Home Weekverslagen Wereldreisweek #17 in foto’s

Wereldreisweek #17 in foto’s

Door Karlijn

Na 20.000 kilometer, zeven landen en ontelbare uren in bussen, auto’s en treinen was het zaterdag zover: we arriveerden in Beijing. Vier maanden deden we over het stuk van Istanbul naar de Chinese hoofdstad en we vlogen niet één keer. Toch een prestatie! Komende week blik ik uitgebreid terug op de afgelopen maanden, maar nu volgt eerst het verslag van week 17 van onze wereldreis.

Maandag: naar Xi’an (en McDonald’s)

Al vroeg nemen we de trein vanuit Lanzhou naar Xi’an. Een rit van tien uur, maar dat hebben we er graag voor over. In Xi’an wacht namelijk McDonald’s en daar had ik na vier maanden lokaal eten enorme zin in. Slecht, maar waar! Als we tegen de avond uit de trein stappen, wachtte de lokale taximaffia al op ons. Vijftien euro voor een ritje van vijf kilometer lijkt ons een beetje veel, dus negeren we de chauffeurs en steken met volle bepakking over naar de Mac, die ik al van verre had gespot. First things first! En echt, wat smaakte die Big Mac heerlijk. Na dit geweldige maaltje nemen we alsnog een te dure taxi (7 euro) naar ons hostel. Belgische biertjes, andere reizigers, sandwiches: Xi’an voelt even als het beloofde land.

Wereldreis 17_1

Dinsdag: de Moslimwijk ontdekken (en shoppen)

De Moslimwijk is ons favoriete deel van Xi’an. Deze enorme stad lijkt vooral uit malls te bestaan, maar de moslimbuurt voelt nog een beetje authentiek aan. De Grote Moskee alleen is al een bezoek waard, maar de straten er omheen zijn ook super, met overal eetstalletjes en leuke shopjes. De stadsmuur van Xi’an is eveneens de moeite waard, zeker tegen zonsondergang. Ik moet bekennen dat we vandaag ook heel wat malls hebben bezocht. Mijn AllStars vielen uit elkaar en ook een paar shirts waren aan vervanging toe. Dat hebben we meteen maar geregeld ;) .

Wereldreis 17_2DSC02564

Woensdag: naar het Terracotta Leger

Het is één van dé topattracties van China: het Terracotta Leger, Het is er dan ook gezellig druk, zullen we maar zeggen. De lange rijen, het wachten en het dringen voor de kleisoldaten zorgen ervoor dat het leger weinig indruk op mij maakt. Het is op zich indrukwekkend hoor, maar toen wij er waren veel te massaal om het goed te kunnen beleven.

Wereldreis 17_3

Donderdag: prachtig Pingyao

Het oude ommuurde stadje Pingyao stond al heel lang op mijn verlanglijstje en het voldoet helemaal aan de verwachtingen. Natuurlijk is het hier ook druk met Chinese toeristen, maar het lukt om ze enigszins te negeren en gewoon te genieten van de vele Chinese pandjes, oude tempels en sfeervolle straatjes. Ons traditionele courtyard guesthouse helpt ook mee. Wat een mooie plek!

Wereldreis 17_4

Vrijdag: sfeer proeven in Pingyao

We willen om zes uur opstaan om Pingyao zonder toeristen te zien, maar als de wekker gaat regent het. We draaien ons nog een keertje om en gaan wat later op de ochtend op pad. Na een paar uur is de lucht weer helemaal blauw en kunnen we de tientallen huizen, musea en tempels rustig bekijken. Pingyao is echt een prachtig stadje.

Wereldreis 17_5

Zaterdag: gearriveerd in Beijing

We staan nu wel om zes uur op, maar tot onze verbijstering hebben heel wat Chinese toeristen hetzelfde idee gehad. Ik hoopte dat ik wat foto’s kon maken van de lege straatjes van Pingyao, maar om half zeven sta ik me alweer te ergeren aan Chinezen die uitgebreide fotoshoots doen, selfies maken en over het algemeen mijn fotomomentjes enorm verpesten. Zucht! China in augustus, het is geen aanrader ;) . Maar hee, Beijing wacht, en daar hebben we zin in! Rond de middag rijden we station Beijing-West binnen. Na 20.000 kilometer overland reizen, en dat vinden we toch een mooi moment. De rest van de middag wandelen we door de hutong, langs de Bell- en Drumtower en over een foodmarket met de raarste producten (schorpioentje, iemand?). Leuk om weer terug te zijn in Beijing.

