Home Weekverslagen Wereldreisweek #25 in foto’s

Wereldreisweek #25 in foto’s

Door Karlijn

De 25e week van onze wereldreis zit erop en het was me het weekje wel. We ontbeten met sashimi in Tokyo, het bleef maar woensdag, we spendeerden een dag op het vliegveld van Auckland en zwommen met haaien in de Blue Lagoon van Rangiroa. Want na 5,5 maand hebben we Azië verlaten en hoppen we over de eilanden van Frans-Polynesië, ergens in het midden van de Stille Oceaan.

Maandag: citytrip Tokyo

Vanuit Hakone nemen we de trein naar Tokyo en we hebben erg veel zin in ons tweede bezoek aan deze stad. Onze eerste middag brengen we door in de hippe wijken Shibuya en Harajuku. In Shibuya ligt één van de drukste kruispunten ter wereld en het blijft een kick om hier over te steken. Alle stoplichten gaan tegelijk op groen, zodat iedereen tegelijkertijd alle richtingen op gaat. Het klinkt raar, maar oversteken is hier een attractie op zich. ’s Avonds vergapen we ons aan de neonlichten van Shinjuku en we eten weer eens sushi. Super om weer terug te zijn!

Wereldreis 25_1

Dinsdag: ontbijten met sashimi

Onze eerste stop is de beroemde Tsukiji Fish Market. Ons doel: ontbijten met een grote kom verse tonijn- en zalmsashimi met wasabi en rijst. Als je je kom ziet, denk je even: wat saai. Maar dan proef je die superverse vis en echt: iets lekkerders bestaat er niet! Met volle buiken nemen we de metro naar de wijk Ueno, in het noorden van Tokyo. Dit is een traditioneler deel van de stad, met volop tempels en oude begraafplaatsen, en een gebied wat we nog niet kenden. Aan het eind van de middag lopen we door elektronicawijk Akihabara, vol mangastrips, spelhallen, maidcafés en…een owl cafe. Dat hebben we ook bezocht en het was een aparte ervaring. Hierover snel meer!

Wereldreis 25_2

Woensdag: een lange, lange dag

Onze bus naar het vliegveld gaat pas om half drie, dus we hebben nog wat tijd om Tokyo in te gaan. We nemen onder andere de lift naar het gratis observatiedek van het Tokyo Metropolitan Government Building, waar we een topuitzicht over Tokyo hebben. We wandelen nog wat door Harajuku en dan zit ons bezoek aan Japan erop. Jammer! We vliegen in tien uur naar Auckland (heel gek om daar niet uit te stappen), we wachten daar zeven uur en dan vliegen we in 4,5 uur naar Tahiti, Frans-Polynesië. We gaan door de datumgrens, dus als we daar aankomen is het nog steeds woensdag. Zo raar! We komen ’s avonds laat aan en moeten de volgende ochtend weer door, dus we slapen in een motel tegenover het vliegveld.

Wereldreis 25_3

Donderdag: naar bounty-eiland Rangiroa

Ik kan nog niet helemaal geloven dat we echt in Frans-Polynesië zijn! Vandaag vliegen we in een uurtje naar het eiland Rangiroa, in het noorden van de eilandgroep. We hebben een leuk guesthouse aan het strand en ’s middags wandelen we wat over het eiland. Toen we aankwamen regende het, maar gelukkig is het ’s middags stralend weer. Zo komt het felle turquoise van de zee extra goed naar voren!

Wereldreis 25_4

Vrijdag: cruisen naar de Blue Lagoon

Bij het woord ‘lagoon’ denk ik aan een spiegelgladde zee, zoals we die hadden op de Malediven en de Cook Islands. Maar de lagoon van Rangiroa is zo enorm, dat je vanaf het midden al nergens meer land ziet. En nu het hard waait, zijn de golven erg hoog. Toch besluiten we een tour naar de Blue Lagoon te doen, want we zijn hier maar één keer. De Blue Lagoon zelf is fantastisch. Het helderste turquoise water, wit strand, palmbomen, uitzicht op andere tropische eilandjes…geweldig! Ook gaaf zijn de vele reef sharks die in het ondiepe water rondzwemmen en waar je zo tussendoor loopt. Ward snorkelt zelfs nog met exemplaren van zo’n drie meter lang.

