Home Accommodaties HOTELTIP: Wanderlust Hotel, Singapore

HOTELTIP: Wanderlust Hotel, Singapore

Door Karlijn

Alleen de naam was al genoeg om mijn nieuwsgierigheid te wekken, want ‘Wanderlust’ past natuurlijk erg goed bij een fanatieke reiziger. Toen ik ook nog een goede deal vond voor twee overnachtingen, boekte ik meteen. Wanderlust Hotel in Little India is een geweldig design hotel in Singapore met veel leuke extra’s. Ik ben fan!

Vorig jaar waren we ook in Singapore en toen stond Wanderlust Hotel al op mijn verlanglijst. Maar de prijzen waren te hoog, dus boekte ik New Majestic Hotel. Van dezelfde eigenaar, ook een design hotel, maar iets goedkoper. Eind september sliepen we weer twee nachten in Singapore en keek ik weer naar Wanderlust. En deze keer met succes: voor 130 euro per nacht kon ik een superior room boeken. Geen koopje, maar voor zo’n hotel in het dure Singapore geen verkeerde deal.

Wanderlust hotel Singapore

Locatie hotel Wanderlust

Wanderlust Hotel ligt midden in Little India. Hoewel je wat centraler zit in Chinatown, is de locatie prima, mede dankzij de nabijheid van metrostations Bugis en Little India. Je zit bovendien op loopafstand van Kampong Glam, één van de leukste wijken van de stad, met volop restaurants, boetiekjes en cafés.

Wanderlust hotel Singapore

Design hotel Singapore

Zodra je het hotel binnenstapt, zie je al dat er designers aan het werk zijn geweest. Een industrieel ingerichte lobby met oude kappersstoelen, oude Philips-borden en een enorme muur met Indiase afbeeldingen vormen een leuke mix. Bovendien kijk je zo naar binnen bij het hippe restaurant Cocotte, waar je ’s ochtends een geweldig ontbijt krijgt voorgeschoteld. Croissants, muffins, yoghurt met muesli, luxe eiergerechten en goede koffie: het is er allemaal.

Wanderlust hotel Singapore

Gave kamer

Je kunt kiezen uit vijf typen kamers: Pantone, Pantone Deluxe, Mono, Mono Deluxe en Whimsical. Whimsical is het duurste type, dat zijn suites met elk een ander thema. Pantone is het goedkoopste, maar daar zou ik niet willen zitten. Deze kamers zijn compleet ingericht in één kleur. Niet erg als je de turquoise variant hebt, van de rode kamer zou ik agressief worden. Wij kozen voor Mono en toen ik de kamer instapte (de Mono Pop Art Princess), was ik meteen door het dolle. Wat ontzettend gaaf! De kamer is voorzien van houten panelen in de vorm van meubelstukken en accessoires, die van achteren worden verlicht. Dat geeft zo’n gaaf effect! De kamer is bovendien heel groot, zeker voor Singaporese begrippen en heeft een luxe open badkamer. Inclusief zachte badjassen.

Wanderlust hotel Singapore

Leuke extra’s

Wanderlust biedt verder veel leuke extra’s. Zo ligt er een paspoortje voor je klaar met uitgebreide informatie over Singapore, inclusief een lijst met leuke lokale eettentjes en de vijf Singaporese drankjes die je zeker moet uitproberen. De drankjes in de mini-bar zijn gratis, je hebt je eigen Nespresso-apparaat en je krijgt een smartphone, waarmee je onbeperkt gratis kunt internetten en zelfs lokaal en internationaal kunt bellen. Ook voor niets! En natuurlijk is er ook gewoon gratis wifi. De telefoon kun je meenemen als je de stad ingaat, zodat je gratis het 3G-netwerk kunt gebruiken. Wil je even relaxen, dan kun je terecht in de jacuzzi op de tweede verdieping. Maar op je kamer is het net zo ontspannen, want het bed is geweldig. Zo zacht en comfortabel. Op het matras ligt een extra laagje dekbed, waardoor je heerlijk wegzakt in je donzige bedje.

Wanderlust hotel Singapore

Minpunten?

De prijs is natuurlijk een minpunt, maar als je jezelf eens wilt verwennen is Wanderlust een aanrader. Een ander nadeel is dat elke kamer anders is. Als je bijvoorbeeld een Mono-kamer boekt, kan het best zijn dat je een saaiere variant krijgt dan die wij hadden. Misschien iets om rekening mee te houden als je boekt.

