Home Weekverslagen Wereldreisweek #28 in foto’s

Wereldreisweek #28 in foto’s

Door Karlijn

Het is ongelofelijk, maar onze reis door Frans-Polynesië zit er zo goed als op. Vanavond vliegen we naar Hawaii! De afgelopen week genoten we enorm van Moorea, van het lekkere weer (eindelijk!) en van ons verblijf in een luxe resort. Moorea heeft definitief een plek veroverd in mijn top 3 van mooiste eilanden. Dit is het verslag van week 28 van onze wereldreis.

Zondag: zingende walvissen

In de baai rond Moorea kun je in deze tijd van het jaar walvissen zien en zelfs met ze snorkelen als je veel geluk hebt. Dat gaan we vandaag proberen. Al na tien minuten komen we een grote groep dolfijnen tegen en niet lang daarna spotten we walvissen. Geweldig! Het zijn er drie: een mannetje, een vrouwtje en een kalf. Het blijft magisch om walvissen te zien. En hoewel het snorkelen niet echt wil lukken (we zien alleen een contour van een walvis), horen we de walvissen onder water wel zingen. Prachtig om te horen!

Wereldreis 28_1

Maandag: stand up paddelen in de lagoon van Moorea

Het weerbericht beloofde ons dat gisteren onze laatste regendag in Frans-Polynesië zou zijn en als we vandaag opstaan schijnt inderdaad de zon. Zo fijn! We brengen de dag door op het strand en ik doe mijn tweede poging tot stand up paddelen. Op Nusa Lembongan was dat vooral voor de mensen op het strand leuk, maar nu gaat het supergoed. Er zijn helemaal geen golven en ik peddel heerlijk door de glasheldere lagoon van Moorea. Staand, in plaats van zittend ;)

Wereldreis 28_2

Dinsdag: met de auto het eiland rond

Vandaag huren we een auto, want het is hoog tijd om het prachtige Moorea beter te gaan bekijken. Wat een ongelofelijk mooi eiland is dit. Hoge, grillige bergen, schitterende baaien, een knalblauwe zee…het is één van de mooiste plekken waar ik ooit ben geweest. We rijden het binnenland in, bekijken oude Polynesische tempels en genieten van het uitzicht vanaf verschillende viewpoints. Aan het einde van de dag verhuizen we naar een ander resort, veruit het meest luxe van de hele reis. Dankzij een gulle bijdrage van mijn vader verblijven we drie nachten in een bungalow met privé-zwembad in Moorea Pearl Resort. Paradijs!

Wereldreis 28_3

Woensdag en donderdag: genieten van pure luxe

Het Moorea Pearl Resort is zo mooi dat we het deze dagen vrijwel niet verlaten. We liggen aan het zwembad (de enorme infinitypool en ons privé-badje), we kajakken en stand up paddelen en genieten van de prachtige achtergrond van het resort. Tussen de middag lunchen we in ons vaste restaurantje vlakbij en dan wandelen we weer richting resort. We worden steeds beter in nietsdoen…

Wereldreis 28_4

Vrijdag: terug naar Tahiti

Aan het eind van de middag nemen we de ferry terug naar Tahiti. Met pijn in het hart, want ik had nog best een weekje op Moorea kunnen blijven. We checken in bij een hotel in het centrum van Papeete en pakken een terrasje terwijl het stadsleven van Frans-Polynesië aan ons voorbij trekt.

Wereldreis 28_5

Zaterdag: wandelen door Papeete

Vanavond laat vertrekken we naar Hawaii, waar we bijna vier weken gaan doorbrengen. Dat betekent dat we nog een dag te overbruggen hebben in Papeete. We wandelen door het kleurrijke stadje, bezoeken de markt, bekijken de zeilboten in de haven en eten geweldige sushi bij een simpel tentje aan het water. De rest van de middag lezen we in de zon in het park en straks gaan we nog uit eten. We hebben het geweldig gehad in Frans-Polynesië en we zijn enorm benieuwd naar Hawaii!

Wereldreis 28_6

Ook leuk om te lezen

32 Reacties

Eva - eighty7 1 november 2015 - 08:21

Wat ontzettend gaaf om met dolfijnen en walvissen te zwemmen, zo cool! En super lief van je vader om bij te dragen aan jullie verblijf in zo’n heerlijk resort. Ultiem genieten! Jammer dat Frans-Polynesië erop zit maar 4 weken hawaii in het vooruitzicht is ook niet vervelend ;-)

Antwoord
Karlijn 3 november 2015 - 06:34

Hoi Eva, Frans-Polynesië was inderdaad heel speciaal! De lagoons, de walvissen, haaien, roggen, Moorea en ons luxe-resort…het was geweldig. Hawaii is totaal anders, maar dat bevalt tot nu toe ook prima. Ik ben benieuwd naar de verschillende eilanden!

