Home Weekverslagen Wereldreisweek #33 in foto’s

Wereldreisweek #33 in foto’s

Door Karlijn

In de (reis)blogwereld wordt gezegd dat je een niche moet hebben, een specialisatie, om succesvol te worden als blogger. Die niche had ik nooit, maar volgens mij heb ik hem gevonden: dental tourism! In Bali zat ik al bij de tandarts met een afgebroken vulling, deze week ging ik langs bij haar Mexicaanse collega. Conclusie: een ontstoken verstandskies, antibiotica en met een beetje pech nog een wortelkanaalbehandeling hier. Maar dat mag de pret niet drukken: we reisden deze week van San Francisco naar Mexico en zagen weer volop moois.

Zondag: street art in zonnig San Francisco

Het blijft prachtig weer in San Francisco en we wandelen ons helemaal suf. Deze keer duiken we de verschillende wijken van de stad in, waaronder Japantown, the Mission, Haight-Ashbury en de buurt rond Alamo Square. Vooral the Mission vinden we geweldig. Zoveel gave street art en leuke cafés hier! Ons weekendje San Francisco was enorm geslaagd.

Wereldreis 33_1

Maandag: naar Mexico

We nemen vroeg een taxi naar het vliegveld, want vandaag vliegen we naar Mexico, de laatste bestemming van onze reis. De vlucht verloopt prima en aan het eind van de middag komen we aan in Cancun. We moeten lang wachten tot onze shuttle vertrekt en dan staan we vervolgens in de stromende regen uren in de file. We hebben dus alle tijd om Cancun uitgebreid te bekijken en echt: wat een toeristenhel. Zo druk, zo massaal, zo Las Vegas meets de Costa del Sol. We zijn blij dat we hier maar een nachtje blijven.

Dinsdag: naar de tandarts en door naar Isla Holbox

Ik heb al dagen kiespijn en ik kan er niet meer onderuit: ik moet naar de tandarts. Zo heb je nooit iets met je gebit, zo zit je op reis twee keer bij de tandarts. Gelukkig is Cancun gespecialiseerd in dental tourism en we kunnen na het ophalen van onze huurauto meteen in een mooie kliniek terecht. De tandarts concludeert dat ik een ontstoken verstandskies heb en schrijft antibiotica voor. Als de pijn blijft, moet ik terugkomen voor een wortelkanaalbehandeling. En die kan niet wachten tot we naar huis gaan. Arrghh! Maar goed, we halen de medicijnen op en rijden naar het plaatsje Chiquila. Daar parkeren we de auto en nemen we de ferry naar Isla Holbox. Wat een paradijsje!

Wereldreis 33_2

Woensdag en donderdag: in Caribische sferen

Isla Holbox is geweldig. Witte stranden, overvliegende pelikanen en flamingo’s, een kleurrijk dorpje met mooie street art: paradijs. We fietsen over het eiland, liggen aan het zwembad en eten lekker. Verder is er ook niets te doen, heerlijk!

Wereldreis 33_3Vrijdag: naar Valladolid via de eerste Maya-tempel

Twaalf jaar geleden waren we ook in Mexico, als onderdeel van een reis langs de Maya-route, waarbij we ook Guatemala, Honduras en Belize bezochten. We wilden graag nog veel meer van het Mexicaanse Yucatan zien en daarom zijn we nu teruggegaan. Maar natuurlijk bezoeken we ook wat oude bekenden. Het leuke stadje Valladolid is er daar één van. Verder zien we vandaag onze eerste Maya-tempel, Ek Balam. En we gaan naar een cenote, een natuurlijke bron in een grot. Echt heel mooi!

