Home Weekverslagen Wereldreisweek #30 in foto’s

Wereldreisweek #30 in foto’s

Door Karlijn

Van het groene Kauai tot het vulkanische Big Island: deze week arriveerden we op ons derde Hawaiiaanse eiland. The Big Island is twee keer zo groot als alle andere eilanden samen en dat merken we aan de afstanden die we elke dag afleggen. Maar geen probleem, want onderweg zien we de meest prachtige landschappen en struikelen we over de schildpadden. Dit is het verslag van week 30 van onze wereldreis!

Zondag: relaxen en nog een keer naar Waimea Canyon

Het doel voor vandaag is duidelijk: we gaan de zon opzoeken. Het regent altijd veel op Kauai, maar de zuidkust is een stuk droger dan de rest van het eiland. Vandaag gelukkig ook, dus liggen we ’s middags lekker in de zon op het strand. Maar niet voordat we eerst nog een keer naar de Waimea Canyon zijn gereden. Het is een stuk zonniger dan tijdens ons eerste bezoek en ik wil graag opnieuw foto’s maken. En dit landschap verveelt nooit, dus is het helemaal niet erg om opnieuw boven die indrukwekkende vallei te staan.

Wereldreis 30_2Maandag: 18 kilometer lopen

We hoopten dat we nog een wandeling langs de mooie Na Pali Coast konden maken, maar de weervoorspellingen blijven te slecht. Toch willen we wel graag actief zijn, want we hebben de afgelopen week wat teveel in de auto gezeten. Daarom lopen we 18 kilometer langs de veel drogere oostkust. De zee is woest, het landschap kleurrijk en er staat een flinke wind: heerlijk om hier te wandelen. 

Wereldreis 30_1

Dinsdag: naar The Big Island

Na twee korte vluchten landen we in Kona op The Big Island. We halen onze huurauto op en checken in in ons hotel. Of hotel…we hebben een enorm appartement met aparte woon-en slaapkamer, een eigen wasmachine en droger en een compleet uitgeruste keuken met vaatwasser, blender en zelfs een ijsblokjesmachine. Zo luxe, na bijna zeven maanden op 1 kamer geleefd te hebben! ’s Middags rijden we naar Kiholo Bay, waar je vaak schildpadden kunt spotten. En we hebben geluk: er ligt er eentje op het warme zwarte strand te slapen. Geweldig!

Wereldreis 30_3

Woensdag: de westkust langs

Vandaag maken we verschillende stops langs de westkust van The Big Island. We bezoeken mooie baaien, witte en zwarte stranden en gaan snorkelen. Ook wandelen we door Pu’uhonua o Honaunau National Historical Park (wie kent het niet), waar overblijfselen van een oude Polynesische tempel te vinden zijn. Erg mooi, mede dankzij de beelden en de groene omgeving. En leuk om wat meer te leren over de Hawaiiaanse cultuur.

Wereldreis 30_4

Donderdag: groene en zwarte stranden

Witte stranden hebben we deze reis al volop gezien en ook de lijst met zwarte stranden wordt steeds langer. Groen strand was nog nieuw voor ons en dat is te vinden op het zuidelijkste puntje van The Big Island. Het zand blijkt een soort olijfkleur te hebben, heel apart. We rijden ook nog naar het zuidelijkste puntje van Amerika en naar een zwart strand waar maar liefst vijf schildpadden op het zand liggen. Zo gaaf om te zien!

Wereldreis 30_5

Vrijdag: snorkelen met manta’s – of niet

Het is een van de meest speciale dingen die je kunt doen op The Big Island: ’s avonds snorkelen met manta rays. Die komen af op het vele plankton voor de kust en als je geluk hebt, kun je zien hoe een stuk of tien manta’s van drie tot vijf meter breed samen ‘dansen’ terwijl ze zich tegoed doen aan een flinke maaltijd. Helaas hebben de manta’s geen zin als wij in het water liggen en dat komt maar zelden voor. We zien er wel drie voorbij flitsen, maar een show is het niet. Dat komt waarschijnlijk doordat er teveel duik- en snorkelboten liggen. Na deze trip lezen we over de aanslagen in Parijs, dus dat zet onze lichte teleurstelling meteen in perspectief. Zoveel ellende, ongelofelijk.

Wereldreis 30_6

Zaterdag: watervallen, regenwoud en petroglyfen

The Big Island is te groot om vanaf 1 locatie te behappen, dus verhuizen we vandaag naar de andere kant van het eiland. We maken er meteen een mooie roadtrip van en stoppen onderweg op verschillende plekken. We bekijken oude petroglyfen, bezoeken het uitzichtpunt over de groene Waipi’o Valley en maken een mooie wandeling door de jungle, naar een schitterende waterval. Inmiddels zijn we aangekomen in het stadje Hilo en vanuit hier gaan we vooral veel vulkanen bezoeken. Nog vier volle dagen, en dan staat het eiland Maui op de planning!

