Home Persoonlijke blogs Waarom we volgend jaar weer lang op reis willen

Waarom we volgend jaar weer lang op reis willen

Door Karlijn

Eind 2015 zetten we weer voet op Nederlandse bodem, na acht maanden reizen. De tweede keer in vijf jaar dat we zo’n lange reis maakten, en ik was voor het eerst in mijn leven reismoe. Ik vond het prima om naar huis te gaan en sindsdien zijn we niet meer langer dan drie weken achter elkaar op reis geweest. Maar als alles volgens plan verloopt, vertrekken we volgend jaar toch weer, deze keer voor een reis van vier maanden. En dit zijn de redenen waarom.

Bora Bora

1. Meer tijd om Oceanië te bezoeken

Eigenlijk waren we niet van plan om weer langer weg te gaan, maar de eilandengroep Vanuatu staat al lang op onze verlanglijst. We hadden dit jaar willen gaan, maar dat kwam niet uit met het werk van Ward. Toen zei Ward: “Waarom gaan we volgend jaar dan niet naar Vanuatu? En dan plakken we er meteen een reis door Australië aan vast, want we moeten toch via Australië vliegen.” Toen ik bekomen was van dit voorstel (dit soort ideeën komen nooit van Ward, altijd van mij), leek het me een uitstekend plan. Zo kunnen we een maand naar Vanuatu en een kleine twee maanden naar Australië. Deze bestemmingen liggen zo ver weg, dat het veel handiger is om ze te combineren.

2. Onze eerste twee wereldreizen waren geweldig

Als je me vraagt wat de mooiste periodes van mijn leven waren, hoef ik geen seconde na te denken. Dat waren onze twee wereldreizen in 2009 en 2015. Het is zo fantastisch om zo’n lange tijd met niets anders bezig te zijn dan met de vraag ‘wat voor leuks gaan we vandaag doen?’. Elke dag gave activiteiten ondernemen, lekker eten, genieten van landschappen en vreemde culturen: mooier wordt het niet.

3. Je hebt even geen verplichtingen

Begrijp me niet verkeerd, ik heb een heel mooi leven én het leukste werk dat er is. Maar eerlijk is eerlijk: het is ook heel fijn om het even een tijdje achter je te laten. Geen verplichtingen, geen huishouden, niet koken, geen werkstress of deadlines…zo fijn!  Tijdens een normale vakantie ben je wel even los van al die dingen, maar na een paar weken gaat alles gewoon weer verder. Ik vond het heerlijk om voor onze lange reizen mijn gewone leven af te sluiten en er pas acht maanden later weer aan te denken.

The Chillhouse Canggu

Digital nomad of niet?

Veel mensen hebben me gevraagd of ik tijdens deze reis blijf werken en het antwoord daarop is in principe ‘nee’. Ik heb nu twee digital nomad-reizen gemaakt, naar Bali en Kroatië, maar voor mij is de combinatie werken-reizen niet ideaal. Als ik wel volledig zou blijven werken, doe ik het allebei niet goed: ik zit niet echt in de reis en ook niet echt in mijn werk. Werkverplichtingen doen voor mij het idee van zo’n trip teniet. Bovendien reis ik met Ward, en die zit er niet op te wachten dat ik steeds moet werken. Voor een paar klanten wil ik onderweg wel blijven schrijven, omdat hun opdrachten meestal geen harde deadlines hebben. De komende maanden ga ik op zoek naar goede, ervaren tekstschrijvers die tijdelijk mijn andere klussen over kunnen nemen.

4. Je hebt tijd voor elkaar

Ik ben geen romantische ziel, maar het is echt waar: het fijnste van onze lange reizen vond ik het samenzijn met Ward. Thuis ren je de helft van de tijd langs elkaar heen, maar tijdens zo’n lange reis doe je vrijwel alles samen. Samen verbouwen kunnen we niet, hebben we vorig jaar geleerd, maar samen reizen kunnen we als de beste.

5. Waarom eigenlijk niet?

Ik heb even getwijfeld of ik weer een lange reis wilde maken, vooral vanwege mijn werk. Voor de vorige reis bestond 70% van mijn werk nog uit een interim-klus via een bureau. Voor die functie zocht het bureau een opvolger. De overige 30% waren losse tekstopdrachten en die kon ik tijdelijk overdragen aan een fijne oud-collega. Nu zijn tekstopdrachten 100% van mijn werk en ik kan niet alles bij één iemand neerleggen. Niet echt handig om weg te gaan dus. Maar ik geloof dat het ook deze keer weer goed komt. En waarom zouden we nu niet gaan? Ward krijgt onbetaald verlof, ik zoek een tijdelijke oplossing voor mijn werk. Er is verder niets wat ons tegenhoudt, en ach, wat zijn vier maanden? Voor we het weten zijn we weer thuis.

