Home Weekverslagen Wereldreisweek #16 in foto’s

Wereldreisweek #16 in foto’s

Door Karlijn

De afgelopen week legden we honderden kilometers af per trein en auto en inmiddels zijn we in Lanzhou, in het centrum van China. We bezochten prachtige tempels en grotten en zagen de gekleurde Danxia Landforms. Daarnaast dreven de Chinezen ons dagelijks tot waanzin en waren we eigenlijk continu lost in translation. Ah, China…Dit is het verslag van de zestiende week van onze wereldreis!

Maandag: wachten op de trein

Onze trein gaat om 1 uur ’s nachts en we hoeven pas rond 23.00 uur uit ons hotel te vertrekken. Dat betekent een lange dag wachten in Turpan, een stad waar niet zoveel te doen is. We bezoeken de markt, eten lekkere noodles en wandelen wat door de stad. Aangezien het ruim veertig graden is, is dat nog best een opgave. Toch komen we de dag prima door en ook de treinrit verloopt goed. Treinreizen in China is heel relaxed!

Wereldreis 16_1

Dinsdag: de zandduinen bij Dunhuang

Rond negen uur ’s ochtends komen we aan op het treinstation, waarna het nog bijna twee uur rijden is naar Dunhuang. Dat vinden we meteen een leuke stad: netjes, met veel winkels, marktjes en restaurants. Zelfs een paar hele hippe tentjes! ’s Middags nemen we een busje naar de woestijn vlakbij de stad, met zandduinen van 1700 meter hoog. We beklimmen de duinen, bekijken een tempel in een kleine oase en kijken aan het eind van de middag onze ogen uit. Het lijkt wel of half China een kameel heeft gehuurd: honderden kamelen lopen in een eindeloze rij over de duinen. Toerisme in China: het valt niet mee.

Wereldreis 16_2

Woensdag: naar de schitterende Mogao-grotten

De kaartjes voor de komende twee maanden zijn uitverkocht en we waren dan ook blij dat onze kaartjes voor de Mogao-grotten al gereserveerd waren. Wij hadden nog nooit van Mogao gehoord, maar het is briljant. Hier zijn bijna vijfhonderd eeuwenoude grotten te vinden, vol met Boeddhistische beelden en schilderingen. De details zijn ongelofelijk en het complex is enorm. We moeten de grotten met gids bezoeken en we krijgen er maar acht te zien (de kunstwerken worden goed beschermd), maar het is erg de moeite waard.

Wereldreis 16_3

Donderdag: het fort van Jiayuguan

Met de auto gaan we naar Zijderoute-stad Jiayuguan. De stad zelf is een ongezellige verzameling van communistische architectonische hoogstandjes, maar wij komen voor het oude fort en de meest westelijke resten van de Chinese Muur. Het fort is prachtig, maar de Chinese toeristenkermis is weer in volle gang, met talloze kraampjes, kamelenritten, mensenmassa’s en ga zo maar door. We hopen dat die toestanden nog een beetje gaan wennen, want we worden er soms stapelgek van. Het gevoel dat je iets authentieks bezoekt verdwijnt compleet.

Wereldreis 16_4

Vrijdag: via de Danxia Landforms naar Zhangye

Ik zag de eerste foto’s van de Danxia Landforms op Pinterest en ik wist: die wil ik zien. Zulke felgekleurde rotsformaties, dat leek me geweldig. Vandaag is het zover en gaan we de Danxia Landforms bezoeken. Het natuurgebied blijkt inderdaad enorm kleurrijk en ondanks de bewolking knalt het rood, geel, oranje en grijs ons tegemoet.

Wereldreis 16_5

Zaterdag: gekleurde rotsen en wapperende gebedsvlaggen

’s Ochtends gaan we nog een keer naar Danxia. Het is nu wel zonnig en we hopen op nog mooiere kleuren. Op sommige plekken is dat zo, op andere plekken niet. Toch zijn we blij dat we nog een keer zijn gegaan, want het blijft prachtig. ’s Middags bekijken we twee tempels in Zhangye, waarvan eentje met een liggende Boedhha van 35 meter. Mooi, maar het mooiste vind ik de vele gekleurde gebedsvlaggen die buiten de tempel wapperen in de wind.

