Home Azië II Myanmar in beeld: de mooiste foto’s

Myanmar in beeld: de mooiste foto’s

Door Karlijn

Deze week zette ik Myanmar op nummer 1 in mijn lijst van favoriete reisbestemmingen. Maar ik heb eigenlijk nog maar weinig geblogd over dit fantastische land. Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Ik wilde in deze post mijn twintig mooiste foto’s van Myanmar laten zien, maar zoals gewoonlijk kon ik niet kiezen. Het zijn daarom acht collages geworden, die hopelijk laten zien hoe mooi en bijzonder Myanmar is.

Myanmar

In Myanmar zijn het de mensen die het land onvergetelijk maken. Vooral van het meneertje rechtsonder word ik elke keer weer vrolijk!

Myanmar Bagan

De tempels van Bagan. Deze enorme vlakte staat vol met duizenden stupa’s in een groot aantal verschillende stijlen. Elke tempel is weer een verrassing en vaak zijn ook binnen prachtige beelden en muurschilderingen te vinden. Trek hier gerust een dag of drie voor uit!

Myanmar

Even naar de kapper in het bergstadje Kalaw, en een bezoek aan een paraplu-fabriekje in Pindaya. In Myanmar worden de meeste producten met de hand gemaakt en het is leuk om een kijkje te nemen bij al die verschillende shopjes.

Myanmar

It’s all about the people!
Myanmar Inle Lake

Met de klok mee: monniken halen hun dagelijkse maaltijd op in een klooster in de buurt van Mandalay, de teakhouten U Bein Brigde, weeffabriek op het Inle Lake en de typische roeitechniek van vissers op het Inle Lake.

Myanmar

Zo’n prachtige kop!

Myanmar tempels

Ik ben een enorme tempelfan, maar na drie weken Myanmar was zelfs ik een beetje tempelmoe. Het land staat bol van de gouden tempels, stupa’s en tempelcomplexen. Naast Bagan zijn absolute highlights de gouden Shwedagon Pagode in Yangon en Kakku, een complex met ruim 2400 stupa’s.

Myanmar

Markten, monniken en nonnen: allemaal ingrediënten van het dagelijkse leven in Myanmar. Ik zou zo weer terug willen!

 

BewarenBewaren

Ook leuk om te lezen

36 Reacties

Esther 7 december 2014 - 14:16

Mooie foto’s, mijn complimenten! Dat mannetje met de bril in de eerste collage is geweldig, die brengt bij iedereen een glimlach op het gezicht denk ik! Ik hoop zelf Myanmar snel te kunnen bezoeken, ik houd het in gedachten voor volgend jaar.

Antwoord
Karlijn 7 december 2014 - 20:06

Hoi Esther, dank je :) ! Gaaf als je volgend jaar naar Myanmar zou gaan, ik kan er alleen maar super enthousiast over zijn!

Antwoord
Robert | Traveljunks 7 december 2014 - 15:09

Maak me maar gek. Heb ik Myanmar aan de kant geschoven voor Chili voor volgend jaar, kom jij met zoiets moois op de proppen… Niet dat ik straks nog ga hopen dat ik geen goedkoop ticket naar Santiago zal vinden. Rake foto van de weeffabriek!

Antwoord
Karlijn 7 december 2014 - 20:07

Dank je Robert! En sorry dat ik het je lastig maak! Maar Chili is ook fantastisch, daar kan ik ook makkelijk acht mooie collages mee vullen. Met vooral overweldigende natuur dan :)

Antwoord
Rianne 7 december 2014 - 15:33

Prachtige foto’s! Ik probeerde een favoriet te kiezen, maar dat lukt niet haha!

Antwoord
Karlijn 7 december 2014 - 20:05

Dank je Rianne! Ik vind foto’s selecteren altijd zo lastig ;)

Antwoord
Let's travel and see 7 december 2014 - 20:14

Wat een prachtige fotos heb je gemaakt van dit prachtige land! Ik wil terug!

Antwoord
Karlijn 7 december 2014 - 20:22

Dank je Saimi! Ik wil ook terug naar Myanmar, ik begrijp je helemaal :) !

Antwoord
Saskia 7 december 2014 - 20:17

Myanmar staat erg hoog op mijn bucketlist! Wauw, super mooi. Precies zoals ik me voorstel!

Antwoord
Karlijn 7 december 2014 - 20:21

Dank je Saskia :) !

Antwoord
Eric - reisrelaas.nl 7 december 2014 - 20:23

Wow, dat zijn echt prachtige foto’s!

Antwoord
Karlijn 7 december 2014 - 20:29

Dank je Eric :) !

Antwoord
Chantal 7 december 2014 - 20:25

Wat maak je toch prachtige foto’s! Een van m’n favoriete reisblogs!

Antwoord
Karlijn 7 december 2014 - 20:29

Hoi Chantal, dank je, wat lief! Super om te lezen :)

Antwoord
Ester 7 december 2014 - 22:35

Mooie foto’s Karlijn!

Antwoord
Karlijn 8 december 2014 - 08:48

Dank je Ester :) !

Antwoord
Ronald 8 december 2014 - 05:46

Geweldige foto´s, Karlijn!
Ben net terug van Myanmar, niet de bekendste plekken bezocht (Bagan, Inle Lake), maar wat een geweldige mensen en zeker buiten de gebaande paden voelde het alsof je de eerste toerist was die ze ooit zagen. 1 van de mooise ervaringen in Azië so far voor mij!

