Home Australië Weekverslag #5: overgang van Vanuatu naar Australië

Weekverslag #5: overgang van Vanuatu naar Australië

Door Karlijn

Deze week kwamen we aan in Australië, na bijna een maand in Vanuatu. De overgang van de afgelegen eilanden van Vanuatu naar een drukke stad als Brisbane was groot, maar helemaal niet vervelend. Zeventien jaar geleden backpackte ik drie maanden door Australië en ik vond het land toen al geweldig. En wat blijkt: er is wat dat betreft niets veranderd.

Maandag: van Rah Island naar Efate

Maandag is een echte reisdag. We vertrekken rond acht uur ’s ochtends met een bootje van Rah Island naar Mota Lava. Daar nemen we een truck naar het vliegveld, oftewel de airstrip van gras. We wachten samen met een groep locals urenlang op het vliegtuigje (zonder ook maar een bankje om op te zitten ;) ) en dan vliegen we met een chaotische tussenstop in Sola door naar Santo. Daar brengen we een middag door aan het zwembad bij een hotel en ’s avonds vliegen we door naar Efate, waar we onze Vanuatu-reis ook begonnen zijn.

Mota Lava Vanuatu

Dinsdag: een dag relaxen op Erakor Island

We hebben alles al gezien op Efate en daarom maken we van onze laatste dag in Vanuatu een relaxdagje. We nemen de boot naar Erakor Island, een mooi eilandje met een resort waar ook daggasten welkom zijn. Het is prachtig weer, het strand is rustig en de lunch goed: helemaal niets te klagen! 

Erakor Island Vanuatu

Woensdag: aangename cultuurshock in Brisbane

Voor het eerst in vier weken hebben we een vlucht met een vliegtuig van regulier formaat: van Efate naar Brisbane. Aan het eind van de middag komen we aan in deze Australische stad en dat is een soort cultuurshock. Na de rustige, vaak heel basic eilanden van Vanuatu is het even wennen aan alle winkels, restaurants, koffietentjes, mensen en auto’s. Maar het is een welkome afwisseling en Brisbane blijkt een hele leuke stad te zijn.

Donderdag: praktische zaken regelen en Brisbane verkennen

We moeten vandaag allerlei boodschappen doen en dingen regelen. Wat accommodaties boeken, een lokale SIM-kaart kopen, een Lonely Planet aanschaffen, toiletspullen aanvullen en ga zo maar door. Daarnaast gaan we natuurlijk Brisbane in. Dit is geen stad met enorme bezienswaardigheden, maar het is een leuke stad om een dag in door te brengen. Het stadsstrand, de Botanische tuinen, het Museum of Modern Art en natuurlijk volop hippe eettentjes: Brisbane bevalt ons prima.

Brisbane Australië

Vrijdag: start van roadtrip Oost-Australië

Het plan is om in drie weken van Brisbane naar Cairns te rijden en deze ochtend pikken we al vroeg onze auto op. Onze eerste stop is Byron Bay, zo’n twee uur rijden ten zuiden van Brisbane. Via Instagram krijg ik de tip om onderweg te stoppen bij Mount Tamborine National Park en dat blijkt een prima advies te zijn. Je kunt hier verschillende kortere wandelingen naar watervallen maken, die dwars door het regenwoud leiden. Erg de moeite waard! Aan het eind van de dag komen we aan in surfers- en hippiedorp Byron Bay. We wandelen over het mooie strand en genieten van een prachtige zonsondergang. De relaxte sfeer van Australië bevalt ons nu al prima.

Byron Bay Australië

Zaterdag: kustwandeling met walvissen en dolfijnen

Sinds we aankwamen in Brisbane is het al prachtig weer en dat is vandaag niet anders: strakblauw en zo’n 24 graden. Het is winter in Australië, maar het weer is perfect. Ideaal om de wandeling naar de vuurtoren van Byron Bay te maken, die langs mooie baaien en uitzichtpunten leidt. De wandeling is niet zo lang, maar we doen er uren over. Het is namelijk walvissenseizoen en we zien ze overal langs de kust opduiken. Inclusief dolfijnen, erg gaaf! De middag brengen we door op het strand van Byron Bay en voor de zonsondergang gaan we naar dezelfde plek als gisteren. Ook vandaag is die weer prachtig. Byron Bay geeft ons een ultiem vakantiegevoel.

Byron Bay

Komende week rijden we weer noordwaarts, richting Noosa en Fraser Island. We zijn benieuwd!

Lees hier ook het verslag van vorige week!

Ook leuk om te lezen

7 Reacties

Dominique | dominiquetravels.com 21 juli 2019 - 08:49

Jammer dat de reis door Vanuatu nu ten einde is, maar ik ben heel erg benieuwd naar jullie avonturen in Australië! Heerlijk dat het zonnetje zo schijnt, ik had verwacht dat het daar in onze zomer veel kouder zou zijn maar het ziet er nog redelijke zomers uit :-)

Antwoord
Karlijn 21 juli 2019 - 09:50

Ja, het weer is echt perfect! Zo’n 23-24 graden, strakblauw en heerlijk warm. ’s Avonds koelt het heel snel af, maar overdag kun je gewoon op het strand liggen. Dat is nog eens een winter waar je iets mee kunt ;)

Antwoord
Robert 21 juli 2019 - 11:22

Oh, jullie zijn al in Australië. Dat ging snel. Mooie route om te doen, al zal het inderdaad even een cultuurshock zijn geweest. Mochten jullie er bij Cairns tijd voor hebben, dan kan ik het ten noorden van de stad gelegen Daintree NP aanraden. Alleen de kustweg er naartoe is mooi.

Antwoord
Karlijn 21 juli 2019 - 23:18

Daar gaan we zeker naartoe! Ik weet nog van mijn eerste trip hoe mooi het daar is :)

Antwoord
Marcella Molenaar 8 augustus 2019 - 14:02

Leuk, in 3 weken van Brisbane naar Cairns! Dat blijft op onze wishlist staan na onze komende reis door Australië :-) Veel plezier jullie!

Antwoord
Karlijn 9 augustus 2019 - 04:36

Dank je wel :) !

Antwoord
Weekverslag #12: van kleurrijk Shark Bay tot het hippe Fremantle - Karlijn Travels 9 september 2019 - 10:32

[…] voelt alsof ons West-Australië-avontuur erop zit, want vandaag rijden we weer stedelijk gebied in. Voor het eerst sinds Brisbane! We stoppen eerst nog bij de witte duinen van Lancelin, een schitterend gebied met hoge duinen van […]

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.