Wereldreis 25_7

Het enige nadeel van deze trip is de verschrikkelijke boottocht. Heen gaat het nog, maar terug…De boot klapt op het water, de golven zijn meters hoog en de tocht duurt ruim anderhalf uur. Met mijn ogen stijf dicht (ik houd niet van open zee en zeker niet van hoge golven) klem ik me panisch vast aan de boot. Als we eindelijk weer aan land staan, cancel ik meteen onze tweede boottrip. Zo’n tocht is niet voor herhaling vatbaar, de wind moet eerst maar gaan liggen.

Zaterdag: fietsen op Rangiroa

Vandaag fietsen we het hele eiland over. Zo’n 2,5 uur met wind tegen, dus ik heb mijn best gedaan! Rangiroa is een mooi eiland, met een paar leuke tentjes om te eten, een paar winkeltjes en erg vriendelijke bewoners. Alles is vrij basic en alles gaat op island time: extreem langzaam en relaxed. Heerlijk :)

Wereldreis 25_6

We blijven nog twee dagen op Rangiroa en dan gaan we door naar het kleinere Fakarava, hopelijk zonder harde wind. En daarna…Bora Bora! Bedankt voor het lezen weer!

Ook leuk om te lezen

40 Reacties

Jenny - ikreis.net 11 oktober 2015 - 09:25

Wow, wat een gave bestemming om te duiken en te snorkelen. Prachtige kleuren ook!

Alleen jammer dat het zo ver weg is :)

Antwoord
Karlijn 12 oktober 2015 - 04:00

Hoi Jenny, het is hier inderdaad prachtig! Maar inderdaad: het is ontzettend ver weg. Er zijn hier best wat Fransen voor een vakantie van een paar weken. Daar moet je dan toch wel erg ver voor vliegen…

Antwoord
Chantal 11 oktober 2015 - 09:31

Fantastisch!

Antwoord
Karlijn 12 oktober 2015 - 03:59

:) Dank je Chantal!

Antwoord
Hennie 11 oktober 2015 - 09:44

Ziet er geweldig uit, geniet ervan.

Antwoord
Karlijn 12 oktober 2015 - 03:59

Dank je Hennie, dat komt goed!

Antwoord
Tikva 11 oktober 2015 - 09:55

Wow die foto me die haaien!, daar wil ik heen.

Antwoord
Karlijn 12 oktober 2015 - 03:58

Gaaf he, die haaien :) !

Antwoord
Linda | Meisje van de Wereld 11 oktober 2015 - 09:59

Wat ziet dat er heerlijk uit! Ik houd ook niet van boten, ik word altijd al misselijk als ik er naar kijk:-). Geniet ervan!

Antwoord
Karlijn 12 oktober 2015 - 03:58

Dank je Linda, dat komt goed! Zelfs met nog heel wat boottochten in het vooruitzicht ;)

Antwoord
Stephanie 11 oktober 2015 - 10:07

Wat bezoeken jullie toch een droombestemmingen. Tokyo lijkt me geweldig, maar Frans Polynesië is helemaal geweldig. En dan zijn jullie ook al eerder op bestemmingen als de malediven en Cook eilanden geweest! Is er straks nog wel wat nieuws te zien? ;)

Antwoord
Karlijn 12 oktober 2015 - 03:55

Haha! Dit soort eilanden verveelt nooit, zelfs al heb je al wat tropische paradijsjes mogen bezoeken ;) We vermaken ons uitstekend!

Antwoord
Eva - eighty7 11 oktober 2015 - 10:45

Wat zijn jullie toch een geweldige reis aan het maken! En die boottocht, brr, I feel ya. Ben ook niet echt een held op zee ;-)

Antwoord
Karlijn 12 oktober 2015 - 03:53

Sommige boottochten kunnen ook zo erg zijn! Ik weet ook niet wat het is met open zee, ik kan daar echt niet tegen. Ik moet toch het idee hebben dat ik naar het land kan zwemmen als er iets misgaat ofzo. Lastig hoor, al die angsten op reis ;) Maar verder is de reis inderdaad geweldig, we genieten volop!

