Home Persoonlijke blogs Reisplannen voor 2022 – fingers crossed!

Reisplannen voor 2022 – fingers crossed!

Door Karlijn

Vorig jaar om deze tijd durfde ik geen reisplannen te maken. Ik wilde eerst dubbel gevaccineerd zijn voordat ik weer een vliegtuig in stapte en de wereld zat nog potdicht. Dat laatste is eigenlijk nog steeds zo (tenminste, zo voelt het voor mij), maar ik heb er vertrouwen in dat alles vanaf het voorjaar echt beter wordt. Daarom boekte ik de afgelopen weken verschillende reizen. En ook al ben ik enorm bang om het te jinxen: in deze blog vertel ik wat de plannen zijn.

De komende maanden: nog onduidelijk

De eerste lockdownwinter vond ik verschrikkelijk en deze tweede editie is niet veel beter. Ik kan dan ook niet meer tellen hoeveel ontsnappingsplannen ik al heb gemaakt. We wilden heel graag op reis naar Oman. Mexico en Costa Rica passeerden serieus de revue en ik keek ook even naar Zuid-Afrika.

Achadas Madeira

Maar die hele pandemie heeft zo’n verlammende uitwerking op mij. Ik zoek alles helemaal uit en dan denk ik: ach, laat ook maar. Al die hoepels waar je doorheen moet. De besmettingen die overal door het dak gaan. Is nu reizen wel verstandig? Wat als je positief test net voor vertrek of ter plekke? Al dat getwijfel zorgt ervoor dat we uiteindelijk niets doen, hoe erg we daar ook van balen. Voor nu hebben we de plannen voor een verre reis maar weer in de ijskast gezet. Misschien dat we nog naar Madeira gaan om daar een tijdje te werken. Of misschien doen we dat half april, als we 25 jaar samen zijn. Even kijken maar.

Riomaggiore Cinque Terre

Eerste twee weken van mei: foto- en soloreis Italië

Voordat corona losbarstte maakte ik elk jaar een soloreisje. De laatste keer was in 2019, toen ik Cinque Terre bezocht. Natuurlijk reis ik het liefst samen met Ward, maar alleen reizen is af en toe ook heerlijk. En gezond, want zo weet ik weer dat ik ook prima dingen alleen kan doen. Sinds de pandemie ben ik niet meer alleen op pad geweest en het is de hoogste tijd om daar verandering in te brengen. Ik ga daarom twee weken naar Italië: eerst op fotoreis naar Toscane (met een kleine groep, dus niet alleen) en daarna een week naar Lucca, Rome en Bologna, allemaal met de trein. Alles is geboekt, dus laat maar komen. Zo’n fotoreis lijkt me heerlijk: alleen maar bezig zijn met mijn favoriete (en enige) hobby, in het meest fotogenieke land van Europa.

Zwitserland bergen

Half juni: wandelen in Zwitserland

In 2020 reisden we door Italië en op de terugweg stopten we een paar dagen in Zwitserland. En ik was er helemaal weg van. De prijzen zijn wat minder, maar de spectaculaire landschappen maken dat helemaal goed. We hebben daarom twee weken Zwitserland geboekt (met de auto), waarin we een rondreis langs een aantal mooie wandelgebieden maken. Hiken staat deze reis voorop, dus hopen dat het weer een beetje meewerkt.

de mooiste plekken van IJsland

Half juli: met een camperbusje door het binnenland van IJsland

Over weer dat een beetje mee moet werken gesproken: half juli vliegen we naar IJsland. Daar waren we in 2016 ook al en toen reden we het hele eiland rond. IJsland is geweldig en er is geen jaar voorbij gegaan dat we niet overwogen om terug te gaan. Dit jaar is het zover en trekken we eindelijk voor twee weken het binnenland in. Met een 4×4 camperbusje, dus we gaan maar weer eens kamperen. Onze laatste (en enige) kampeerreis was in West-Australië, toen we met een fantastische Landcruiser en daktent rondreisden. De auto was geweldig, maar het kamperen vonden we helemaal niks. Maar goed: we willen flexibel zijn in de IJslandse hooglanden en niet vastzitten aan accommodaties. Een camper is dan de beste oplossing. Eens kijken of het nu wel bevalt ;)

September: reisbloggersconferentie Traverse in Brno, Tsjechië

Traverse is een enorm leuke, inspirerende internationale conferentie voor reisbloggers. Vorig jaar sloeg ik over, maar dit jaar wil ik er graag weer bij zijn. De volgende editie vindt plaats in Brno in Tsjechië, in september, en het kaartje is gekocht.

Everest basecamp trek Nepal

Najaar: Japan, Nepal, Afrika of een herfstreis door de bergen?

In het najaar willen we graag een week of vier weg en dan bij voorkeur naar een verre bestemming. Op nummer 1 staat Japan, maar we realiseren ons dat de kans daarop erg klein is. Ik zie het land niet fatsoenlijk openen dit jaar en ik wil niet door allerlei onredelijke hoepels hoeven te springen. Op nummer 2 staat Nepal en dat zie ik wél gebeuren. We willen heel graag weer een lange trekking doen van twee weken. De Mount Everest Base Camp Trek was soms behoorlijk afzien, maar toch denk ik daar bijna dagelijks met plezier aan terug. Het lijkt me heerlijk om terug naar Nepal te gaan en samen met onze toenmalige gids, Subarna, een nieuwe trek te lopen.

