Home Weekverslagen Wereldreisweek #2 in foto’s

Wereldreisweek #2 in foto’s

Door Karlijn

Van de witte poelen van Pamukkale tot de sprookjesachtige bergen van Cappadocië: afgelopen week was niet alleen leuk, maar ook erg afwisselend. In deze post laat ik zien wat we allemaal gedaan hebben.

Maandag: Pamukkale

Pamukkale is een aparte plek. Door een ophoping van kalk, afkomstig uit warmwaterbronnen, zijn witte kalkstenen terrassen ontstaan. Het lijkt net een enorme berg met sneeuw. We brachten een halve dag door op de terrassen en de ruïnes van Hierapolis bovenop de berg. Mooi, maar het was jammer dat er vanwege restauratiewerkzaamheden vrijwel geen water in de terrassen stond. ’s Middags reden we naar de ruïnes van Laodicea, om voorlopig de laatste oude Romeinse stad te bekijken.

Pamukkale Turkije

Dinsdag: naar Fethiye

Op weg naar de kust! Fethiye ligt aan de zuidkust van Turkije en is vooral bekend om de zeiltochten die je er kunt maken. Fethiye bleek een leuk plaatsje. Wel toeristisch, maar niet té. ’s Middags reden we naar Kayaköy, een spookstadje vlakbij Fethiye. Tot 1922 woonden hier Grieken, maar inmiddels is het stadje helemaal verlaten. Er staan nog zo’n vijfhonderd huizen overeind. Erg apart om te zien. Die middag leverden we ook onze auto in. Jammer, want een roadtrip is altijd leuk.

Woensdag: zeilen Fethiye

Stralend weer, een mooie zeilboot en prachtige eilanden: vandaag hoefden we alleen maar te genieten. Fethiye ligt in een schitterende baai en de twaalf eilanden-tochten zijn erg populair. Omdat het toeristenseizoen nog niet was begonnen, was het overal nog erg rustig. Een ultieme relaxdag.

Donderdag: 16 kilometer lopen

In de omgeving van Fethiye kun je geweldig wandelen. Wij liepen van Fethiye door de bergen naar Ölüdeniz. Best een stevige wandeling, maar supermooi, met prachtige uitzichten over de bergen en verlaten baaien met knalblauw water.

Vrijdag: de nachtbus naar Cappadocië

Om zeven uur ’s avonds vertrok onze nachtbus naar Cappadocië.’s Ochtends zochten we alvast wat dingen uit voor de rest van onze trip door Turkije en ’s middags liepen we naar de tombes van Fethiye, uitgehakt in de bergen. Verder zaten we lekker op het terras en aten we een uitgebreide lunch. Een prima dagje, ondanks het feit dat je op dit soort dagen altijd een beetje zit te wachten totdat je moet vertrekken.

Zaterdag: eindelijk in Cappadocië

De eerste aanblik van Cappadocië was magisch. We reden een berg af en voor ons lag opeens de vallei van Gorëme. Sprookjesachtige pieken staken tussen de huizen uit en boven de vallei zweefden tientallen luchtballonnen. Het maakte de lange busrit weer helemaal goed. De bussen in Turkije zijn prima, maar als nachtbus zijn ze niet heel handig. Het is allemaal net te krap, er wordt te vaak gestopt en bergwegen zijn ook niet bevorderlijk voor de rust. Als ik twee uur geslapen heb, is het veel. Maar goed! Na het ontbijt gingen we meteen op pad. We bezochten de beschilderde rotskerken van het Gorëme Open Air Museum en maakten ’s middags een wandeling door de Pigeon Valley. Het is hier zo mooi!

Cappadocië Turkije

Zondag: regelen en relaxen

We hadden al gezien dat het vandaag zou regenen en dat was ook zo. Daarom was vandaag een regeldagje, wat je op reis ook af en toe nodig hebt. We huurden een auto voor morgen, boekten een trekking door de valleien van Cappodocië, regelden buskaartjes en een overnachting bij Mount Nemrut, onze volgende bestemming. Vanmiddag werd het droog en zijn we na een lekkere lunch gaan wandelen, naar een verborgen kerk. Met veel moeite vonden we ‘m, want aan wegwijzers neerzetten doen ze hier niet.