Palawan Filipijnen

Wat zijn de reisplannen?

Ik zou mezelf niet zijn als ik niet al een mooie reisplanning had gemaakt. Het idee is om vanaf medio juni eerst een maand door Vanuatu te reizen en dan een kleine twee maanden naar Australië te gaan. Het is dan 17 jaar geleden dat ik door Australië backpackte en het is hoog tijd om terug te keren. Alleen dan graag zonder slapen in slaapzalen en 24 uur durende ritten in de Greyhoundbus. Daarna willen we twee weken naar Indonesië, waarschijnlijk Lombok en een beetje Bali, en dan afsluiten met een maand in Noord-India. Lijkt mij een prachtig reisje ;)

Heb jij wel eens een langere reis gemaakt, en zo ja, zou je het nog eens willen?

Ook leuk om te lezen

55 Reacties

Edith | [travel.create.repeat] 13 september 2018 - 07:22

Wow Karlijn, wat een heerlijke plannen! Wil er dit weekend alles over horen! X

Antwoord
Karlijn 13 september 2018 - 09:49

Gezellig, we hebben weer genoeg bij te kletsen!

Antwoord
Danique 13 september 2018 - 07:28

Wat een geweldige plannen en tof dat jullie weer voor een langere periode gaan! Jullie plan klinkt ook echt supergoed. Ik ben vooral benieuwd hoe je Australië gaat vinden na 17 jaar ;-). Wij zijn zelf op het moment in Nieuw-Zeeland en als we straks weggaan (december) willen we ook graag richting Vanuatu of een van de andere eilanden in de Grote Oceaan. Als we dan toch zo dichtbij zijn… En mocht je tegen die tijd nog een tekstschrijver zoeken, ik help graag ;-).

Antwoord
Karlijn 13 september 2018 - 09:49

Als je toch in de buurt bent, is het inderdaad een aanrader om naar zo’n eilandengroep te gaan! Ik vind de eilanden daar heel bijzonder. Het lijkt alsof je even in een parallelle wereld leeft, waar alle chaos in de wereld aan voorbijgaat. Heel relaxed!

Antwoord
G 13 september 2018 - 07:28

Geweldige plannen! Waarom de keuze voor Noord-India en niet andere landen in Oceanië mee pakken?

Antwoord
Karlijn 13 september 2018 - 09:38

Goede vraag! In Nieuw-Zeeland zijn we al twee keer geweest. En hoewel een derde keer meer dan welkom is, is de winter in Nieuw-Zeeland geen goede reistijd. We zitten wel aan die periode vast, vanwege de festivals die we in Vanuatu willen meepikken. Verder zijn we al op de Cook Islands en in Frans-Polynesië geweest, en stonden verder alleen Tonga en Samoa in die regio nog op de verlanglijst. Tussen die eilanden reizen is vaak een heel gedoe, met vluchten die eerst via Auckland gaan bijvoorbeeld. Bovendien zoeken we graag wat meer afwisseling in zo’n lange reis en dan is een maand Vanuatu misschien wel mooi genoeg. Noord-India wil ik al zo lang zien, dat ik dacht: dan nu maar op de ’terugweg’ vanuit Oceanië ;)

Antwoord
G 13 september 2018 - 10:36

Ah, goed over nagedacht hoor ik al. Logische keuze ook wel als ik het zo hoor. En Noord-India schijnt heel mooi te zijn. Op explorista.nl heb ik veel foto’s voorbij zien komen.

Antwoord
Karlijn 14 september 2018 - 10:37

Ja, Milou’s foto’s waren prachtig! Mede daardoor vind ik dat het er nu toch echt van moet komen om naar Noord-India te gaan :)

Antwoord
Renske ten Bosch 13 september 2018 - 08:05

Wat een geweldige plannen! Ik heb jaren geleden 10 maanden met mijn vriend (nu man) rond de wereld gereisd en ik vond het net als jij geweldig. Een van de highligts uit mijn leven!