Wereldreis 33_4

Zaterdag: wereldwonder Chichen Itza

We staan om zes uur op, met als doel om zeven uur te vertrekken en net voor openingstijd bij wereldwonder Chichen Itza te zijn. Als we willen uitchecken is alles nog stil. Wat blijkt: de tijd is een uur teruggegaan toen we de provincie Quintana Roo verlieten en Yucatan in gingen. Dat tijdsverschil is er pas sinds begin dit jaar en dat wisten we niet. We zijn dus eigenlijk om vijf uur opgestaan, handig! We wachten nog een uurtje en rijden dan naar Chichen Itza. Dit Maya-tempelcomplex is geweldig en we struinen er uren rond. ’s Middags rijden we door naar de grote stad Merida, waar we nog wat rondwandelen en een terrasje pakken. Mexico bevalt ons prima!

Wereldreis 33_5

Bedankt voor het lezen weer!

Wereldreis 33_6

Ps Met de kies gaat het inmiddels wat beter. Ik hoop dat ik pas thuis weer een tandarts hoef te zien…

Ook leuk om te lezen

32 Reacties

Tikva 6 december 2015 - 07:16

Marcel heeft in januari 1 dag vrij in San Francisco dus we hopen nog op wat mooie blogs. Mexico is zo’n fijn land, die tempels ik kan er geen genoeg van krijgen. Veel plezier nog met je laatste maandje.

Antwoord
Karlijn 7 december 2015 - 23:15

Hoi Tikva, vandaag spraken we mensen die zeiden: ‘Als je twee van die tempels hebt gezien, heb je ze allemaal gezien.’ Ehhh…helemaal niet! Wij kunnen er ook geen genoeg van krijgen en we hebben er nog een stuk of vijf op de to do-list staan. Mexico bevalt ons echt heel goed. En wat betreft de blogs over San Francisco: ik ga mijn best doen!

Antwoord
Eva - eighty7 6 december 2015 - 08:14

Isla Holbox ziet er geweldig uit; paradijselijk! En nu maar hopen dat een wortelkanaalbehandeling niet nodig is… daar zit je niet echt op te wachten!

Antwoord
Karlijn 7 december 2015 - 23:13

Nee, helemaal niet! Ik heb nu goede hoop dat de kies het volhoudt, maar je weet het niet met die dingen. Ik hoop er maar het beste van, nog maar een paar weekjes!

Antwoord
Robert | Traveljunks 6 december 2015 - 10:38

Oei…, dat met die kies is niet zo fijn.. :( Lekker zeg, die verse avocado’s. Ek Balam is een van de weinige die ik nog niet heb bezocht, dus maar snel eens terug.

Dat met die tijdzone hebben wij ook ooit gehad in Mexico, maar dan op een busstation. We waren ongemerkt een nieuwe tijdzone ingereden en dachten ng effe lekker op ons gemak een hamburger te eten. Tot de chauffeur ons vriendelijk, maar dringen verzocht in te stappen.. Duh!

Antwoord
Karlijn 7 december 2015 - 23:12

Hoi Robert, dan zijn we in elk geval niet de enige die een fout hebben gemaakt met de tijd! Bij Chichen Itza hoorden we al van meer mensen dat ze er al een uur voor openingstijd stonden ;) Ek Balam was heel mooi, maar vandaag zijn we (mede op jouw aanraden) ook naar Edzna geweest. Dat is inderdaad een geweldige site zeg! Nog mooier dan Ek Balam…

Antwoord
Lotte - scratchingmymap 6 december 2015 - 13:37

Wauw, jullie laatste bestemming al! Wat vliegt de tijd, het lijkt nog helemaal niet zo lang geleden dat ik hier las over dunne matrasjes in een homestay met een gat in de grond als toilet. :-) Hopelijk heb je geen last meer van je kies, want tandpijn op reis is echt iets dat je kan missen als… nu ja, kiespijn. ;-)

Antwoord
Karlijn 7 december 2015 - 23:09

Hoi Lotte, ik was blij dat de gat in de grond-fase van onze reis er na een maand of drie opzat, haha! Het lijkt voor ons allemaal zo lang geleden, en aan de andere kant is de tijd de laatste maanden zo snel gegaan. Nog een paar weken en dan zijn we thuis! Hopelijk houdt mijn kies het inderdaad vol, want ik zie een nieuw tandartsbezoek niet zo zitten. Duimen maar :)

