Home Persoonlijke blogs De Liebster Award: elf persoonlijke vragen en antwoorden

De Liebster Award: elf persoonlijke vragen en antwoorden

Door Karlijn

De Liebster Award is bedoeld om beginnende bloggers te promoten en hen beter te leren kennen. Tot mijn grote verrassing werd ik deze week genomineerd door Lisette van www.travellust.nl. Lisette schreef dat ze mijn blog net ontdekt heeft en dat ze benieuwd is naar mij als persoon. Erg leuk natuurlijk! Met veel plezier beantwoord ik hieronder de elf persoonlijke verhalen die Lisette me heeft gesteld.

LiebsterAward

1. Wanneer en waarom ben je je blog begonnen?


Op reis fotografeer ik me helemaal suf en ik maakte altijd mooie fotoboeken van onze reizen. Na onze wereldreis kreeg ik het allemaal niet meer bijgewerkt: ik heb een achterstand van duizenden foto’s die ik moet verwerken. Ik vond het wel leuk om mijn mooiste foto’s te laten zien, dus begon ik in 2012 met een fotoblog. Medio vorig jaar ben ik die gaan uitbreiden met verhalen, en toen was karlijntravels.com geboren.

SONY DSC

2. Wat doe je het eerste als je ‘s ochtends wakker wordt?


Ik kamp met een lichte internetverslaving en als ik ’s ochtends beneden kom, check ik eerst mijn mail en Twitter. Daarna haal ik de krant van de mat, want zonder krant kan ik thuis niet. Is misschien nog een overblijfsel van mijn studie Journalistiek.

3. Ben je op reis een budgettijger, een luxepaardje of iets daartussenin?


Een budgettijger ben ik in elk geval niet! Ik ben geloof ik de slechtste budgetreiziger ooit. Ik probeer me vaak wel aan een soort van budget te houden, maar dat loopt altijd mis. Aan de andere kant ben ik ook niet echt een luxepaardje, al ga ik het wel steeds leuker vinden om in bijzondere hotels te slapen. Maar fancy vijfsterrenhotels zijn niet aan mij besteed, het gaat me meer om sfeer dan om echte luxe. Ik denk dat ik een soort flashpacker+ ben: ik reis met mijn rugzak, ben vrij avontuurlijk en vind het prima om af en toe een lokale bus te pakken. Maar als ik ergens een auto kan huren of een mooi hotelletje kan boeken, dan doe ik dat ook graag. Op 1 ding bespaar ik nooit, en dat zijn activiteiten en leuke tours. Want daarvoor ga ik op reis!

DSC09270

4. Welke film zag je als laatste in de bioscoop?


Dat was Soof. Lekker alleen naar de bioscoop een feelgood vrouwenfilm kijken.

5. Aan welke eigenschap van jezelf erger je je het meest?


Mijn ongeduldigheid! Heel vervelend en ook zo zinloos, want je schiet er niets mee op. Dingen duren soms gewoon lang en het heeft geen zin om je er druk over te maken. Gek genoeg ben ik op reis veel geduldiger. Komt de bus een uur te laat? Ik zit rustig te wachten. Vliegtuig vertraging? Geen probleem. Maar zet me in de rij bij de apotheek en ik vreet mezelf op.

P1030062

6. Heb je ooit een vakantieliefde gehad?


Jazeker, vroeger op de camping. De laatste vakantieliefde had ik op mijn zestiende. Maar die jongen stond na thuiskomt bij ons aan de deur en dat is maar zelden de bedoeling van een vakantieliefde. Op mijn zeventiende leerde ik mijn vriend kennen, Ward. En zeventien jaar later zijn we nog steeds samen, dus de tijd van vakantieliefdes is definitief voorbij.

7. Als je slechts één bestemming zou mogen bezoeken, welke zou dat dan zijn?


Ai, de moeilijkste vraag! Ik wil zoveel, en al die plekken strijden samen om de eerste plaats. Nou, vooruit dan: qua nieuwe bestemmingen zeg ik de Zijderoute (van Istanbul tot Beijing) en qua bekende bestemmingen zeg ik Japan. Dat is zo’n briljant land, daar kun je me zo naartoe verhuizen.

P1010104

8. Wat is jouw favoriete internationale gerecht?


Ik ben dol op Aziatisch eten en Thais is favoriet. Je kunt me altijd wakker maken voor een Tom Yam Soup. En die mag best Thai spicy zijn!

9. Waar ging jou allereerste vliegreis naartoe?


Mijn allereerste vliegreis was een vluchtje van Eindhoven naar Maastricht. Het was een aanbieding voor een bijzonder dagje uit, op een dag vloog je heen en terug. Ik was een jaar of tien en mijn broertje en ik vonden het geweldig. Zo leuk, die turbulentie! Maar mijn ouders stonden doodsangsten uit en mijn moeder heeft daarna nooit meer gevlogen. Mijn tweede vlucht was met KLM naar Venetië, in 1999. Mijn vriend en ik mochten zelfs in de cockpit komen kijken toen we over de Alpen vlogen.

10. Welke souvenirs koop je voor jezelf op reis?


We zijn gek op dingen voor in huis: beeldjes, tekeningen, schilderijen, voorwerpen om neer te zetten. Aan onze woonkamer kun je precies zien waar we allemaal zijn geweest. Favoriet zijn een pentekening en koperen Boeddha uit Vietnam, een glazen olifant uit Swaziland en een didgeridoo uit Australië.

P1070256

11. Wat zou je graag nog eens willen leren?

Ik zou het gaaf vinden om Japans te leren en ik moet echt eens beginnen met yoga. Misschien dat ik dan wat innerlijke rust kan verzamelen als ik weer sta te stomen in de wachtrij bij de apotheek 😉

En de Liebster Award gaat nu naar…

Een van de regels van de Liebster Award is dat je andere beginnende bloggers moet nomineren en dat doe ik natuurlijk graag! Ik nomineer Eva van www.eyeswideopen.nl. Eva schrijft over reizen, sport en outdoor en maakt prachtige foto’s. Ook wil ik Laurens en Nicolle van www.locomote.nl graag nomineren. Zij zijn net vertrokken voor een wereldreis van zes maanden. Ik ben benieuwd naar de bloggers achter deze blogs. Het zou leuk zijn als jullie de volgende elf vragen zouden willen beantwoorden:

 1. Waarom ben je met bloggen begonnen?
 2. Hoe zou je je reisstijl omschrijven?
 3. Wat is je mooiste reismoment en waarom?
 4. Hoe zag je ergste reisdag tot nu toe eruit?
 5. Wat neem je altijd mee op reis?
 6. Wat mis je het meeste van thuis als je op reis bent?
 7. Wat is je absolute droombestemming?
 8. Naar welk land zou je nog eens terug willen?
 9. Ben je een planner, of juist helemaal niet?
 10. Wat is jouw ultieme reismuziek?
 11. Wat heb je geleerd van de reizen die je hebt gemaakt?

Ook leuk om te lezen

2 Reacties

Wesley op Reis 26 september 2014 - 08:53

Geweldig om deze antwoorden zo te lezen 🙂

Antwoord
Karlijn 26 september 2014 - 10:57

Dank je Wesley! Het was ook leuk om de vragen te beantwoorden 🙂

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.