Antwoord
Jenny - ikreis.net 1 november 2015 - 08:43

Wow, wat gaaf om walvissen en dolfijnen van zo dicht bij te zien en te horen. En wat een mooie blauwe zee! Heel erg mooi.

Snorkelen of duiken met wilde dolfijnen staat heel hoog op mijn bucketlist.

Antwoord
Karlijn 3 november 2015 - 06:32

Hoi Jenny, het zingen van de walvissen was heel bijzonder, ik had nooit gedacht dat we dat zouden kunnen horen. Snorkelen met wilde dolfijnen is ook geweldig. Wij hebben dat in Nieuw-Zeeland gedaan. Op open zee, zo zeeziek als wat, maar wat een ervaring. Hopelijk krijg je die kans ook!

Antwoord
Kimber - Reisgenie 1 november 2015 - 09:05

Paradijs op aarde! Wat een bijzondere plaats zeg, ik kan me heel goed voorstellen dat je nog niet weg wilde. Super lief van je vader trouwens!

Antwoord
Karlijn 3 november 2015 - 06:30

Ja he! We waren zo blij met onze luxe nachtjes :) Moorea is echt heel speciaal, heel Frans-Polynesië trouwens. Een enorme aanrader, jammer dat het zo ver weg en zo duur is…

Antwoord
Robert | Traveljunks 1 november 2015 - 12:08

Ik ben best jaloers als ik eerlijk ben. Wat een prachtig eiland zeg. En het spotten van dolfijnen en walvissen.., wauw! Ik mag natuurlijk niet klagen met de Andes hier op de achtergrond, maar toch.. ;-)

Antwoord
Karlijn 3 november 2015 - 06:30

Ik was helemaal vergeten dat je ook op reis bent! De Andes is ook niet verkeerd, toch? Nog heel veel plezier gewenst, geniet ervan! En mocht je ooit nog eens toe zijn aan een relaxvakantie: Moorea is top ;)

Antwoord
Denise 1 november 2015 - 12:26

Oh, wauw, on-ge-lo-fe-lijk, wat ontzéttend mooi! Ik ga de post delen op de FB-pagina van Followmyfootprints, want dit móeten mensen gewoon zien.

Antwoord
Karlijn 3 november 2015 - 06:28

Ah, thanks! Superfijn dat je de post hebt gedeeld, bedankt :) !

Antwoord
Yvon 1 november 2015 - 12:58

Wauw!! Wat ongelooflijk mooi! Dit zijn de prachtige plaatjes die je ook in de reisgidsen ziet ;)
En wat lief van je vader, die bijdrage! Heerlijk om dan in zo’n mooi resort te zitten.

Antwoord
Karlijn 3 november 2015 - 06:27

We waren ook zo blij met die bijdrage! We hebben ons redelijk netjes gedragen qua accommodatie in Frans-Polynesië, want alles is ontzettend duur. Zelfs de familiepensions kosten nog ruim 70 euro per nacht. Daarom was het extra fijn dat we drie nachten in ultieme luxe konden doorbrengen, echt genieten!

Antwoord
Tikva 1 november 2015 - 18:26

Wow wat ontzettend mooi weer…. ik zit hier jaloers te zuchten op de bank hoor..

Antwoord
Karlijn 3 november 2015 - 06:26

;) Het was schitterend! Misschien wel de mooiste eilanden waar ik ooit ben geweest :)

Antwoord
Malou 1 november 2015 - 18:39

Het ziet er echt heel mooi uit! Met recht een paradijs te noemen.

Antwoord
Karlijn 3 november 2015 - 06:25

Dat was het ook echt Malou! Ik mis Moorea nu al ;)

Antwoord
Yvonne 1 november 2015 - 20:26

Wow, wat een week, prachtig! En dan nu op naar Hawaii, er zijn ergere plekken om naar onderweg te zijn, geniet ervan, veel plezier!!

Antwoord
Karlijn 3 november 2015 - 06:25

Hoi Yvonne, Hawaii bevalt tot nu toe ook prima! Deze bestemming maakte het wat makkelijker om Moorea uiteindelijk te moeten verlaten ;)

Antwoord
Marijke 2 november 2015 - 10:11

Wauw; wat is het daar mooi! Het is mijn grote droom om met walvissen te zwemmen, dus héérlijk om te lezen dat jullie er zo van genoten hebben. Geweldig dat je hen ook effectief kan horen! Wat een droombestemming toch :-)

Antwoord
Karlijn 3 november 2015 - 06:19

Hoi Marijke, het zingen van de walvissen was echt heel bijzonder! Ik werd er gewoon een beetje emotioneel van. Al was ik stiekem wel blij dat we ze snorkelend niet van heel dichtbij hebben kunnen zien (al is Ward dat niet met me eens ;) ). Twee walvissen van 20 meter en een kleintje van 10 was me een beetje teveel van het goede ;)

Antwoord
Mellisa 2 november 2015 - 18:46

Stikjaloers hier. Als ik ooit ga trouwen, is dit mijn honeymoon bestemming. Zeker weten!