Wereldreis 17_6

Zondag: fan van de Lama-tempel

Acht jaar geleden was ik alleen in Beijing en mijn favoriete moment was mijn ochtend in het park bij de Tempel van de Hemel. Locals maakten hier muziek, deden spelletjes en stijldansten er op los. Dat wil ik Ward ook laten zien en om kwart voor zeven staan we al aan de poorten van het park. Samen met honderden Chinese toeristen… Dag sfeer! Twee uur later proberen we het bij de Verboden Stad, maar daar rennen we gillend weg. Wie bedenkt ook dat ‘ie op zondag dit soort attracties gaat bezoeken, samen met half China? We besluiten naar de Lama Tempel te gaan en daar vinden we eindelijk een beetje rust. De wijk rond de tempel is ook fijn, dus met onze middag komt het helemaal goed. En ’s avonds gaan we sushi eten met Yvonne van Goyvon.com en haar vriend Miguel. Superleuk om elkaar in Beijing te ontmoeten en bij te kletsen. Bedankt nog Yvonne!

Wereldreis 17_7

Dit was onze week! Over twee dagen vliegen we naar Bali, waar weer een nieuw avontuur start. Maar eerst: rust. En massages! Hebben jullie ook een goede week gehad?

Ook leuk om te lezen

36 Reacties

Sieds | Sieds My Travels 17 augustus 2015 - 08:53

Wow 20.000 kilometer en dat zonder één vlucht! Dat is zeker een hele prestatie en wat vliegt de tijd, jullie zijn alweer 4 maanden onderweg. Kan me voorstellen dat je snakt naar een Mac na al dat lokale eten, heerlijk! Jammer van die hordes toeristen bij het Terracotta-leger, gelukkig maakte Pinyao een hoop goed.. :-)

Antwoord
Karlijn 17 augustus 2015 - 15:31

We zijn ook best trots op deze reis! Het is niet niks :) De massa’s toeristen in China zijn inderdaad wel een groot minpunt. De ene dag kunnen we er beter tegen dan de andere dag, maar bij het Terracotta-leger ging het echt te ver. Jammer, maar dan hadden we maar niet in augustus in China moeten zijn ;)

Antwoord
Robert | Traveljunks 17 augustus 2015 - 10:13

Complimenten! En het gas er zo op en toch zoveel gezien. 20.000 km in 17 weken is niet niks.

Haha, die McD had mijn vriendin waarschijnlijk ook meteen gespot. Soms kan het een verademing zijn om die meuk te eten ;-)

Antwoord
Karlijn 17 augustus 2015 - 15:28

Dank je Robert! Die meuk was inderdaad een verademing ;) . Thuis heb ik helemaal nooit zin in de MacD, maar op reis kan het zo lekker zijn!

Antwoord
Stéphanie | Expeditie Aardbol 17 augustus 2015 - 10:28

Ik krijg stiekem een beetje heimwee naar China, terwijl ik er heilig van overtuigd was dat ik het na twee keer bezoeken wel een beetje gehad zou hebben. Geweldige foto’s en Pingyao ziet er echt fantastisch uit. Heel veel plezier in Bali alvast!

Antwoord
Karlijn 17 augustus 2015 - 15:27

Dank je Stéphanie! Grappig dat je een beetje heimwee naar China krijgt. Ik denk dat voor mij twee keer China wel genoeg is, hoeveel moois er ook te zien is ;) Het blijft een aparte planeet!

Antwoord
Yvon 17 augustus 2015 - 10:46

Jaaa, was gezellig!! Was leuk om te kletsen over van alles, maar vooral over de Chinafrustraties / irritaties ;)

Goede vlucht straks en geniet van je spa in Ubud!

Antwoord
Karlijn 17 augustus 2015 - 15:26

Dank je Yvonne, dat gaat helemaal goed komen! Heerlijk :)

Antwoord
Kirsten | Travelaar.nl 17 augustus 2015 - 14:06

Wat een prestatie! Kan me voorstellen dat jullie best wel een beetje trots zijn. Zin in die Big Mac snap ik onwijs goed! Aziatisch eten is super fijn, maar ook mij kwam het na een paar maanden wel de spuigaten uit ;) Fijne vlucht alvast naar Bali! Geniet!

Antwoord
Karlijn 17 augustus 2015 - 15:26

Dank je Kirsten! Fijn ook dat je mijn Big Mac-behoefte snapt, ik voelde me al zo’n slechte reiziger ;)

Antwoord
De Wandelgek 17 augustus 2015 - 17:22

Ben nu 2 keer in China geweest 1 keer in Tibet en 1 keer in Xinjiang en ik kan er geen genoeg van krijgen. Er is ook zoveel te zien en het landschap is even divers als het eten ? Het echte China moet ik natuurlijk ook eigenlijk nog zien maar het is nu al mijn lievelingsland ?

