Home Terugblikken Terugblik: January favorites

Terugblik: January favorites

Door Karlijn

Hij zit er weer op: de langste maand van het jaar. Gevoelsmatig dan, want januari vind ik altijd enigszins vervelend. Geen gezellige lichtjes meer, grijs en somber weer, de lente nog lang niet in zicht…brrr. Genoeg geklaagd: dit is mijn terugblik op januari.

#Favorites: KarlijnTravels.com

Ik schreef deze maand maar liefst tien blogposts. Ik had veel bloginspiratie, ik had er tijd voor en mijn bezoekerscijfers stimuleerden ook om lekker veel te blijven schrijven. Voor elke reisblogger is januari een goede maand en voor mij dus ook. Fijn, en nu houden zo natuurlijk!

  • Normaal gesproken deel ik hier altijd twee Instagram-foto’s, maar ik heb daar deze maand helemaal niets geplaatst. Ik wil alleen nog maar iets doen met Instagram als ik er zin in heb, en niet omdat ik het gevoel heb dat het moet.  Als ik op reis ben vind ik het nog steeds leuk om Instagram te gebruiken, dus het komt vanzelf weer goed.

#Favorites: bloggers & blogposts

Ik las deze maand verschillende goede blogs van collega-bloggers en deze wil ik je graag aanraden:

  • Nationaal: Robert van Traveljunks.nl schreef de post ‘Over reisbloggen, persreizen en meer gratis zaken’. Hij vertelt hoe hij omgaat met het (niet) aannemen van persreizen en producten en ik denk er precies hetzelfde over als hij. Leuk om te lezen!
  • Internationaal: ‘The 43 best travel books to read’ in 2018 van The Travel Hack. Vol inspiratie als je gek bent op reisboeken.
  • Blogger van de maand: Mijn goede blogcollega Sigrid van MyTravelSecret is net vertrokken naar Midden-Amerika voor een reis van drie maanden. Zo gaaf, en heel leuk om te volgen.

My Travel Secret

#Favorites: travel

Ik heb flink wat reisjes vastgelegd afgelopen maand. Zo boekte ik tickets naar Kopenhagen, Israël en Porto en legde ik van alles vast voor mijn soloreis Kroatië en Bosnië en Herzegovina. Het wordt een reis van twee weken in juni en ik ben heel benieuwd. Ik wilde eigenlijk zelf gaan rijden, maar daar zie ik toch maar vanaf. Het zijn vooral steden die ik ga bezoeken en ik heb geen zin om daar in mijn eentje de weg te zoeken. Ik ga dus met het OV reizen én een paar keer in hostels slapen. Wel in een eigen kamer natuurlijk, maar leuk om weer eens in dat hostelsfeertje te zitten.

#Favorites: personal

De eerste week van januari had ik nog enigszins vrij gepland, maar daarna ging het werkende leven weer van start. Januari is normaal gesproken een vrij rustige maand voor mij, maar dit jaar is het anders. Mijn agenda staat vol leuke opdrachten en er zit van alles in het vat. Heel fijn! Qua sociaal leven was het een stille boel in januari. Ik ging wel lunchen met collega-bloggers Sigrid en Jessica en er stonden nog wat leuke afspraken op de kalender, maar verder was het lekker rustig. Komende maand wordt het weer drukker. Ook gezellig!

Hoe was jullie januari?

 

 

Ook leuk om te lezen

14 Reacties

Robert 31 januari 2018 - 19:50

Oh leuk, Kroatië en Bosnië en Herzegovina. Daar ben ik tijdens mijn eerste reis geweest, alleen heette het toen nog Joegoslavië. Porto zal je zeker tof vinden, blauwe tegeltjes overload 🙂 Ennuh, bedankt voor de mention. Daar heb ik toch een paar vreemde reacties op gehad, al waren ze niet voor onder het bericht haha

Antwoord
Karlijn 1 februari 2018 - 08:19

Echt waar? Wat kunnen mensen daar dan weer van vinden? En Porto lijkt me inderdaad geweldig. Tegeltjes, lekker eten…ik ben dol op Portugal 😉

Antwoord
Robert 1 februari 2018 - 08:52

Er waren er 2 die serieus aanboden de persreizen over te willen nemen en dan gratis een blog over de trip voor Traveljunks te schrijven… 😀 😀

Antwoord
Karlijn 1 februari 2018 - 10:58

Haha, grapjassen!

