Home Weekverslagen Wereldreisweek #22 in foto’s

Wereldreisweek #22 in foto’s

Door Karlijn

Ik denk dat ik in week 22 van onze wereldreis de minste foto’s tot nu toe maakte. In Uluwatu gingen we door met aan het strand hangen, we hadden twee niet-fotogenieke reisdagen en vandaag gingen we zonder camera’s duiken. Maar natuurlijk heb ik wel iets om te laten zien, dus hier volgt ons weekverslag!  

Maandag: naar Uluwatu, Bali

Vandaag verlaten we het relaxte Nusa Lembongan en nemen we de speedboat terug naar Bali. Maar niet getreurd: we gaan naar Uluwatu (in het zuidelijke puntje van Bali) en naar verwachting is het daar niet minder ontspannen. En dat klopt. Ik heb ons wereldreisbudget compleet genegeerd en heb vier nachten in Sal Secret Spot geboekt, een fantastisch guesthouse vlakbij Bingin Beach. Zodra we de tropische tuin binnenstappen ben ik verkocht. Wat een mooie, rustige plek. En dat zwembad! Die witleren zitzakken! Die ligbedjes in het water! In deze review lees je er alles over.

Wereldreis 22_1

Dinsdag: zwembad en strand

’s Ochtends liggen we heerlijk in/aan het zwembad. Na de lunch nemen we de steile trap naar Bingin Beach, waar we de surfers en de hoge golven bewonderen. We zien de zon ondergaan in een regenboog van kleuren en eten verse tonijn bij één van de eetstalletjes op het strand. Life is good.

Wereldreis 22_2

Woensdag: hangen bij Finn’s Beach Club

Uluwatu heeft hippe beachclubs en gave restaurants. Vandaag besluiten we ons budget stuk te slaan op Finn’s Beach Club. Bij aankomst zie je het strand al liggen in de diepte en je moet een open liftje nemen naar beneden. Een erg leuke entree! Het strand is ook mooi en er zijn fijne zitzakken, maar verder vinden we Finn’s niet zo heel bijzonder. Het is erg druk (als we om half elf aankomen hebben we de laatste stoeltjes) en je zit vrij dicht op elkaar. Het eten is wel goed en we vermaken ons best, maar op gratis Bingin Beach liggen we ook prima.

Wereldreis 22_4

Donderdag: een herhaling van dinsdag

Sommige dagen zijn gewoon voor herhaling vatbaar en daarom volgen we vandaag ons patroon van dinsdag. Zwembad, lunch, strand, verse vis bij zonsondergang…heerlijk!

Wereldreis 22_3

Vrijdag: een nachtje Singapore

We zijn dertig dagen in Indonesië geweest en ons visum verloopt vandaag. We vliegen daarom eerst naar Singapore, voordat we doorgaan naar Sulawesi. Helemaal geen straf, want Singapore is een superleuke stad. Vorig jaar waren we er al vier dagen en we vinden het leuk om terug te zijn. We komen eind van de middag aan in een smoggy stad (Singapore heeft veel last van bosbranden op Sumatra) en we nemen na check-in meteen de metro naar shopmekka Orchard Road. We hebben namelijk een boodschappenlijst. Tijdens zo’n lange reis raken je toiletartikelen natuurlijk regelmatig op en hier kan ik fijn mijn eigen merken kopen. Na het eten drinken we nog wat bij een bar aan Clarke’s Quay en dan zit onze stopover er alweer op.

Wereldreis 22_5

Zaterdag: naar Bunaken, Sulawesi

Vandaag vliegen we naar Manado, in Noord-Sulawesi. De vlucht duurt 3,5 uur, daarna rijden we naar de haven en varen we in een half uur naar het eiland Bunaken. Aan het einde van de middag checken we in bij een leuk kleinschalig duikresort, want naar Bunaken ga je voor de onderwaterwereld.

