Home Terugblikken Terugblik: January favorites

Terugblik: January favorites

Door Karlijn

Gelukkig, januari zit er weer op. Ik weet niet wat het is, maar deze maand lijkt altijd drie keer zo lang te duren als normaal en halverwege krijg ik standaard het gevoel dat het nooit meer lente wordt. Niet dat het voorjaar nu opeens om de hoek ligt, maar we zijn in elk geval weer op weg. Genoeg gezeurd: dit is mijn terugblik op januari.

#Favorites: KarlijnTravels.com

Ik ging zo enthousiast van start, maar uiteindelijk publiceerde ik maar vier posts deze maand. Het had veel meer mogen zijn, want aan ideeën geen gebrek. Maar aan tijd wel, dus helaas.

Porto stedentrip

#Favorites: bloggers & blogposts

Ik las de afgelopen maanden volop blogposts en dit waren mijn favorieten:

#Favorites: boeken en series

  • Boeken: na enthousiaste reviews op Twitter kocht ik De Nachtegaal van Kristin Hannah. Voor mijn nachtrust was het beter geweest als ik dat niet had gedaan, want ik kon het boek maar niet wegleggen. De Nachtegaal gaat over de zussen Vianne en Isabelle en de keuzes die ze maken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een heel indrukwekkend boek.
  • Series: we keken het nieuwe seizoen van Luther begin januari op de BBC en dat was goed en duister als altijd. De makers van Luther hebben het talent om normale situaties (’s avonds de bus nemen, eten bestellen, tanken) zo gruwelijk te maken dat je eigenlijk niets meer durft.

Sydney

#Favorites: travel

Geen reisjes de afgelopen maand en dat was prima. Al moet ik zeggen dat het na drie maanden thuis wel weer erg begint te kriebelen. Gelukkig heb ik genoeg te plannen voor onze lange reis die 15 juni van start gaat. Ik boekte bijvoorbeeld tickets naar Australië (eerste stop: Sydney!) en Vanuatu en regelde alvast wat gave trips binnen die landen. Zo gaan we naar het land diven op het eiland Pentecost in Vanuatu, twee dagen zeilen rond de Whitsunday Islands en gaan we de Outback in met een 4WD. Ik kan niet wachten! Verder gaan we volgende maand twee weken rondreizen in Egypte en daar ben ik ook erg benieuwd naar.

#Favorites: personal

Over mijn persoonlijke leven kan ik kort zijn: dat bestond de afgelopen maand grotendeels uit werken. Het was ontzettend druk, ik interviewde tientallen mensen voor een relatieblad van een klant, schreef de teksten voor vijf websites en daarnaast liepen er nog volop andere opdrachten. Allemaal heel leuk, maar het werd me op een bepaald moment een beetje teveel. Deze week heb ik gelukkig een aantal grote projecten afgerond. En hoewel er nog steeds genoeg werk ligt, is er weer licht aan het eind van de tunnel. En weer wat ruimte in mijn hoofd. Wie weet dat ik komende maand zelfs regelmatig een blog kan schrijven!

Hoe was jouw januari?

Ook leuk om te lezen

20 Reacties

Nynke 1 februari 2019 - 10:11

Oh herkenbaar, ik vind januari ook altijd zo’n net-niks maand… Maar wel een prima maand om reisjes voor het komende jaar voor te bereiden ☺️. En leuke reisseries te kijken (Indian Ocean van Simon Reeve bv ?). Succes met de drukte en veel plezier met alle voorpret!

Antwoord
Karlijn 2 februari 2019 - 12:19

Dank voor de tip, leuke reisseries zijn altijd welkom! Heb jij nog leuke reisjes in de planning voor dit jaar?

Antwoord
Ellen 1 februari 2019 - 21:33

Nee, januari in Nederland vind ik ook niets. Dus ik heb die maand weer lekker in Tibet rondgereisd

Antwoord
Karlijn 2 februari 2019 - 12:18

Een veel beter idee! Hopelijk was het weer net zo mooi als altijd.

Antwoord
Ellen 2 februari 2019 - 13:30

Ja, het was weer prachtig. Zoveel mooie pelgrims in Lhasa! En weer een aantal nieuwe dingen gedaan en gezien. Mooi zonnig weer gehad al was het wat kouder dan andere jaren in januari. En het had gesneeuwd rond de kerst in Tibet en veel landschappen waren nog wat wit. Heel mooi dus.

Antwoord
Angela 1 februari 2019 - 22:57

Ik heb ook niks met de maand januari, maar nu die voorbij is, bedenk ik me dat de maand toch best snel is gegaan.. ?
Wat een gave trips heb je geregeld zeg! Vooral dat zeilen spreekt me erg aan. Nog heel even…! ?

Antwoord
Karlijn 2 februari 2019 - 12:17

Fijn dat januari niet eindeloos leek te duren bij jou! Van mij mag de tijd best heel snel gaan nu. En dan vanaf half juni héél langzaam 😉

Antwoord
Robert 2 februari 2019 - 08:36

Mooie plannen! Ik ben heel benieuwd hoe jullie met een 4×4 door de Outback gaat bevallen. Hier ook zo’n januari zonder trips. Heb alles op mijn sites in orde kunnen maken en ben met een oud project opnieuw gestart. Zal hierdoor wat minder kunnen bloggen, maar dat is dan maar zo. Mijn nieuwe Stockholm citytrip blog knalde ook meteen vanaf dag 1. Dat heb ik normaal nooit.