Antwoord
Karlijn 3 november 2015 - 06:18

Hoi Mellisa, Frans-Polynesië is inderdaad de perfecte honeymoon! Zo mooi, zo ver weg, zo paradijselijk…echt genieten!

Antwoord
Daphne | food and flip flops 2 november 2015 - 20:38

In een woord: WOW
In twee woorden: ENORM JALOERS
Hoe geweldig ziet het eruit, zoals ik heb me ook voorstel.
Wat moet het top zijn om hier te zijn geweest en dit af te kunnen vinken. Het blijft na deze mooie foto’s en blogs nog steeds op mijn nr 1 staan … dank je wel daarvoor.
Geniet onwijs van Hawaii en dit neemt niemand jullie meer af.

Antwoord
Karlijn 3 november 2015 - 06:16

Hoi Daphne, het was inderdaad fantastisch! Nog steeds een beetje onwerkelijk dat we echt in Frans-Polynesië zijn geweest, maar we hebben er enorm van genoten. En Moorea was favoriet, zo ontzettend mooi! Al viel Bora Bora ook niets tegen ;) Hopelijk krijg jij ook snel de kans om er naartoe te gaan!

Antwoord
Stéphanie | Expeditie Aardbol 5 november 2015 - 08:35

Ik kan het alleen maar met de mensen boven mij eens zijn: Wat een geweldige bestemming. Ik zei afgelopen week nog dat ik wel een keer wil SUPpen, en nu wil ik dat vooral een keer in Frans Polynesië doen. Heerlijk dat jullie straks een maand de tijd hebben op Hawaii, dat moet ook echt een droomeiland zijn lijkt me! Veel plezier en goede reis!

Antwoord
Karlijn 6 november 2015 - 07:28

Dank je! SUP’pen is mijn nieuwste hobby, zo leuk! En in Frans-Polynesië was het extra relaxed, omdat je daar vrijwel geen golven hebt. In tegenstelling tot in Bali, waar ik continu van die plank af viel. Hawaii bevalt tot nu toe ook goed. We zitten nu op het eiland Kauai en hier is SUP’pen ook enorm populair. Maar vanwege de hoge golven heb ik het hier nog niet aangedurfd ;)

Antwoord
Daphne | LiveTheLifeYouLove 6 november 2015 - 13:56

Wat ontzettend tof dat jullie ook naar Moorea Pearl Resort zijn geweest! En I know, Moorea is echt zo ontzettend mooi! Echt tof dat jullie het ook zo mooi hebben gehad daar. Die dolfijnen en walvissen klinken trouwens te gek. Dolfijnen heb ik wel gezien, walvissen helaas niet. Wij waren er in ‘het verkeerde seizoen’. En fijn dat het eindelijk echt mooi weer werd :) Enjoy Hawai!

Antwoord
Karlijn 7 november 2015 - 02:13

Dank je Daphne, Hawaii bevalt ook meer dan goed! Maar Moorea was inderdaad ook prachtig, ik was echt compleet onder de indruk. En nog bedankt voor je tip voor Moorea Pearl Resort :) . Wat een paradijs, we hebben daar zo genoten!

Antwoord
Angela 8 november 2015 - 19:40

wauw, wat super van je vader! mooi resort, poe!
SUP’en lijkt me leuk om eens te doen, wel het liefst in een soortgelijke omgeving als waar jij het geleerd hebt natuurlijk ;-)

Antwoord
Karlijn 9 november 2015 - 08:03

We waren ook zo blij met ons resort, zo luxe! SUP’en is inderdaad superleuk, volgens mij ook wel op andere plekken ;) ! Ik heb zelf totaal geen evenwichtsgevoel, dus ik heb wel rustig water nodig. Hier op Hawaii begin ik er niet eens aan ;)

Antwoord
Marcella 16 november 2015 - 20:47

Gaaf gaaf Karlijn! Wat een paradijsjes in Frans Polynesië! Je maakt mijn wishlist weer een stukje langer!

Antwoord
Karlijn 17 november 2015 - 05:59

Frans-Polynesië is inderdaad paradijselijk, we hebben er zo van genoten. Aanrader!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.