Cappadocië Turkije

Dit was onze week! Morgenochtend worden we om vijf uur opgehaald voor onze ballonvaart. Spannend! Duim je mee voor goed weer?

BewarenBewaren

Ook leuk om te lezen

34 Reacties

Klasine 3 mei 2015 - 16:54

Super gaaf Karlijn! En ja, door deze foto’s mis ik Turkije echt weer. Prachtig land.

Antwoord
Karlijn 5 mei 2015 - 15:12

Dank je Klasine! Ik ben het helemaal met je eens: Turkije is prachtig!

Antwoord
Stéphanie | Expeditie Aardbol 3 mei 2015 - 17:15

Waaauw! Cappadocië, zo mooi! Klinkt allemaal heel erg relaxt, en die boottocht, heerlijk!

Antwoord
Karlijn 5 mei 2015 - 15:12

Cappadocië is inderdaad geweldig! Tot nu toe bevalt Turkije enorm goed :)

Antwoord
Sandra 3 mei 2015 - 18:02

De foto’s zijn nog mooier dan vorige week, wauw! Zo fijn om met je mee te reizen. Die kalkterrassen zijn heel mooi, lijkt een beetje op de kalkterrassen in Yellowstone. Dat verlaten stadje vind ik ook cool, maar ik ben dan ook gek op verlaten stadjes. Raar maar waar! Wat ziet het er nog goed uit allemaal, die huisjes. En wat een uitzichten zeg! Zo zie je maar dat Turkije veel meer is dan de grote badplaatsen. Wat zeg ik? Eigenlijk zijn die badplaatsen helemaal niet Turkijewaardig! Ik kijk uit naar volgende week, dank je wel weer voor het mogen meegenieten!

Antwoord
Karlijn 5 mei 2015 - 15:11

Dank je Sandra! Ik wist niet dat Yellowstone ook kalkterrassen had, dat park komt steeds hoger op mijn lijst te staan :) Turkije is inderdaad veel meer dan alleen de kust, ik vind het echt een geweldig, veelzijdig land om doorheen te reizen!

Antwoord
Robert | Traveljunks 3 mei 2015 - 19:16

Mooi om te volgen. Die zeiltochten in het zuidwesten van Turkije zijn echte aanraders. Dat vond ik er ook zo tof om te doen. Ben benieuwd naar de volgende posts :-)

Antwoord
Karlijn 5 mei 2015 - 15:10

Die zeiltochten zijn inderdaad geweldig, zo relaxed! Ik ga snel aan de slag met volgende blogs :)

Antwoord
Linda 3 mei 2015 - 19:18

Wat gaaf zeg! Als ik dit lees wil ik zo graag naar Turkije, lijkt me prachtig!

Mooie foto’s!

Antwoord
Karlijn 5 mei 2015 - 15:10

Dank je Linda! Turkije is echt een aanrader, er is zoveel moois te zien en te beleven!

Antwoord
Yvon 4 mei 2015 - 01:48

Wat is Turkije prachtig, had ik nooit verwacht! Althans, niet in de zin van oude steden en de kalkstenenterassen.

En uiteraard duim ik met jullie mee voor mooi weer!

Antwoord
Karlijn 5 mei 2015 - 15:09

Hoi Yvon, Turkije i inderdaad heel anders dan je zou denken! Echt heel veelzijdig en qua cultuur en landschappen is er zoveel moois te zien. We genieten er enorm van!

Antwoord
Lisette | Travellust.nl 4 mei 2015 - 07:06

Het verbaast me niets dat iedereen zo verrast is door Turkije. Ik ben er 7 x geweest en elke keer krijg ik weer rare blikken uit mijn omgeving omdat ze vinden dat het een plat, uit de grond gestampt toeristenoord is. Turkije is veeeeel meer dan dat mensen! :)
Heel tof om je dagen op deze manier vast te leggen! je gaat de 3e week alweer in, de tijd vliegt!

Antwoord
Karlijn 5 mei 2015 - 15:07

Helemaal mee eens, Turkije is geweldig! Het imago is dat van overtoeristische kustplaatsen, maar er is zoveel meer! Alleen Cappadocië is al een reden om hier naartoe te komen, wat een geweldig gebied. En dan alle cultuur nog…geweldige reisbestemming!