Antwoord
Jessica 6 december 2015 - 14:32

Wat zuur zeg, ik hoop dat het gewoon goed gaat totdat je weer in Nederland bent! Naar de tandarts in het buitenland is toch nét even iets minder fijn voor een wortelkanaalbehandeling.. X.X Ik bedenk me trouwens net bij die foto’s van de Maya-tempels dat wij helemaal niet zo ver van elkaar vandaan zitten (ik zit momenteel in het noorden van Guatemala)! ;p Het begint een beetje eentonig te worden, maar heerlijke foto’s weer! :)

Antwoord
Karlijn 7 december 2015 - 23:07

Wat grappig dat we bij elkaar in de buurt zijn! Mexico staat niet op jouw lijstje, toch? Met mijn kies gaat het inmiddels wat beter. Ik duim nu dat het zo blijft en dat ik gewoon naar mijn Nederlandse tandarts kan. Ook niet mijn hobby, maar ik zie het hier echt niet zitten om een wortelkanaaltje te laten doen!

Antwoord
Sabine 6 december 2015 - 18:52

Balen van je kies zeg… maar verder: wat prachtig weer! Colombianen zijn echt verzot op Mexico. Niet veel Colombianen gaan buiten hun land, maar áls ze gaan is dat vaak naar Mexico. Of Miami ;)

Antwoord
Karlijn 7 december 2015 - 22:59

Wat grappig dat ze Mexico zo geweldig vinden, dat wist ik niet! Het is echt een heel gaaf land, zeker als je van archeologische opgravingen houdt :) Met mijn kies gaat het inmiddels wat beter, ik hoop dat ‘ie het nog een paar weken wil volhouden tot we weer thuis zijn!

Antwoord
Linda | Meisje van de Wereld 7 december 2015 - 08:07

Nou dan heb ik geloof ik toch liever geen niche dan eentje die dental tourism heet;-). Maar wel balen zeg, hopelijk houdt je kies het nog even vol. Mexico is fijn, ik wil ook nog wel eens terug. Geniet van de laatste weken!

Antwoord
Karlijn 7 december 2015 - 22:52

Dank je Linda! Ik denk ook dat ik maar niche-loos door het leven blijf gaan, want zo leuk zijn die buitenlandse tandartsbezoeken ook weer niet ;) Wij vinden Mexico inderdaad ook heel fijn, mooie afsluiter van de reis!

Antwoord
Jorien 7 december 2015 - 10:38

Wat een paradijsje! Mooie foto’s ook weer. Ik zit voor m’n volgende reis ontzettend te twijfelen tussen Mexico en Cuba. Iemand nog doorslaggevende tips? Sterkte met je kies!

Antwoord
Karlijn 7 december 2015 - 22:50

Dank je Jorien, het gaat alweer wat beter! Ik ben zowel op Cuba als in Mexico geweest en het zijn allebei topbestemmingen. Maar de keuze zou voor mij nu makkelijk zijn: Cuba! Dit land is sterk in verandering, het wordt er steeds drukker en toeristischer en ik zou nu de kans grijpen om zoveel mogelijk het authentieke Cuba te gaan zien. Mexico is ook geweldig, maar dat verandert de komende jaren waarschijnlijk niet zo ingrijpend. Welk land je ook kiest: veel plezier!!

Antwoord
Ester 8 december 2015 - 23:56

Oh, dat klinkt niet heel prettig. Maar hopelijk gaat het ondertussen beter met je kies! Ik heb helaas ook tijdens drie bezoeken aan Mexico drie ziekenhuizen van binnen gezien. Gelukkig werd ik er altijd goed geholpen en vallen de kosten stukken lager uit :-)

Antwoord
Karlijn 9 december 2015 - 00:26

Ai, drie keer naar het ziekenhuis in Mexico?! Wat een pech :( Tot nu toe is het bij 1 tandartsbezoek gebleven en ik hoop dat de kies het volhoudt. Het gaat wel beter, dus duimen maar. Maar ik moet zeggen dat de tandarts in Cancun top was. En wat je zegt: een stuk goedkoper dan thuis! Zullen we toch maar afspreken dat we niet meer aan dokter- of tandartsbezoeken doen op reis ;) ?

