Home Oceanië Weekverslag lange reis 2019: Sydney en Vanuatu

Weekverslag lange reis 2019: Sydney en Vanuatu

Door Karlijn

Daar is ‘ie dan: weekverslag nummer 1 van onze reis van ruim vijf maanden, die vorige week vrijdag officieel van start is gegaan. In 2015 zette ik acht maanden lang elke zondag een verslag online en ik ben van plan dat deze reis ook te doen. De afgelopen week reisden we via Sydney naar Vanuatu en dit is wat we deden.

Vrijdag: overnachten op Schiphol

Omdat we zaterdag rond 11.00 uur vliegen, besluiten we een dag eerder naar Schiphol te gaan. Zo kunnen we rustig onze spullen pakken en het huis overdragen en hoeven we niet ’s ochtends vroeg te stressen. We slapen in het altijd fijne citizenM-hotel op Schiphol en eten bij het restaurant bij het Hilton Hotel. Zo begint de reis lekker relaxed.

vlucht Sydney

Zaterdag en zondag: via Singapore naar Sydney

Het hele weekend brengen we zo’n beetje in het vliegtuig door. Eerst maken we de lange vlucht van Amsterdam naar Singapore, waar we na een ruime vertraging nog een overstap van anderhalf uur hebben. Voor we het weten zitten we op de vlucht naar Sydney, die razendsnel gaat. Het is alweer donker als we in Sydney landen en we nemen snel een taxi naar ons fijne hotel. Veriu Broadway. Slapen!

Sydney Opera House

Maandag: hernieuwde kennismaking met Sydney

Als Sydney niet zo verschrikkelijk ver weg was, zou ik er zo willen wonen. Wat een fijne stad is dat. Ik ben er nu een paar keer geweest en dit is ons eerste bezoek in de winter. Het regent vrijwel constant dat het giet, maar zelfs in de regen is Sydney geweldig. We gaan uitgebreid ontbijten (ik kan bijna niet kiezen tussen de talloze hippe tentjes), wandelen langs de Harbour Bridge en natuurlijk het Opera House en struinen in de regen door de Botanical Gardens. Heerlijk om hier weer terug te zijn.

Bondi to Coogee

Dinsdag: wandeling van Bondi Beach naar Coogee Beach

De voorspellingen voor vandaag zijn een stuk beter dan gisteren, dus we nemen al vroeg de bus naar Bondi Beach. Het plan is om daar te ontbijten en dan de Coastal Walk van Bondi naar Coogee Beach te doen. Hoewel het eerst vrolijk doorregent klaart het tijdens het ontbijt op en kunnen we op pad. De wandeling blijkt een enorme aanrader. De kustlijn is prachtig, met grillige rotsen en kleurrijke landschappen. Ondanks de winter liggen er volop surfers in zee, mensen gaan zwemmen en iedereen in Sydney lijkt hard te lopen. Dat Australische sfeertje: heerlijk! Na de wandeling pakken we de bus terug naar Sydney, waar we door de wijken Surry Hills en het hippe Chippendale wandelen. Eten doen we in Spice Alley, een superleuk Aziatisch foodcourt. Twee dagen in Sydney is veel te kort, maar we hebben ze goed besteed.

Woensdag: naar Vanuatu

Eilandengroep Vanuatu staat al jaren op onze verlanglijst en vandaag vliegen we er naartoe. Hoewel het maar drie uur vliegen is vanuit Sydney zijn we toch zo’n beetje de hele dag met de reis bezig, ook omdat de klok alweer een uur vooruit gaat. Na aankomst in ons leuke guesthouse met eigen huisje in Port Vila gaan we snel een pizza eten en daarna liggen we vroeg in bed. Het tijdsverschil en de actieve dagen in Sydney tikken toch wel aan.

Efate Vanuatu

Donderdag en vrijdag: Port Vila en Efate ontdekken

De eerste dagen op Vanuatu verblijven we op het hoofdeiland Efate, in de hoofdstad Port Vila. Efate schijnt het minst bijzondere eiland van Vanuatu te zijn, maar het is nog steeds erg mooi. Port Vila is best een leuk stadje, met een gave markt en een gezellige boulevard. Op vrijdag huren we een auto en rijden we het hele eiland rond. We zwemmen in de Blue Lagoon, hebben het prachtige Eton Beach voor onszelf en eten verse vis in een mooie baai. Helemaal niet verkeerd!