Antwoord
Karlijn 8 december 2014 - 08:54

Hoi Ronald, dank je! Gaaf dat je net in Myanmar bent geweest, en juist niet de bekendste plekken hebt bezocht! De mensen in Myanmar maken het land inderdaad zo speciaal. We hebben er prachtige tempels en andere bezienswaardigheden gezien, maar bij Myanmar denk ik vooral terug aan al die ontmoetingen met vriendelijke, oprecht hartelijke mensen. Voor ons ook een van onze mooiste Azie-ervaringen. Super dat jij dat ook zo hebt beleefd!

Antwoord
Sieds | siedsmytravels.nl 8 december 2014 - 08:44

Stuk voor stuk prachtige foto’s, echt mooi! :) Myanmar komt op deze manier steeds hoger op mijn verlanglijst te staan om te gaan bezoeken.. ;)

Antwoord
Karlijn 8 december 2014 - 08:48

Dank je Sieds! Myanmar verdient echt een hele hoge plek op ieders bucketlist :) Zo’n bijzonder land!

Antwoord
Sandra 10 december 2014 - 07:53

Wauw Karlijn… Wat een gave foto’s! Ik snap wel waarom Myanmar één van je favoriete landen is!

Antwoord
Karlijn 10 december 2014 - 09:37

Dank je Sandra! Het is daar zo mooi, en de mensen zijn zo lief…geweldig land!

Antwoord
Stéphanie | Expeditie Aardbol 10 december 2014 - 14:28

Mooie foto’s! Myanmar lijkt me zo mysterieus en bijzonder. De laatste tijd trekt het me steeds meer.

Antwoord
Karlijn 10 december 2014 - 18:10

Dank je! Myanmar is echt heel speciaal. Ik denk ook dat je niet jaren moet wachten met er naartoe gaan, ik ben bang dat het hele bijzondere eraf gaat naarmate het aantal toeristen stijgt…

Antwoord
Kirsten | Travelaar.nl 12 december 2014 - 08:35

Super mooi! Lijkt me ook echt een geweldig land! Jammer dat het land zo snel aan het veranderen is.. Moet er snel naartoe dus!

Antwoord
Karlijn 15 december 2014 - 09:56

Hoi Kirsten, Myanmar is wel een land waar je zo snel mogelijk naartoe moet, denk ik. Misschien valt het mee, maar als ik lees hoe druk het nu overal al is in het hoogseizoen…In maart 2010 (toen wij er waren), waren er nog heel weinig toeristen, maar dat aantal groeit razendsnel. Logisch, want Myanmar is geweldig!

Antwoord
Farah - Food and other Friends 21 december 2014 - 10:43

Ziet er echt prachtig uit!

Ik zit er al een tijdje aan te denken om naar Myanmar te gaan en met deze foto’s lijkt het zeker de moeite waard! Echt heel mooie foto’s.

Antwoord
Karlijn 21 december 2014 - 11:27

Dank je Farah, Myanmar is echt een fantastisch mooi land! En ook een land waar heel snel veel verandert, dus mocht je de kans krijgen, dan zou ik zeker gaan. Krijg je vast geen spijt van :) En mocht je tips nodig hebben, dan kun je me altijd mailen!

Antwoord
Samir Omri 7 januari 2015 - 21:21

Wow wat een mooie foto’s Karlijn! Ik ben er in 2013 geweest en deze foto’s zijn een feest van herkenning :)

Antwoord
Karlijn 7 januari 2015 - 21:29

Dank je Samir! Gaaf dat je ook in Myanmar bent geweest, het is nog altijd een van mijn favoriete landen. Zo mooi, zulke lieve mensen, zoveel te zien. Ik wil weer terug :) !

Antwoord
Barbara 11 januari 2015 - 12:23

Ontzettend gave foto’s. Als het goed is gaan wij dit jaar naar Myanmar en als ik deze foto’s zie is dat geen verkeerde keuze!

Antwoord
Karlijn 11 januari 2015 - 12:46

Dank je Barbara! En wat super dat jullie naar Myanmar gaan! Van alle landen waar ik ben geweest, vond ik Myanmar misschien wel het meest bijzonder. Zulke lieve mensen, zoveel mooie dingen te zien en nog relatief onontdekt: dat wordt een prachtige reis. En als je tips nodig hebt, dan kun je me altijd mailen!

Antwoord
ivonne 11 januari 2015 - 16:25

Wow, ziet er heel aanlokkelijk uit. In februari zitten wij zelf in Myanmar en zo geniet ik al volop! Ben heel benieuwd hoe het ons gaat bevallen en heb er reuze zin in.

Antwoord
Karlijn 11 januari 2015 - 20:11

Hoi Ivonne, zo gaaf dat je naar Myanmar gaat! Dat wordt vast een fantastische reis, volgens mij kan Myanmar nooit tegenvallen. Geniet ervan!

Antwoord
Waar moet je écht naartoe in 2016? - Karlijn Travels 4 maart 2016 - 14:39

[…] is alweer zes jaar geleden dat we door Myanmar reisden en compleet overweldigd werden door het land en haar inwoners. Myanmar bleek magisch. Weinig […]

Antwoord
Portretfoto's op reis: hoe vraag je toestemming? - Karlijn Travels 23 juli 2020 - 13:28

[…] Myanmar. Ook in Myanmar was het maken van portretten een makkie. Van kinderen tot oude mannetjes, iedereen was bereid. […]

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.