Home Weekverslagen Wereldreisweek #24 in foto’s

Wereldreisweek #24 in foto’s

Door Karlijn

Drie jaar geleden reisden we 2,5 week door Japan en sindsdien wil ik terug. Het is echt één van mijn favoriete bestemmingen. Toen ik vliegtickets ging zoeken vanuit Azië naar Frans-Polynesië bleek Tokyo veruit het goedkoopste vertrekpunt te zijn. Mooi, konden we er meteen een weekje Japan aan vastplakken. En het bevalt weer uitstekend! Deze week waren we ook nog in Singapore, hadden we een enge vlucht en aten we lekker Thais in Bangkok. Dit is het 24e weekverslag van onze wereldreis.

Maandag: doorstart in Singapore

Onze vlucht van Sulawesi naar Singapore is al onrustig, maar bij de landing wordt het echt vervelend. Singapore heeft last van bosbranden op Sumatra en het zicht is er belabberd. Daarbij regent het ook nog hard. We zetten de landing in en ik zie alleen maar mist en donkere wolken. Het lijkt er even op alsof we toch gaan landen, maar opeens gaat de neus van het vliegtuig omhoog, terwijl de motoren brullen en we snel hoogte winnen. Een doorstart, doodeng! En ik heb al zo’n hekel aan vliegen. Gelukkig lukt de tweede poging wel en staan we weer veilig op de grond. Pfff! Het is een hele troost dat ik een geweldig hotel heb geboekt, Wanderlust in Little India. Even bijkomen…

Wereldreis 24_1

Dinsdag: tropisch regenwoud en Haji Lane

Vorig jaar waren we al vier dagen in Singapore (waar ik deze cityguide over schreef), en zagen we bijna alles wat we wilden zien. We hebben dus geen wilde plannen vandaag. Toch zijn we de hele dag lekker op pad. We bezoeken het tropische regenwoud in de Gardens by the Bay, eten Japans, gaan shoppen (mijn kleren zijn te groot, wat een feest!) en wandelen door het leuke Haji Lane, vol winkeltjes en cafés. ’s Avonds gaan we luxe uit eten bij een Italiaans restaurant. Singapore is fijn.

Wereldreis 24_2

Woensdag: lange reisdag via Bangkok

Ik heb niet bepaald zin om te vliegen, maar het is niet anders. We vliegen via Bangkok naar Kansai Airport in Japan. Die tussenlanding is een mooie gelegenheid om lekker Thais te eten: pittige tom yam soup en mango sticky rice als toetje. Rond half twaalf ’s avonds landen we in Japan, waar we tot onze grote schrik met honderden Chinezen in de rij staan voor de immigratie. De Chinezen hebben vakantie en gaan massaal naar Japan. En dat is voor niemand leuk ;) . Om twee uur ’s nachts gooien we eindelijk onze tassen neer in onze mini-hotelkamer in Osaka. Back in Japan!

Donderdag: de neonlichten van Osaka

Tijdens onze vorige reis door Japan sloegen we Osaka over, maar dat vond ik achteraf jammer. Vandaag gaan we in de herkansing. We genieten van het uitzicht vanaf een wolkenkrabber, bekijken het kasteel van Osaka, proberen Japanse fotohokjes uit en eten heerlijke sushi. Ook leuk zijn de neonlichten van Dotonbori Street, inclusief beelden van enorme kreeften, sushichefs en draken.

Wereldreis 24_3

Vrijdag: naar het mooie Kyoto

Drie jaar geleden waren we vijf dagen in Kyoto, maar dat was nog lang niet genoeg om alles te zien. Vandaag bezoeken we de prachtige tempels Kodai-ji en Kiyomizu-dera en struinen we urenlang langs de sfeervolle straten van Gion, Ninen-zaka en Sannen-zaka. Ik ben zo gek op Kyoto!

Wereldreis 24_4

Zaterdag: een dagje naar Arashiyama

Tijdens ons eerste bezoek aan Kyoto regenden we compleet weg uit de westelijke wijk Arashiyama. Balen, want er is daar erg veel moois te zien. Deze keer schijnt de zon uitbundig en zijn we helemaal klaar voor een dagje tempelhoppen. We wandelen door Zen-tuinen, bekijken elegante tempels en oude begraafplaatsen. We lopen door de magische Bamboo Grove en langs oude Japanse huizen. Hoewel we nog steeds in Kyoto zijn, voelt het alsof we in een bosrijk nationaal park lopen. Zo fijn! ’s Avonds eten we weer heerlijke sushi, daar kunnen we geen genoeg van krijgen.