Wereldreis 16_6

Zondag: naar Lanzhou

Vandaag namen we de trein naar Lanzhou, een drukke stad in het hart van China. Er is hier weinig te zien, dus gingen we shoppen in een luxe winkelcentrum (al heb ik niets gekocht). Tot mijn grote vreugde ontdekte ik ook een Starbucks. Ik wilde er al op afrennen, toen we zagen dat ‘ie nog niet geopend was. Hoogte- en dieptepunten kunnen elkaar snel opvolgen, dat blijkt maar weer ;) . Morgen reizen we naar Xi’an, waar we ook weer volop Westerse toeristen verwachten. Voor het eerst sinds Cappadocië, dus het zal wel wennen zijn om geen bezienswaardigheid meer te zijn ;) .

Wereldreis 16_7

Bedankt voor het lezen en hopelijk hebben jullie ook een goede week gehad!

Ook leuk om te lezen

34 Reacties

eva - eighty7 9 augustus 2015 - 15:11

Ontzettend mooi, die Danxia Landforms. Prachtige kleuren!

Antwoord
Karlijn 11 augustus 2015 - 15:24

Het was inderdaad prachtig Eva :) !

Antwoord
Sabine 9 augustus 2015 - 16:29

Jullie hebben echt al veel gedaan in China! Ziet er prachtig uit! Tegelijkertijd kan ik me ook wel voorstellen dat er echt gekte heerst in dat land. Zou er graag eens heen gaan om dat zelf te ontdekken. Ik zal dan ook zoveel mogelijk proberen die toeristen kermis te mijden Hahaha

Antwoord
Karlijn 11 augustus 2015 - 15:26

China is inderdaad supermooi, maar het lijkt soms wel een andere planeet ;) Ik denk dat ik er binnenkort een blog over ga schrijven, want er is geen enkel land waar ik zo’n haat-liefdeverhouding mee heb. India vind ik bijna nog makkelijker te begrijpen dan China ;)

Antwoord
Kimber - Reisgenie 9 augustus 2015 - 17:11

Wat hebben jullie deze week veel gezien en gereisd zeg! De Danxia Landforms zien er werkelijk magisch uit. En die oase…. oh my, wat een droombeeld!

Antwoord
Karlijn 11 augustus 2015 - 15:22

Het was inderdaad een prachtige week, heel mooi en gevarieerd! De Danxia Landforms waren wel mijn persoonlijke favoriet :)

Antwoord
Robert | Traveljunks 9 augustus 2015 - 17:44

Die oase bij Dunhuang zag ik laatst nog op NG channel. Wat lijkt me dat geweldig mooi zeg. Die Dancia Landforms doen me denken aan de Red Tsingys op Madagaskar. Wat een kleurenpracht!

Antwoord
Karlijn 11 augustus 2015 - 15:21

Ah, weer een plus voor Madagaskar! Hoog tijd dat we daar eens naartoe gaan :)

Antwoord
Marijke 9 augustus 2015 - 20:45

Oh, maar je foto’s zijn echt wel om van te snoepen! In Japan werden we ook geregeld bedolven onder de Chinese toeristen. Inderdaad wel jammer, want dat gevoel dat je iets authentieks aan het bezoeken bent, valt inderdaad wel weg door dat massatoerisme. Wij hebben geprobeerd om er zoveel mogelijk aan te ontsnappen, want wennen deed het toch niet ;-) In elk geval nog veel plezier gewenst… en ik duim voor een degelijke koffietent in Xi’an :-)

Antwoord
Karlijn 11 augustus 2015 - 15:21

Thanks Marijke! Wij proberen ook af en toe aan de drukte te ontsnappen, maar dat wil niet zo lukken in China in de zomer ;) Maar aan de andere kant: het is fijn om Xian te zijn en weer Westerse luxe (en goede koffie!) te hebben. We zijn misschien slechte reizigers, maar daar waren we echt hard aan toe :)

Antwoord
Tikva 9 augustus 2015 - 21:23

Wat een mooie foto’s weer en weer heleboel onbekende plekken voor mij.Ben benieuwd hoe je het straks tussen de toeristen gaat hebben.

Antwoord
Karlijn 11 augustus 2015 - 15:20

Thanks! En leuk dat je nog niet alle plekken kent :) Wat betreft de toeristen: dat bevalt nu nog prima. Het is echt fijn om weer even wat Westerse luxe te hebben na 3,5 maand. Al vermoed ik dat we massatoerisme ook snel weer beu zullen zijn ;)

Antwoord
Stéphanie | Expeditie Aardbol 10 augustus 2015 - 07:08

Geweldig, wat een mooie kleuren, en wat een gave natuur. Dankzij jullie reis zie ik zoveel mooie nieuwe plekken om te ontdekken ;).

Antwoord
Karlijn 11 augustus 2015 - 15:18

Dat is leuk om te horen Stéphanie :) !

