Home Weekverslagen Wereldreisweek #27 in foto’s

Wereldreisweek #27 in foto’s

Door Karlijn

Het duimen voor goed weer op Bora Bora heeft geholpen: we hebben de beroemde lagoon in al haar zonnige glorie kunnen bewonderen. Na Bora Bora bezochten we het culturele Huahine en vandaag zijn we aangekomen op prachtig Moorea.

Zondag: eindelijk zon op Bora Bora!

Was het gisteren nog grijs en miezerig, vandaag schijnt de zon. Gelukkig! Wat een ander gezicht, zo’n stralende lagoon. We besluiten een paar uur te gaan kajakken naar een goede snorkelplek. De afgelopen jaren zijn we vrij goed geworden in gezamenlijk kajakken en slaan we elkaar niet meer de hersens in, maar deze kajak is compleet onbestuurbaar. Neem daarbij een flinke wind en golven en ik weet weer waarom ik zeekajakken zo kansloos vind. Maar we worstelen ons toch naar de snorkelplek en daarna terug naar het resort. Zonder (echt) ruzie te maken ;) ’s Middags relaxen we aan het einde van onze hotelsteiger, waar een heerlijk ligbed staat. Alsof je midden in de lagoon ligt.

Wereldreis 27_1

Maandag: lagooncruise, haaien en schildpadden

We hebben een gokje genomen met het weer en voor vandaag de lagooncruise geboekt, het hoogtepunt van een bezoek aan Bora Bora. En we gokken goed, want het is de hele dag strakblauw. De lagoon is knalturquoise, we snorkelen met tientallen roggen, haaien en schildpadden en genieten van een heerlijke visbarbecue. Paradijs zoals het bedoeld is!

Wereldreis 27_2

Dinsdag: naar Huahine

Vandaag vliegen we in twintig minuten naar ons volgende eiland, Huahine. In de regen, zoals vrijwel al onze vluchten in Frans-Polynesië. We slapen hier in een familiepension en worden opgehaald door onze enthousiaste gastvrouwen. Ze rijden eerst een rondje met ons door het hoofddorp van het eiland, Fare. Een gezellig dorp met een enorme supermarkt, een paar foodtrucks en een verdwaald restaurant hier en daar. Als we boodschappen gaan doen, vinden we tot mijn grote vreugde de witte wijn die ik graag drink bij mijn schoonzusje en zwager. In Eindhoven en omgeving nergens te krijgen, maar in Huahine gewoon op voorraad. Voor 20 euro, dat wel ;)

Wereldreis 27_3

Woensdag: rondtoeren op het eiland

Huahine is een prachtig eiland en vandaag verkennen we het met de auto. We bezoeken verschillende maraes, traditionele Polynesische altaars, gaan snorkelen en rijden langs mooie uitzichtpunten. Hoewel het weer niet echt meewerkt, genieten we enorm van Huahine. Heel groen, tropisch, met mooie stranden en ook flink wat Polynesische cultuur. Een mooie afwisseling met de andere eilanden waar we zijn geweest.

Wereldreis 27_4

Donderdag: gelukkig nog een zonnige middag

’s Ochtends regent het onafgebroken. Ik lees alvast over Hawaii, Ward werkt aan zijn filmpjes en af en toe stappen we van onze veranda om de lucht te checken. Totaal onverwachts trekt het om twaalf uur opeens open. We gaan lunchen en liggen de rest van de middag heerlijk op het strand. In de zon!

Wereldreis 27_5

Vrijdag: regen, regen, regen

Het giet van half acht ’s ochtends tot half acht ’s avonds. We gaan er alleen uit om boodschappen te doen en een pannenkoek te eten, verder doen we niets. Voor de eerste keer in zes maanden koken we zelf, omdat we de regen ’s avonds niet meer in willen. Het is abnormaal weer voor de tijd van het jaar. Het zou droogseizoen moeten zijn, maar helaas. Balen, want zonder mooi weer kun je hier zo weinig.