Wereldreis 22_6

Zondag: twee duiken (mét schildpadden!)

Met duiken heb ik een beetje een haat-liefdeverhouding. Ik blijf het heel spannend vinden en ik kan er enorm tegenop zien als ik weer ‘moet’. Maar als ik dan eenmaal onder water ben vind ik het zo fantastisch, dat ik alle tegenzin meteen weer kwijt ben. Op Bunaken is het niet anders. We maken twee duiken in perfect helder water met eindeloos zicht, we zien grote schildpadden die zich rustig laten bewonderen en genieten van de vele vissen en het kleurrijke koraal. Zo ontzettend mooi! De komende drie dagen blijven we hier. Hopelijk komen er nog heel wat schildpadden langs…

Dit was onze week! Hopelijk was het verslag niet te saai deze keer ;)

Ook leuk om te lezen

40 Reacties

Marijke 20 september 2015 - 09:23

Nee, verre van saai hoor! Heerlijk om lezen dat jullie zo kunnen ontspannen! Dat eten en die strandfoto’s zijn helemaal om bij weg te dromen ;-) En wat ben je bruin!! ;-)

Antwoord
Karlijn 21 september 2015 - 08:22

Dank je Marijke! Ik ben blij dat je het geen saai verslag vond! Wij vonden het ook zo’n fijne week: strand, lekker eten, bruin bakken…echt een vakantie in een vakantie!

Antwoord
Edith | [travel.create.repeat] 20 september 2015 - 09:34

Oooh die haat-liefde-verhouding met duiken ken ik! Ik heb m’n Advanced, maar ben stiekem behoorlijk bang voor vissen… Dus op elke duikbestemming moet ik mezelf eerst weer even oppeppen voor ik het water in plons. Ook ben ik een echte luxeduiker geworden; ik ga alleen met goede visibility, warm water en op een écht bijzondere plek. Maar Bunaken staat wel op mijn wishlist! Geniet ervan!

Antwoord
Karlijn 21 september 2015 - 08:24

Haha! Ik schoot echt even in de lach toen ik las ‘maar ik ben bang voor vissen’. Wat dapper dat je toch je Advanced hebt gehaald! En dat je nog steeds durft te duiken! En dat luxeduiken ken ik: ik ga ook alleen met prachtig zicht, op een tropische bestemming, met veel vissen en zonder golven. Verwend ;)

Antwoord
Edith | [travel.create.repeat] 27 september 2015 - 14:42

Hihi, ja nou, ik vind het dus ook niet zó leuk dat ik m’n Advanced in 1x heb gedaan… Eerst twee duiken in Egypte, toen vier jaar later twee duiken op de Gili’s. En elke keer eerst weer opfriscursus, hoeveel geld ik daar wel niet mee kwijt ben al… haha. En de eerstvolgende keer duiken is misschien pas weer over twee jaar. Maar tegen die tijd heb ik wel weer eens zin waarschijnlijk :-)

Antwoord
Karlijn 28 september 2015 - 16:10

Haha! Dat is ook zo’n nadeel, dat je meestal maar eens in de paar jaar naar een duikbestemming gaat. Moet je weer helemaal opnieuw beginnen met die ellende ;)

Antwoord
Yvon 20 september 2015 - 09:41

Je hebt toch nog heel wat mooie plaatjes geschoten voor iemand die weinig foto’s heeft gemaakt. Je ziet er trouwens ook heel mooie bruin uit!

En duiken, zelf heb ik het maar 1 keer gedaan, op Malta, maar vond het ook erg spannend!

Antwoord
Karlijn 21 september 2015 - 08:20

Ah, dank je! Ik hoop dat ik deze bruine kleur kan vasthouden ;) Duiken blijft een spannende hobby voor mij, elke keer weer! Maar de schildpadden maken het allemaal de moeite waard :)

Antwoord
Kirsten | Travelaar.nl 20 september 2015 - 09:52

Saai? Helemaal niet! Ik kan altijd lekker wegdromen bij je weekverslagen en weken als deze zijn toch juist heerlijk!? Ook daarvoor ga je op reis. Handig zo’n korte stopover in Singapore. Waar jullie nu zijn, in Noord Sulawesi, kende ik nog niet. Klinkt goed! Enjoy!

