Home Australië Weekverslag #11: kamperen bij walvissen en kangoeroes

Weekverslag #11: kamperen bij walvissen en kangoeroes

Door Karlijn

Van het binnenland van West-Australië reden we afgelopen week terug naar de kust. We zagen de mooiste witte stranden, kampeerden op een afgelegen plek bij walvissen en kangoeroes en snorkelden met haaien en schildpadden. Bovendien probeerden we te wennen aan het kamperen op Australische campings. Dit is ons weekverslag!

Zondag: rijden van Tom Price naar Exmouth

Over deze dag heb ik niet zoveel te melden. We rijden in een uur of zes van mijnstadje Tom Price naar Exmouth aan de kust van West-Australië. Hier staan we op een grote drukke camping (maar wel met eigen toiletvoorzieningen, wat een luxe) en gaan we lekker eten bij microbrewery Froth.

Cape Range National Park

Maandag: een 4WD-route in Cape Range National Park

Exmouth ligt bij het Cape Range National Park en dat is erg de moeite van het bezoeken waard. De ochtend beginnen we rustig, met de was doen, onze verdere reisroute bepalen en wat campings vooruit boeken. Na een lekkere lunch met sushi (was erg lang geleden) gaan we richting Cape Range. De weg naar Shothole Canyon kun je het beste met een 4WD rijden en het is dan ook een hobbelige, maar prachtige weg door een rotsachtig en kleurrijk berglandschap. Als we weer terug zijn op de normale weg, besluiten we door te rijden naar de vuurtoren bij Cape Range en daar het uitzicht te bewonderen. We stoppen ook bij een mooi strandje en een oud scheepswrak wat net voor de kust ligt. Daar zien we ook meteen weer springende walvissen, net als aan de oostkust steeds.

Cape Range National Park

Dinsdag: Turquoise Bay en wandelen in Cape Range NP

Vandaag is de hele dag voor Cape Range National Park. Dit is zo’n mooi, afwisselend gebied! We maken een mooie wandeling naar Yardie Creek, we snorkelen bij het paradijselijke Turquoise Bay en zoeken verschillende rustige witte strandjes op. We zien kangoeroes en emu’s en we hebben spijt dat we toch niet een nachtje zijn gaan kamperen in het park. Zo’n mooie plek aan het strand hadden we best zien zitten.

Coral Bay Australië

Woensdag: de stranden van Coral Bay

Onze bestemming van vandaag is Coral Bay en dat is nog geen twee uurtjes rijden. We hebben genoeg tijd om eerst naar Charles Knife Canyon in Cape Range NP te rijden. Daarna gaan we door naar Coral Bay. Dit is een mini-dorp: het heeft maar tweehonderd inwoners, een paar campings, een bakker en een supermarkt. En verschillende tourbureautjes, maar dan heb je het wel gehad. Naar Coral Bay ga je voor de witte stranden, het turquoise water en het snorkelen. Dat is allemaal geweldig. Minder te spreken zijn we over de campings. In Coral Bay, maar ook bij andere plaatsen in West-Australië. De faciliteiten zijn goed, maar de plekken zijn erg krap, zonder afscheidingen. Je zit steeds op de lip van al je buren, elke plek is overvol en Australiërs zijn bijzonder luidruchtige kampeerders. Harde muziek, harde tv’s…het is een herrie. We moeten echt campings bij  plaatsen gaan afwisselen met natuurcampings, want al die drukte vinden we geen succes.

Coral Bay Australië

Donderdag: snorkelen met haaien en schildpadden

We hadden een snorkeltrip geboekt waarbij we op zoek zouden gaan naar manta’s, maar het waait te hard buiten het rif. In plaats daarvan gaan we mee op een ‘gewoon’ snorkeltripje en dat blijkt een goed alternatief. De groep bestaat uit slechts zes mensen en de snorkelplekken zijn super. We zien een enorme schildpad, die rustig op de zeebodem blijft zitten, verschillende grote haaien en talloze andere vissoorten. Het koraal is relatief gezond en we genieten enorm van de mooie onderwaterlandschappen. Een prachtig tripje. De middag brengen we door op een mooi strandje net iets buiten Coral Bay, waar verder niemand is. Erg relaxed.

Red Bluff Australië

Vrijdag: op zoek naar een afgelegen kampeerplek bij Red Bluff

Drukke campings zijn we even beu, maar de oplossing is in zicht: vandaag rijden we naar Red Bluff. Dit ligt op een schiereiland dat hemelsbreed niet zo ver van Coral Bay ligt, maar er gaat geen rechtstreekse weg naartoe. We moeten een heel stuk omrijden, grotendeels over een onverharde weg. En dat is de moeite waard. We bezoeken indrukwekkende ‘blowholes’ langs de ruige kust, we zien meteen weer walvissen springen en de camping bij Red Bluff heeft een paradijselijke locatie. Douches en andere voorzieningen zijn er niet, er is alleen een bush-wc, maar de locatie compenseert dat ruimschoots. We kunnen zelf een plek kiezen, zonder andere kampeerders in de buurt, met uitzicht op zee en kliffen. Aan het eind van de middag zwemmen er walvissen voorbij, achter de auto springen kangoeroes door en het strand is vrijwel verlaten. Dit is kamperen zoals we het ons voorgesteld hadden.