Wereldreis 24_5

Zondag: geen Mount Fuji, wel slapen in een ryokan

Een metro, drie treinen en twee bussen en dan zijn we er: bij Lake Ashi, niet ver van de plaats Hakone. Bij helder weer heb je hier een mooi uitzicht op Mount Fuji. Helaas heeft die geen zin om zich te laten zien en daar hadden we ook al rekening mee gehouden. Daarom hebben we als compensatie een nacht in een traditionele ryokan geboekt. En daar tik ik deze blog: in een kimono, na een uitgebreid Japans diner met allerlei kunstige gerechtjes. Nu nog even badderen in de onsen en ik kan gaan slapen op mijn dikke futon (matras). Had ik al gezegd dat ik gek ben op Japan?

Wereldreis 24_6

Morgen reizen we naar Tokyo, waar we twee dagen hebben. En dan staat woensdag de vlucht naar Frans-Polynesië op het programma. Tijd om stevig te gaan eilandhoppen!

Ook leuk om te lezen

44 Reacties

Yvon 4 oktober 2015 - 14:34

Japan!!! De foto’s van Osaka & Kyoto toveren meteen weer een glimlach op mijn gezicht, even terug naar afgelopen zomer.

Die vlucht was echt wel minder zeg. Ging het bij het vertrek naar Bangkok wel goed of had je daar ook nog last van de bosbranden?
Geniet nog even van Japan!

Antwoord
Karlijn 5 oktober 2015 - 14:36

Hoi Yvonne, de vlucht naar Bangkok ging gelukkig wel prima. Het zicht was nog altijd slecht, maar het was gewoon droog. Die doorstart was inderdaad geen pretje! Gelukkig is Japan dat wel, wat een fijn land is het toch :)

Antwoord
Kirsten | Travelaar.nl 4 oktober 2015 - 14:47

Alleen al vanwege het feit dat ik daar iedere dag heerlijke sushi kan eten zou ik graag eens naar Japan gaan. Het ziet er schitterend uit! Heel veel plezier nog en alvast een fijne vlucht gewenst naar Frans-Polynesië!

Antwoord
Karlijn 5 oktober 2015 - 14:34

Dank je Kirsten! En die sushi…ik geloof dat er deze week nog geen dag voorbij is gegaan zonder sushi. Ik ben er ook gek op, ik kan er geen genoeg van krijgen!

Antwoord
Daphne | LiveTheLifeYouLove 4 oktober 2015 - 15:41

Ik moet echt naar Japan! Alleen al om lekker de hele dag sushi te eten ;-) Maar na de verhalen van jou en die van Ivon, moet ik het niet langer uitstellen. Is echt zonde ;-) Volgend jaar wil ik echt! En je bent bijna aanbeland bij eilandhoppen in Frans Polynesië! Wat ontzettend heerlijk! Je gaat echt enorm genieten daar <3 Ik wil ook weer terug! Hihi!

Antwoord
Karlijn 5 oktober 2015 - 14:33

Volgend jaar naar Japan gaan lijkt me een super idee! Ik weet zeker dat je het geweldig gaat vinden. En Frans-Polynesië…ik kan niet wachten. Moorea Pearl Beach Resort is geboekt! Inclusief privé-zwembadje :)

Antwoord
Edith | [travel.create.repeat] 4 oktober 2015 - 15:47

Ooh Japan! Grappig, ik heb nooit de behoefte gevoeld om hier graag naartoe te willen. Misschien omdat ik niet zo dol ben op westerse landen. Tegelijkertijd vindt de cultureel antropoloog in mij die compleet bizarre cultuur echter razend interessant. Dusssss… wie weet, ooit ;-) Geniet van Tokyo!

Antwoord
Karlijn 5 oktober 2015 - 14:31

Hoi Edith, ik ben normaal ook niet zo gek op Westerse landen, maar voor Japan maak ik graag een uitzondering. Het is hier wel Westers, maar aan de andere kant ook zo anders, bizar en compleet onbegrijpelijk, dat je helemaal het gevoel niet hebt dat je in een westers land bent. Ik vind het echt een perfecte mix :) !

Antwoord
Ester 4 oktober 2015 - 15:54

Oh, ik heb al heimwee naar Japan als ik je foto’s zie! Een vriend is er nu en laat zoveel mooie foto’s zien op Instagram. Kyoto heb ik helaas te kort gezien, maar de Mont Fuji heb ik dan wel weer drie dagen mogen bewonderen. Een volgende keer :-) Veel plezier!

Antwoord
Karlijn 5 oktober 2015 - 14:29

Hoi Ester, wat een geluk dat Mount Fuji zich zo lang heeft laten zien! Drie jaar terug zagen we ‘m even vanuit de trein en vanuit het vliegtuig, maar deze keer zat ‘ie stevig in de wolken. Ach ja, het eten in de ryokan maakte veel goed ;)

Antwoord
Vincent 4 oktober 2015 - 18:01

Japan! Ja, echt geweldig. Van de zomer ook in Osaka geweest en die neonlichten van Dotonbori vind ik echt een van de hoogtepunten. En slapen in een ryokan hoort er natuurlijk ook bij als je in Japan bent :-)

Antwoord
Karlijn 5 oktober 2015 - 14:28

Ha, nog een Japan-fan :) ! Slapen in een ryokan hoort er inderdaad echt bij. Zo fijn, die onsen en dat geweldige eten. Het kost wat, maar daar krijg je ook veel voor terug!

