Home Weekverslagen Wereldreisweek #21 in foto’s

Wereldreisweek #21 in foto’s

Door Karlijn

Tja, wat kan ik van week 21 van onze wereldreis zeggen? Veel hebben we niet gedaan, maar wat was het heerlijk. Op een tandartsbezoekje na dan! De eerste dagen brachten we door tussen de surfers in het relaxte Canggu op Bali, daarna verhuisden we naar het mooie eiland Nusa Lembongan. En ook daar was het bepaald niet vervelend.

Maandag: surfen in Canggu

Het lijkt me geweldig om goed te kunnen surfen en nonchalant met mijn surfboard onder mijn arm over het strand te paraderen. Helaas heb ik nul evenwichtsgevoel, vind ik hoge golven eng en houd ik niet van zeewater in mijn neus. Geen surflessen dus voor mij! In surfersparadijs Canggu vergaap ik me vanaf mijn ligstoel aan de mensen die wel kunnen surfen en bewonder ik de surfpogingen van Ward, die wel aanleg heeft voor dit soort sporten. Een zeer ontspannen dag, behalve dan dat ik in de loop van de dag steeds meer kiespijn krijg. Aan het eind van de middag is het zo erg, dat ik een tandarts Google en een afspraak maak voor de volgende dag.

Wereldreis 21_1

Dinsdag: naar de tandarts in Kuta

Als ik opsta is de kiespijn weg. Zul je altijd zien, maar ik laat de tandartsafspraak toch staan. Dit soort dingen speelt altijd weer een keer op en ik ga liever naar een expat-tandarts op Bali dan naar een lokale tandarts ergens in de Stille Zuidzee. De tandartskliniek in Kuta blijkt heel modern en iedereen spreekt Engels. Er wordt een foto gemaakt en wat blijkt: de vulling van mijn tand is afgebroken en zit nu klem tussen twee kiezen. Dat wordt een nieuwe vulling. Slechts veertig euro armer en heel opgelucht dat het opgelost is, verlaten we de kliniek weer. ’s Avonds eten we bij Deus Ex Machina de beste tonijnsteak ooit. Het water loopt me weer in de mond als ik eraan denk…

Wereldreis 21_2

Woensdag: witte stranden op Nusa Lembongan

Het is met pijn in het hart dat we Canggu verlaten, want wat is dat een fijne plek. Gelukkig is onze volgende bestemming ook niet verkeerd: we nemen de boot naar het eiland Nusa Lembongan. Slechts een half uurtje varen van Bali, met turquoise water en mooie stranden. We checken in bij Castaway, een erg mooi hotel met acht bungalows en wandelen naar het witte strand van Mushroom Bay. ’s Avonds eten we bij de Sandy Bay Beach Club, een geweldig restaurant met het mooiste uitzicht ooit. Het restaurant ligt aan een kleine baai en de golven slaan met geweld kapot op de hoge rotsen eromheen. Prachtig!

Wereldreis 21_3

Donderdag: brommer rijden

Vandaag huren we een brommer om Nusa Lembongan en het kleinere Nusa Ceningan te ontdekken. We bewonderen de blowholes bij Devil’s Tear, zien brede stranden en steken de hangbrug over naar Nusa Ceningan. Het zijn allebei prachtige eilanden en we maken volop stops. Ook om te eten en te drinken, want de eilanden zitten vol leuke restaurants en beachbars.

Wereldreis 21_4

Vrijdag, zaterdag en zondag: het strand

Om eerlijk te zijn doen we deze dagen niets. We lopen naar het strand, gaan daar liggen in een relaxte zitzak van een beachbar, bestellen af en toe een drankje, gaan lunchen en gaan weer liggen. Wat een leven! De enige activiteit die we ondernemen is SUP’pen, Stand Up Paddling. Voor wie het niet kent: dat is staand op een surfplank peddelen. Het ziet er heel gemakkelijk uit, maar met mijn gebrek aan evenwichtsgevoel is het een hele toer. Zittend op mijn knieën gaat het peddelen prima, maar staan lukt maximaal tien seconden. Toch is het erg leuk om te doen en ik ga het zeker vaker proberen. Maar dan op verlaten stranden zonder publiek ;)

Wereldreis 21_5

Morgen gaan we terug naar Bali, waar we nog vier nachten in Uluwatu gepland hebben. En daarna vliegen we via Singapore naar Sulawesi, om te duiken. Dan komt er weer wat meer actie in de tent!

