Home Weekverslagen Wereldreisweek #9 in foto’s

Wereldreisweek #9 in foto’s

Door Karlijn

Gisteren postte ik al een terugblik op twee maanden op wereldreis, maar ik wilde mijn traditionele terugblik op de afgelopen week niet overslaan. Dus hier komt ‘ie: weekverslag nummer 9, over onder andere de mooie Oezbeekse steden en een rigoureus bezoek aan de kapper.

Maandag: naar kapper in Buchara

We hebben nog een dag in prachtig Buchara, misschien wel onze favoriete stad in Oezbekistan. Deze stad ademt zoveel geschiedenis dat je je levendig kunt voorstellen hoe het hier in de tijd van de Zijderoute geweest moet zijn. We beginnen met een bezoek aan een kleine fotogalerij, waar prachtige foto’s van Buchara en haar inwoners hangen, gemaakt door Shavkat Boltaev. De rest van de dag dwalen we wat rond door de straatjes van Buchara, we bezoeken een traditioneel koopmanshuis en Ward gaat naar de kapper. Die rolt nog net niet over de grond van het lachen als hij Ward z’n stugge krullen voelt en niet gehinderd door enige ervaring met deze haarsoort scheert hij alle krullen er ongevraagd af. Dus. ’s Avonds eten we bij een gezellig restaurant en het eten is niet eens heel slecht. Meevaller!

Week 9_1

Dinsdag: met de trein naar Samarkand

Rond de middag komen we per trein aan in Samarkand, ook een historische Zijderoute-stad. We slapen in een gezellig guesthouse dat gerund wordt door een enthousiaste familie en ’s middags gaan we meteen op pad. We blijven hangen op de bazaar, een heerlijke chaos met volop groenten, fruit, kruiden en fanatieke handelaren.

Week 9_2

Woensdag: de prachtige gebouwen van Samarkand

Samarkand is niet de meest sfeervolle stad van Oezbekistan, maar de oude gebouwen zijn wel enorm indrukwekkend. De koranscholen van het Registan, de gedetailleerde moskeeën, de vele tombes…we wandelen de hele dag door de stad om zoveel mogelijk te bekijken. Mijn favoriet zijn de tombes van Sjah-i-Zinda, met prachtige blauwe mozaïeken.

Week 9_3

Donderdag: een dagtrip naar Sachrisabz

Vandaag hebben we een taxi gehuurd voor een tripje naar Sachrisabz, waar de grote veroveraar Timur de Lamme is geboren. Onze chauffeur maakt onderweg verschillende leuke stops bij uitzichtpunten over de bergen, een kleine markt en bij een nomadengezin dat schapenvlees verkoopt. Op de terugweg maken we zelfs kennis met zijn familie. De rit door de bergen, over het Oezbeekse platteland is prachtig en een leuke afwisseling met alle steden die we hebben bezocht. In Sachrisabz bekijken we verschillende moskeeën en de vervallen overblijfselen van het zomerpaleis van Timur. Erg mooi!

Week 9_4

Vrijdag: naar de Oezbeekse hoofdstad Tashkent

We zijn de afgelopen dagen een beetje bevangen door de hitte en daarom doen we het kalm aan. We bekijken een mooie, rijk beschilderde moskee, lopen wat over de markt (onder andere om geld te wisselen, altijd leuk met de stapels Oezbeekse sommen) en wandelen door de achterafstraatjes van Samarkand. De regering heeft muren om de oude wijken gezet, zodat die het blikveld van de toeristen niet ‘verpesten’. Zo’n onzin! Aan het eind van de middag nemen we de snelle trein naar de hoofdstad Tashkent, de laatste bestemming in Oezbekistan.

Week 9_5

Zaterdag en zondag: Tashkent ontdekken

Tashkent is een rare stad, met veel lelijke Russische gebouwen en lege parken met lelijke monumenten. Ons hotel staat midden in een gewone woonwijk, die wel best leuk is. De afgelopen twee dagen zijn we met de metro de hele stad doorgeracet, maar we hebben de charme van Tashkent niet kunnen ontdekken. Ik denk dat Russisch aandoende steden mijn smaak niet zo zijn. De Chorsu Bazaar vinden we wel leuk. Vanmiddag zijn we op zoek gegaan naar een zwembad en dat vonden we in een vijfsterrenhotel. Tegen betaling mochten wij er ook een middag liggen. We zijn helemaal opgeknapt van een middagje zwemmen en relaxen.

Week 9_6

Dat was Oezbekistan! Morgen reizen we naar Tajikistan, waar de Pamir Highway op de planning staat. Dit moet een van de mooiste roadtrips ter wereld zijn, dus we zijn benieuwd. De eerste dagen zijn we redelijk in de bewoonde wereld, maar daarna gaat het avontuur echt van start!

Ook leuk om te lezen

25 Reacties

Bianca 21 juni 2015 - 20:48

Ik blijf me verbazen over de prachtige gebouwen. Wat zouden ze over onze gebouwen vinden vraag ik me dan af!

Antwoord
Karlijn 24 juni 2015 - 16:19

De oude gebouwen zijn inderdaad fantastisch, maar al het nieuwe is hier in Russische stijl. In vergelijking daarmee mogen wij in Nederland helemaal niet klagen, haha!

Antwoord
Robert | Traveljunks 21 juni 2015 - 22:34

Net als Bianca verbaas ik me ook telkens weer over de pracht van de gebouwen. Wat zijn jullie toch een mooie reis aan het maken!

