Home Australië Weekverslag #8: regenwoud, krokodillen en een cassowary

Weekverslag #8: regenwoud, krokodillen en een cassowary

Door Karlijn

Onze laatste week aan de oostkust van Australië zit erop. En wat een mooie week was het weer! We zagen unieke Australische dieren, wandelden over het eindeloze strand van Cape Tribulation en maakten een boottocht door het regenwoud van Daintree National Park. In dit weekverslag lees je er alles over.

Yungabarra Australië

Zondag: in de regen naar de Atherton Tablelands

Het weer in Oost-Australië is 2,5 week lang vrijwel perfect geweest, maar vandaag slaat het om. Het is nog mooi als we de ferry van Magnetic Island naar Townsville nemen, maar niet lang daarna komen we in een soort wolkbreuk terecht. De ruitenwissers kunnen het water bijna niet aan en ik ben blij als we in Mission Beach kunnen stoppen voor de lunch. Mission Beach ligt aan de kust, maar na onze stop rijden we het binnenland in. Ons doel voor vandaag is Yungaburra, een schattig dorpje in de Atherton Tablelands. De landschappen moeten hier prachtig zijn, maar door de mist en regen zien we er weinig van. Gelukkig is het na aankomst in onze prachtige accommodatie in Yungaburra even droog en wandelen we naar een riviertje waar je vogelbekdieren zou kunnen spotten. En we hebben geluk, want we zien er eentje. Gekke beestjes zijn dat toch!

Atherton Tablelands

Maandag: watervallen en lekker eten in Atherton Tablelands

In de Atherton Tablelands is veel te zien en te doen en we stippelen voor vandaag een leuke route met een groot aantal stops uit. We rijden een watervallen-route (met Millaa Millaa als hoogtepunt), wandelen naar een krater, gaan kaas en chocolade proeven, we bewonderen de spiegelmeertjes van Crater Lake National Park en bekijken een enorme fig tree. We wandelen ook nog even rond in het leuke Yungaburra, dat barst van de historische gebouwen. Voor de kenners: het is precies Stars Hollow, het dorp uit de serie Gilmore Girls. De Atherton Tablelands zijn een aanrader en een mooie afwisseling na alle stranden van de oostkust.

Daintree National Park

Dinsdag: krokodillen spotten in Daintree National Park

Daintree National Park is het oudste regenwoud ter wereld en daar willen we graag veel van zien. We beginnen vandaag met een rit naar de Mossman Gorge, waar we een wandeling onder leiding van een Aboriginal gids hebben geboekt. Deze tour krijgt heel positieve recensies en we hopen zo wat meer te leren over de Aboriginals en hun cultuur. Dat valt helaas een beetje tegen, omdat onze gids niet de meest getalenteerde verteller is. Na de tour gaan we zelf het park nog in om de kloof en de rivier te bekijken, maar Mossman Gorge is de eerste plek in Australië die ons tegenvalt. Het is enorm druk, omdat alle bezoekers met een bus het park in moeten en de kloof zelf vinden we ook niet enorm bijzonder. Jammer, maar helaas.

Krokodillencruise Daintree River

We eten even een broodje en rijden dan door naar de Daintree River voor een tweede tourtje: een boottocht over de rivier. Dit is wél een leuk tripje, want we zien veel: grote krokodillen, jonge krokodillen, een python, mooie vogels en natuurlijk prachtige natuur. Na de tour is het al vrij laat en we moeten nog naar onze accommodatie rijden, midden in het regenwoud. We nemen de Daintree Ferry en rijden snel verder naar Coral Sea Views, misschien wel de mooiste plek waar we deze reis geslapen hebben. Eigenaar Warren heeft hier twee huisjes gebouwd, bestaande uit een open woonkamer/keuken met hangmatten en een afgesloten slaap- en badkamer. Het uitzicht over het regenwoud is fantastisch en in de verte zien we zelfs de zee. Prachtig!

Cape Tribulation

Woensdag: stranden van Cape Tribulation en een cassowary

Al op tijd zitten we in de auto, naar het strand van Cape Tribulation. Onderweg rijden we door het dichte regenwoud en zien we steeds waarschuwingsborden voor overstekende cassowaries, grote prehistorische vogels die familie zijn van de emu. Ze zijn zeldzaam, dus we verwachten er niet direct eentje te zien. We wandelen eerst over het eindeloze witte strand van Cape Tribulation en na een tijdje breekt zelfs de zon door. Geluk, want dit zijn de enige tien zonnige minuten van de dag. De rest van de dag vermaken we ons ook prima in het regenwoud. Je kunt hier leuke wandelingen maken, er zijn verschillende mooie stranden en swimming holes en er zijn wat leuke cafeetjes waar je lekker kunt eten.