Ook leuk om te lezen

40 Reacties

Sandra 13 september 2015 - 15:42

Oei, die kies klinkt niet fijn. Gelukkig ben je in een goed gedeelte en sprak iedereen goed Engels! Het is toch heerlijk om even te relaxen, zo na al het ‘verwilderde’. Het ziet er heerlijk uit, mooi kleurtje zeg! Lang leve het buitenleven. Wat heerlijk dat jullie gaan duiken, enjoy!

Antwoord
Karlijn 14 september 2015 - 17:10

Hoi Sandra, ik was zo blij dat die kiespijn snel werd verholpen! Konden we daarna weer verder met het ultieme relaxen :) Dat bevalt ons prima na de Zijderoute. Ik ben erg benieuwd naar het duiken, ik houd jullie op de hoogte!

Antwoord
marlies 13 september 2015 - 16:44

hoezo, (niet) jaloers maken…..?!? wat heerlijk allemaal! wens jullie nog veel genieten toe!

Antwoord
Karlijn 14 september 2015 - 17:08

Dank je Marlies, dat gaat helemaal goed komen :) !

Antwoord
Linda | Meisje van de Wereld 13 september 2015 - 16:57

Die kies klinkt niet zo prettig, gelukkig was het snel verholpen. En de rest ziet er gewoon heerlijk uit. Krijg helemaal zin om weer terug naar Bali te gaan.

Antwoord
Karlijn 14 september 2015 - 17:07

Hoi Linda, Bali blijft een heerlijk eiland! Die kies was inderdaad wel vervelend, maar dankzij de prima tandarts ook niet meer dan dat. Ik was allang blij dat het snel werd opgelost :)

Antwoord
tikva 13 september 2015 - 17:08

Oh heerlijke ziet het er weer uit. Fijn echt een beetje vakantie in je wereldreis. Ben benieuwd naar de duikverhalen op zoek naar de molo molo?

Antwoord
Karlijn 14 september 2015 - 17:06

Het is inderdaad echt vakantie, zo fijn! De mola mola zat wel rond Nusa Lembongan, maar wij hebben daar niet gedoken. Geen idee of die beesten ook rond Sulawesi opduiken. Ik houd je op de hoogte, ik ben erg benieuwd hoe het duiken deze keer zal gaan!

Antwoord
eva - eighty7 13 september 2015 - 18:07

Heerlijke week weer! Nusa Lembongan lijkt me een prachtig eiland; dat Suppen lijkt me ook tof om te doen :) En fijn dat je bij een goede tandarts terecht kon, niks zo vervelend als kiespijn.

Antwoord
Karlijn 14 september 2015 - 17:04

Echt he! Kiespijn is een ramp :( Ik was ook zo blij dat het zo snel werd opgelost daar, een hele opluchting! Verder was het inderdaad een heerlijke week. Ik denk dat de mensen die mij hebben zien SUP-pen ook wel genoten hebben ;)

Antwoord
Edith | [travel.create.repeat] 13 september 2015 - 18:20

Heeeeeerlijk! Ik hou ook niet van zee en ben bang voor vissen… maar heb op Bali wel een surflesje geprobeerd. Niet echt een succes, haha, ik was er snel weer klaar mee :-) Dat eiland- en strandleven klinkt geweldig, geniet ervan! Enneh… voor iemand die in het buitenland eigenlijk niet naar de kapper durft, vind ik een tandartsbezoek heel heldhaftig! Dat durf ik dus ECHT niet. Fijn dat het nu opgelost is met je kies!

Antwoord
Karlijn 14 september 2015 - 17:02

Knap dat je toch bent gaan surfen! Ik heb het niet eens geprobeerd ;) Maar de tandarts heb ik dan weer wel doorgezet. Met kiespijn heb je echt geen keus, dat beheerst alles. In Bali durfde ik het ook wel aan, in China was het een ander verhaal geweest, haha! De kapper kan ik gelukkig rustig uitstellen tot we weer thuis zijn. Dat haar ziet er misschien niet meer uit, maar pijn doet het gelukkig ook niet ;)

Antwoord
Robert | Traveljunks 13 september 2015 - 18:23

Op de kiespijn en het tandartsbezoek na weer een mooie relaxte week zie ik. Snowboarden en surfen linkte ik in het begin aan skateboarden, waardoor ik het vrij makkelijk snel kon. Maar goed dat ik vroegen niet naar mijn ouders heb geluisterd en altijd op dat “gevaarlijke” plankje naar school ben gegaan ;-)

Jaloers! Deus Ex Machina ken ik van de geweldige vintage cafe racers. Daar wil ik ook wel een tonijnsteak eten :-)

