Home Noord-Amerika Heimwee naar…het eiland Kauai, Hawaii

Heimwee naar…het eiland Kauai, Hawaii

Door Karlijn

Als je me nu een ticket zou geven en ik mocht zelf kiezen naar welke bestemming ik wilde vliegen, dan zou het eiland Kauai in Hawaii heel hoog op de lijst staan. OK, er zou wat concurrentie zijn van Bangkok, Bali en Tokyo, maar de kans is groot dat Kauai het zou winnen. Want wat is dat een briljant eiland. Zo’n ruig binnenland, met haar eigen Grand Canyon, groene bergen en torenhoge watervallen. Met schattige, kleurrijke dorpjes, gouden stranden en helderblauw water. Waar je niets liever wilt dan ook een surfer zijn en de rest van je leven op dat perfecte strand doorbrengen. 

Bij Hawaii denk je vaak het eerste aan zon, zee en strand. En de stranden van de Hawaiiaanse eilanden zijn ook heel mooi. Maar het zijn juist de binnenlanden en de woeste landschappen die de eilanden zo bijzonder maken. Hawaii is zo spectaculair mooi en gevarieerd. Ik vond het ruige, vulkanische Big Island prachtig. Ik genoot van de binnenlanden van Maui, met als hoogtepunt onze hike door de Haleakala-krater. Ik vond ook de noordkust van Oahu de moeite waard. Maar het eiland Kauai heeft mijn hart. Zoveel schoonheid op zo’n klein eilandje is bijna niet te bevatten. De Na Pali Coast is de meest spectaculaire kuststrook die ik ooit heb gezien. De Waimea Canyon is een kleurrijke versie van de Grand Canyon. Je hebt er regenwouden, hoge bergen, gouden stranden. Je kunt er hiken, duiken, snorkelen en surfen. Het eten is er heerlijk, gezond en vers. Je drinkt er de lekkerste smoothies. Ik kan nog veel meer over Kauai vertellen, maar ik houd het voor nu even bij foto’s. Hopelijk maken die duidelijk waarom ik vandaag nog terug zou willen naar dit eiland in Hawaii!

Kauai_5

De binnenlanden van Kauai zijn spectaculair mooi en moeilijk toegankelijk. Wil je er zoveel mogelijk van zien? Kies dan voor een fantastische helikoptertour, bij voorkeur in een helikopter zonder deuren.

Kauai_1

Overal kleur! Kauai heeft heel veel gezellige dorpjes, vol kleurrijke pandjes en gezellige restaurants.

Kauai_2

Gouden stranden en ruige binnenlanden.

Kauai_3

Kauai is prachtig op elk moment van de dag. Ik ben helemaal geen junglefan, maar de groene binnenlanden van de Hawaiiaanse eilanden vind ik schitterend.

Kauai_4

Als surfer kun je je uitleven op Kauai, maar als je meer van wandelen houdt, zit je er ook goed!

Lijkt Kauai  jou een mooie bestemming, of trekt Hawaii je helemaal niet?

 

Ook leuk om te lezen

38 Reacties

Daphne | Travelshot.nl 10 april 2016 - 13:48

Wauw prachtig daar zeg! Logisch dat je daar heimwee naar terug krijgt :-) …
Mij lijkt Hawaï geweldig om eens te bezoeken, als ik je foto’s zo zie, krijg ik spontaan zin om een ticket te boeken !

Antwoord
Karlijn 11 april 2016 - 17:54

Hoi Daphne, dat was precies de bedoeling, haha! Hawaii is echt een topbestemming :)

Antwoord
Robert | Traveljunks 10 april 2016 - 14:09

Yes, big time, maar ik was vroeger natuurlijk fan van Magnum P.I. ;-) Mij trekt sowieso zo’n combinatie van echt alles op een niet te groot stuk aarde heel erg.

Antwoord
Karlijn 11 april 2016 - 17:55

Haha! De variatie van Hawaii is inderdaad heel gaaf. Op Big Island heb je alleen al tien van de dertien klimaatzones ter wereld en dat zorgt voor een enorm verschil in landschappen. Het zijn zulke ruige eilanden, echt geweldig!

Antwoord
Kelly | Dutchie on the Road 10 april 2016 - 15:14

Voorheen trok Hawaii mij totaal niet…tot jullie wereldreis. Hawaii is spontaan op mijn bucketlist gekomen, wie had dat ooit gedacht. Ik niet! Ik dacht alleen aan strand en veel luidruchtige Amerikanen. Dat bleek dus niet zo te zijn. Door jullie verslag en foto’s, wil ik ook naar Hawaii :)

Antwoord
Karlijn 11 april 2016 - 17:53

Hoi Kelly, dat is echt heel leuk om te lezen! Ik vind het zo leuk om die andere kant van Hawaii te laten zien, want ik was er zelf zo van onder de indruk! Fijn dat dat is overgekomen :)

Antwoord
Linda | travellersoftheworld 10 april 2016 - 15:45

Wat lijkt Hawaii mij prachtig! Door jullie foto’s begint het meer en meer te kriebelen, zo geweldig lijkt het me!