Wanderlust hotel Singapore

Voor meer informatie

Je kunt je overnachting in Wanderlust Hotel direct boeken via Booking.com.

*Dit artikel bevat een affiliatelink. Hier lees je er meer over.

 

Ook leuk om te lezen

17 Reacties

Robert | Traveljunks 24 oktober 2015 - 09:11

Ziet er gaaf uit zeg. Wellicht nemen we de volgende trip naar een Aziatisch land Singapore als verbinding. Trouwens, erg vet zwembad, al doet het me wel een beetje aan de uitwerking van paddo’s denken… 😉

Antwoord
Karlijn 25 oktober 2015 - 02:43

Singapore is echt superleuk! En dat zwembad…dat heet natuurlijk design 😉

Antwoord
Yvon 24 oktober 2015 - 10:16

Gaaf zeg!!
Niet meteen iets dat binnen mijn budget past, maar ik vind het een redelijke prijs. Je betaalt voor een unieke kamer én je mag gebruik maken van een telefoon. Erg goede service en dat is natuurlijk ook wat waard.

Antwoord
Karlijn 25 oktober 2015 - 02:42

Vind ik ook! Ik vond het het geld echt wel waard. En ik heb natuurlijk meteen gratis naar huis gebeld 😉

Antwoord
Edith | [travel.create.repeat] 24 oktober 2015 - 10:33

Ziet er heerlijk uit zeg! Ik heb ooit eens gezegd dat ik Singapore niks aan vond tijdens mijn eerste bezoek (zo’n… ehh… 15 jaar geleden), maar ondertussen begin ik te denken dat ik komend jaar tijdens onze Azië trip toch eens even langs moet wippen!

Antwoord
Karlijn 25 oktober 2015 - 02:41

Singapore is echt top! Iedereen zegt altijd dat het zo steriel en saai is, maar dat is helemaal niet zo. Het is een van mijn favorieten, al kan natuurlijk niets aan Bangkok tippen 😉

Antwoord
Marijke 24 oktober 2015 - 21:09

Cool! Normaal word ik nooit zo enthousiast van hotels, maar dit is echt heel leuk gedaan!

Antwoord
Karlijn 25 oktober 2015 - 02:40

Ja he! Ik werd er helemaal vrolijk van 🙂

Antwoord
Malou 24 oktober 2015 - 22:46

Ik zei het in een eerdere post ook al: wat een geweldig hotel!
Wel wat prijzig maar superleuk en veel extra’s. Ik ga de website van het hotel eens bekijken.

Antwoord
Karlijn 25 oktober 2015 - 02:40

Hoi Malou, het is het geld echt wel waard! Als je een beetje een leuke aanbieding kunt vinden tenminste, want de reguliere prijzen zijn mij ook te hoog…

Antwoord
Angela 25 oktober 2015 - 09:01

wowww gratis bellen?! Ik neem aan dat je gelijk naar huis hebt gebeld, haha! Wel apart dat ze dat aanbieden, want dat kan natuurlijk enorm in de kosten oplopen… maarja, we gaan geen slapende honden wakker maken natuurlijk 😉

Antwoord
Karlijn 25 oktober 2015 - 17:58

Dat heb ik inderdaad gedaan, haha! Ik vond het echt hele goede service 🙂

Antwoord
Marcella 13 november 2015 - 09:45

Gave inrichting zeg, ziet er onwijs leuk uit!

Antwoord
Karlijn 14 november 2015 - 08:04

Ja he! En dat heerlijke bed…daar denk ik nog regelmatig met weemoed aan terug 😉

Antwoord
City guide: mijn ultieme Singapore-tips - Karlijn Travels 28 mei 2016 - 18:17

[…] barst van de gave hotels in alle wijken van de stad. Wij sliepen in New Majestic Hotel en Wanderlust Hotel en we vonden dat allebei geweldige hotels. Wil je slapen in Marina Sands Bay (ik wil ooit die […]

Antwoord
HOTELTIP: New Majestic Hotel in Singapore - Karlijn Travels 11 november 2016 - 12:40

[…] management heeft nog twee designhotels in Singapore, 1929 en Wanderlust Hotel. In Wanderlust verbleef ik in 2015 en het was […]

Antwoord
City guide: mijn ultieme Singapore-tips - Karlijn Travels 7 december 2019 - 16:13

[…] barst van de gave hotels in alle wijken van de stad. Wij sliepen in Wanderlust Hotel en we vonden dat een geweldig hotel. Wil je slapen in Marina Sands Bay (ik wil ooit die infinity […]

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.