Antwoord
Esther 10 augustus 2015 - 07:56

Heerlijke foto’s! Geniet van China, en negeer vooral de toeristenkermis ;)

Antwoord
Karlijn 11 augustus 2015 - 15:17

Dank je! Ik doe mijn best om me helemaal onder te dompelen in de toeristenkermis, al valt het niet altijd mee ;)

Antwoord
Sieds | Sieds My Travels 10 augustus 2015 - 08:47

Wat een mooie week weer, en de Danxia Landforms wat is dat gaaf met al die mooie kleuren! De Mogao-grotten lijken mij ook indrukwekkend.

Antwoord
Karlijn 11 augustus 2015 - 15:16

Hoi Sieds, Mogao was inderdaad fantastisch! Ik had er nog nooit van gehoord, maar het was super indrukwekkend. Danxia kende ik van de foto’s, maar in het echt was het zeker net zo mooi :)

Antwoord
Puck 10 augustus 2015 - 14:55

Wat mooi, die tempel midden in de woestijn! China blijft verbazen, maar het is dan ook echt groot daar.

Antwoord
Karlijn 11 augustus 2015 - 15:15

De tempel was inderdaad prachtig! China is een schitterend land, hoewel ik dagelijks helemaal gek word van haar inwoners ;)

Antwoord
Malou 10 augustus 2015 - 19:31

Jullie hebben weer veel gezien en gedaan zeg! Succes straks in de “toeristenwereld”. ;-)

Antwoord
Karlijn 11 augustus 2015 - 15:14

Dank je Malou! We vinden het stiekem best fijn in de toeristenwereld ;) Shoppen, bekend eten, Belgische biertjes…het kan slechter!

Antwoord
Simone 11 augustus 2015 - 08:07

Wat een top foto’s weer! Kan me goed voorstellen dat dat massa toerisme in China niet zo goed went. Maar je hoop toch prachtige plaatjes gemaakt ondanks de gekte…:)

Antwoord
Karlijn 11 augustus 2015 - 15:13

Dank je Simone! Ik moet steeds heel veel geduld oefenen voordat alle tourgroepen en Chinezen met paraplu’s zijn verdwenen, maar soms lukt het toch om foto’s zonder mensenmassa’s te maken ;)

Antwoord
Nathalie 12 augustus 2015 - 15:55

Wauw! Wat een mooie reis en prachtige foto’s!

Antwoord
Karlijn 13 augustus 2015 - 11:40

Dank je Nathalie :) !

Antwoord
Maria 12 augustus 2015 - 21:28

Hoi Karlijn,
Wat een prachtige foto’s en die kleuren , Fantastisch.
Geniet nu weer van de toeristenwereld !!!

Antwoord
Karlijn 13 augustus 2015 - 11:40

Dank je Maria! We genieten inderdaad heerlijk van de toeristenwereld. Er zijn zelfs weer Engelse menu’s verkrijgbaar in de restaurants. Dat maakt het leven toch weer een stuk makkelijker ;)

Antwoord
Laurina 13 augustus 2015 - 15:53

Jeetje wat een prachtige foto’s. Krijg als zin om te gaan.

Antwoord
Karlijn 14 augustus 2015 - 10:53

Dank je Laurina :) !

Antwoord
Marcella 21 augustus 2015 - 22:52

Wat een gave foto’s weer Karlijn! De zandduinen, Mogao-grotten en Danxia landforms zien er stuk voor stuk geweldig uit. Jammer dat je op sommige plekken wel érg veel toeristen trof :-/

Antwoord
Karlijn 23 augustus 2015 - 03:20

China heeft zoveel moois te bieden! De hordes toeriste horen daar alleen niet bij, haha!

Antwoord
De Wandelgek 30 augustus 2015 - 22:50

Die Danxia landforms zien er geweldig uit. Tot jouw eerdere instagram photo had ik er nog niet van gehoord. Weer een reden om naar China terug te keren :-) Overigens is in Turpan en omgeving wel wat meer nog te zien, bijvoorbeeld de vlammende bergen en de turpan minaret. Maar ja je kunt niet alles bezoeken denk ik ;-) Die oase ziet er ook prachtig uit in de woestijn. Heerlijk om te lezen en foto’s te kijken.:-)

Antwoord
Karlijn 31 augustus 2015 - 15:40

Dank je Wandelgek, super dat je nog steeds meeleest! En het klopt, je kunt tijdens een reis niet alles zien. Zeker niet in een land met de omvang van China!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.