Pentecost Vanuatu

Zaterdag: landdiven op Pentecost

Met het landdiven op het eiland Pentecost zijn de plannen voor deze lange reis begonnen. We wilden dit festival heel graag meemaken en vandaag gaat het eindelijk gebeuren. We doen een decadente dagtrip met een mini-vliegtuigje (tien zitplaatsen) naar Pentecost om het landdiven te zien. Op het eiland zijn bijna geen voorzieningen en er gaan maar een paar keer per week ‘gewone’ vliegtuigjes. Vijf dagen op Pentecost blijven zien we niet zitten en daarom gaan we voor een dagtrip. Het landdiven krijgt natuurlijk nog een aparte blog, want dit was echt geweldig. Achterin een pick-up-truck rijden we naar een plek omringd door jungle en palmbomen, waar een vijftien meter hoge toren van bamboe is gebouwd. Daar storten de mannen van Pentecost zich vanaf, aan lianen die aan hun voeten zijn gebonden. Een bungeejump dus, alleen geven de lianen niet mee en komen de mannen op een haar na op de grond terecht. Het doel: een goede yam-oogst oproepen.

Pentecost Vanuatu

Snorkelen op Epi Island

Na deze indrukwekkende ceremonie hobbelen we terug over de onverharde weg van Pentecost, waar we met ons vliegtuigje naar het eiland Epi vliegen. Eerst vliegen we over de actieve vulkaankraters van het eiland Ambrym (ook een spektakel). Dan landen we op een grasbaantje en pakken een bootje naar een prachtige baai, vlakbij een dorpje. Hier eten we, we snorkelen met schildpadden en tussen koraal en maken kennis met de enthousiaste dorpsbewoners. Wat een plek en wat een unieke dagtrip!

Morgen vertrekken we voor vijf dagen naar het eiland Tanna, met een actieve vulkaan, homestays en traditionele dorpjes. We zijn heel benieuwd!

Ook leuk om te lezen

39 Reacties

Charlotte 23 juni 2019 - 08:15

Wow! Dat klinkt nu al allemaal fantastisch! Goede reis en geniet van al het moois!

Groetjes,

Charlotte

Antwoord
Karlijn 26 juni 2019 - 04:14

Dank je wel Charlotte!

Antwoord
Edith | [travel.create.repeat] 23 juni 2019 - 08:22

Yessss daar is tie weer! Heerlijk om mee te lezen. En mijn hemel, wat een binnenkomer met dat land diven! Ongelofelijk gaaf zeg. Alsof ik door National Geographic zit te bladeren, die foto’s!

Antwoord
Karlijn 26 juni 2019 - 04:13

Zo voelde het ook ter plekke! Echt een hele aparte wereld waar je opeens in terecht komt :)

Antwoord
Sigrid | My Travel Secret 23 juni 2019 - 08:34

Heel erg gaaf weer allemaal! Heel benieuwd naar je verdere avonturen.

Antwoord
Karlijn 26 juni 2019 - 04:12

Met die avonturen zit het wel goed hier op Vanuatu!

Antwoord
Sacha 23 juni 2019 - 08:35

Wat een prachtige eerste week! Mooi om te lezen. Geniet ervan!

Antwoord
Karlijn 26 juni 2019 - 04:12

Dank je wel! Het was inderdaad een hele belevenis, die eerste dagen :)

Antwoord
Fleur 23 juni 2019 - 09:40

Geweldig nichtje!

Antwoord
Karlijn 26 juni 2019 - 04:11

Leuk dat je het verslag hebt gelezen :) !

Antwoord
Iman 23 juni 2019 - 09:54

Leuk! Have fun nog

Antwoord
Karlijn 26 juni 2019 - 04:11

Thanks Iman!

Antwoord
Robert 23 juni 2019 - 10:00

Fijn dat je weer met een nieuwe reis en serie verslagen bent begonnen. Ik ben erg benieuwd naar je verslag over het landdiven.

Antwoord
Karlijn 26 juni 2019 - 04:11

Daar ga ik snel mee aan de slag, was zo apart om mee te maken!

Antwoord
Dominique | dominiquetravels.com 23 juni 2019 - 10:12

Leuk dat je weer verslagen schrijft elke week! Zo kunnen we allemaal een beetje meegenieten! Vanuatu ziet er echt heel gaaf uit. Ik heb er nog weinig over gelezen, dus ben heel erg benieuwd naar je verhalen.

