Home Terugblikken Terugblik: April favorites

Terugblik: April favorites

Door Karlijn

April vloog voorbij in een waas van veel werk, een persreisje in eigen land en een solotrip naar Londen. Tijd om te bloggen was er eigenlijk niet, maar in Londen heb ik wel weer volop nieuwe bloginspiratie opgedaan. Hier volgt mijn terugblik op april!

#Favorites: KarlijnTravels.com

Ik schreef deze maand maar vier blogposts en ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst zo weinig heb geschreven. Nu ik weer fulltime tekstschrijver ben en soms twaalf uur per dag achter de computer zit te tikken, schiet het bloggen er even bij in. In mei zal het niet veel anders zijn, maar voor juni heb ik goede hoop.

Edam-Nederland

  • Mijn eigen favoriet was deze, van een straat in Shoreditch, Londen:

shoreditch street art

#Favorites: bloggers & blogposts

Ik las deze maand verschillende leuke blogs van collega-bloggers en deze wil ik je graag aanraden:

  • Schoolpennen uitdelen aan kinderen is niet okee van Yvonne van der Laan. Deze post had ik zelf geschreven kunnen hebben, ik ben het er helemaal mee eens.
  • Een shout-out naar collega-blogger Antonette, die haar baan heeft opgezegd om voor onbepaalde tijd op reis te gaan. In deze blog lees je waarom ze dat besluit heeft genomen en wat ze precies van plan is.
  • Surprises from six weeks in Brazil van all time favorite Alex in Wanderland, die een eerlijke terugblik schreef op haar reis door Brazilië.

#Favorites: travel

  • Het tweede weekend van april was ik op persreis in Laag Holland, het gebied ten noordoosten van Amsterdam. Laag Holland bleek prachtig en ultiem Hollands en het was een heel geslaagd weekend. Leuk om te merken dat ik heel enthousiast werd van mijn eigen land.

Laag Holland

  • Ik bracht een kleine week door in Londen. De reden van mijn bezoek was de reisbloggersconferentie Traverse, maar ik vond het zonde om één van mijn lievelingssteden meteen weer te verlaten. Ik sliep in het geweldige citizenM London Shoreditch, wandelde door Shoreditch, Notting Hill en Kensington, probeerde nieuwe ontbijttentjes uit, borrelde op het hoofdkantoor van Lonely Planet en woonde een groot aantal lezingen over bloggen bij. Het is altijd gezellig om weer eens bij te kletsen met collega-bloggers en de presentaties waren erg inspirerend.

Londen

  • We boekten onze tickets naar Taiwan voor november. Deze maand gaan we eerst naar Griekenland, ik kijk er nu al naar uit. Eindelijk naar Santorini!

#Favorites: personal

  • In maart sleepte ik twee nieuwe opdrachtgevers in de wacht en dat betekende dat er in april hard gewerkt moest worden. Ik wilde in Londen niet zoveel hoeven doen en ik werkte me dan ook drie slagen in de rondte om voor die tijd zoveel mogelijk werk klaar te krijgen. Gelukkig zijn het allemaal leuke opdrachten 🙂 .
  • In Eindhoven had ik een lunchdate met blogvriendinnen Sigrid en Jessica. Over bloggen en reizen kun je uren onafgebroken praten, bleek maar weer.
  • Ik was bij de boekpresentatie van mijn vriendin Nathalie Pagie, die haar vierde thriller heeft uitgebracht. Het nieuwe boek Casa Familia is geweldig en ligt nu voor tien euro in de winkel. Snel kopen als je nog een spannend boek zoekt!

Kortom: ik had een drukke, maar prima maand! Hoe was jouw april?

*Dit artikel bevat twee affiliatelinks. Hier lees je er meer over.

Ook leuk om te lezen

18 Reacties

Jenny 3 mei 2017 - 07:11

Ik ben het helemaal eens met de blog van Yvonne! Soms heeft handelen juist een averechts effect.

Fijn dat je leuke opdrachten hebt binnengehaald. Ik twijfel elk jaar weer of ik naar traverse wil of ‘gewoon’ vakantie, en eigenlijk wint de vakantie altijd 🙂

Antwoord
Karlijn 4 mei 2017 - 10:56

Haha, dat snap ik hoor! Als ik zou moeten kiezen zou ik ook voor vakantie gaan. Ik heb als voordeel dat ik mijn werk overal kan doen en dat maakt me iets flexibeler. Anders zou vakantie altijd winnen 🙂

Antwoord
De Wandelgek 3 mei 2017 - 08:44

Ik ga het overzicht komend weekend even lezen maar wilde al wel even zeggen dat die graffiti foto (die met het gele gezicht) echt een heel erg goed gelukte is ? Die valt heel erg op ook tussen alle andere Instagram foto’s blijft deze opvallen en aandacht trekken ?