Antwoord
Karlijn 13 september 2018 - 09:44

Helemaal mee eens! Een lange reis is ook geweldig :)

Antwoord
Lotte 13 september 2018 - 08:50

Wat een heerlijke plannen weer! Wauw, is het alweer 3j geleden dat jullie door Centraal-Azië reisde?! Ik keek altijd weer uit naar de nieuwe update dus zo gek om te beseffen dat dit 3j geleden is. :) Ik zou ook zo weer kunnen vertrekken voor enkele maanden, maar de bouw van ons huis gaat maar een voorrang moeten krijgen. Ik had altijd in mijn hoofd dat onze 3 maanden reis een “once in a lifetime” dingetje was, maar het lief staat er ook wel voor open om dit nog eens te doen, dus wie weet… :-)

Antwoord
Karlijn 13 september 2018 - 09:44

Het is inderdaad drie jaar geleden, de tijd gaat ook zo snel! Ja, met jullie bouwproject is een lange reis even geen optie, maar dan heb je straks ook wel een fantastisch huis. En daarna gewoon weer sparen voor een langere reis als je dat graag wilt ;)

Antwoord
Monique 13 september 2018 - 09:15

Beste Karlijn, wat een mooi vooruitzicht! En jouw verhalen inspireren mij. Mijn droom is ook om op wereldreis te gaan. Ik heb sinds 1,5e maand een vriend en hij is ook super enthousiast. Het idee is om volgend jaar te gaan zodra het hier minder weer wordt ;-) Maar hoe begin je met het plannen van een wereldreis? Kies je bijvoorbeeld eerst je bestemmingen of bepaal je eerst hoe lang je weggaat? Kun je ons op weg helpen met wat tips? Ik wens jullie alvast veel voorpret? Groetjes, Monique

Antwoord
Karlijn 13 september 2018 - 09:42

Hoi Monique, wat een gaaf plan! Wij hebben elke keer eerst bepaald hoe lang we weg wilden blijven en binnen die tijd heb ik een route bedacht. Ik heb deze blog geschreven over het bepalen van je route en de dingen waar je rekening mee kunt houden: https://karlijntravels.com/route-wereldreis/. Hopelijk helpt dat!

Antwoord
Paul de Roos 13 september 2018 - 09:46

Hartstikke leuk en goed dat je dit gaat doen, Karlijn! Een ongevraagde tip van mijn kant: ga wat eerder naar Vanuatu (uiterlijk medio juni). Je kunt er dan de befaamde landlivings op Pentecost meemaken, een absoluut hoogtepunt van elke Vanuatu-trip! De landlivings worden van april tot eind juni op zaterdagen gehouden. Het zou toch eeuwig zonde zijn als je net een paar dagen te laat aankomt … ;-)

Antwoord
Karlijn 13 september 2018 - 09:52

Hoi Paul, we gaan zeker zorgen dat we daar op tijd zijn, daar stemmen we de hele reis op af ;) Die landdivings wil ik niet missen, zeker niet nadat ik jouw geweldige foto’s daarvan heb gezien!

Antwoord
Jessica 13 september 2018 - 09:53

Wat een geweldig plan Karlijn, I’m happy for you! Jullie praten al zo lang over Vanuatu ;p Gaat een mooie reis worden :)

Antwoord
Karlijn 14 september 2018 - 10:38

Voor mijn gevoel vallen we iedereen inderdaad al tijden lastig over Vanuatu, haha! Hoe vaak ik al niet de vraag ‘waar ligt dat?’ heb moeten beantwoorden ;) Hopelijk gaat het er nu toch echt van komen!

Antwoord
Linda | travellersoftheworld 13 september 2018 - 10:41

Wat een geweldige plannen, lang weggaan lijkt me heerlijk. Wij gaan in oktober voor het eerst lang weg. Ik ga jullie reis zeker weer volgen!

Antwoord
Karlijn 14 september 2018 - 10:36

Leuk, dank je wel! Ik ben heel benieuwd naar jullie lange trip, het is bijna zover :)

Antwoord
Marcella 13 september 2018 - 11:18

Jeeej, wat een gave reis weer! Dat wordt op en top genieten. Enne, waarom niet? Gewoon doen!

Antwoord
Karlijn 14 september 2018 - 10:36

Zo is het maar net!