Antwoord
Karlijn 11 april 2016 - 17:52

Dat is leuk om te horen! Ik kan Hawaii alleen maar aanbevelen :)

Antwoord
Daphne | LiveTheLifeYouLove.nl 10 april 2016 - 18:29

Het is altijd weer smullen geblazen door al je mooie plaatjes Karlijn! En ja, ik wil nu ook! :) Het lijkt me echt te gek daar!

Antwoord
Karlijn 11 april 2016 - 17:51

Dank je Daphne :) ! En Hawaii is inderdaad geweldig, aanrader!

Antwoord
Chantal 10 april 2016 - 20:10

Echt zó mooi!

Antwoord
Karlijn 11 april 2016 - 13:50

Ja hè! Ik ben echt Hawaii-fan geworden :)

Antwoord
Rowan - sillysis.nl 10 april 2016 - 20:45

Wauwww wat mooi zeg! En wat een verschillen: rood zand, groene bossen, witte zandstranden… Prachtig!

Antwoord
Karlijn 11 april 2016 - 13:50

De eilanden zijn inderdaad heel veelzijdig! Ik raakte er niet op uitgekeken :)

Antwoord
Sabine 10 april 2016 - 21:12

Ja dat lijkt me echt een geweldige bestemming! Snap wel dat je terug wilt :) Ik zou bij Hawaii ook eerst aan vooral strand denken, maar het is echt veel veelzijdiger. Heel leuk!

Antwoord
Karlijn 11 april 2016 - 13:49

Ik vond Hawaii zo’n verrassing! Echt een topbestemming voor natuurliefhebbers :)

Antwoord
Narelle | wegvanhetnoorden.nl 11 april 2016 - 08:43

Dit ziet er zo geweldig uit! Ik wil ook….. ;) Hawaii staat toch wel op nummer 1 op mijn bucket list.

Antwoord
Karlijn 11 april 2016 - 13:48

Hawaii is ook zo gaaf! Ik hoop dat je snel de kans krijgt om te gaan :)

Antwoord
Lotte - scratchingmymap 11 april 2016 - 20:13

Oh my, die foto’s, die kleuren! Het spat er gewoon vanaf :-) Ik ben fan van deze heimwee-reeks!

Antwoord
Karlijn 11 april 2016 - 20:31

Ah, dat is lief, dank je! Dan ga ik ‘m weer oppikken, dit was de eerste die ik in weken heb geschreven ;)

Antwoord
Ester 11 april 2016 - 21:12

Precies wat Kelly zegt, sinds jullie reis zou ik ook graag naar Hawaii willen. Zo kleurrijk, prachtig!

Antwoord
Karlijn 13 april 2016 - 09:28

Leuk om te horen Ester! Hawaii is echt een van mijn favoriete reisbestemmingen :)

Antwoord
Eilandhoppen Hawaii: route, praktische tips en highlights - Karlijn Travels 27 april 2016 - 19:18

[…] 3: aankomst op Kauai, naar Poipu Beach en Brennecke’s Beach om te […]

Antwoord
Angela 27 april 2016 - 20:07

Jaaaaa hier word ik helemaal blij van! :-)
Laatst was Dennis Storm ook op Hawaii voor 3opreis en ik zat me al helemaal te verkneukelen op de uitzendingen ervan. Zat op te scheppen tegenover mijn vriend dat Hawaii niet is zoals hij zou denken dat het zou zijn, dat ik door jou wel beter wist. En dat het echt wat voor ons was (ja, je moet vroeg beginnen met kneden ;-) ).

Maar 3opreis heeft Hawaii niet optimaal in beeld gebracht. Wat was ik teleurgesteld toen de laatste aflevering over Hawaii afgelopen was! Nu ben ik heel erg 3opreis-fan, maar dit was echt een bummer. Gelukkig weet ik van jouw bestaan, dus kon ik alsnog de Hawaii impressie geven die ik wilde dat hij kreeg. Bedankt Karlijn! :-)

Antwoord
Karlijn 28 april 2016 - 10:16

Ik ben het helemaal met je eens, ik vond dat 3opreis Hawaii helemaal niet goed heeft laten zien. Ik was er ook teleurgesteld over. Die eilanden zijn zo geweldig en dat kwam helemaal niet over. Jammer! Hopelijk maakt deze post het nog een beetje goed ;)

Antwoord
Marcella 2 mei 2016 - 09:11

Ik had bij Hawaii alleen een beeld van mooie stranden en een ruige zee. Maar de natuur die jij laat zien op je foto’s is een geheel nieuwe ontdekking. Zo prachtig! Nu zou ik ook wel naar Hawaii willen, haha ;-) Woensdag komt mijn wishlist-ABC weer online. Ik ben nu bij de H, dus jij raad vast wat ik er op heb gezet ;-)

Antwoord
Karlijn 2 mei 2016 - 10:49

Zo leuk dat ik de andere kant van Hawaii kan laten zien op mijn blog! Een prima bestemming voor je wishlist :)

Antwoord
The Road to Hana: tips voor een geweldige roadtrip op Maui - Karlijn Travels 20 juli 2016 - 07:01