Antwoord
Robert | Traveljunks 11 oktober 2015 - 11:15

Wauw! Ik kan alleen maar zeggen dat ik zelden zo’n diverse reis heb gevolgd. Prachtig zeg. En bij het lezen van je ervaringen op de boot heb ik een lichtelijke déjà vu. Wat kun je je dan verschrikkelijk naar voelen…. Bah!

Antwoord
Karlijn 12 oktober 2015 - 03:52

Hoi Robert, die boottocht was inderdaad geen pretje. Zeker niet omdat er ook geen land in zicht was, daar word ik altijd erg onrustig van. Maar de Blue Lagoon zelf was gelukkig de moeite waard!

Antwoord
Daphne | LiveTheLifeYouLove 11 oktober 2015 - 12:52

Jaaaa je bent in FP! Wat gaaf! En wat ziet het er heerlijk uit! Die haaien hadden wij ook op Moorea. Echt zo bizar dat die gewoon om je heen zwemmen he! Heb je ook al pijlstaartroggen gezien daar? Die zwemmen er op Moorea ook gewoon tussen. Echt zo bizar! Maar oh zo mooi!! ?

Antwoord
Karlijn 12 oktober 2015 - 03:51

Hoi Daphne, die haaien zijn inderdaad geweldig! Roggen hebben we nog niet gespot, maar dat komt vast nog wel. Ik ben nu al zo benieuwd naar Moorea!

Antwoord
Alfons 11 oktober 2015 - 13:47

Zo gaaf al die uiteenlopende bestemmingen die jullie bezoeken! Van het ene uiterste naar het andere. Jammer dat jullie in Auckland niet iets meer tijd hadden, dat had het plaatje nog completer gemaakt :)

Antwoord
Karlijn 12 oktober 2015 - 03:50

Hoi Alfons, wij vonden het ook zo jammer dat we geen tijd hadden voor Nieuw-Zeeland! We zijn er natuurlijk al geweest, maar ik zou graag nog eens teruggaan. Als het het goede seizoen was geweest voor de Tongariro Crossing was ik uitgestapt. Ik kan het nog steeds niet uitstaan dat ik die hele tocht heb gelopen en alleen maar mist heb gezien ;)

Antwoord
Alfons 12 oktober 2015 - 10:19

Je bent niet de enige Karlijn! Toen ik de Tongariro Crossing liep was het begin winter en was het niet alleen mistig, maar begon het ook nog eens keihard te regenen onderweg. Alleen daarom al moet ik nog eens terug naar Nieuw-Zeeland in de zomer!

Antwoord
Karlijn 12 oktober 2015 - 22:13

Ah, balen dat jij dat ook had! Wij hadden ook mist en regen met alles erop en eraan. Wat een ellende! Ik baal nog steeds elke keer als ik ergens een foto van die turquoise meertjes zie. Ooit krijgen we onze herkansing ;)

Antwoord
Lotte - scratchingmymap 11 oktober 2015 - 17:33

Ik ben ook niet zo’n held op de (open) zee dus dat is zowat het ENIGE van jouw week dat ik niet zou zien zitten. ;-) Sashimi als ontbijt, dwalen door Toyko en genieten van het paradijs op aarde, wat een fantastische week! En dan duurde ze ook nog extra lang door de eeuwige woensdag!

Antwoord
Karlijn 12 oktober 2015 - 03:48

Hoi Lotte, het was inderdaad een prachtige week! Ik vond de open zee ook het enige mindere, samen met het vele vliegen. Maar daar ontkom je nu eenmaal niet aan op dit soort reizen ;)

Antwoord
Sabine 12 oktober 2015 - 00:42

Alleen de foto’s van Japan vind ik al spectaculair :) Dat contrast ook met de laatste foto’s haha

Antwoord
Karlijn 12 oktober 2015 - 03:39

We zitten inderdaad weer in een andere wereld, haha! Maar Japan was weer heerlijk, wat een geweldig land (of val ik in herhaling ;) ?

Antwoord
Linda | One Day Trip 12 oktober 2015 - 19:38

Hele vette foto, die van het oversteken in Tokio! Wil zo graag een keer naar Japan.
En die foto’s van Frans Polynesië, tja, te prachtig.