Antwoord
Robert 13 september 2018 - 13:08

Mooie plannen! Ik moet zeggen dat ik na die ene lange reis geen behoefte meer aan een langere trip heb gehad, maar heb ook elk jaar een trip van 3,5 tot 5 weken plus een aantal kortere. Dat stilt de honger ook best en ik kan het gewoon niet anders combineren. Jammer dat jullie zo vroeg in Australië zijn. Wij hebben voor de maand november onze trip door de Outback gepland. Een biertje voor vier zou best grappig zijn geweest :-)

Antwoord
Karlijn 14 september 2018 - 10:36

Qua reizen heb jij het ook prima voor elkaar, je haalt echt het maximale uit je vrije dagen. Ideaal! En het was inderdaad heel leuk geweest om elkaar in Australië te ontmoeten. Het is dat we in juni al op Vanuatu moeten zijn voor de festivals…

Antwoord
Susan 13 september 2018 - 13:43

wat een prachtige plannen! Tegen die tijd woon ik hopelijk weer in Nieuw Zeeland en plan ik vast ook weer een ‘vakantie’ in de Pacific. Vanuatu vond ik echt fantastisch! Ik ben op Tanna en Santo geweest, ik zou op Tanna zeker 2x de vulkaan opgaan – het heeft op mij zoveel indruk gemaakt, vooral ook dat Yasur dus elke dag anders is. Santo was echt heerlijk genieten en prachtig vooral – ik verbleef in Turtle Bay Lodge (volgens mij). Fijne plek ook.

Antwoord
Karlijn 14 september 2018 - 10:33

Wat gaaf dat je op Vanuatu bent geweest (en in Nieuw-Zeeland gaat wonen)! Ik zal twee trips naar de vulkaan plannen, zo geweldig lijkt me dat! Santo staat ook op de lijst, net als nog een paar andere eilanden. Ben heel benieuwd :)

Antwoord
Patricia 13 september 2018 - 14:25

Sjeemig lekker hoor, krijg je zeker geen spijt van ;-) we zijn inmiddels bijna 18 maanden onderweg en hebben onze portie reismoeheid wel gehad hoor! Maar nu kunnen we er weer volop tegenaan ;-)
Wij zijn een paar maanden geleden 3 weken op Vanuatu geweest, blueholes, prachtige stranden, snoepjesblauw water… Ben heel benieuwd wat je er van vindt. Welk deel van Australië wil je bezoeken? Heerlijke plannen om naar uit te kijken!

Antwoord
Karlijn 14 september 2018 - 10:31

In achttien maanden moet je inderdaad wel eens reismoeheid krijgen, daar ontkom je bijna niet aan. Gelukkig dat het nu weer helemaal goed zit. En gaaf dat jullie op Vanuatu zijn geweest! Ik ken verder eigenlijk niemand die daar heeft gereisd. Voor Australië denken we nu nog aan een mix van oost en west, maar we weten het nog niet precies. Nog even uitzoeken allemaal ;)

Antwoord
Nynke 13 september 2018 - 18:50

Oh wat een gave plannen! Heerlijk vooruitzicht?! Australie staat bij ons voor volgnd jaar ook op de shortlist :). Wat fijn dat jullie je werk zo hebben ‘uitgekozen’/kunnen organiseren dat je dit zo kan doen. Het speelt bij mij (en mijn vriend) al erg lang in het hoofd om ook een langere reis te organiseren. Op een of andere manier slepen de ‘ja maars’ ons aldoor weer weg van dat plan, zo suf (ja maar werk, ja maar wat kost dat wel niet, ja maar komen we daarna ooit weer in een normaal ritme, etc etc). Ik ga jouw eerdere blogs opnieuw lezen mn mbt hoe je hierover keuzes kan maken enzo… Want wat lijkt het me geweldig ?

Antwoord
Karlijn 14 september 2018 - 10:28

Als je het echt graag wilt, heb ik maar 1 tip: gewoon doen! Zo’n lange reis lijkt misschien iets heel ingewikkelds, maar het is helemaal niet moeilijk. Zet je ‘struikelblokken’ op een rij en bedenk vervolgens voor elk punt een oplossing. Zoveel mensen gaan voor een paar maanden of langer op pad. Als zij het kunnen, kunnen jullie het ook!

Antwoord
Dominique | dominiquetravels.com 14 september 2018 - 17:13

Wat een leuke plannen weer! Ik heb nog geen echte lange reis gemaakt. Mijn langste reis was 1.5 maanden en eigenlijk vond ik dat ook wel prima. Ik ben van het veel reizen niet perse van het lange reizen.