Antwoord
Jessica 31 januari 2018 - 23:57

Was inderdaad een gezellige lunch! Ik had ook verwacht dat januari rustig zou zijn, maar die van mij werd uiteindelijk idioot druk (grotendeels met leuke dingen, maar slaap is soms ook wel fijn haha ;p). En wat gaaf dat je ook in hostels gaat overnachten tijdens je solotrip, ik ben benieuwd! Hostels in Europa zijn sowieso heel chill, best anders (/wat beter) dan veel hostels in bijvoorbeeld Zuid-Oost Azië ;p

Antwoord
Karlijn 1 februari 2018 - 08:19

Grappig dat jij het ook zo druk hebt gehad, tegen de verwachtingen in! Het is in ons werk ook altijd hollen of stilstaan: of de berg werk is niet te overzien, of het is echt rustig. Gelukkig duren die rustige fases nooit zo lang, daar ben ik niet zo goed in 😉 Ik ben benieuwd naar de hostels in Kroatië. In Zuidoost-Azië heb ik nooit in een hostel geslapen, maar in Nieuw-Zeeland en Australië wel. Daar vond ik het ook prima te doen!

Antwoord
Sabine 1 februari 2018 - 01:13

Bosnië en Herzegovina is zo mooi! Sarajevo heeft me destijds echt compleet verbaasd 😀 Wat leuk dat je bent wezen lunchen met bloggers! Bij ons kwam er een nachtje een blogger slapen, zo leuk!

Antwoord
Karlijn 1 februari 2018 - 08:17

Fijn om te horen dat Bosnië en Herzegovina mooi is! Ik ben heel benieuwd 🙂 En leuk dat jullie een blogger te logeren hebben gehad, lijkt me erg gezellig. Ik vind het altijd zo leuk om met collega-bloggers af te spreken. Je raakt niet uitgepraat over de blogwereld en reizen 😉

Antwoord
Dominique | dominiquetravels.com 2 februari 2018 - 17:31

Ik heb in juni al twee weken vrijgenomen, maar ik kan maar niet beslissen waar ik heen ga! Leuk dat jij je reis naar Kroatie al een beetje concreet gemaakt hebt, ik kijk ook naar die regio maar het boeken laat nog een beetje op zich wachten 🙂

Antwoord
Karlijn 2 februari 2018 - 17:54

Hoi Dominique, wie weet komen we elkaar nog wel tegen in juni! Ik heb ook voor die tijd geboekt. Succes met beslissen, er is ook zoveel moois te zien!

Antwoord
Janet | thatonetime 2 februari 2018 - 21:09

Januari is een ideale maand om reisjes te boeken. Ook ik heb er twee in de pocket! 🙂

Antwoord
Karlijn 3 februari 2018 - 15:33

Goed bezig! Waar ga je naartoe?

Antwoord
Marcella 5 februari 2018 - 11:55

Prima maand dus! Ik ben benieuwd naar het artikel van Robert van Traveljunks.nl. Ik ga ‘m zo meteen even lezen. Ook naar Sigrid haar eerste avonturen ben ik benieuwd. Ik had even gemist dat je naar Porto gaat, wat lijkt me die stad heerlijk! Tof ook dat je weer een solo reis aan het plannen bent!

Antwoord
Karlijn 5 februari 2018 - 19:33

Porto lijkt me zo heerlijk! Ik heb nu al zin in alle wijntjes, port en het heerlijke eten daar 🙂 Het artikel van Robert is echt goed, helemaal zoals ik het zelf ook zie!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.