Home Weekverslagen Wereldreisweek #31 in foto’s

Wereldreisweek #31 in foto’s

Door Karlijn

Hawaii blijft ons maar verrassen. Wat een geweldige eilanden zijn dit! Vulkanen, stranden, bergen, hippiedorpjes, watervallen: je kunt hier elke dag op zoek naar een nieuw avontuur. Afgelopen week wandelden we over lavavelden op The Big Island, reden we de prachtige Road to Hana op Maui en zagen we de rokende kraters van Volcanoes National Park. Dit is het weekverslag van week 31 van onze wereldreis!

Zondag: Volcanoes National Park

Het is dé attractie van The Big Island: Volcanoes National Park. Dit vulkanische gebied is heel actief en je ziet overal de sporen van recente uitbarstingen. We bezoeken de mooiste plekken van het park en het is prachtig. We zien een rokende krater, ruige lavavelden, de woeste kust en ik krijg maar geen genoeg van de verschillende patronen die lavastromen hebben achtergelaten. Wat een natuurgeweld!

Wereldreis 31_1

Maandag: tussen de hippies van Puna

Puna ligt in het zuidoosten van The Big Island en dit is hippie paradise. We rijden eerst naar het dorpje Pahoa en daar kijken we onze ogen uit. Wat een aparte mensen lopen hier rond (hun bijnaam is niet voor niets ‘Punatics’). Het zijn voornamelijk (oude) hippies en dat zorgt voor een relaxte sfeer. Mensen willen weten waar we vandaan komen en we voelen ons overal even welkom. Zo leuk! De rest van de dag rijden we door de schitterende omgeving. We gaan snorkelen, zien prachtige stranden en de lavavelden die 25 jaar geleden een dorpje hebben weggevaagd. Puna is een aanrader.

Wereldreis 31_2

Dinsdag: helaas niet naar Mauna Kea

Midden op The Big Island ligt de vulkaan Mauna Kea. Deze berg is ruim 4000 meter hoog en de top is één van de beste plekken ter wereld om sterren te kijken. Wij willen de zonsondergang bekijken en daarna met een telescoop sterren kijken, maar het weer werkt niet mee. Het regent dat het giet en hoewel we wel richting Mauna Kea rijden, wordt het algauw te mistig. We draaien dus om en bezoeken een paar watervallen. Die zijn natuurlijk op hun best in de regen, maar we vinden het wel jammer van Mauna Kea.

Wereldreis 31_3

Woensdag: hiken in Volcanoes National Park

Hoewel de weersvoorspellingen nog steeds belabberd zijn, gaan we toch terug naar Volcanoes National Park. We willen namelijk nog twee hikes doen. En we hebben geluk: het blijft droog totdat we onze tweede wandeling afgerond hebben. Daarna trekken de wolken via zee de bergen in en regent het. Uren en uren lang. Maar wij zijn allang blij, want de wandelingen door een oude vulkaankrater en naar Hawaiiaanse petroglyfen waren prachtig.

Wereldreis 31_4

Donderdag: naar Maui

Het is tijd voor ons laatste Hawaiiaanse eiland: Maui! Het giet nog steeds, dus we zijn blij dat we vertrekken van The Big Island. Het is maar een half uurtje vliegen en dan landen we op relatief zonnig Maui. We halen onze huurauto op en kunnen het niet laten om te upgraden naar een knalrode Jeep Wrangler.’s Middags rijden we naar het plaatsje Lahaina (het regent inmiddels weer), we eten het lekkerste ijs ooit en bezoeken de fotogalerie van natuurfotograaf Peter Lik. Maui is weer totaal anders dan de andere eilanden, leuk om de verschillen te zien.

Wereldreis 31_5

Vrijdag: uitslapen en de stranden van West-Maui

We hebben heel wat plannen voor Maui, maar het weer werkt niet mee. Er zijn waarschuwingen voor overstromingen in het binnenland en het blijft maar regenen, dus het strand is ook geen optie. We slapen daarom voor de tweede keer deze wereldreis uit, we regelen dingen voor Mexico en rond de middag klaart het wat op. We rijden naar West-Maui om een beetje te winkelen en de beroemdste stranden van het eiland te bekijken. Die zijn bijna allemaal superdruk en volgebouwd, dus heel erg onder de indruk zijn we nog niet.