Antwoord
Robert|Traveljunks 4 oktober 2015 - 18:23

Je bent een perfecte Japan ambassadrice! Meer dan een “lijkt me wel leuk ja” kwam ik vroeger niet , maar na al die leuke berichten van jou ben ik zeer nieuwsgierig geworden. Het zal de komende jaren er zeker van komen :-)

Antwoord
Malou 4 oktober 2015 - 19:51

Ik heb precies hetzelfde!

Antwoord
Karlijn 5 oktober 2015 - 14:19

Dat is leuk om te horen Malou!

Antwoord
Karlijn 5 oktober 2015 - 14:27

Hoi Robert, ik ben blij dat al mijn Japan-promotie vruchten afwerpt! Maar ik ben dan ook echt fan, ik geniet met volle teugen van ons weekje hier :) Hopelijk krijg je snel de kans om ook deze kant op te komen!

Antwoord
Mellisa - Grenzeloosreizen 4 oktober 2015 - 19:05

Japan lijkt me echt zo tof! Helaas is het een beetje aan de dure kant, maar ik ga zeker weten ooit die kant op. Slaap je in zo een Ryokan op een matje of is er wel een soort van bed?

Antwoord
Karlijn 5 oktober 2015 - 14:24

In een ryokan slaap je op de grond, maar wel op een vrij dik matrasje. Ik vind die futons heerlijk liggen, lekker warm onder een dik dekbed :) Japan is echt een aanrader, en gelukkig lang niet zo duur als je zou denken! Dat biedt misschien mogelijkheden voor de toekomst ;)

Antwoord
Malou 4 oktober 2015 - 19:45

Geweldig! Wat een bestemming, Japan.
En de tickets er naartoe zijn niet eens zo duur. Gister toevallig even gekeken.
Die hotelkamer in Singapore ziet er trouwens ook echt top uit!

Antwoord
Karlijn 5 oktober 2015 - 14:20

Het hotel in Singapore was ook zo fijn! Gelukkig, want we moesten echt even bijkomen van die vlucht ;) En Japan…ik houd echt van dit land. Mocht je een goedkoop ticket kunnen scoren, dan zou ik die kans grijpen. Ter plekke hoeft het ook helemaal niet zo duur te zijn! Mocht je tips nodig hebben, dan weet je me te vinden :)

Antwoord
Malou 8 oktober 2015 - 19:56

Ja dan weet ik je zeker te vinden! Maar ik denk dat Indonesië m’n eerstvolgende verre reis wordt.

Antwoord
Karlijn 9 oktober 2015 - 07:31

Wat gaaf, Indonesië is geweldig! Een van mijn favoriete landen :)

Antwoord
Sigrid | My Travel Secret 4 oktober 2015 - 19:54

Oh nee…de chinezen hebben vakantie, heb jij dat ;-) Wat Robert zegt, door jouw enthousiaste verhalen en prachtige foto’s ben ik ook om…ik wil naar Japan!!

Antwoord
Karlijn 5 oktober 2015 - 14:18

Hoi Sigrid, dat is goed om te horen! Mijn doel als hoofd PR van de Japanse toeristensector is bereikt ;) Hopelijk krijg je snel de kans om te gaan, maar kies vooral een periode uit waarin de Chinezen lekker thuis aan het werk zijn ;)

Antwoord
antonette - we12travel 4 oktober 2015 - 20:10

Ieuwww – een doorstart is echt niet tof. Maar, ik heb nadat het mij gebeurde natuurlijk meteen research gedaan en het gebeurt bij ongeveer 1 op de 1.000 vluchten. Dus de volgende duurt weer even ;-)

Antwoord
Karlijn 5 oktober 2015 - 14:17

Ah, dat is een hele geruststelling ;) . Nog een stuk of 800 te gaan, haha!

Antwoord
Martijn 4 oktober 2015 - 21:05

elke keer weer genieten van de top foto’s en teksten!!

Antwoord
Karlijn 5 oktober 2015 - 14:16

Thanks Martijn :) !

Antwoord
Hennie 4 oktober 2015 - 22:14

Ziet er super mooi uit. Hoop dat de volgende vlucht beter verloopt.

Antwoord
Karlijn 5 oktober 2015 - 14:16

Dat hoop ik ook Hennie! Vliegen zal helaas nooit mijn hobby worden, maar je ontkomt er niet aan als je iets van de wereld wilt zien ;)

Antwoord
Sabine 5 oktober 2015 - 00:49

Blijft bijzonder: Japan! Veel plezier nog!

