Home Persoonlijke blogs #TAG: 25 travel facts over mij

#TAG: 25 travel facts over mij

Door Karlijn

Ik zag deze travel tag langskomen bij mede-reisblogger Marcella en ik vond ‘m zo leuk dat ik hem bij deze ook invul. Hieronder volgen 25 reisfeiten over mij die je waarschijnlijk nog niet kende.

1. Ik ben verliefd op reizen, maar ik ben geen held met vervoer. Ik houd niet van vliegen, ben bang in de meeste bussen en of ik rustig op een boot zit hangt af van het land (in Indonesië en de Filippijnen wil er nog wel eens eentje zinken). Eigenlijk is de trein het enige vervoersmiddel waar ik altijd kalm instap.

2. Ik ben in ongeveer vijftig landen geweest, verdeeld over zes continenten. Volgens de app Been is dat zo’n 20% van de wereld. Kortom: nog 80% te gaan!

3. Azië is zonder twijfel mijn favoriete continent. Ik ben dol op de exotische culturen, het heerlijke eten, de lieve mensen en de levenslust die van Azië uitgaat.

4. In 2009/2010 maakten mijn vriend en ik onze eerste wereldreis. De mooiste acht maanden van ons leven! Daarom hopen we deze tijd volgend jaar nog eens over te doen, met wereldreis deel twee.

SONY DSC

5. Ik zou graag iemand zijn die alleen een ticket koopt en maar ziet wat er op haar pad komt. Helaas ben ik een enorme planner. Ik wil niets missen en lees daarom alles over een bestemming wat los en vast zit. Hoewel ik niet altijd alles vastleg, maak ik wel graag planningen. En meestal blijkt dat we die aardig volgen.

6. Ik ben gek op design- en boutiquehotels en als het kan probeer ik altijd een hotel met een bijzonder karakter te boeken. Dat gaat wennen worden volgend jaar, want we kunnen moeilijk acht maanden luxe overnachten.

7. De vraag ‘wat is de mooiste plek waar je ooit bent geweest’ is een hele moeilijke. Elk land is anders en elke plek heeft iets bijzonders. Als ik moet kiezen, kies ik voor de Galapagos Islands, Myanmar en Japan. Allemaal anders, allemaal uniek!

8. Ik heb bijna geen foto’s van mezelf op reis. Ik ben extreem niet-fotogeniek (dat is geen valse bescheidenheid, maar algemeen erkend) en er komen bijzonder weinig foto’s van mezelf door mijn eigen kritische commissie.

9. Oude tempelsteden, ruïnes, historische opgravingen: ik kan er geen genoeg van krijgen. Na vier dagen Angkor Wat was ik nog steeds niet tempelmoe.

10. Ik ben een hele slechte budgetreiziger (en echt, ik heb het geprobeerd!) en ben jaloers op mensen die zich wel aan een budget kunnen houden.

11. Het spannendste wat ik ooit heb gedaan op reis, was parachutespringen in Nieuw-Zeeland. Heel wat voor iemand die niet in de Python durft (jeugdtrauma).

12. Als het even kan huren we op reis een auto. We maakten al roadtrips door Australië, Nieuw-Zeeland, Cuba, Jordanië, Marokko, Thailand, Zuid-Afrika en Amerika.

13. Ik heb veel te weinig gezien van mijn eigen land en ben bijvoorbeeld nog nooit in Friesland of op de Waddeneilanden geweest. Schande!

14. Mijn grootste reisteleurstelling is nog altijd de Tongariro Crossing in Nieuw-Zeeland. Na dagen wachten op goed weer, vertrokken we in de zon. Na twintig minuten kwam de eerste wolk binnenwaaien en vervolgens hebben we in de stromende regen en dichte mist de hele crossing afgelegd. Geen vulkaan of turquoise meertje gezien.

15. Ik ben 1.82 meter lang en blond. Dat betekent dat ik in Azië veel tijd kwijt ben aan poseren voor tientallen foto’s. Geen probleem, doe ik graag!

P1000603

16. Ik plan altijd actieve rondreizen, want ik wil zoveel mogelijk van een land zien. Maar als je mij op een mooi strand neerzet, schiet ik meteen in de relaxstand. En daar kom ik dan in principe niet meer uit.

17. Met duiken heb ik een haat-liefdeverhouding. Ik vind het fantastisch als ik eenmaal in het water lig, maar de hele opbouw daar naartoe vind ik vreselijk.

18. Of mensen vriendelijk zijn of niet bepaalt voor een groot deel mijn mening over een land. Lieve mensen kunnen ervoor zorgen dat ik echt verliefd word op een plek. Hallo Myanmar!

19. Hoewel ik die skills inmiddels stevig onder de knie zou moeten hebben, ben ik nog steeds slecht in onderhandelden. Als ik echt iets wil hebben en ik vind de verkoper aardig, lukt het me gewoon niet om het spelletje scherp te spelen. Rookie!

20. Ik heb twee maanden in Shanghai gewoond, toen ik als journalist (vrijwillig) bij maandblad That’s Shanghai werkte. Geweldig om in zo’n megastad te wonen.