Antwoord
We Are Travellers 4 mei 2015 - 08:57

Mooie foto’s alweer! Veel plezier daar :)

Antwoord
Karlijn 5 mei 2015 - 15:06

Dank je Roell, dat komt helemaal goed!

Antwoord
Nicetobeout 4 mei 2015 - 12:59

Geweldige foto’s weer. Leuk om zo mee te reizen :) Cappadocië lijkt mij heel bijzonder.

Antwoord
Karlijn 5 mei 2015 - 15:06

Dank je :) ! Cappadocië is inderdaad heel speciaal, het is een van de mooiste gebieden waar ik ooit ben geweest!

Antwoord
Wacca 4 mei 2015 - 13:23

Waw, prachtige foto’s!

Antwoord
Karlijn 5 mei 2015 - 15:05

Bedankt Liesbeth :) !

Antwoord
Eva 4 mei 2015 - 19:23

Fijn verslag van een fijne week. En fijn dat ik op deze manier mee op wereldreis ben.

Antwoord
Karlijn 5 mei 2015 - 15:04

Dank je Eva!

Antwoord
Anita - Reisvlinder.nl 5 mei 2015 - 13:31

Wat ziet Cappadocië er sprookjesachtig mooi uit en die zeiltocht klinkt heerlijk. Prachtige foto’s. Ben nu al benieuwd naar week 3. Veel plezier!

Antwoord
Karlijn 5 mei 2015 - 15:03

Dank je Anita! Cappadocië is ook echt een sprookje, zo ontzettend mooi!

Antwoord
Edith | [travel.create.repeat] 5 mei 2015 - 18:40

Wow, prachtige foto’s weer! En wat hou ik toch van Turkije :-) Ben heel benieuwd naar jullie route na Mount Nemrut. Ik las dat het in Koerdistan op dit moment nogal instabiel is door de situatie in Syrië… Zo zonde, ik vond dit gebied prachtig! En ook zonde voor de lokale bewoners, die nu leven in een onzekere situatie :-( Nou goed, gelukkig is er genoeg te genieten daar, enjoy!

Antwoord
Karlijn 6 mei 2015 - 14:46

Hoi Edith, we hadden inderdaad graag naar het gebied met de grens met Syrië gewild, maar dat is nu niet handig. Dat stuk ontwijken we nu helemaal, er is ook een negatief reisadvies voor een deel van die regio. Na Mount Nemrut willen we naar Kars, om de ruïnes van Ani te bekijken. Daarna waarschijnlijk naar Lake Van, want in Van vertrekt onze nachttrein naar Iran. Ik ben benieuwd!

Antwoord
Tikva 5 mei 2015 - 18:48

Leuk om zo met je mee te kunnen reizen, ik kan nu al niet wachten op de bogpost over die fijne plekjes waar je ons alvast een sneak preview in geeft.

Antwoord
Karlijn 6 mei 2015 - 14:43

Ik heb alweer heel wat in te halen, ik ga aan de slag met een nieuwe post!

Antwoord
Marcella 5 mei 2015 - 19:11

Ik zal al prachtige foto’s van Cappodocië voorbij komen, zo bijzonder mooi! Al is de foto van jullie wandeling ook echt te gek. Ik zeg: nieuwe profielfoto!

Antwoord
Karlijn 6 mei 2015 - 14:42

Haha! Wie weet, ik ga er nog eens kritisch naar kijken ;)

Antwoord
Sieds | Sieds My Travels 6 mei 2015 - 09:10

Supergaaf zeg! Wat een heerlijke foto’s weer en wat hebben jullie al mooie dingen gezien. Cappadocië lijkt me heel mooi, zag al een mooie foto van jullie voorbij komen op FB, zo gaaf!!

Antwoord
Karlijn 6 mei 2015 - 14:42

Dank je Sieds! Cappadocië is geweldig, ik had niet gedacht dat het zó mooi zou zijn!

Antwoord
Laura 6 mei 2015 - 16:14

Wat een heerlijke update weer. Ik geniet zo met je mee!

Antwoord
Karlijn 7 mei 2015 - 06:45

Dank je Laura, superleuk dat je meeleest :) !

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.