Wereldreis 31_6

Zaterdag: the Road to Hana

We besluiten de weersvoorspellingen te negeren en vandaag al vroeg op pad te gaan. We gaan de bekende Road to Hana rijden, een kustroute met honderden bochten, eenbaans-bruggetjes, watervallen, jungle en prachtige uitzichten. En we hebben geluk, want het weer is prima. We hebben de hele dag nodig om naar Hana en weer terug te rijden, want onderweg is ongelofelijk veel te zien. Waaronder een rood strand, erg gaaf. Echt een topdag!

Wereldreis 31_7

We hebben nog volop plannen voor Maui, dus we zijn benieuwd naar de rest van het eiland! Bedankt voor het lezen en hopelijk heb je ook een goede week gehad :)

Ook leuk om te lezen

27 Reacties

Yvon 22 november 2015 - 08:47

Wat heerlijk moet het zijn om zo veel tijd op Hawaii te kunnen doorbrengen. Het ziet er schitterend uit en ook veel afwisselender en ruiger dan ik had vermoed.
Mijn week begon goed op Hainan, maar bij terugkomst in Beijing werd het wat minder. Gelukkig sloot ik hem zaterdag goed af! De details verschijnen morgen in mijn weekoverzicht :)

Fijne nieuwe week!

Antwoord
Karlijn 23 november 2015 - 05:35

Hoi Yvon, Hawaii is inderdaad heel ruig en gevarieerd! We genieten er echt van, er is zoveel te zien en te doen. Ik houd je weekoverzicht in de gaten, ik ben blij dat je je week in elk geval goed hebt afgesloten!

Antwoord
Chantal 22 november 2015 - 13:43

Oh wat ga ik de updates missen over een paar weken!

Antwoord
Karlijn 23 november 2015 - 05:34

Dat is leuk om te horen Chantal, dank je! Ik moet eens hard gaan nadenken over een vervangende rubriek, maar ik ben bang dat die nooit zo afwisselend zal zijn als de weekverslagen ;)

Antwoord
Malou 22 november 2015 - 13:51

Gave landschappen weer de afgelopen week. Dat hippiedorpje lijkt me wel wat. Mocht dit helpen: hier komt het ook met bakken uit de lucht. ;-)

Antwoord
Karlijn 23 november 2015 - 05:33

Dat is een hele troost, haha! En dan is het in Nederland ook nog eens koud, terwijl het hier tenminste wel gewoon op temperatuur blijft. Sterkte :) !

Antwoord
Robert | Traveljunks 22 november 2015 - 13:59

Mooi verslag weer. Vooral de bovenste foto van de watervallen vind ik erg mooi! Het weer heb je helaas niet onder controle, maar het ziet er ook met minder weer behoorlijk goed uit zeg ;-)

Net als Chantal zal ik de updates ook gaan missen. Ook me afvragen wat ik op die zondagmiddag toch ga delen met mijn volgers ;-)

Antwoord
Karlijn 23 november 2015 - 05:32

Hoi Robert, Hawaii is ook met slecht weer prima te doen gelukkig! In Frans-Polynesië verveelden we ons na een dag regen kapot, maar hier heb je genoeg mogelijkheden. Regenwoud, watervallen, snorkelen…je hoeft er geen perfect weer voor te hebben. Leuk om te horen dat je mijn weekverslagen gaat missen, ik ben echt heel blij dat je ze al die maanden zo trouw hebt gedeeld. Bedankt daarvoor :) !

Antwoord
Marijke 22 november 2015 - 18:39

Ah,zo mooi! Leuk dat jullie nog altijd zo’n fijne uitstappen doen ondanks dat het weer tegenzit! Veel plezier nog met jullie plannen Maui!! Hebben jullie op al die maanden nog maar 2 keer uitgeslapen?! Wat een karakter ;-) Hopelijk zijn jullie niet al te vermoeid!

Antwoord
Karlijn 23 november 2015 - 05:30

Hoi Marijke, we hebben inderdaad pas twee keer uitgeslapen! Een keer na onze trekking in Kirgizië en nu op Maui. Ik vind het altijd zonde van de dag om laat op te staan. Op reis dan, want thuis ben ik mijn bed niet uit te branden ;) We gaan hier ook een stuk vroeger naar bed, dat scheelt ook!

Antwoord
De Wandelgek 22 november 2015 - 23:34

Prachtige foto’s Karlijn, ondanks de regen. Maakt de begroeiing ook nog groener denk ik en de kleuren op de foto’s nog mooier. Zijn er op Maui ook van die mooie surfgolven? Veel plezier komende week?