Antwoord
Karlijn 2 februari 2019 - 12:16

Ik ben ook heel benieuwd! In het Red Center slapen we nog gewoon in hotels, maar in West-Australië zullen we toch aan die daktent moeten geloven.

Wat goed dat je blog over Stockholm meteen zoveel gelezen werd. Lijkt me ook echt een geweldige stad! En natuurlijk goed bezig met al je oude/nieuwe projecten. De lijst van dingen die ik aan mijn blog zou moeten doen wordt steeds langer en ik kom nergens aan toe. Tijd om een goed voorbeeld aan je te nemen 😉

Antwoord
Yvonne 2 februari 2019 - 11:23

Januari ging heel snel voorbij voor mijn gevoel!
De maand begon droevig en ik was een paar dagen in Nederland. Voor de rest was het een prima maand eigenlijk met gisteren de laatste dag voor mijn vakantie 🙂

Antwoord
Karlijn 2 februari 2019 - 12:14

Wat vervelend dat je naar huis moest komen, dat heb ik helemaal gemist 🙁

Maar fijn dat je vakantie hebt, geniet ervan!

Antwoord
Eva 2 februari 2019 - 20:16

Ik hoor dat veel mensen januari zo lang vinden duren. De maand ging best vlot voorbij vond ik, maar ik ben ook wel weer blij dat het februari is. Voor mij in januari ook geen tripjes en de maanden daarvoor ook rustig dus bij mij kriebelt het ook volop. Over 3 weken staat IJsland op de planning, zoveel zin in!

Fijn dat je weer wat meer rust hebt in je werk, al moet het als zzp’er ook wel lekker voelen dat je genoeg klussen hebt 🙂

Antwoord
Karlijn 3 februari 2019 - 12:45

Wat een heerlijk vooruitzicht, IJsland! Ik vond dat echt een magisch land, zo speciaal. Ik hoop dat jij het net zo mooi gaat vinden.

Het is inderdaad superfijn dat ik zoveel werk heb en daar ben ik ook heel dankbaar voor. De afgelopen twee maanden keek ik alleen steeds tegen zo’n berg werk aan dat het een beetje overweldigend was. Ik ben blij dat er nu weer iets van balans aan lijkt te komen 🙂

Antwoord
Eva 4 februari 2019 - 21:44

Ja, dat is inderdaad ook niet fijn. Gelukkig heb je nu weer wat meer balans, dat is toch waar het uiteindelijk om draait 🙂

Antwoord
Laura 2 februari 2019 - 21:33

Herkenbaar gevoel over januari. En dus gebruikte ik de maand om onze zomervakantie vast te leggen. Net als half Nederland, dus dan is het wel druk op mijn werk en gaat de tijd snel haha.

De zomervakantie? Puglia it is! Verder heb ik nog een korte trip naar Griekenland gewonnen en ben ik met het verkeersbureau van Griekenland in contact om dat te regelen. En het eerste weekendje in Nederland is bijna een feit.

Wat februari daar straks aan toevoegt? Hopelijk hoor ik dat er voor het werk nog een leuk tripje in zit 🙂

Antwoord
Karlijn 3 februari 2019 - 12:49

Ah, Puglia lijkt me echt fantastisch! Dat staat bij mij ook hoog op de verlanglijst. En Griekenland is altijd goed, dat is veruit mijn favoriete bestemming in Europa. Jouw werk kennende zitten er dit jaar vast nog veel meer mooie tripjes aan te komen 🙂 Mooie vooruitzichten in elk geval!

Antwoord
Dominique | dominiquetravels.com 5 februari 2019 - 12:26

Ik ben altijd dol op januari. Ik reis eigenlijk nooit in januari, maar ik vind het heerlijk om vooruit te kijken en te plannen 🙂 Ik heb deze keer ook voor het eerst een wrap up geschreven. Ik had Kristin Hannah ook ontdekt na de Nachtegaal. Ik ben zeker van plan meer boeken van haar te lezen!

Antwoord
Karlijn 5 februari 2019 - 17:57

Wat grappig dat je januari zo leuk vindt! Ik vind het echt de ergste maand van het jaar 😉 Maar je hebt wel gelijk dat het een prima maand is om reizen te plannen. Ik ga je terugblik even lezen!

Antwoord
tea 5 februari 2019 - 21:03

Die bus scene in Luther heeft me echt nachtmerries bezorgd! En het was ook nog in bus 15 die ik af en toe van werk naar treinstation moet nemen. Brrrrrr

En wat een toffee plannen hebben jullie weer ^^

Antwoord
Karlijn 6 februari 2019 - 10:23

Haha, oh nee! Dan komt het wel heel dichtbij 😉 Ik vind Luther echt een doodenge serie, maar wel heel goed.

Ik ben ook erg blij met onze plannen, van mij mag het snel juni zijn!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.