Antwoord
Karlijn 15 september 2018 - 18:44

Daar is ook veel voor te zeggen hoor! Jij hebt het prima voor elkaar met je mooie reizen :)

Antwoord
Linda | One Day Trip 14 september 2018 - 18:28

Ohh, wat heerlijk! En superfijn dat het weer kan!

Wij zijn twee keer lang op reis geweest en ook voor mij was het absoluut de mooiste tijd uit mijn leven. Ik zou het dan ook absoluut nog een keer willen doen. En het liefst nog wel meer dan één keer.

Antwoord
Karlijn 15 september 2018 - 18:45

Haha, herkenbaar! Ik dacht dat zo’n wereldreis iets voor één keer was, maar het is te verslavend ;)

Antwoord
Yvonne 14 september 2018 - 20:06

Mooi vooruitzicht Karlijn en.. groot gelijk! Allemaal prima redenen voor een nieuwe lange reis en inderdaad: wat zijn nou 4 maanden. ? Maar als je die 4 maanden reist kan je echt wel veel zien. Veel plezier met de voorpret!

Antwoord
Karlijn 15 september 2018 - 18:46

Dank je wel Yvonne! Het klopt wat je zegt: vier maanden vliegen voorbij, maar als je reist lijken ze in elk geval dubbel zo lang te duren ;)

Antwoord
Hendrik 16 september 2018 - 18:59

Hi Karlijn,

Ik ben inmiddels ruim 8 mnd. terug van mijn wereldreis van 12 mnd. Het fijnste van de reis vond ik het samenzijn met mijn vrouw en dat je alle tijd voor elkaar hebt! Voor een volgende keer zou ik ook kiezen voor 3 a 4 maanden. Het is lang genoeg om verre landen te bezoeken en bij terugkomst in NL kun je makkelijk de draad weer oppakken.

Ontzettend gaaf om te lezen dat je naar Vanuatu gaat. Voor mij was dit één van de hoogtepunten van mijn wereldreis. Het is een compleet andere wereld. Mocht je nog tijd overhebben dan zou ik ook de Marovo Lagoon in de Salomonseilanden bezoeken.

Veel plezier met het plannen van je reis.

Antwoord
Karlijn 17 september 2018 - 19:17

Wat goed om te horen dat Vanuatu zo gaaf was! Mijn verwachtingen zijn hooggespannen :) Het klopt trouwens wat je zegt over thuis de draad weer oppakken. Ik hoop ook dat dat straks soepeler gaat dan na acht maanden, want dat was niet altijd even makkelijk. Ondanks dat dat natuurlijk een luxeprobleem is ;)

Antwoord
Melanie | travelwithmel.nl 16 september 2018 - 21:24

Wat geweldig! Ik heb het al zooo vaak met mijn vriend over ongeveer dezelfde rondreis gehad. Met name Vanuatu, Australië en Nieuw-Zeeland. Alleen door ons werk is het lastig om zo’n reis mogelijk te maken. Maar wie weet! Wel super tof dat jullie dit gaan doen! Ik ben benieuwd naar alle verhalen.

Antwoord
Karlijn 17 september 2018 - 19:14

Hopelijk gaat het toch ooit lukken voor jullie! En anders maar veel kortere reizen maken :)

Antwoord
Sabine 16 september 2018 - 21:49

Tof dat jullie nog een keer willen! Ben nooit meer dan 3 maanden weggeweest (buiten mijn emigratie natuurlijk ;) ), en heb nu ook niet de behoefte om lang op reis te gaan, maar zeg nooit nooit!

Antwoord
Karlijn 17 september 2018 - 19:13

Je emigratie is een veel groter avontuur dan een paar maanden reizen ;)

Antwoord
Marinka 18 september 2018 - 11:23

Hoi Karlijn, wat een prachtige reis heb jij in het vooruitzicht zeg. Vanuatu is een droombestemming (denk ik). Wat ga je in Australië precies doen? Het is daar winter toch? Of ja je richting het noorden en noordoosten?

Antwoord
Karlijn 18 september 2018 - 13:59

Hoi Marinka, het plan is nu om het noordoosten en een groot deel van de Westkust te doen. En het liefst ook nog een stukje Outback. Op zich zou het daar overal goed weer moeten zijn, alleen rond Perth is het echt niet de goede reistijd. Maar vanwege festivals in Vanuatu zitten we aan deze maanden vast ;)

Antwoord
Angela 21 september 2018 - 21:35

Wat ontzettend gaaf om te lezen dat jullie weer een lange reis gaan maken!! Komen er dan ook weer van die wekelijkse updates op je website? Ohh, daar kijk ik nu al naar uit! ? Veel plezier met de voorbereidingen en voorpret!