Alternatieve reisplannen: herfstkleuren fotograferen

Een alternatief plan is nog Zuidelijk-Afrika, met Namibië en Botswana. En als we niet ver weg kunnen, lijkt een autoreis naar Slovenië, de Dolomieten en Kroatië me ook geweldig. Ik heb afgelopen najaar zoveel gave foto’s van de herfstkleuren daar gezien, dat wil ik graag een keer met eigen ogen bekijken.

Kortom: weer plannen genoeg. En nu maar hopen dat het allemaal door kan gaan en er geen roet in het eten komt. Fingers crossed! Heb jij al reisplannen gemaakt?

Ook leuk om te lezen

17 Reacties

Yvonne 10 januari 2022 - 14:35

Oh zo herkenbaar, die verlammende werking! Uiteindelijk zijn we met de auto naar Frankrijk en Polen geweest de afgelopen maanden, alle andere plannen eindigden net zoals die van jou / jullie. Mooie plannen voor later dit jaar Karlijn. Ik duim dat ze door kunnen gaan! Xx

Antwoord
Karlijn 10 januari 2022 - 16:50

Frankrijk en Polen klinken ook goed! Gek he, dat verlammende effect. Ik vind mezelf normaal best een ondernemend type, maar heel die corona-ellende zorgt ervoor dat ik op de bank blijf zitten en helemaal niks meer wil. Hoog tijd dat daar verandering in komt, het is mooi geweest!

Antwoord
Nellyp 11 januari 2022 - 16:05

Mijn vriend en ik zijn reisjunkies. Nu de lockdown zo lang duurt in NL, zijn we erg blij dat we 27 januari naar Mexico gaan. Verder wil ik dit jaar nog minstens 2 reizen maken. In NL blijven is voor mij echt geen optie, ik moet naar het buitenland. Ik hoop voor jou dat je reizen kunnen doorgaan. Sluit een goede reisverzekering af, bijv. bij Ditzo. Mocht je positief testen voor vertrek, dan is dit gedekt. Succes!

Antwoord
Karlijn 11 januari 2022 - 16:27

Hoi Nelly, ik snap het helemaal! En Mexico is fantastisch, heerlijk vooruitzicht om naartoe te gaan. Dank ook voor de tip voor de reisverzekering, dat is nu inderdaad erg belangrijk. Geniet enorm van Mexico!

Antwoord
Ruben 10 januari 2022 - 20:58

Tot in juli! :)
Ik plan in juli eveneens 3 weken Ijslands binnenland te ontdekken en te exploreren. Tent en rugzak, wandelstokken én uiteraard zwemshort en handdoek liggen al “virtueel” te wachten.

Antwoord
Karlijn 11 januari 2022 - 10:46

Heerlijk vooruitzicht! Ik kan echt niet wachten, het binnenland moet volgens mij spectaculair zijn :)

Antwoord
Angela 10 januari 2022 - 21:48

Ik herken het verlammende ook. Ik wil heel graag in maart/april een paar dagen de zon opzoeken. Of in ieder geval de kou en het grauwe ontvluchten. 😅 Dus ik dacht eind vorig jaar : stedentripje Rome of Sevilla moet kunnen in maart/april. Dus ik vorige week op zoek gegaan. Spanje heeft net wat ruimere voorwaarden voor wat betreft het inreizen, dus het werd Sevilla. Maar: ik wil niet 24/7 met een mondkapje rondlopen, wat je in een stad al gauw hebt. Dus ik ging op zoek naar een alternatief. Ronda! Dat ligt in het midden van de driehoek Sevilla – Malaga – Marbella dus voldoende keus in vluchten. En midden in de natuur, dus ik dacht aan een paar daagjes lekker hiken in de natuur. Totdat ik me bedacht dat alles los boeken niet handig is in geval van code rood: dan ben je op jezelf aangewezen. Afijn, weer helemaal opnieuw gaan zoeken naar vlucht + hotel, maar dan is de keuze inmiddels niet meer zo reuze.. Zucht.. Nou… Laat maar ik kijk wel voor een last minute.. Ofzo.. Of niet.. Pfff.. Zo zat ik er gisteren uitgeblust bij. Als ik het zo teruglees, herken ik mezelf niet terug, maar het is toch echt hoe de gedachtegang is gegaan. Misschien heb ik gewoon een schop onder mijn achterste nodig om het gewoon te boeken. Gewoon los, zoals ik het het liefste doe. En niet verder “te zeuren” dat ik in mijn vrijheid beperkt wordt. Want in zekere zin is dat zeker zo, maar mijn eigen hersenpan helpt daar een flink handje in mee..! 🙄
Gelukkig heb jij daar wat minder last van, zo te zien. Wat een gave plannen staan er voor je deur! Ik zou graag in september richting Kroatië gaan, ik hoop dat dat door kan gaan! 🤞