Zaterdag: eerste blik op Moorea

We vliegen naar Tahiti en pakken dan een taxi naar de ferry. In een half uur varen we naar ons laatste eiland: Moorea. En hoewel het nog steeds regenachtig is, ben ik zwaar onder de indruk. Wat een grillige, groene bergen en ruige baaien! Ik kan niet wachten om het eiland verder te ontdekken. Maar morgen gaan we eerst op zoek naar walvissen en dolfijnen. We zijn benieuwd!

Wereldreis 27_6

Hopelijk hebben jullie ook een goede week gehad!

Ook leuk om te lezen

38 Reacties

Robert | Traveljunks 25 oktober 2015 - 18:39

De Polynesische eilanden lijken me geweldig, al vind ik je regenpraatjes minder aanlokkelijk ;-)

Antwoord
Karlijn 26 oktober 2015 - 04:15

Ik ook ;) ! Ik kan al vrij slecht tegen regen op reis (ook omdat ik zo graag blauwe luchten heb voor mijn foto’s), maar op een strandbestemming is het helemaal balen. Ik dacht altijd dat slecht weer even snel overwaaide als het kwam op dit soort plekken, maar nee: in Frans-Polynesië is het gewoon dagen achter elkaar Nederlands weer ;)

Antwoord
Nicetobeout 25 oktober 2015 - 19:04

Oh wauw. Wat een paradijs. Sinds ik dit ooit op 3opreis heb gezien is het mijn droom de eilanden ook eens te bezoeken.

Antwoord
Karlijn 26 oktober 2015 - 04:13

Het is hier inderdaad prachtig! Het helderste water, groene eilanden, relaxed sfeertje…zo fijn!

Antwoord
Angela 25 oktober 2015 - 19:33

Klinkt hemels! Het weer kan niet altijd meezitten, maar gelukkig hebben jullie in ieder geval een zonnig Bora Bora meegemaakt.

Antwoord
Karlijn 26 oktober 2015 - 04:12

Hoi Angela, we waren zo blij dat Bora Bora alsnog zonnig werd! Anders zie je echt niet hoe mooi de lagoon is. Nu hopen dat het op Moorea ook nog een beetje op wil klaren :)

Antwoord
Linda | Meisje van de Wereld 25 oktober 2015 - 19:34

Wauw, zo hoort het te zijn met die zon! Echt jammer van al die regen zeg.

Antwoord
Karlijn 26 oktober 2015 - 04:12

Balen he! We hopen dat het vanaf morgen droog wordt en daarna droog blijft. Duimen maar…

Antwoord
Malou 25 oktober 2015 - 19:45

Erg mooi ook weer! Alleen jammer van de regen. :-(

Antwoord
Karlijn 26 oktober 2015 - 04:11

Dank je Malou! De regen zijn we inderdaad enorm beu inmiddels. Het giet alweer de hele middag…

Antwoord
Denise 25 oktober 2015 - 22:24

Wauw, zo gaaf! Ook al is het ongetwijfeld balen van de regen (zeker als je het niet verwacht), maar wauw, wat gaaf dat je er bent!

Antwoord
Karlijn 26 oktober 2015 - 04:07

Dat vind ik ook hoor, het is zo bijzonder om hier te zijn! De regen is echt irritant, maar na zes maanden vrijwel alleen maar mooi weer mag ik eigenlijk ook niet klagen ;)

Antwoord
Marijke 26 oktober 2015 - 07:52

Wat een paradijselijke plaatjes! Die lagooncruise lijkt me geweldig (dat kajakken in zee iets minder geweldig) ;-) Hopelijk kunnen jullie walvissen spotten. Ik duim zeker mee!

Antwoord
Karlijn 27 oktober 2015 - 04:11

Haha! Kajakken is meestal toch een twijfelachtig genoegen. Alhoewel ik in mijn eentje peddelen in de kabbelende lagoon wel fijn vind :) . We hebben walvissen gezien trouwens! En onder water hebben we ze horen zingen, zo bijzonder!