Carnarvon Australië

Zaterdag: dolfijnen bij zonsopkomst

We zijn al vroeg wakker. ’s Nachts heeft het geregend, maar het is nu weer helder en de zon komt bijna op. We zien een groep dolfijnen langszwemmen, de lucht kleurt roze en er is geen mens in zicht. Prachtig! We laten de daktent, de ‘keuken’ en stoelen een tijdje drogen in de zon en dan pakken we het kamp in. We hoeven vandaag alleen maar naar Carnarvon te rijden, een dorpje op anderhalf uur afstand. Dat blijkt een prima plaatsje met goede bakker, grote supermarkt en genoeg te doen om je een middag te vermaken. We rijden de Fruit Loop langs fruitgaarden, een cactustuin en een cafeetje met heerlijke mangosmoothies en Ward wil graag naar het Space & Technology Museum van Carnarvon. Ik ben geen fan van musea, maar dit gaat grotendeels over de maanlanding en is heel leuk opgezet.

Door naar Shark Bay

Inmiddels hebben we alle boodschappen voor de komende dagen gedaan en zijn we klaar voor de rit naar Shark Bay en Monkey Mia. Hier gaan we ook weer een rustige kampeerplek in een nationaal park opzoeken en er staat een offroad-avontuur gepland. Tot volgende week!

Ook leuk om te lezen

15 Reacties

Monique 1 september 2019 - 10:39

Heel gaaf!? En gelukkig hebben jullie uiteindelijk een mooi en rustig kampeerplekje kunnen vinden. Herrie is niks op je vakantie, zeker als je wakker ligt terwijl je juist de volgende dag je energie nodig hebt? Geniet ervan!

Antwoord
Karlijn 4 september 2019 - 01:02

Dank je wel! Gelukkig hebben we het wat beter getroffen met de campings deze week :)

Antwoord
Robert 1 september 2019 - 11:31

Prachtig deel van Australië is dat toch. Wij hebben blijkbaar geluk gehad met de camping bij Coral Bay, want het achterste deel, van de achterste camping, was compleet leeg. Wij stonden minimaal 50 meter van de volgende. Red Bluff en Quobba Station is idd wat anders. Heerlijk overnachten in de duinen :-)

Antwoord
Karlijn 4 september 2019 - 01:01

Dan hebben jullie inderdaad geluk gehad bij Coral Bay! Wij moesten vanwege plaatsgebrek op twee verschilde campings staan en het was allebei niks :) Red Bluff was andere koek!

Antwoord
Roos De Bock 2 september 2019 - 12:57

Dag Karlijn, wij vertrekken waarschijnlijk begin november terug naar Australië en zouden graag de Great Central Road doen.
Op één van jullie mooie foto’s zie ik dat jullie een 4×4 hadden waarin jullie konden slapen. Was dat practisch? En een tweede vraag: welke zijn volgens jullie de beste verhuursmaatschappijen voor Australië? Ook rekening houdend met de eventuele drop-off kosten. Bedankt Roos

Antwoord
Karlijn 4 september 2019 - 00:59

Hoi Roos, wij hebben een compleet uitgeruste 4WD met daktent gehuurd bij WA Experts. Met deze auto kun je in principe een paar weken overleven in de wildernis. Zoiets hebben jullie ook nodig neem ik aan, en dat vind je lang niet bij elke verhuurmaatschappij. Ik zou eens offerte opvragen bij WA Experts en kijken waar je op uitkomt. De daktent vonden wij trouwens ideaal, we slapen perfect!

Antwoord
Roos De Bock 4 september 2019 - 13:38

Ok, bedankt. Zullen we zeker doen

Antwoord
Evenement blogger 4 september 2019 - 15:41

Dit is prachtig. Ik wil er een keer heen gaan

Antwoord
Karlijn 8 september 2019 - 14:09

Ik kan het aanraden!

Antwoord
Marcella Molenaar 19 september 2019 - 22:34

Wat fijn dat jullie uiteindelijk fijne, rustige campings vonden! In Canada stonden wij ook vooral op campings met alleen een wc en een kraan. Die kostten niets, maar hadden heerlijk ruime plekken vol in de natuur. Prima, zij aan zij staan doen we wel op een parkeerterrein ;-) Mooie foto’s weer joh, het westen is erg gaaf!

Antwoord
Karlijn 20 september 2019 - 00:57

Ja, na Coral Bay was het een stuk beter met de campings. Al wordt het nooit mijn hobby hoor, dat kamperen. Maar het is dé manier om het prachtige westen te zien!

Antwoord
Dominique | dominiquetravels.com 31 oktober 2019 - 19:32

De meeste plekken die je noemt, ken ik (nog) niet maar het ziet er allemaal zo fantastisch uit! Niet normaal allemaal!

Antwoord
Karlijn 1 november 2019 - 04:25

Mooi hè! Zo’n fan van West-Australië :)

Antwoord
Angela 20 november 2019 - 12:44

Nieuwe Australië fan meldt zich! Wat een prachtige natuur en wat heb je dat mooi vastgelegd, zeg. Zijn er langs deze route ook hotelletjes, of zijn het alleen campings wat de klok slaat? #geenfanvankamperen

Antwoord
Karlijn 22 november 2019 - 03:38

Er zijn wel wat motels, maar weinig. Je kunt wel huisjes op campings boeken, dat is waarschijnlijk je beste optie!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.