Home Nieuw-Zeeland Abel Tasman NP: ter land, ter zee en in de lucht

Abel Tasman NP: ter land, ter zee en in de lucht

Door Karlijn

Aan de noordkust van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland ligt het Abel Tasman National Park. Het is het kleinste nationale park van het land, maar ook één van de mooiste. Prachtige baaien met gouden stranden en knalblauw water nodigen uit om te relaxen en daarnaast zijn er volop mogelijkheden voor avontuurlijke activiteiten. Wij kozen voor de aanpak ‘ter land, ter zee in en in de lucht’ en bekeken het park vanuit een microlight-vliegtuigje, een kajak en onze wandelschoenen.

Ter land

Het Abel Tasman National Park heeft verschillende wandelroutes. Je kunt kiezen voor de drie- tot vijfdaagse Abel Tasman Coast Track, die geldt als één van de mooiste van Nieuw-Zeeland. En dat wil wat zeggen, in een land dat wandelen tot kunst verheven heeft. Je loopt door bossen en over heuvels en na elke bocht wacht weer een nieuw uitzicht op een picture perfect baai, compleet met gouden stranden. Wij combineerden een halve dag kajakken met een halve dag wandelen en liepen van Torrent Bay naar Bark Bay. We genoten van prachtige uitzichten, de groene, heuvelachtige omgeving en van de schitterende stranden. Heerlijk!

Abel Tasman land

Ter zee

We begonnen onze dag in het Abel Tasman National Park met een halve dag zeekajakken. De bestemming: Pinnacle Island, waar een kolonie zeehonden leeft. Zo leuk om die beesten nieuwsgierig het water in te zien glijden om een kijkje te nemen! We peddelden langs verschillende baaien, met een goed zicht op de mooie stranden en de knalgroene omgeving.

Abel Tasman kajak

En in de lucht

Het Abel Tasman Park is prachtig vanaf het land en het water. Maar het is spectaculair vanuit de lucht. Wij maakten een rondvlucht met een microlight-vliegtuigje van Tasman Sky Adventures in het nabijgelegen Motueka. En ik kan eigenlijk niet beschrijven hoe ongelofelijk gaaf dat was. Je zit comfortabel in een tweezits microlight-vliegtuigje met een klein motortje en je kunt bijna niet geloven dat dat ding je echt hoog in de lucht gaat brengen. Maar voor je het weet vlieg je, over uitgestrekte velden en kleine dorpjes. In de verte zie je de eerste baaien van het Abel Tasman Park en dan vlieg je erboven. Boven die prachtige stranden, de glooiende heuvels en dat turquoise water met vrolijke witte bootjes. De wind blaast om je oren en er zit alleen een fragiel zitje tussen jou en het overweldigende landschap onder je. Het voelde bijna alsof ik zelf vleugels had. Ik had voor eeuwig door kunnen vliegen!

Abel Tasman vlucht 1

Abel Tasman vlucht 2

Voor meer informatie

  • Voor microlight-vluchten: http://www.skyadventures.co.nz
  • Naar het Abel Tasman NP worden vanuit Nelson en Motueka talloze dagtripjes aangeboden, variërend van wandelingen en kajaktripjes tot boottochtjes. Ook tochten van meerdere dagen zijn mogelijk. Wil je alleen wandelen, dan kun je zelf de watertaxi naar je vertrekpunt nemen en vanuit daar je wandeling starten.

 

Ook leuk om te lezen

7 Reacties

Karbonkel 13 augustus 2014 - 23:35

Wauw, dat ziet er geweldig uit, hier wil ik super graag heen

Antwoord
Karlijn 14 augustus 2014 - 09:14

Het is inderdaad prachtig Linda! Heel Nieuw-Zeeland trouwens, het is echt een fantastisch land om doorheen te reizen!

Antwoord
Marcella 15 augustus 2014 - 12:21

Prachtige foto’s Karlijn, wauuwww! Wij wandelden alleen door Abel Tasman, maar achteraf had ik graag wat meer tijd voor het park genomen. Het is er zo betoverend mooi! En na Abel Tasman werd het weer ook slechter. Gaaf dat je er ook overheen gevlogen bent. Wat een onwijs toffe belevenis!!

Antwoord
Karlijn 15 augustus 2014 - 13:15

Dank je! Het Abel Tasman Park is gaaf he! Maar dat weer in Nieuw-Zeeland…misschien het enige minpuntje van een verder in alle opzichten schitterend land. Een van mijn favoriete plekken in de wereld!

Antwoord
antonette - we12travel 15 augustus 2014 - 14:21

Abel Tasman is echt geweldig en een welkome afwisseling na de bergen en groene fjorden … wij liepen in 4 dagen de Coastal Track dus helaas geen tijd meer om te kajakken maar we gaan graag een derde keer terug (eerste keer alleen een halve dag geweest).

Antwoord
Karlijn 15 augustus 2014 - 15:09

Bedankt voor je reactie Antonette! Hoe mooi al die bergen ook zijn, wij vonden Abel Tasman inderdaad ook een mooie afwisseling. Opeens zit je in een soort tropisch paradijs, geweldig. Wat gaaf dat jullie de Coastal Track hebben gedaan! Die lijkt mij ook prachtig. Als wij voor de derde teruggaan, gaat ‘ie op ons lijstje :)

Antwoord
Terugblik: bloggen & reizen in augustus! - Karlijn Travels 1 september 2014 - 12:22

[…] Abel Tasman NP: ter land, ter zee en in de lucht. Drie tips voor het beleven van een van de mooiste nationale parken van Nieuw-Zeeland (en dat wil wat zeggen). […]

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.