Wereldreis 30_7

Ook leuk om te lezen

22 Reacties

Tikva 15 november 2015 - 08:19

Wow wat is Hawaï mooi! Jammer dat het zo ver weg is. Ach even 18 kilometer lopen, nou ja na je trekkings eerder deze reis natuurlijk een eitje.

Antwoord
Karlijn 17 november 2015 - 06:29

Haha! Het viel inderdaad best mee met de (spier)pijn, maar dat kwam ook doordat het pad helemaal vlak was. Heerlijk! Want als je me veel laat klimmen, ben ik alsnog een wrak ;)

Antwoord
Chantal 15 november 2015 - 09:21

Fantastisch weer! Hoe lang mogen we nog genieten van jullie wereldreis? Welke landen staan er nu nog op de planning?

Antwoord
Karlijn 17 november 2015 - 06:23

Hoi Chantal, als het goed is zijn we 22 december weer thuis. Nog vijf weken :) We gaan nog naar het Hawaiaanse eiland Maui, naar San Francisco en drie weken naar Mexico. Dan zit het erop, ongelofelijk!

Antwoord
Sigrid | My Travel Secret 15 november 2015 - 12:45

Wauw…die natuur!! Prachtig zeg. Balen dat de manta rays er niet zo’n zin in hadden, maar ja kleinigheidje blijf je houden ;-) En die schilpadden <3 Te leuk :-)

Antwoord
Karlijn 17 november 2015 - 06:17

Inderdaad: je kunt niet alles hebben ;) ! Wel jammer dat de manta’s geen trek hadden in een show, dat gebeurt blijkbaar maar zelden. Ach ja, de schildpadden maakten veel goed. Daar krijg ik nooit genoeg van!

Antwoord
Sabine 15 november 2015 - 16:15

Echt wat een paradijsje!

Antwoord
Karlijn 17 november 2015 - 06:12

We vinden het hier inderdaad prachtig! Zoveel schitterende natuur :)

Antwoord
Ester 15 november 2015 - 16:48

Heel veel verschillende gezichten heeft Hawaii!

Antwoord
Karlijn 17 november 2015 - 06:12

Echt he! We rijden hier de hele dag rond en we vallen van de ene verbazing in de andere. Regenwoud, watervallen, vulkanen, lavavelden, stranden, leuke plaatsjes: het is er allemaal. Een van de grootste verrassingen van onze reis!

Antwoord
Marijke 15 november 2015 - 19:16

Jeetje, ik ben zo’n sucker voor al je schildpadfoto’s… geweldig om zien ;-) Wel jammer van de manta’s, want dat leek me erg leuk!

Antwoord
Karlijn 17 november 2015 - 06:06

Thanks Marijke! Het was inderdaad jammer dat de manta’s er geen zin hadden, maar op het gebied van schildpadden hebben we geen klagen :)

Antwoord
Malou 15 november 2015 - 20:27

Leuke week weer. Echt zo mooi die schildpadden! En lijkt me interessant om meer te weten te komen over de Hawaiiaanse cultuur. Heb je tijdens zo’n bezoek toch wat meer achtergrondinfo.

Antwoord
Karlijn 17 november 2015 - 06:06

Dank je Malou! Wij vonden het inderdaad erg leuk om iets meer te leren over de cultuur hier. Dat zorgt er toch voor dat je de Polynesiërs wat beter leert kennen en begrijpen :)

Antwoord
Robert | Traveljunks 16 november 2015 - 18:56

Wauw, snorkelen met Manta’s, maar jammer dat ze geen zin hadden. Die schildpadden vind ik ook geweldig zeg. Hawaï lijkt me wel wat :-)

Antwoord
Karlijn 17 november 2015 - 06:00

Hawaii is echt top! Zo verrassend en gevarieerd. Het was inderdaad jammer van de manta’s, maar de schildpadden maakten veel goed :)

Antwoord
Selina 17 november 2015 - 22:18

He Karlijn. Net je blog ontdekt. Wat een ontzettend mooie foto’s en wat een gave bestemmingen allemaal! vooral die foto’s van die schildpad vind ik geweldig. Ik ga je volgen!

Antwoord
Karlijn 18 november 2015 - 06:37

Dank je Selina, super dat je me gaat volgen :) De schildpadden hier op Hawaii zijn echt geweldig, ik krijg er geen genoeg van!

Antwoord
Bart 18 november 2015 - 01:20

Wat een jaloersmakende foto’s…. zucht… :(.. Ja, ik wil daar nu ook zijn!

Antwoord
Karlijn 18 november 2015 - 06:37

Het is hier ook echt super! Alhoewel het vandaag Nederlands weer was, met de hele dag stromende regen ;)

Antwoord
Marcella 28 november 2015 - 11:12

Wauww, wat een natuurpracht weer! Schildpadden lijken me echt geweldig om in ’t echt te zien. Mooie beesten! Grappig, dat olijfgroene strand.

Antwoord
Karlijn 29 november 2015 - 05:34

Ja he! We hebben zoveel kleuren strand gezien deze reis, van wit tot zwart en van rood tot groen! Ik voel een post aankomen :)

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.