Gaan jullie nou ook naar Zuid Amerika?

Antwoord
Karlijn 12 oktober 2015 - 22:12

Dank je Linda! We gaan niet naar Zuid-Amerika deze keer. De volgende stop is Hawaii en dan gaan we via San Francisco naar Mexico :)

Antwoord
Ester 12 oktober 2015 - 22:52

Paradijs-reis! En wat een uitersten, van het drukke Tokio naar het rustige eilandleven… Ik ben ook weer eventjes terug in Japan, wat was dat een geweldig land om te bezoeken. Genieten Karlijn :-) Hebben jullie al concrete plannen voor Mexico?

Antwoord
Karlijn 13 oktober 2015 - 07:25

Hoi Ester, leuk dat jij ook zo’n Japan-fan bent! Ik vond het weer heerlijk daar, al is Frans-Polynesië ook niet verkeerd! Voor Mexico hebben we nog geen hele concrete plannen. We weten alleen dat we drie weken hebben, op Cancun aankomen en daar ook weer wegvliegen. We zijn in elk geval van plan om een auto te gaan huren en veel Maya-ruïnes te bezoeken. Als je tips hebt, zijn ze van harte welkom!

Antwoord
Mellisa - Grenzeloosreizen 13 oktober 2015 - 16:43

Oh wat een heerlijke week weer! En wat cool Frans-Polynesië, dat is echt een beetje zo een unreal destination waar je alleen maar van droomt. Enjoy! En laten we hopen dat de wind gaat liggen :)

Antwoord
Karlijn 15 oktober 2015 - 09:03

Hoi Mellisa, de wind is gaan liggen hoor! Nu hopen dat het zo blijft. Ik vind het nog steeds onwerkelijk dat we hier zijn. Zo mooi, echt een paradijs!

Antwoord
Malou 13 oktober 2015 - 19:37

Wauw wat een week! En wat een gave bestemmingen. :-) Lijkt me echt prachtig daar. Ben ook erg benieuwd naar Bora Bora.

Antwoord
Karlijn 15 oktober 2015 - 09:01

Hoi Malou, het is hier zo’n paradijs! Kan me bijna niet voorstellen dat Bora Bora nog mooier is, ben zo benieuwd!

Antwoord
Angela 16 oktober 2015 - 19:48

wow… ontzettend gaaf!! het lijkt me ook wel bijzonder om door de datumgrens heen te gaan… of merk je daar niks van/wordt daar geen aandacht aan besteedt?

Antwoord
Karlijn 17 oktober 2015 - 05:44

Hoi Angela, daar merk je niks van hoor! Het is wel heel raar, omdat je echt in de war raakt met de tijden. Opeens is het thuis twaalf uur later, terwijl het daarvoor zes uur vroeger was. Maar helaas, geen feestelijke activiteiten in het vliegtuig als je de datumgrens overgaat ;)

Antwoord
Jessica 17 oktober 2015 - 22:39

Wauw echt een bounty-gevoel inderdaad! Een lezer zei laatst dat Bora Bora een van de mooiste plekken was waar ie ooit was geweest. Dus ben benieuwd naar je verhalen en foto’s :D

Antwoord
Karlijn 18 oktober 2015 - 02:17

Hoi Jessica, we zijn vandaag aangekomen op Bora Bora! En zoals altijd als wij op een paradijselijke plek aankomen, is het slecht weer. Hopen dat het de komende dagen beter wordt en dat we de lagoon in haar volle, zonnige glorie kunnen bewonderen!

Antwoord
Marcella 18 oktober 2015 - 21:05

Wauww, je bent in het paradijs! Wat een eind vliegen nog vanaf Japan, toch 10 uur naar Auckland. Ik bedacht me dat ik in Nieuw-Zeeland op veel plekken trips naar Rangiroa heb gezien. Dat wordt daar overal gepromoot. Grappig dat jij daar nu bent!

Antwoord
Karlijn 19 oktober 2015 - 06:12

Dat is inderdaad grappig, dat is mij destijds niet zo opgevallen! Vanaf Auckland is het ook niet zo ver vliegen. Als ik in Nieuw-Zeeland woonde, zou ik de hele Pacific gaan ontdekken :)

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.