Antwoord
Karlijn 18 augustus 2015 - 15:08

Hoi Wandelgek, China heeft inderdaad enorm veel te bieden en Tibet en Xinjiang vonden wij ook geweldig. Met de rest van China hebben we echt een haat-liefdeverhouding. Er is zoveel moois te zien, maar wat worden we af en toe gek van de Chinezen en hun gedrag…Ach ja, het hoort erbij, bij een reis door China. En het levert weer volop inspiratie op voor blogposts :)

Antwoord
De Wandelgek 19 augustus 2015 - 07:33

Ik zag net gisteren je foto’s van die gekleurde bergen op instagram. Kende ik dus nog helemaal niet ? Weereen wowonderbaarlijke plek in China ?

Antwoord
Karlijn 19 augustus 2015 - 11:57

Altijd leuk om een nieuwe plek te kunnen laten zien! Dit is inderdaad een prachtig natuurgebied :)

Antwoord
Eva - eighty7 17 augustus 2015 - 19:14

Wauw, 4 maanden onderweg alweer. Om er maar even een clicheetje in te gooien; wat vliegt de tijd! Ik vond de lama temple ook echt prachtig. Wij sliepen in een hotelletje in die wijk en vond de sfeer daar echt zo fijn. Hoe lang blijven jullie nog in Beijing?

Antwoord
Karlijn 18 augustus 2015 - 15:06

Hoi Eva, morgennacht vliegen we naar Bali! Nog een volle dag Beijing dus, en we hebben nog genoeg te doen. Wat een leuke stad is dit toch! Ik ben het ook helemaal met je eens over de sfeer in de wijk rond de Lama-tempel. Zo mooi en relaxed, in zo’n hectische stad!

Antwoord
Sandra 17 augustus 2015 - 19:34

Haha wat leuk dat je Yvon en Miguel hebt gezien en lekker sushi hebt gegeten! Zo zie je maar, is het toch best een klein wereldje hè. En jeetje, wat hebben jullie al veel kilometers afgelegd. Zijn jullie nu al op de helft van jullie reis, lees ik dat nou goed? En wat een fijn vooruitzicht, straks lekker naar Indonesië!

Antwoord
Karlijn 18 augustus 2015 - 15:05

Hoi Sandra, het was echt heel leuk om met Yvonne en Miguel af te spreken! Het klopt inderdaad dat we op de helft van onze reis zijn. Als alles volgens plan verloopt, wordt de tweede helft wel een stuk relaxter qua reizen dan de eerste helft. Met Bali als begin ;)

Antwoord
De Wandelgek 19 augustus 2015 - 07:37

Bali is ook prachtig???Als je
Als je toch ook iets actiefs wilt gaan doen neem dan de catamaran naar nusa lembongan. Dat beviel mij destijds erg goed. Je kunt je daar helemaal uitkeven zowel qua natuur als actief. Alhoewel relaxen aan een bar in het zwembad ook wel eens lekker is ?

Antwoord
Karlijn 19 augustus 2015 - 11:57

Hoi Wandelgek, Nusa Lembongan staat inderdaad op de lijst met opties, lijkt me prachtig! Maar de eerste dagen staat er vooral nietsdoen in Ubud op de planning ;) Daarna gaan we 11 dagen naar Flores en dan hebben we nog twee weken op Bali. Ik hoop dat we toekomen aan Nusa Lembongan!

Antwoord
Sabine 17 augustus 2015 - 19:38

Tijdens het lezen dacht ik nog: oh leuk daar woont Yvonne haha. En ja hoor: hebben jullie serieus afgesproken! Superleuk! Mooie foto’s gemaakt trouwens ondanks de vele toeristen ;)

Antwoord
Karlijn 18 augustus 2015 - 15:04

Dank je Sabine! Grappig dat je ook meteen aan Yvonne dacht. Het was echt superleuk om elkaar in Beijing te ontmoeten!

Antwoord
Lotte - scratchingmymap 17 augustus 2015 - 19:49

Wauw, 20000 kilometer. Dat is de helft van de evenaar :D
Af en toe is het fijn om iets bekends te zien, zeker als je zo avontuurlijk reist zoals jullie dat doen. Fijn weekoverzicht alweer, laat ze maar komen die updates! In de volgende zal dus ongetwijfeld een stukje staan over heerlijke (Balinese) massages, hebben jullie wel verdiend zo wat “vakantie” na al dat reizen. Geniet ervan!