Antwoord
Karlijn 14 september 2015 - 17:00

Zo zie je maar, je moet niet altijd doen wat je ouders zeggen ;) Mooi dat jij wel aanleg hebt voor surfen en snowboarden, daar ben ik dan weer jaloers op! Ik had nog nooit van Deus Ex Machina gehoord, maar sinds ik de conceptstore/restaurant in Canggu heb gezien, ben ik fan. Wat een gaaf merk! Om over die tonijn maar niet eens te spreken…

Antwoord
Matthijs 13 september 2015 - 18:29

Wat een verhalen weer :D Hopelijk is je kiespijn nu helemaal verdwenen.. SUP’en lijkt me geweldig om te doen maar daar zal ik wel niet zo’n held in zijn..Ook iets met evenwicht en zo haha.

Antwoord
Karlijn 14 september 2015 - 16:58

Ah, nog iemand met evenwichtsissues ;) Ik zal wel nooit een SUP-held worden, maar ik hoop wel dat ik ooit een paar minuten kan blijven staan. Wie weet, na veel oefenen ;) Met de kies is het tot nu toe goed. Afkloppen maar!

Antwoord
Jenny - ikreis.net 13 september 2015 - 19:06

Goed om te weten dat de tandarts zo goed bevallen is! Hoewel ik weet dat er goede artsen zijn op Bali, kom ik zelf eigenlijk nooit verder dan de apotheek.

Niet op Bali gedoken deze reis? Ik vind het geweldig.

Antwoord
Karlijn 14 september 2015 - 16:55

Hoi Jenny, gelukkig maar dat je nooit een arts nodig hebt gehad op Bali! Maar als je er onverhoopt eens naar de tandarts moet, dan kan ik 911 Dental Clinic van harte aanbevelen ;) . We hebben deze reis inderdaad niet gedoken op Bali. Vijf jaar geleden wel (heel mooi), maar nu gingen we echt voor het nietsdoen. In Sulawesi gaan we het duiken weer proberen!

Antwoord
Ester 13 september 2015 - 21:31

Mooie stranden, wat een paradijsje :-)
En die kiespijn; een geluk bij een ongeluk dat het in Bali gebeurd. 40 euro voor een nieuwe vulling is een koopje ;-) Fijne reis verder Karlijn!

Antwoord
Karlijn 14 september 2015 - 16:50

Hoi Ester, ik was ook echt blij dat ik op Bali kiespijn kreeg. Gewoon een goede tandarts en de prijs stelt ook niets voor. Ik had er niet aan moeten denken dat dit in Tajikistan of China was gebeurd. Nu was het irritant, maar ik was allang blij dat het zo snel en goed opgelost werd!

Antwoord
Yvon 14 september 2015 - 01:36

Wat een prachtige plek weer! Surfen lijkt me tof om daar ook te doen. Heb het in de Filipijnen geprobeerd en het ging best redelijk.

En wat Ester zegt; voor €40,00 is het geen straf om naar de tandarts te gaan. Leuk is anders, maar het kost je geen fortuin!

Antwoord
Karlijn 14 september 2015 - 16:48

Hoi Yvon, Canggu is echt een perfecte surfplek voor beginners! Leuk dat jij er wel een beetje aanleg voor hebt, voor mij is het helaas niet weggelegd ;) En wat betreft de tandarts: helemaal mee eens. Wat was ik opgelucht dat het zo snel en zo goedkoop opgelost werd!

Antwoord
Vincent 14 september 2015 - 14:57

Die foto bij de Sandy Bay Beach Club met dat golvengeweld vind ik echt geweldig. De rustige stroom in het midden van de foto en aan de boven- en onderkant van de foto de wilde golven. Prachtig!

Antwoord
Karlijn 14 september 2015 - 16:46

Dank je Vincent! Het was ook zo’n prachtig gezicht, die woeste golven in het licht van de ondergaande zon…ik kreeg er maar geen genoeg van :)

Antwoord
Sabine 14 september 2015 - 15:03

Supermooie fotos van dat water zeg! Vooral met die regenboog en dat opspattende water bij de rotsen! En fijn dat je kies zo snel behandeld kon worden :)

Antwoord
Karlijn 14 september 2015 - 16:45

Dank je Sabine! Ik was ook echt zo opgelucht over die kies. Ten eerste dat het alleen een vulling was, ten tweede dat ik meteen terecht kon. Zo was het toch nog snel opgelost!

Antwoord
Linda | One Day Trip 14 september 2015 - 15:41

Terwijl ik deze blogpost lees is het buiten grijs, regent het keihard en dondert het af en toe. De zomer is verleden tijd in Nederland. Maar wat heerlijk om dan jouw prachtige foto’s te bekijken! Het ziet er té heerlijk uit. Lekker genieten!