Antwoord
Marcella 9 december 2015 - 17:21

Balen van je kiespijn! Hopelijk houdt ie zich nu ‘koest’. Isla Holbox ziet er prachtig uit, daar wil ik zeker ook naartoe als we gaan rondreizen door Mexico. En natuurlijk naar Chichen Itza. Prachtig!

Antwoord
Karlijn 10 december 2015 - 01:17

De kies is redelijk, maar niet geweldig :( . Ik hoop zo dat ‘ie het houdt en dat het vliegen niet teveel problemen op gaat leveren…Maar Mexico is inderdaad prachtig, vooral de Maya-tempels zijn erg bijzonder!

Antwoord
Angela 10 december 2015 - 19:48

kun je in Mexico zelfstandig reizen? Ik dacht dat dat alleen met groepsreizen kon.. daar ben ik geen fan van, dus ik zag mexico al aan mijn neus voorbij gaan :-( maar ik zie en lees nergens iets over een gids oid?

Antwoord
Karlijn 10 december 2015 - 22:50

Mexico kun je echt prima zelf doen! Wij hebben een auto gehuurd en crossen zelf heel Yucatan en Chiapas door (ik zou niet direct een auto huren in Mexico City ;) . Het grootste probleem zijn de lange rijdagen, die breken ons wel een beetje op. Maar verder is het prima te doen. Het busvervoer schijnt hier ook prima te zijn en er reizen heel wat backpackers rond. Het is hier makkelijk reizen, ideaal juist zonder groep!

Antwoord
Roselinde 11 december 2015 - 15:14

Van Chichen Itza had ik eigenlijk nog nooit gehoord, maar het staat nu zeker op mijn lijstje! :) Vervelend van je kiespijn :(

Antwoord
Karlijn 11 december 2015 - 22:20

Leuk om te horen :) ! Chichen Itza is echt supermooi, maar Uxmal is nóg mooier. Aanrader! Mijn kies is inderdaad heel irritant, maar ik hoop maar dat ‘ie zich een beetje koest houdt. Dan kan ik er hopelijk thuis gewoon mee naar mijn eigen tandarts :)

Antwoord
Malou 11 december 2015 - 20:39

Isla Holbox ziet er mooi uit zeg! Zonde dat ik daar niet geweest ben tijdens m’n bezoekje aan Mexico en Guatemala.
Hoe gaat het met je kies?

Antwoord
Karlijn 11 december 2015 - 22:19

Isla Holbox was inderdaad geweldig! Heb je wel andere stranden gezien in Mexico? Want volgens mij zijn ze allemaal mooi :) Met mijn kies gaat het wel, dank je! Het houdt niet echt over, maar ik hoop dat het nog anderhalve week te doen blijft :)

Antwoord
Malou 12 december 2015 - 20:32

Anderhalve week moet lukken. ;-) Succes!
Ja in Tulum! Ook erg mooi.

Antwoord
Karlijn 12 december 2015 - 23:12

Mooi zo! Daar gaan we ook nog heen :)

Antwoord
Ineke 15 december 2015 - 11:10

Wauw, wat maken jullie een geweldige reis! Stiekem wel een kleine beetje jaloers ;-)
Leuk om te zien dat jullie op Isla Holbox zijn geweest. Brings back memories aan onze reis in september.

Antwoord
Karlijn 17 december 2015 - 02:00

;) Isla Holbox vonden we zo gaaf! Leuk dat jullie er pas ook waren, vonden jullie Mexico ook zo’n fijn reisland?

Antwoord
Ineke 19 december 2015 - 20:04

Ja, gaaf he. Wij zijn er twee weken geweest voor een training van Wonderlijk Werken. Ik kan wel zeggen dat ik mijn hart een beetje heb verloren aan het eiland.

Antwoord
Karlijn 19 december 2015 - 20:14

Kan ik me voorstellen, ik ook!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.