Antwoord
Karlijn 18 augustus 2015 - 15:03

Hoi Lotte, dank voor je reactie! Ik hoop inderdaad dat Bali een beetje een vakantie in een vakantie wordt. En die massages, daar kijk ik enorm naar uit! Hopelijk staat het volgende weekoverzicht er vol mee ;)

Antwoord
Maaike 18 augustus 2015 - 20:07

Hi Karlijn, ben nog niet zo lang op je mailing geabonneerd maar ik vind het fantastisch om te lezen en te geniet van je foto’s. Veel van de landen die jij nu bezoekt hebben wij ook gezien en heel veel komt zo bekend voor. Geniet van Bali, lekker relaxen en van alles zien en doen. Daar gaan wij over 3 mnd ook weer naar toe. Ik kijk uit naar de volgende mailing.

Antwoord
Karlijn 19 augustus 2015 - 11:59

Hoi Maaike, superleuk dat je meeleest! En leuk ook dat er zoveel herkenbaars langskomt. Ik ga mijn best doen om flink te blijven bloggen, ook tijdens het relaxen op Bali :) Heerlijk dat jij dat ook weer in het vooruitzicht hebt!

Antwoord
Anita - Reisvlinder.nl 19 augustus 2015 - 20:45

Wauw, week 17 alweer! Wat hebben jullie al veel kilometers over land afgelegd. Respect! Dan heb je wel een Big Mac verdiend ;) Heel veel plezier op Bali. Pingyao ziet er trouwens echt prachtig uit.

Antwoord
Karlijn 20 augustus 2015 - 14:38

Dank je Anita! Die Big Mac ging er dan ook prima in :) Pingyao was inderdaad prachtig, een van mijn favoriete plekken in China!

Antwoord
Puck 20 augustus 2015 - 13:48

Ik vond die moslimwijk ook echt heel speciaal in Xi’an. Net of je turkije in China hebt. Heb je het terracotta leger wel andersom gedaan? Ze zeggen dat dat het beste is, van klein naar steeds groter. Ik vond dat inderdaad wel heel mooi, en misschien ook iets minder druk. Helaas ben je alweer verder, nu heb je niet meer zoveel aan de tip.

Antwoord
Karlijn 20 augustus 2015 - 14:39

Hoi Puck, we hebben het leger inderdaad andersom gedaan, we hadden gelezen dat dat beter was. Maar het was bij ons zo belachelijk druk en heet, dat het helaas weinig verschil maakte. Ik denk dat onze timing gewoon niet goed was, anders waren we vast meer onder de indruk geweest! Gelukkig compenseerde de Moslimwijk weer een beetje :)

Antwoord
Malou 21 augustus 2015 - 20:08

Moet eerlijk zeggen dat China me echt niks lijkt al ziet Pingyao er dan wel echt heel leuk uit!
En kan me voorstellen dat zo’n Big Mac op dat moment heerlijk smaakt. ;-)

Antwoord
Karlijn 23 augustus 2015 - 03:29

Ik kan me best voorstellen dat China je niet zo aanspreekt hoor! Het is een prachtig land met ongelofelijke cultuur en natuur, maar je wordt er regelmatig stapelgek van duizenden verschillende dingen. Plaatsen als Pingyao en Beijing maken gelukkig weer veel goed!

Antwoord
Marcella 21 augustus 2015 - 23:00

Wat een mijlpaal, zoooo onwijs veel kilometers! Respect Karlijn! Ik snap je frustratie ook steeds beter met die hordes toeristen. Vet irritant! Pingyao ziet eruit als een tof stadje, heel mooi.

Antwoord
Karlijn 23 augustus 2015 - 03:19

Pingyao was inderdaad prachtig, zo’n sfeervol stadje! Maar de hordes toeristen waren inderdaad wel een probleem. Deels ook onze eigen schuld hoor, China in augustus is gewoon niet zo’n goed idee. Helaas ging het niet anders, doordat Tajikistan en Kirgizië alleen in de zomermaanden toegankelijk zijn…

Antwoord
Bart 22 augustus 2015 - 00:46

Zoveel afstand afleggen, en zonder maar 1 vlucht te nemen.. 10 uur reizen voor een Big Mac… Je moet maar contact opnemen met de plaatselijke McDonalds voor jouw PR hier :).. succes met verder reizen!

Antwoord
Karlijn 23 augustus 2015 - 03:16

Dank je Bart! Die tien uur reizen had ik er graag voor over, wat kan zo’n ranzige BigMac toch lekker zijn. Ik moet inderdaad maar eens kijken of ik aan de slag kan als promotor van de gele M ;)

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.