Antwoord
Karlijn 23 november 2015 - 05:29

Dank je! We begrijpen nu inderdaad waarom alles hier zo groen is ;) Op Maui hebben we nog maar weinig golven gezien. Ook wel eens fijn om niet meteen half te verdrinken zodra je de zee in wilt! Al blijft het gaaf om te zien hoe surfers die enorme golven bedwingen :)

Antwoord
Kirsten | Travelaar.nl 23 november 2015 - 14:43

Wat heerlijk dat jullie zoveel tijd te besteden hebben in Hawaï! Het ziet er allemaal even prachtig uit. Al een tijdje niet meer gereageerd, maar ik volg natuurlijk alles. De tijd gaat zo snel! Jammer dat het weer een beetje tegen zit, maar goed dat jullie toch nog van alles blijven ondernemen. Heel veel plezier nog!

Antwoord
Karlijn 24 november 2015 - 06:28

Hoi Kirsten, leuk dat je ons nog steeds volgt! Hawaii bevalt ons enorm goed, ondanks het wisselvallige weer. Gelukkig is het de afgelopen dagen een stuk zonniger, dat maakt het allemaal nog net iets mooier!

Antwoord
Ester 23 november 2015 - 15:28

Wat zie je er goed uit Karlijn! Die vakantie doet je goed :-)

Antwoord
Karlijn 24 november 2015 - 06:27

Ah, dank je Ester! Zo zie je maar, reizen is goed voor je ;)

Antwoord
Kim | Reisduo 24 november 2015 - 02:39

Wouw, ik wil ook naar Hawaii!

Antwoord
Karlijn 24 november 2015 - 06:26

Haha! Hawaii is briljant, ik kan het van harte aanbevelen!

Antwoord
Leoni 24 november 2015 - 20:03

Gave foto’s! Het beeld dat ik altijd had van Hawaii was dat het een echte strand/surfbestemming was. Maar aan je foto’s te zien heeft het heel veel meer te bieden.

Antwoord
Karlijn 25 november 2015 - 02:13

Dank je Leoni! Het klopt helemaal dat Hawaii veel meer is dan strand en surfen. De binnenlanden zijn hier zo mooi en ruig, en er is enorm veel te zien en te doen. Geweldige bestemming!

Antwoord
Linda 25 november 2015 - 19:16

Hawai leek me altijd al mooi, maar door jullie reis en deze prachtige foto’s wil ik er zo graag heen (liefst vandaag nog). eigenlijk had je mij met je eerste foto’s van hawaii al om om naar Hawaii te gaan!

Antwoord
Karlijn 26 november 2015 - 07:11

Hoi Linda, dat is superleuk om te horen :) ! Hawaii is echt een topbestemming, ik hoop dat je de kans krijgt om er naartoe te gaan!

Antwoord
Marcella 3 december 2015 - 21:44

Balen dat jullie veel regen troffen. Maar jeetje, wat een prachtige natuur zeg. Zo gaaf dat je mij een heel ander deel van Hawaii laat zien dan ik meestal zie!

Antwoord
Karlijn 5 december 2015 - 02:17

Graag gedaan Marcella! Het grappige van al die regen is dat ik er op mijn foto’s niets van terugzie, het lijkt steeds lekker zonnig. We hebben veel geluk gehad met onze timing!

Antwoord
Angela 10 december 2015 - 19:30

gaaf! ik had totaal geen idee dat dit ook Hawaii is. Misschien naïef, maar daarom ben ik des te blijer dat ik jou ben tegengekomen in blogland! =)

Antwoord
Karlijn 10 december 2015 - 22:46

Helemaal niet naïef hoor! Ik dacht ook altijd dat Hawaii alleen maar strand was, maar toen las ik de verhalen van reisblogger Alex in Wanderland. Vanaf dat moment stond Hawaii hoog op de lijst :) Zo leuk dat blogs zo inspirerend kunnen werken!

Antwoord
Wereldreisweek #32 in foto’s - Karlijn Travels 10 februari 2016 - 14:08

[…] En dat blijkt de moeite waard. De kraakheldere sterrenhemel (een herkansing van onze mislukte Mauna Kea-expeditie) maakt langzaam plaats voor een strakblauwe lucht en de zon zet de hele omgeving in vuur en vlam. […]

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.