Antwoord
Karlijn 21 september 2015 - 08:18

Gelukkig dat je het niet saai vond ;) Noord-Sulawesi bevalt ook weer prima, al hebben we tot nu toe alleen de onderwaterwereld gezien. Ook erg de moeite waard!

Antwoord
Robert|Traveljunks 20 september 2015 - 10:00

Ach, wat is saai? Dit soort saai kan ik goed hebben ;-) Duiken is door de druk ook niet helemaal mijn ding, want mijn linker oor heeft teveel harde concerten gehad… Toch wel eens gedaan en enorm van de pracht genoten. In Singapore zou ik nu ook wel willen zitten … F1 … ;-)

Antwoord
Karlijn 21 september 2015 - 08:17

Balen van je oor, dat maakt duiken wel heel lastig! We hebben in Singapore maar weinig van de F1 gemerkt, we hebben alleen de pits gezien. Ward las ’s avonds dat je vanaf bepaalde plekken de training kon zien. Helaas kwam hij daar wat te laat achter en daar baalde hij flink van!

Antwoord
Chantal 20 september 2015 - 10:21

Waw, naar je foto’s kijken is echt genieten !

Antwoord
Karlijn 21 september 2015 - 08:13

Ah, dank je Chantal :) !

Antwoord
Tikva 20 september 2015 - 10:27

Heel veel duikplezier! ik ben jaloers.

Antwoord
Karlijn 21 september 2015 - 08:13

Bunaken is echt prachtig, dus dat gaat helemaal goed komen!

Antwoord
Chantal 20 september 2015 - 10:30

Genieten!

Antwoord
Karlijn 21 september 2015 - 08:12

Met het genieten zit het wel goed :) !

Antwoord
Malou 20 september 2015 - 15:06

Leuk dagboek weer. En wat een mooie foto’s!

Antwoord
Karlijn 21 september 2015 - 08:12

Dank je Malou :) !

Antwoord
Linda | Meisje van de Wereld 20 september 2015 - 16:57

Ik wil je wel vertellen hoe mijn week eruit zag, dan zeggen we daarna wel wat saai was;-). Ik heb m’n duikbrevet gehaald, maar met zoveel pijn en moeite, want ik had enorm last van m’n oren. Dus ik heb er een haatverhouding mee ontwikkeld, maar je kan zoveel moois zien onder water!

Antwoord
Karlijn 21 september 2015 - 08:11

;) Balen dat je last had van je oren! Dan houdt het echt op met duiken, hoe graag je ook wilt…Ik blijf het duiken heel spannend vinden, maar het kan inderdaad ook zo mooi zijn!

Antwoord
Leonie | Troikatripper 20 september 2015 - 18:51

Superleuk weer om je verhalen te lezen en mooie foto’s te zien. Wat staat er op de planning na Indonesie?

Antwoord
Karlijn 21 september 2015 - 08:09

Dank je Leonie! Na Sulawesi hebben we nog een dagje in Singapore en daarna gaan we naar Japan, Frans-Polynesië en Hawaii, en dan via San Francisco naar Mexico. Nog heel wat plannen dus!

Antwoord
Jenny - ikreis.net 20 september 2015 - 19:14

Ziet er mooi uit!

Ik heb me de afgelopen maanden een paar keer afgevraagd of ik niet beter mijn duikspullen kan verkopen, maar inmiddels vind ik het weer helemaal geweldig. Hopelijk kan ik nog een paar duikjes in Zeeland pakken voordat het te koud wordt…. (Nee, ik ben niet van plan deze winter door te duiken.)