Antwoord
Karlijn 5 oktober 2015 - 14:15

Dank je Sabine, dat komt helemaal goed!

Antwoord
Stephanie 5 oktober 2015 - 09:13

Japan <3!!! Ik wil daar zo graag heen, maar twijfel of ik het nu al moet doen… Ik wil ook verder door Indonesië reizen, dus twijfels, twijfels ;)!

Antwoord
Karlijn 5 oktober 2015 - 14:15

Indonesië is ook een van mijn favorieten, dus ik snap je twijfel! Maar Japan is zo speciaal, ik geniet echt 100% van dit land. Ah, reiskeuzes maken is altijd moeilijk ;)

Antwoord
Stéphanie | Expeditie Aardbol 5 oktober 2015 - 22:08

Haha ja echt, en jouw enthousiaste verhalen maken het niet beter ;). (maar ga vooral door, ik geniet ervan!)

Antwoord
Eva - eighty7 5 oktober 2015 - 19:36

De kimono staat je prachtig Karlijn, hihi. En wat fijn dat je bent gaan shoppen, wat reizen al niet met je lichaam kan doen :) En bamboo grove ziet er echt fantastisch uit!

Antwoord
Karlijn 6 oktober 2015 - 14:19

Gaaf he, die bamboe! En dat shoppen…zo fijn! Thuis worstel ik altijd met mijn gewicht, omdat ik veel te veel snoep en een hekel heb aan sporten. De redenen zijn in elk geval duidelijk ;) Maar op reis snoep ik vrijwel niets en ben ik constant in beweging. De kilo’s zijn er vanzelf afgevlogen! Als ik dat regime thuis nou ook eens vol kon houden ;)

Antwoord
stephaniesmolders 6 oktober 2015 - 11:15

Wat een plannen allemaal op zo’n korte tijd. Ben je dan niet na zo’n dagen heel erg moe? Ik zou dan echt ergens een dagje in mijn bed steken of op een matras willen boekjes lezen. Het lijkt me er wel heel erg mooi!

Nog veel plezier!

Antwoord
Karlijn 6 oktober 2015 - 14:22

Hoi Stephanie, dank voor je reactie! Deze week was inderdaad vrij uitputtend, maar ik krijg wel heel veel energie van bestemmingen als Singapore en Japan. En het scheelt ook dat we de komende drie weken naar Frans-Polynesië gaan, waar we weer helemaal tot rust kunnen komen op het strand. Hoop ik ;) Die rust weegt weer op tegen het rondrennen in Japan!

Antwoord
Angela 16 oktober 2015 - 19:03

Ik had Japan nog niet op mijn must visit lijstje staan. Ik kan niet eens goed uitleggen waarom. Misschien wel teveel andere landen die dichterbij zijn of die eerder/meer de aandacht trokken. Maar ik moet zeggen dat daar nu verandering in is gekomen. Ik ben alleen wel een beetje bangig voor de andere hygiëne “normen en waarden” in Azië en omgeving.. kun je daar iets zinnigs over zeggen wat Japan betreft?

Antwoord
Karlijn 17 oktober 2015 - 05:47

Hoi Angela! Als het om hygiene gaat is er geen beter land dan Japan. Het is daar schoner dan in Nederland! Zelfs een enorme stad als Tokyo is brandschoon, terwijl prullenbakken vrij moeilijk te vinden zijn. Kwaliteit en hygiene staan heel hoog in het vaandel in Japan. Daar hoef je je helemaal geen zorgen over te maken. Japan is geweldig, echt een aanrader! De perfecte mix van Oosterse mystiek en Westerse voorzieningen :)

Antwoord
Angela 25 oktober 2015 - 09:09

ohhh echt? Dat klinkt heel geruststellend! Dan staat Japan bij deze op het lijstje. Joepie! :-D

Antwoord
Marcella 18 oktober 2015 - 20:13

Japan, daar word ik toch wel steeds meer nieuwsgierig naar. Ik denk dat wij ons er prima zullen vermaken, en het lijkt me er echt ontzettend mooooi! Naar dat je zo’n vervelende vlucht had. Maar naar Japan had je weer een prima vlucht toch?

Antwoord
Karlijn 19 oktober 2015 - 06:17

Japan is echt zo’n aanrader, vinden jullie vast geweldig! Onze vlucht naar Japan was op zich goed, maar ik moet zeggen dat de meeste vluchten tot en met Auckland vrij onrustig waren. Heeft denk ik te maken met het moessonseizoen in een groot deel van Aziê, we zijn door heel wat buien gevlogen! Maar de doorstart op Singapore was echt wel minder. Gelukkig is het goed afgelopen!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.