Antwoord
Karlijn 4 mei 2017 - 10:57

Ja he! Het is een van de gaafste muurschilderingen die ik ooit heb gezien. Het lijkt bijna een foto, zo sprekend 🙂

Antwoord
Robert | Traveljunks 3 mei 2017 - 08:57

Ach, soms schiet bloggen er gewoon een beetje bij in. Er zijn wel eens belangrijke zaken 😉 Op Santorini zal je camera wel weer overuren gaan draaien. Ben benieuwd naar je foto’s. Mijn april was erg goed. Wij zijn 5 dagen in Edinburgh geweest en ik ben gestart met de restauratie van mijn roadtrip maatje, de oude Guzzi. En die blog van Yvonne, daar heb ik ook niets aan toe te voegen!

Antwoord
Karlijn 4 mei 2017 - 10:58

Ah, Edinburgh lijkt me geweldig! En gaaf dat je bent begonnen met de restauratie van je motor. Knap ook dat je dat zelf kunt 🙂 En het bloggen…soms zijn er inderdaad belangrijkere dingen, zoals werk bijvoorbeeld 😉

Antwoord
Jessica 3 mei 2017 - 10:19

Wat een leuk maandoverzicht weer Karlijn en wat gezellig dat we elkaar zo veel zagen. 🙂 Ik ben trouwens langs precies diezelfde muur in Shoreditch gelopen, wat toevallig! Ik heb genoten van jouw foto’s en ervaringen in eigen land, ik ga zelf ook niet echt vaak op pad in eigen land maar je inspireert me om het toch maar weer eens te doen ;p En ik kijk nu al uit naar je Santorini foto’s, die gaan ongetwijfeld geweldig worden!

Antwoord
Karlijn 4 mei 2017 - 10:55

Het was inderdaad gezellig om elkaar veel te zien 🙂 Ik kan nu al niet wachten tot we naar Santorini gaan, maar inderdaad: mijn tripje in Nederland was ook een groot succes!

Antwoord
Loes 3 mei 2017 - 11:36

Zo leuk, zo’n terugblik: je hebt een fijne maand gehad! April was voor mij ook een hele drukke, maar ook fijne maand.

Antwoord
Karlijn 4 mei 2017 - 10:54

Hoi Loes, mooi dat jij ook een fijne april had! En ook druk, heel herkenbaar 😉

Antwoord
Sabine 3 mei 2017 - 17:09

Wat een leuk overzicht! Wel apart van die like-machines. Hoe zie je dat dan dat het nep is? Echt ongelooflijk wat ze allemaal uitspoken op Instagram, gewoon normaal volgen en liken zonder al die poespas is niet meer hip ofzo haha. Leuk die uitstapjes in eigen land. En Londen! Dat is al zo lang geleden dat ik daar was… echt iets van 15 jaar al. Vond het toen zo een leuke stad!

Antwoord
Karlijn 4 mei 2017 - 10:48

Hoi Sabine, een foto kreeg opeens vier keer zoveel likes als normaal. Eerst dacht ik nog: wat leuk, maar daarna kreeg ik een DM met het bericht ‘You’ll be recieving many likes in a minute’. Toen wist ik dat het nep was. Instagram is wat dat betreft echt hopeloos inderdaad!

Antwoord
Dominique | dominiquetravels.com 4 mei 2017 - 12:12

Ik ben in april 30 geworden en heb dat gevierd in mijn home-away-from-home Edinburgh. Ik ben echt dol op die stad en er is zoveel verandert in de tijd dat ik er niet meer woon! Ik moet er zeker vaker heen!

Antwoord
Karlijn 4 mei 2017 - 14:58

Wat een leuke manier om die mijlpaal te vieren, gefeliciteerd nog! Ik ben nog nooit in Edinburgh geweest, maar het lijkt me een supergave stad 🙂

Antwoord
Antonette 5 mei 2017 - 15:56

Thanks voor de shoutout 🙂

Antwoord
Karlijn 6 mei 2017 - 11:31

Welcome 😉

Antwoord
Charissa 6 mei 2017 - 12:56

Wat leuk dat het zo goed gaat! Ik ben via Instagram bij jouw blog terecht gekomen, maar ik had veel eerder op de website moeten klikken. 😉 Leuke posts!

Antwoord
Karlijn 7 mei 2017 - 12:14

Ah, thanks, wat leuk om te lezen 🙂 !

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.