Antwoord
Karlijn 11 januari 2022 - 10:49

Oh, dit heb ik precies zo hoor! De afgelopen twee jaar waren een aaneenschakeling van deze gedachtengang. Daarom besloot ik nu om gewoon maar te boeken en te zien waar we uitkomen. Alles (behalve de vlucht naar IJsland) kan nog gratis worden geannuleerd, dus de risico’s zijn beperkt. Vorig jaar draaide elk plan uit op ‘laat dan maar’, maar dat wil ik dit jaar niet meer. We denken nu zelfs aan een warkation op Madeira, waar je verdorie elke week verplicht moet testen. Daar had ik een paar maanden geleden niet eens over nagedacht, maar ik vind de lockdownwinters in Nederland niet meer te doen. Dus: vooral gaan boeken ;) En Kroatië in september moet zeker lukken!

Antwoord
Angela 12 januari 2022 - 13:49

Bedankt voor de peptalk, ik ga er nog eens voor zitten om te boeken. Idd maar kijken naar zo laat mogelijke annuleringsopties en gewoon gaan. 😁 Madeira, gaaf! Wekelijks testen is ook zo wat, maar het alternatief is al helemaal niet aanlokkelijk.. Gewoon gaan dus! 💪

Antwoord
Karlijn 12 januari 2022 - 14:26

Precies! En jij ook ;)

Antwoord
Angela 5 maart 2022 - 18:54

Inmiddels geboekt: volgende week vertrekken we voor een kleine week naar Malaga om vanuit daar het mooie Andalusië te verkennen! Er staan een aantal mooie hikes op de planning en ik hoop lekker te kunnen rondrijden door het mooie landschap. Raampje open, de zon in je gezicht en de wind door je haren.. Ik kan niet wachten..! 😍
Is bij jou Madeira ook geboekt..?

Karlijn 6 maart 2022 - 13:13

Wat een heerlijk vooruitzicht! Andalusië is zo geweldig, geniet er enorm van!

Madeira is niet alleen geboekt, we zijn ook alweer terug ;) We hebben een maand een warkation gedaan en het was heerlijk. Ik ga er snel over schrijven!

Angela 6 maart 2022 - 20:15

Oh yeah! We zijn goed bezig! 😁💪 Ik kijk uit naar je blogpost 👌

Marcella 14 januari 2022 - 16:59

Wat een enorm fijne plannen Karlijn! Net als jij ben ik dol op Italië, IJsland én Zwitserland, dus ik vermaak me ook meteen als jij lekker op reis gaat! Ook je najaarsplannen met een flinke hike-tocht volg ik meer dan graag! Ik hoop dat alles gewoon door kan gaan, we zijn wel klaar met al die mindfucks!

Wij startten het jaar met een workation in Zeeland en maakten lekker lange strandwandelingen met Bros. Ik hoop ergens in de komende maanden nog een fijn weekend weg te doen, waarschijnlijk in Nederland en misschien wordt het Duitsland. In mei/juni huren we weer een camper en reizen we door het zuiden van Noorwegen. In september huren we weer een camper en willen we waarschijnlijk naar de Franse alpen. En ook een vliegreisje lonkt wel, om Boedapest bijvoorbeeld eens te ontdekken, of terug te gaan naar Spanje. Wie weet.

Die campers huren we natuurlijk ook niet voor niets want dit jaar testen we verschillende types campers zodat we hopelijk eind dit jaar een eigen camper kunnen kopen. Tsja, dan gaan we lekker vaak op pad in de weekenden en natuurlijk ook een paar lange reizen per jaar! Nu al zin in!

Antwoord
Karlijn 15 januari 2022 - 12:52

Jij hebt ook mooie plannen Marcella! Zo leuk dat het camperleven jullie helemaal gepakt heeft :) Ik hoop met je mee dat al onze plannen dit jaar door kunnen gaan en dat corona snel overgaat in een behapbare situatie. Het heeft inmiddels wel lang genoeg geduurd.

Antwoord
Dominique | dominiquetravels.com 19 januari 2022 - 09:55

Heel herkenbaar. Ik heb echt moeite om me met reis georiënteerde dingen bezig te zijn op dit moment, terwijl ik er vroeger zoveel plezier aan beleefde! Ik wil het liefst in maart een reis alleen maken — het liefst ver weg, maar ja… In juni wil ik graag met mijn vriend een reis maken in Europe. Ik denk nu aan Slovenie en/of Kroatie. Aan het einde van het jaar zou ik ook dolgraag naar Japan willen, maar ook ik denk dat dat niet gaat lukken dit jaar. Even afwachten en wie weet!

Antwoord
Karlijn 19 januari 2022 - 11:28

Ik hoop dat je je plannen kunt uitvoeren! Europa moet zeker lukken, en een verre reis in bijvoorbeeld Midden- of Zuid-Amerika ook wel, toch? Zo jammer dat reizen zo’n toestand is geworden, dat had ik echt nooit, maar dan ook nooit voor mogelijk gehouden :(

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.