Antwoord
Karlijn 21 september 2015 - 08:06

Hoi Jenny, ik heb altijd bewondering voor mensen die in Nederland durven te duiken. Ik heb echt goed zicht nodig, anders vind ik het doodeng. Leuk dat je de smaak weer te pakken hebt!

Antwoord
Stéphanie | Expeditie Aardbol 20 september 2015 - 19:30

Geweldige week weer, wat is reien toch heerlijk! En alweer een maand in Indonesië, gaat hard!

Antwoord
Karlijn 21 september 2015 - 08:04

Het gaat inderdaad supersnel nu! Maar niet teveel bij stilstaan, we hebben het veel te goed naar onze zin ;)

Antwoord
Sabine 21 september 2015 - 00:57

Nooit saai die prachtige plaatjes! Veel plezier met duiken!

Antwoord
Karlijn 21 september 2015 - 08:03

Dank je Sabine :) !

Antwoord
Vincent 21 september 2015 - 21:18

Leuke manier om zo je reis in beeld te brengen! Elke week de hoogtepunten lekker kort en krachtig met foto’s op je blog.

Antwoord
Karlijn 23 september 2015 - 08:37

Dank je Vincent! Het is ook erg leuk om de verslagen te maken :)

Antwoord
Reggy | Project R. 22 september 2015 - 13:26

Wauw Karlijn, wat weer een ontzettend mooie week en wederom een aantal herkenbare foto’s. Zeker in Uluwatu en bij Bingin Beach. Lekker genieten en het lekker rustig aan doen; wat een contrast met het reizen in jullie eerste weken! Veel plezier nog!

Antwoord
Karlijn 23 september 2015 - 08:39

Het contrast tussen de Zijderoute en Bali was inderdaad enorm! Maar wel heel fijn om een paar weken totaal te relaxen. I love Bali :)

Antwoord
Puck 22 september 2015 - 14:52

Ik heb dat dus ook, diezelfde haat-liefde verhouding met duiken. Het is geweldig om onder water te zijn, maar al het gedoe vooraf maakt meestal dat ik er tegenop zie. Terwijl het echt een van de fijnste dingen ever is…

Antwoord
Karlijn 23 september 2015 - 08:37

Hoi Puck, grappig dat jij ook zo tegen duiken aankijkt! Ik vind het ook geweldig en relaxed, maar het gedoe eromheen…ik zal er nooit fan van worden!

Antwoord
Hennie 23 september 2015 - 19:28

Hoi Karlijn,
Zoals beloofd heb ik je blog bekeken. Maar dat is zo maar niet gebeurd en ben dan ook bij de laatste posten begonnen. Leuk om jullie ontmoet te hebben in Bunaken. Wij zijn vandaag veilig thuis aanbeland na een geweldig verblijf in Sulawesi. Geniet van jullie mooie reis en alles wat je nog gaat zien. Laat ons maar fijn meegenieten.
Groetjes

Antwoord
Karlijn 24 september 2015 - 03:23

Hoi Hennie, jij bent er snel bij! Heel leuk dat je mijn blog al hebt gevonden. En fijn dat jullie weer veilig thuis zijn. Succes met het verwerken van alle foto’s en films en geniet lekker na van een prachtige reis!

Antwoord
Marcella 18 oktober 2015 - 19:26

Jullie reisverslagen zijn nooit saai! Ik ben altijd laat met bijlezen, maar ik vind het altijd heerlijk om meerdere weekverslagen te lezen. Je maand Indonesië was volgens mij echt heerlijk. Wat fijn om al die mooie plaatjes te zien. Fijn genieten!

Antwoord
Karlijn 19 oktober 2015 - 06:21

Leuk dat je weer aan het bijlezen bent! Indonesië was inderdaad heerlijk. Het waren zelfs zes weken en we hebben ons geen seconde verveeld. Het blijft een van mijn favoriete landen!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.