ik ga waarschijnlijk in september naar Porto (moet nog even kijken of het te combineren is met mijn bezoek aan Lissabon) dus ben benieuwd naar je tips! En in september ben ik ook weer een paar dagen in Nederland te vinden. Tijd voor een Happiness meeting? 😉

Antwoord
Karlijn 5 augustus 2018 - 15:13

Leuk dat je ook naar Porto gaat! Ik ben zo benieuwd, ik hoor er alleen maar goede dingen over. Goed idee om in september weer eens te meeten. Laat maar weten als je weer in het land bent!

Antwoord
Robert 4 augustus 2018 - 09:55

Ben blij dat ik niet de enige ben die niet zo productief was. Ik schreef er ook maar 5, waarvan 1 ook nog eens een interview was.. Nu is het wel mega druk op werk en zet ik ’s avonds niet graag de computer weer aan. Van dat met Israel moet je je niets van aantrekken. Gewoon je blogs schrijven en laat ze maar lullen. Met het vingertje wijzen doen ze graag tegenwoordig, vanachter hun beeldscherm 😉 Porto is echt een toffe stad. Daar ga je het zeker leuk krijgen. Veel plezier!

Antwoord
Karlijn 5 augustus 2018 - 15:15

Heel herkenbaar, als ik het heel druk heb met werk komt er van bloggen ook maar weinig. Ik moet echt mijn ritme weer eens terug zien te vinden, het lukt me maar niet om er regelmaat in te krijgen. En wat betreft Israel: je hebt helemaal gelijk, ik moet me er niets van aantrekken. Dit is de enige bestemming waar ik ooit onzeker over ben geweest, omdat het zo enorm gevoelig ligt. Maar ik ga toch weer schrijven, want ik vond het een heel bijzondere reis 🙂

Antwoord
Milou 5 augustus 2018 - 17:52

Haha ik heb echt precies hetzelfde, ik dacht al dat ik de enige was die zo traag werkte deze maand. Wat een worsteling! Grappig dat we deze maand allebei begonnen zijn met de Handmaids Tale 🙂

Antwoord
Karlijn 6 augustus 2018 - 09:22

Echt he! Nog twee dagen, dan koelt het af 😉 En The Handmaids Tale: wat vind je ervan?

Antwoord
Sabine 6 augustus 2018 - 01:49

Oww die serie… dat maakt me wel nieuwsgierig maar ik voel ook enorme weerstand, geen idee waarom. Maar goed kijken kan ik ‘m sowieso (nog) niet, want de serie is niet op de Colombiaanse Netflix. Misschien maar beter ook haha. Succes in de warmte, hoor mijn ouders er ook steeds over. Kan me bijna niet voorstellen dat het al zo lang zo heet is 😛

Antwoord
Karlijn 6 augustus 2018 - 09:21

Dat had ik ook met The Handmaid’s Tale: ik durfde er niet aan te beginnen omdat het me zo heftig leek. En dat is het ook echt, maar ik ben er helemaal door gefascineerd. En die hitte…nog twee dagen 35+ en schijnt het écht koeler te worden. Zeggen ze 😉

Antwoord
Shamira | Wander Rebel 8 augustus 2018 - 09:52

Die warmte… Normaal klaag ik niet zo snel over goed weer in Nederland, maar thuis werken zonder airco terwijl het binnen al snel opwarmt tot een graad of 30 heb je al snel gehad inderdaad =p Gelukkig is het vanaf vandaag weer beter uit te houden. Veel plezier alvast in Porto!

Antwoord
Karlijn 8 augustus 2018 - 17:11

Ik voel me ook zo schuldig dat ik zeur over het weer, want ik sta altijd vooraan om te klagen als het regent. Gelukkig is het vandaag inderdaad een stuk koeler!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.