Antwoord
Karlijn 22 september 2018 - 11:38

Zeker! Die wekelijkse updates komen terug, die vond ik zo leuk om te maken :)

Antwoord
Alfons 11 oktober 2018 - 13:14

Zoo is dat al weer 3 jaar geleden?! Dan volg ik je blog ook al een flinke poos want het voelt veel korter geleden haha. Ik snap wel dat je niet van plan bent om te gaan werken, want dat werkt toch het beste als je langer op één plek bent en niet nog allemaal sightseeing gaat doen overdag. Mooie plannen hoor! Beetje Bali is altijd goed! ;)

Antwoord
Karlijn 12 oktober 2018 - 14:34

Ja, in december zijn we alweer drie jaar terug! Leuk dat je mijn blog al die tijd al volgt :) En Bali is inderdaad altijd een goed idee. Ik denk niet dat ik naar Indonesië kan gaan zonder minimaal een week daar! Zonder te werken inderdaad, want reizen en werken combineren vind ik niet zo ideaal als digital nomads het doen voorkomen. Als je ergens langer bent, prima, maar anders is het veel te veel gedoe ;)

Antwoord
Elke 13 oktober 2018 - 10:48

Wat een heerlijke reisplannen! Inderdaad, waarom niet… ik ben na acht maanden reizen in Australië (check mijn blog als je inspiratie wilt) net begonnen aan deel 2 in Azië :-)

Antwoord
Karlijn 13 oktober 2018 - 19:45

Heerlijk zeg, zo’n lange reis! Ik ga je blog bekijken, leuk!

Antwoord
Eva 17 oktober 2018 - 13:27

Jémig, drie jaar geleden alweer? Kan me de weekverslagen nog als de dag van gister herinneren. En groot gelijk dat jullie weer gaan, het kan dus waarom niet? Nu al zin in om het hele avontuur weer te volgen!

Antwoord
Karlijn 19 oktober 2018 - 14:12

Ja, drie jaar alweer! Onvoorstelbaar hoe snel dat gaat :) Ik kijk zelf ook alweer uit naar het maken van de weekverslagen!

Antwoord
Corine Meijerink 21 december 2018 - 18:56

He hello Karlijn,

Bijzonder je verhaal te lezen. Kwam er toevallig op terecht omdat ik wat tips zocht voor kopenhagen en toen zag ik deze blog. Het lijkt wel of ik het zelf heb geschreven! Zo herkenbaar. Wij zijn ook 2 x lang op reis geweest (man en ik) waarvan de laatste keer (2017/2018) ook 8 maanden en ik ook wel even reismoe was. Ik zie dat reizen en werken ook niet helemaal zitten omdat je idd alles n beetje half doet voor je gevoel. Man en ik kunnen idd ook prima samen reizen samen en verliezen elkaar hier in nl door de drukte ook vrij snel. Gaaf om weer n 4-maandse reis te maken! Goede vooruitzichten. Wij willen iedere 5 jaar iig ook voor langere tijd eruit (3-12 mnd bijv) of er moet n eerdere gelegenheid zich voordoen. Wij hebben ook wel n blog/vlog bijgehouden, maar niet voor t commerciele hoor.(www.reisverhaal.net is onze site).

Groetjes Corine

Antwoord
Karlijn 22 december 2018 - 15:51

Hoi Corine, wat leuk dat mijn verhaal zo overeenkomt met dat van jou! Die lange reizen zijn echt verslavend, het is zo fijn om er helemaal uit te zijn. Elke vijf jaar is een mooie ritme, vind ik ;) Ons huidige plan is om komend jaar een ruime vijf maanden te gaan, als het met het werk van mijn vriend definitief lukt. Ik kan nu al niet meer wachten. Ik ga je blog bekijken, altijd leuk om andermans reisverhalen te lezen!

Antwoord
Mijn (grote!) reisplannen voor 2019 - Karlijn Travels 7 december 2019 - 12:11

[…] en mijn reisplannen voor komend jaar op een rijtje te zetten. We hadden al langer het plan om weer voor langere tijd op reis te gaan, maar onverwachte ontwikkelingen op het werk van Ward leken even roet in het eten te […]

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.