[…] is slechts 83 kilometer lang: the Road to Hana op Maui, Hawaii. Deze  kustroute leidt van Pa’ia in het noorden tot Hana in het oosten en het is één van de […]

Antwoord
11x de mooiste eilanden ter wereld - Karlijn Travels 25 juli 2017 - 11:01

[…] het Hawaiiaanse eiland Kauai raak ik maar niet uitgepraat. De kleurrijke kust. De surfers. De prachtige baaien. De leuke dorpjes. […]

Antwoord
claudia 9 augustus 2017 - 09:34

Hi Karlijn, op dit moment zijn we met onze 3 kinderen op Hawaii. We maken een reis van 5 weken en doen 4 eilanden aan (Maui, Big Island, Kauai en Oahu). Kauai absoluut de allermooiste, een paradijs en een super fijne sfeer. Ook de kids (3, 6 en 8 jaar) vinden het heerlijk hier! We hebben veel gehad aan je tips en reisverslagen!

Antwoord
Karlijn 9 augustus 2017 - 11:37

Helemaal mee eens! Kauai is ook mijn favoriet :) Geniet er enorm van!

Antwoord
Pleun 11 september 2017 - 14:26

Hi Karlijn,

Je blog over Hawaii heeft mijn idee van mijn Huwelijksreis helemaal veranderd. Madagascar stond bij mij boven aan mijn lijstje maar toch lastig om hier zelf te gaan reizen & rijden. Ik heb wel een vraagje hoeveel had je al geregeld voor dat je vertrok? Tickets al vast geboekt of kan dat makkelijk daar allemaal? Normaal gesproken in Azië boeken we alles pas op het laatste moment in het land zelf is dit in Hawaii ook mogelijk? Bijvoorbeeld het huren van een auto of zou je me toch adviseren om dat hier al te boeken? Kauai wil ik zeker gaan bezoeken en denk ook de helicopter vlucht dus ook de vraag of je dit al had geregeld? Na je foto’s gezien te hebben denk ik dat onze reis toch naar Hawaii zal gaan. Hopelijk heb je nog goede tips voor me met voorbereiden van een speciale reis!

Antwoord
Karlijn 11 september 2017 - 16:23

Hoi Pleun, wij hadden alles geregeld van tevoren. Hotels omdat we dan betere deals konden vinden (het kan anders behoorlijk in de papieren lopen) en auto’s omdat we toch al wisten dat we die nodig zouden hebben. Binnenlandse vluchten hetzelfde: we wisten hoe lang we per eiland nodig hadden en het had geen zin om te wachten met boeken. Ik weet niet of de prijzen ook hoger worden als je langer wacht. Voor ons was het gewoon en gemaksding om niet ter plekke nog van alles hoeven te regelen. De helikoptervlucht had ik ook al geboekt, omdat ik per se een privevlucht met open deuren wilde. Die zijn er niet zoveel en ik wilde geen risico lopen. Is een gewone helicopter ook goed, dan hoef je niet van tevoren te boeken. Veel plezier met de voorbereidingen, Hawaii is geweldig!

Antwoord
Sam 28 oktober 2017 - 09:01

Tijdens de voorbereiding op onze reis naar Japan toevallig op deze site terecht gekomen en een aantal spots aan ons lijstje toe kunnen voegen. Super fijn al die tips! Na de geweldige reis niet meer aan de site gedacht. Na een periode thuis toch weer last van de travelbug en een reis naar Hawaii aan het plannen. Kom ik toch weer hier terecht! Wat een prachtige foto’s en wat fijn dat alles zo duidelijk staat beschreven. Vanaf nu mijn go to site als ik op zoek ben naar een volgend avontuur. Voor Hawaii ben ik in ieder geval al helemaal geïnspireerd. Bedankt Karlijn!

Antwoord
Karlijn 28 oktober 2017 - 12:46

Dank voor je bericht Sam, wat leuk om te lezen! Hawaii is echt een fantastische bestemming, veel plezier met de voorbereidingen alvast!

Antwoord
Bezienswaardigheden Oahu, Hawaii: roadtrip naar de North Shore - Karlijn Travels 7 januari 2018 - 07:01

[…] nog wel een dagje kunnen gebruiken, want we hebben nu lang niet alles gezien van het eiland. Maar Kauai, Maui en The Big Island riepen en daar hadden we onze tijd ook hard nodig. Ga je naar Oahu en heb […]

Antwoord
Dorien 12 april 2018 - 09:54

Hoi Karlijn! Ik ga hoogstwaarschijnlijk in november 2 weken naar Hawai. In mn eentje. (vrouw van 44) 2 dagen Oahu, 6 Kaui,en 6 Big Island. Word mega enthousiast van je blog!! Mag ik vragen waar jij de helicopter hebt geboekt..?
Heb trouwens een all in reis (alle vluchten, verblijven en auto) voor 2900 euro

Antwoord
Karlijn 12 april 2018 - 14:13

Hoi Dorien, Hawaii is geweldig! Wordt een prachtige reis :) Ik zag dat je het antwoord op je vraag al hebt gevonden. Aanrader, die helikoptervlucht!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.