Antwoord
Lotte - scratchingmymap 26 oktober 2015 - 08:12

Oh, ik baal altijd ontzettend hard als het regent op reis, dan krijg ik zo’n Calimero-complex (dat is niet eerlijk!) :D
Ik ben echt zo’n fan van jouw foto van de zeeschildpad in die prachtig heldere zee. Past zo op een postkaartje of poster!

Antwoord
Karlijn 27 oktober 2015 - 04:10

Dank je Lotte :) ! En dat Calimero-complex is herkenbaar! ‘Waarom regent het nou, ik heb toch niet voor niets de droge tijd uitgekozen, dit is toch niet normaal’ ;) Vandaag was het gelukkig voor de eerste keer in dagen weer eens zonnig. Heerlijk!!

Antwoord
Stéphanie | Expeditie Aardbol 26 oktober 2015 - 08:30

Wat een paradijsje! Ik vind het knap dat jullie zonder ruzie kunnen kajakken trouwens. Vorig jaar een poging gedaan met mijn vriend en dat was niet bepaald gezellig ;). Ik had lange tijd de wens voor een eigen tweezits kano, maar dat idee heb ik maar afgeschoten…

Antwoord
Karlijn 27 oktober 2015 - 04:08

Haha! Aan deze relatief vreedzame kajaksessies zijn jaren van oefening vooraf gegaan, en heel veel ruzie ;) Vooral tijdens een kanotocht in de Katherine Gorge in Australië. Drama! Behangen en kajakken zijn volgens mij toppers in de lijst van ‘activiteiten die gegarandeerd ruzie opleveren’. En kaartlezen in de auto natuurlijk ;)

Antwoord
Eva - eighty7 26 oktober 2015 - 08:45

Ik weet gewoon niet meer wat voor originele reactie ik moet achterlaten; stuk voor stuk zijn het weer paradijs-plaatjes. Ik ben wel heel benieuwd geworden naar Moorea, hopelijk gaan we daar nog meer van zien? ;-)

Antwoord
Karlijn 27 oktober 2015 - 04:05

Hoi Eva, je reactie hoeft niet origineel te zijn hoor, ik ben er sowieso heel blij mee! Moorea is echt heel mooi. Morgen hebben we een dagje een auto om het eiland rond te rijden, ik hoop dat ik in het volgende weekverslag mooie zonnige foto’s kan laten zien :)

Antwoord
Chantal 26 oktober 2015 - 13:24

Mooi, mooi, mooi ! Zalig ondanks het mindere weer denk ik.

Antwoord
Karlijn 27 oktober 2015 - 04:03

Klopt helemaal Chantal! We genieten volop. En vandaag was het weer eens zonnig, heerlijk!

Antwoord
Daphne | LiveTheLifeYouLove 26 oktober 2015 - 22:30

Wat heerlijk om ook over de andere Frans Polynesische eilanden te lezen. Was zo benieuwd hoe je Moorea vindt, maar daarvoor moet ik nog even geduld hebben zo te lezen ;) Enjoy!

Antwoord
Karlijn 27 oktober 2015 - 03:59

Dank je Daphne! Ik vind Moorea schitterend :) Morgen gaan we met de auto op pad, ik ben benieuwd!

Antwoord
Mellisa 27 oktober 2015 - 18:58

Blijf het ontzettend leuk vinden, die plaatjes van Frans-Polynesië zeg! Wel heel jammer van alle regen, klimaat verandering?

Antwoord
Karlijn 29 oktober 2015 - 22:20

Hoi Mellisa, de locals zeggen inderdaad dat het weer erg is veranderd de laatste jaren. We zitten nu ook midden in een El Nino, dat maakt het ook natter. Gelukkig is het weer de afgelopen dagen al veel beter, zo fijn!

Antwoord
Linda 28 oktober 2015 - 10:17

Zo leuk om weer even door je blog te struinen. Ben te lang niet geweest. Wat is de wereld toch mooi en veelzijdig en wat heerlijk om dit door jou ogen te ervaren. Dankjewel.