Cape Tribulation Australië

Prehistorische vogel

Kroon op de dag is dat we tóch een cassowary zien, die rustig zaden zoekt aan de rand van een parkeerplaats. Hij negeert ons gelukkig en laat zich op afstand bewonderen. Die afstand is belangrijk, want de vogels kunnen agressief worden. En ik vind zulke grote vogels eigenlijk al doodeng. Heb ik ooit verteld dat ik een dag gegijzeld ben geweest door een emu in West-Australië? Die ijsbeerde continu voor mijn caravan langs en ging voor de deur staan als ik die open wilde doen. Nog nachtmerries van. Gelukkig verdwijnt de cassowary na een tijdje weer kalm het regenwoud in.

Donderdag: naar het strand van Palm Cove

We worden net na zonsopkomst wakker en eindelijk lijkt het weer een mooie dag te worden. Het uitzicht vanuit ons huisje is in de zon nog mooier. Na het ontbijt rijden we eerst terug naar Myall Beach, dat we nu zonder regen willen bewonderen. Dan is het tijd om afscheid te nemen van het regenwoud en weer naar de kust terug te rijden. Via de mooie Great Barrier Reef Drive bereiken we Palm Cove, het leuke dorp waar we de komende nachten verblijven. Palm Cove barst van de leuke cafés en restaurants en heeft een mooi strand, dus we vermaken ons hier wel.

Cairns Australië

Vrijdag en zaterdag: regelzaken en naar Cairns

Eigenlijk wilden we nog gaan snorkelen vanuit Palm Cove, maar we kunnen niet echt een goede kleinschalige tour vinden. Het lijkt allemaal vrij massaal en we hebben geen goede dingen gehoord over de snorkelplekken die de meeste tours aandoen. We laten het Great Barrier Reef dus maar voor wat het is. In West-Australië gaan we voor de herkansing bij het Ningaloo Reef. We moeten ook nog wat dingen regelen voor de komende weken, Ward moet naar de kapper en zo zijn er nog wat zaken die even moeten gebeuren. Verder liggen we lekker aan het strand en vanochtend zijn we naar Cairns gegaan om daar rond te kijken. Cairns is niets bijzonders, maar de lagoon is leuk en de gezellige Rusty’s Markets ook.

Op naar de Outback

Onze rondreis Oost-Australië zit er nu helaas op. Het was geweldig en ik ben heel blij dat we Australië nog niet hoeven te verlaten. Morgen vliegen we naar Alice Springs en gaan we een week roadtrippen in het hart van Australië. Ik ga mijn best doen om volgende week op het gewone tijdstip een weekverslag te uploaden, maar het kan dat het een dagje later wordt. Tot dan!

Ook leuk om te lezen

10 Reacties

Dominique | dominiquetravels.com 11 augustus 2019 - 10:14

Wat een feest van herkenning! Ik ben ook in Daintree geweest & in Cape Tribulation. Ik herken de boardwalk meteen! Ik vond die bordjes waarop alle dieren staan met “may cause injury or death” ontzettend eng. Ik heb niet veel gezien in Australie, maar op dit moment is die regio mijn favoriet!

Antwoord
Karlijn 15 augustus 2019 - 10:00

Prachtig gebied inderdaad! En die borden, daar word je niet vrolijk van. Ik vind cassowary’s eng, maar krokodillen nog veel enger!

Antwoord
Robert 11 augustus 2019 - 12:52

Leuk verslag en het breng ook mij even terug naar dat mooie deel van Australië. Zo’n kasuaris hebben wij toen ook gezien, wat een machtige vogel is dat. Ik was ook niet helemaal op mijn gemak. Ben benieuwd naar jullie roadtrip avonturen!

Antwoord
Karlijn 15 augustus 2019 - 10:01

Haha, zulke grote vogels zijn gewoon teveel van het goede ;) De Outback bevalt ons enorm goed, en we kunnen nu al niet wachten op de roadtrip West-Australië!

Antwoord
Edith | [travel.create.repeat] 11 augustus 2019 - 14:57

Heerlijk leesvoer weer voor de zondag. En een vogelbekdier én cassowary gespot in een week, dat is vrij uniek volgens mij! Veel plezier in Alice Springs in omgeving komende week.

Antwoord
Karlijn 15 augustus 2019 - 10:02

We hebben inderdaad geluk gehad met de dieren tot nu toe! De Outback is ook geweldig, we genieten enorm :)

Antwoord
Marcella 13 augustus 2019 - 08:16

Jeej, die cassowary ziet er indrukwekkend uit joh! Wat een apart beest. Jullie hebben veel moois gezien ook weer. En nu lekker de outback in!

Antwoord
Karlijn 15 augustus 2019 - 09:58

Gaaf beest hè! De Outback bevalt ons ook supergoed. Australië is gewoon geweldig :)

Antwoord
Angela 16 augustus 2019 - 15:34

Wat heb je weer een gave week achter de rug! Van die Cassowary wist ik het hele bestaan niet af en ik dacht dat het Vogelbekdier inmiddels was uitgestorven ? dus bedankt voor het updaten van mijn algehele kennis, haha. ?

Antwoord
Karlijn 17 augustus 2019 - 08:06

Ik ook niet voordat ik in Daintree kwam! Was inderdaad een prachtige week :)

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.