Antwoord
Karlijn 24 juni 2015 - 16:16

Hoi Robert, dat klopt helemaal! Qua gebouwen heb ik het zelden mooier gezien :)

Antwoord
Edith | travel.create.repeat 21 juni 2015 - 23:42

Hihi, ik heb de hele post zitten scrollen op zoek naar een foto van een kale Ward… ;-) Hier in Zuid-Amerika wilden ze mijn haar eerst niet knippen bij de kapper, het was zo wacht en blond, daar moest je vooral niets van af knippen! Te grappig. Veel plezier op de Pamir Highway, lijkt me prachtig!

Antwoord
Karlijn 24 juni 2015 - 16:16

Wat knap dat jij naar de kapper durft op reis! Ik ben waarschijnlijk een enorme zeikerd, maar ik ga pas weer naar de kapper als ik thuis ben, haha! Ik zal snel een foto van Ward z’n nieuwe kapsel plaatsen. Ik ben er nog steeds niet helemaal aan gewend, aan Ward zonder krullen ;) Gelukkig groeit het razendsnel, dat is nog een geluk ;)

Antwoord
Edith | travel.create.repeat 25 juni 2015 - 17:54

Nou, ik vond het ook wel heul spannend… Maar een klein stukje eraf durfde ik toch wel aan. Alleen dooie puntjes hoor, vooral geen volledig nieuwe coupe, haha :-)

Antwoord
Esther 22 juni 2015 - 08:01

Door jouw verhalen en foto’s ben ik helemaal fan van Oezbekistan geworden. Nu nog mijn vriend overtuigen;)

Antwoord
Karlijn 24 juni 2015 - 15:35

Dat is super om te horen Esther! Oezbekistan is echt een aanrader. En in een dag of 11 kun je de mooiste steden perfect bekijken, dus je vriend hoeft zich niet in te stellen op wekenlang slecht eten ;) Dat scheelt misschien!

Antwoord
Nanda 22 juni 2015 - 15:14

Prachtige portretten weer… Ik kan me wel voorstellen dat Tashkent niet zo spannend is…

Antwoord
Karlijn 24 juni 2015 - 15:34

Dank je Nanda! Tashkent was inderdaad niet zo spannend. Die Russisch aandoende steden hebben echt een deprimerende uitwerking op mij. Net als sommige van die sfeerloze Chinese steden. Ik geloof ook niet dat Rusland na deze reis erg hoog op mijn bucketlist staat ;)

Antwoord
Malou 22 juni 2015 - 20:10

Echt zo mooi al dat blauw!! En die portretten, ook geweldig.
Lekker dat jullie even hebben kunnen relaxen in het zwembad.

Antwoord
Karlijn 24 juni 2015 - 15:31

Hoi Malou, dat zwembad was echt zo lekker! Eindelijk even complete verkoeling, heerlijk!

Antwoord
eva - eighty7 22 juni 2015 - 20:30

Prachtige fotoverzameling weer. En wat beleven jullie fantastische dingen en gaan jullie geweldige avonturen tegemoet. Geniet!

Antwoord
Karlijn 24 juni 2015 - 15:31

Dank je Eva! We gaan ons best doen :) Tajikistan is in elk geval alvast ongelofelijk mooi!

Antwoord
Jessica 23 juni 2015 - 01:15

Oezbekistan is mooooi! <3 En jij begint trouwens goed te verkleuren zeg ;-)

Antwoord
Karlijn 24 juni 2015 - 15:29

Echt he! Al is het nog steeds zeer plaatselijk, haha! Als het licht een beetje verkeerd valt ziet het er niet uit: witte nek, knalbruin hoofd ;) Nou ja, kleurt vanzelf bij!

Antwoord
Tikva 23 juni 2015 - 07:42

Nu willen we natuurlijk ook een before and after haircut foto!

Antwoord
Karlijn 24 juni 2015 - 15:28

Haha! Het was nogal laat toen ik deze post schreef en ik realiseerde me later dat ik natuurlijk had moeten laten zien hoe Ward er nu bijloopt. Ik maak het nog goed!

Antwoord
Kim | Reisduo 23 juni 2015 - 16:38

Wouw! Oezbekistan staat echt heel hoog op mijn lijstje nu, mooie foto’s!

Antwoord
Karlijn 24 juni 2015 - 15:27

Dank je Kim! Oezbekistan is qua steden echt een aanrader. Zoveel moois, echt heel bijzonder!

Antwoord
De Wandelgek 25 juni 2015 - 08:27

Heerlijk herkenbaar dit Zelf ook een middagje wezen zwemmen in een hotelbad in Samarkand tegen kleine vergoeding. Zo lekker bij die hitte Nog een vraag. Ben je in Tashkent ook in de beroemde metro geweest? Verkoelend en monumentale stations..

Antwoord
Karlijn 25 juni 2015 - 10:25

Hoi Wandelgek, we zijn zeker in de metro geweest, die is echt wel nodig in zo’n uitgestrekte stad. Dat werkte prima en de stations zijn inderdaad mooi. Al bewaar ik aan dat zwembad toch de beste herinneringen ;)

Antwoord
Eva Hopstaken 25 juni 2015 - 15:10

Oh no’s, had ik toch gewoon deze post even gemist. Gelukkig nu weer helemaal bijgelezen. Kijk uit naar de volgende!

Antwoord
Karlijn 25 juni 2015 - 19:02

Leuk dat je ons nog steeds volgt Eva! Het volgende verslag komt hopelijk over twee weken, de komende tijd is vrijwel internetloos. Al weet je het in deze landen nooit zeker, soms is er opeens toch meer dan je denkt ;)

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.