Antwoord
Karlijn 30 oktober 2015 - 04:35

Hoi Linda, bedankt voor al je leuke reacties! De wereld is inderdaad prachtig, ik krijg nooit genoeg van reizen! En het is super om al die ervaringen te kunnen delen op mijn blog :) Fijn dat je weer bent komen lezen!

Antwoord
Chantal 30 oktober 2015 - 07:11

Wat. Een. Reis.

Antwoord
Karlijn 31 oktober 2015 - 07:16

Hoi Chantal, we genieten er ook zo enorm van! Af en toe moet ik mezelf echt even knijpen om te geloven dat ik echt in Frans-Polynesië ben :)

Antwoord
Bart 31 oktober 2015 - 20:30

Ziet er geweldig uit (op de vrijdag na dan).. Hebben jullie de walvissen en dolfijnen gespot?.. Of is dat een teaser voor volgende week…

Antwoord
Karlijn 1 november 2015 - 04:11

Hoi Bart, dat is eigenlijk een teaser ;) Maar we hebben ze gespot, het was super!

Antwoord
Marcella 15 november 2015 - 11:50

Vervelend, al die regen. Toch zijn je foto’s echte plaatjes! Ik hoop dat je op Moorea beter weer hebt getroffen!

Antwoord
Karlijn 17 november 2015 - 06:20

Dank je! Het eiland Huahine bleek een dieptepuntje qua weer, maar op Moorea was het gelukkig meestal goed. We hebben daar schandalig genoten, wat een fantastisch eiland!

Antwoord
Charlotte van de Sande 12 maart 2017 - 20:05

Hi Karlijn,
Komend najaar gaan mijn vriend en ik 4 maanden rond de wereld reizen. Toen ik me in aan het lezen was over Japan, stuitte ik op jouw blog. Nu ga ik pagina na pagina af, je bent op precies de plekken geweest waar wij naar toe willen! Wij gaan onze reis volgend jaar februari afsluiten in Frans Polynesïe, en ik wil hier al mijn hele leven naar toe. Helaas is het het regenseizoen, maar goed, ik ben al dolgelukkig dat we er naar toe gaan. Heb jij eventueel de namen van de hotels/ pensions waar je sliep in jouw tijd in Frans Polynesië? Ik maak me een beetje zorgen om de hoge prijzen daar.

Mocht je ze niet meer hebben, begrijp ik dat natuurlijk helemaal. In dat geval wil ik je wel bedanken voor je mooie blog en leuke schrijfstijl, ik krijg hierdoor nog meer zin in onze reis die o.a. naar Japan, Nieuw Zeeland, en Frans Polynesië gaat!
Groet,
Charlotte

Antwoord
Karlijn 13 maart 2017 - 09:57

Hoi Charlotte, bedankt voor je reactie! Wat een gave reis gaan jullie maken :) Ik heb een blog geschreven over eilandhoppen in Frans-Polynesie, waar de namen van onze hotels per bestemming in staan. We hebben een paar keer in pensions geslapen van 70 euro per nacht, dus dat was nog redelijk te doen: http://karlijntravels.com/reizen-frans-polynesie-tips/. Heel veel plezier met de voorbereidingen voor jullie reis!

Antwoord
Charlotte van de Sande 13 maart 2017 - 20:09

Hi Karlijn, dank voor je reactie. Ik kwam, toen ik verder aan het lezen was, inderdaad op jouw andere blogs! Top!! Heb jij nu binnekort nog mooie plannen qua reizen?
Groet,
Charlotte

Antwoord
Karlijn 13 maart 2017 - 21:04

Hoi Charlotte, ik ben net een week terug uit Sri Lanka, ook een prachtige bestemming! Verder staan Londen, Griekenland en Taiwan nog op de planning dit jaar. Niets te klagen, al ben ik stiekem toch een beetje jaloers op jullie reis van vier maanden ;)

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.