Antwoord
Karlijn 26 juni 2019 - 04:10

Vanuatu is heel bijzonder, het lijkt op geen enkel land waar we ooit zijn geweest! Ik ga er veel over schrijven :)

Antwoord
Hennie de Jaeger 23 juni 2019 - 14:36

Karlijn en Ward, wat fijn te lezen dat jullie weer aan een wereldreis zijn begonnen. Tijdens de vorige wereldreis hebben we kennis gemaakt op Bunaken. Ik wens jullie een geweldige reis en kijk uit naar het wekelijkse verslag.

Antwoord
Karlijn 26 juni 2019 - 04:08

Hoi Hennie, wat leuk om van je te horen! Hopelijk is alles goed met jullie. Ik ga mijn best doen om de weekverslagen weer goed bij te houden!

Antwoord
Ellen 23 juni 2019 - 14:37

Heel veel plezier en genieten!

Antwoord
Karlijn 26 juni 2019 - 04:08

Dank je wel Ellen!

Antwoord
Jessica 23 juni 2019 - 17:56

Yayyyy, fijn dat je weer de weekoverzichten gaat doen :) Wel een lekkere start met dat landdiven haha, dat belooft wat voor de komende weken. Veel plezier!

Antwoord
Karlijn 26 juni 2019 - 04:07

Dank je wel! De weekverslagen zijn voor onszelf ook superleuk om achteraf terug te lezen :)

Antwoord
Lotte 23 juni 2019 - 18:33

Yes, ook hier een fan van de weekoverzichten! En wauw, wat een begin van een wereldreis – zo bijzonder dat landdiven. Geniet ervan – doe ik hier ook via de foto’s :-)

Antwoord
Karlijn 26 juni 2019 - 04:07

Het landdiven was inderdaad een goede start! Vanuatu is echt heel bijzonder :)

Antwoord
Susan 24 juni 2019 - 05:08

Wat een fantastische eerste week al zeg! Geniet van Tanna – de bezoeken aan Yasur hebben zoveel indruk op mij gemaakt.

Antwoord
Karlijn 26 juni 2019 - 04:06

Yasur was inderdaad enorm indrukwekkend. Niet normaal dat je zo dicht op al dat natuurgeweld kunt staan!

Antwoord
Claudia 24 juni 2019 - 07:42

Jullie zijn gewoon alweer vertrokken! Heel veel plezier en heerlijk dat we d.m.v de weekoverzichten lekker kunnen meegenieten!
Enjoy!!!

Antwoord
Karlijn 26 juni 2019 - 04:05

Dank je wel Claudia!

Antwoord
Paula 24 juni 2019 - 10:22

Weekverslagen. Leuk! Ik lees ze. Veel plezier.

Antwoord
Karlijn 26 juni 2019 - 04:05

Dank je wel!

Antwoord
Elizabeth 28 juni 2019 - 15:39

Vanuatu! Deze staat al jaren hoog op mijn lijstje, het lijkt me zo’n toffe bestemming! Ik kijk dan ook uit naar je weekverslagen en blogs. :-)

Antwoord
Karlijn 29 juni 2019 - 09:16

Het is een aanrader, echt heel speciaal! Ik ga mijn best doen met de blogs :)

Antwoord
Weekverslag #2 lange reis: vuurspuwende vulkanen op Tanna - Karlijn Travels 30 juni 2019 - 07:00

[…] Lees ook het weekverslag van week 1 van onze lange reis […]

Antwoord
Vicenik 1 juli 2019 - 22:10

Karlijn en Ward: wat een feest! Liefs Vic en ik. X

Antwoord
Karlijn 2 juli 2019 - 08:36

Het reizen bevalt inderdaad weer prima!

Antwoord
Marcella 8 juli 2019 - 11:39

Jeetje, wat een gave eerste week. Bijzonder hoeveel je kunt zien en doen in 1 week terwijl anderen op kantoor zitten :-) Leuk ook dat jebweer weekverslagen maakt! Ik kom bijlezen!

Antwoord
Karlijn 9 juli 2019 - 09:54

Haha, dat klopt, ik sta er ook altijd van te kijken hoeveel je op reis in een week kunt doen!

Antwoord
Angela 16 juli 2019 - 22:51

Yay, fijn weer, die weekverslagen! ? Ik wens jullie veel plezier en veel schrijf inspiratie! ?

Antwoord
Karlijn 16 juli 2019 - 23:23

Dank je wel Angela!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.