Gaan jullie Singapore ook bezoeken, of is het alleen een tussenstop?

Antwoord
Karlijn 14 september 2015 - 16:44

Met het genieten zit het wel goed :) ! Onze eerste stop in Singapore is alleen een overnachting, na Sulawesi hebben we er nog een volle dag. Vorig jaar zijn we hier vier volle dagen geweest en we vonden het een hele leuke stad. Ik heb nu alweer zin in het eten bij de Singaporese straatkraampjes. Als je nog tips voor Singapore hebt, dan zijn ze welkom!

Antwoord
Stéphanie | Expeditie Aardbol 15 september 2015 - 08:32

Oef, naar de tandarts in Azië… Ik moet er niet aan denken ;). Gelukkig liep het goed af! En de rest van jullie week ziet er geweldig uit, nice!

Antwoord
Karlijn 15 september 2015 - 14:11

Haha! Er zijn ook maar weinig plekken waar ik de tandarts aandurf hoor! Maar op Bali wonen heel veel expats en blijkbaar komen er ook veel Australiërs naartoe om kronen e.d. te laten plaatsen. Dat vertrouwde ik nog wel. Al was ik wel blij dat het bij een afgebroken vulling bleef en er niets gekkers boven kwam drijven ;)

Antwoord
Mellisa - Grenzeloosreizen 15 september 2015 - 20:34

Zo een relaxte week lijkt me echt heerlijk! En ik zou inderdaad ook kiezen voor een expat tandarts, die Indonesische tandartsen krijgen volgens mij hun diploma bij een nasi goreng haha ;)

Antwoord
Karlijn 16 september 2015 - 03:23

Dat denk ik ook, haha! Naar een lokale tandarts had ik nooit gedurfd. Maar deze was net zo goed als bij ons, helemaal geen probleem! Gelukkig maar :)

Antwoord
Reggy | Project R. 16 september 2015 - 15:48

Even snel terug lezen naar je verslagen van onder andere Bali! En ik ben jaloeeers! Ik mis de zon, zee, strand en de prachtige omgeving. Nu ik terug ben in Nederland realiseer ik me pas weer hoe fantastisch het daar eigenlijk was. En ik zie een hoop herkenbare plekken en foto’s. Mogen jullie even lekker genieten tussen het sightseeën door! Hele mooie foto’s! Geniet nog!

Antwoord
Karlijn 17 september 2015 - 02:59

Dank je Reggy, met het genieten zit het wel goed! Ik kan me voorstellen dat je Bali mist, het is toch een van de fijnste plekken op aarde. Vind ik dan ;)

Antwoord
Daniel 16 september 2015 - 21:15

Hoi Karlijn, wat ziet het er mooi uit daar. Lekker bijkomen en genieten. Ik ben wel jaloers op Ward, ik ben er namelijk niet aan toe gekomen om te bodyboarden in Portugal.
Wel vervelend van je kies, maar gelukkig is het weer hersteld.
De vakantie hier is weer voorbij, dus kan jullie weer mooi volgen.
Geniet ervan!

Antwoord
Karlijn 17 september 2015 - 02:53

Hoi Daniel, het is inderdaad genieten hier! Ik weet alleen niet hoe jaloers je moet zijn op Ward en zijn surfpogingen, want hij is een week bont en blauw geweest ;) Leuk dat je ons weer gaat volgen!

Antwoord
Jessica 16 september 2015 - 22:59

Heerlijk even een weekje rustig doen toch? :) Wel zuur van je kies, maar fijn dat het zo snel opgelost kon worden! Ben erg benieuwd naar je avonturen op Sulawesi! :)

Antwoord
Karlijn 17 september 2015 - 02:52

Die kies was inderdaad vervelend, maar ik was allang blij dat het zo snel opgelost was :) Morgen gaan we via Singapore naar Sulawesi. Het zuiden vonden we prachtig, we zijn benieuwd naar het noorden!

Antwoord
Marcella 7 oktober 2015 - 15:27

Wauww, wat een gaaf eiland, Nusa Lembongan! De foto bij de blowholes is echt helemaal te gek, wat een plaatje! Wat fijn dat jullie het even wat rustiger aan konden doen, ook wel even lekker!

Antwoord
Karlijn 7 oktober 2015 - 23:20

Nusa Lembongan is inderdaad een aanrader! Mooi, veel te doen, maar vooral ook erg relaxed. Echt een vakantie in een vakantie!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.