P1020712

21. Hoe meer chaos, hoe beter. Landen als Amerika, Nieuw-Zeeland en Australië vind ik geweldig, maar ik ben dol op de onbegrijpelijke chaos in Aziatische landen.

22. Op reis snoep ik bijna niet. Bijzonder, want thuis ben ik een enorme zoetekauw.

23. Ik reis het liefste samen met mijn vriend, met wie ik al zeventien jaar samen ben. Maar mijn eerste grote reis naar Australië en Nieuw-Zeeland maakte ik alleen.

24. Mijn reisverlanglijst wordt alleen maar langer. Hoe meer ik reis, hoe nieuwsgieriger ik word. Bovenaan de lijst staat nu de Zijderoute, die we volgend jaar hopen te gaan doen.

25. Ik regel al onze reizen, mijn vriend pakt pas een reisgids als we in het vliegtuig stappen. Soms wel jammer, maar ook makkelijk: ik mag kiezen!

Leuk als je de tag ook wilt overnemen, ik ben benieuwd!

 

Ook leuk om te lezen

31 Reacties

Sascha Alting Siberg 30 juni 2014 - 20:58

Hi Karlijn,

Leuk om te lezen! Toch ook weer wat nieuws over je ontdekt :-)

Gr, Sas

Antwoord
Karlijn 30 juni 2014 - 21:02

Wat dan, wat dan ;) ?

Antwoord
Manouk - Bunch of Backpackers 30 juni 2014 - 20:59

Wat een leuke manier om wat meer over jou en reizen te leren Karlijn! Azie blijft ook mijn favoriete continent. Heerlijk die drukte, geuren en kleuren :)!

Antwoord
Karlijn 30 juni 2014 - 21:03

Dank je Manouk! Azië is inderdaad echt geweldig, kan er zo’n heimwee naar hebben!

Antwoord
Tikva 30 juni 2014 - 21:25

Ik had echt nooit geweten dat je zo lang bent zonder deze tag. Leuk al die weetjes!

Antwoord
Karlijn 30 juni 2014 - 21:26

Haha! Zo zie je maar, je leert altijd iets van zo’n tag ;)

Antwoord
Denise 30 juni 2014 - 22:04

Jeetje, wat lijken wij op elkaar zeg! Het lijkt bijna alsof ik deze vragenlijst heb ingevuld! haha Ik houd van design en boutique hotels (daarom schrijf ik er ook over), fotografeer uiteraard veel maar sta er zelf nooit op, ik plan alles tot in de puntjes en kan ook totaal niet met budgetten over weg. Daarnaast ben ik een echte Asiaholic en heb ik nog nooit voet gezet op de waddeneilanden! En zo kan ik nog wel even doorgaan.. :)

Antwoord
Karlijn 30 juni 2014 - 22:10

Wat grappig zeg, dat komt wel heel erg overeen! Toch leuk, zo’n tag :)

Antwoord
Debby 30 juni 2014 - 22:58

Haha geweldig leuk!! Nummer 11wist ik niet…. Ik ben toch degene met hoogtevrees en jij bent toch van de claustro in liften :)

Antwoord
Karlijn 1 juli 2014 - 08:58

Hee Debby! Het enge van parachutespringen heeft niet zozeer te maken met hoogtevrees, maar meer met het feit dat de deur van het vliegtuig open gaat en dat je er dan uit wordt geduwd. Voelt toch een beetje tegennatuurlijk, haha!

Antwoord
Esther 1 juli 2014 - 09:51

Wat leuk om wat meer over jouw reisleven te weten te komen! Ik herken zeker een aantal dingen terug in mijn eigen reis-wensen. Ook ik plan zelf het meeste en vriendlief vraagt zo ongeveer in het vliegtuig waar we eigenlijk heen gaan. Boutique hotels vind ik ook geweldig en mijzelf aan een budget houden lukt ook niet… Heel leuk om te lezen allemaal!

Antwoord
Karlijn 1 juli 2014 - 11:29

Hoi Esther, bedankt voor je reactie! Leuk ook dat we een aantal overeenkomsten hebben (een vriend die in het vliegtuig pas ontdekt waar we heen gaan komt mij maar al te bekend voor ;).

Antwoord
Eva 1 juli 2014 - 12:00

Heel leuk Karlijn! Ik had deze tag ook al bij Marcella gelezen, en denk dat ik m (nu echt) overneem – en jullie noem ik dan uiteraard! Leuk om zo meer over te weten te komen. Echt gaat dat jij en je vriend al zoveel mooie reizen samen hebben gemaakt in de 17 (!!!) jaar dat jullie samen zijn :) En ik vind het echt tof dat er opnieuw een wereldreis komt (ipv die keuken ;-)

Antwoord
Karlijn 1 juli 2014 - 18:41

Hoi Eva, leuk als je tag ook wilt overnemen, het is echt leuk om die feitjes te lezen (en te bedenken)! Zeventien jaar is inderdaad erg lang he, sinds het eindexamen van de middelbare school. Ik schrik er zelf soms ook nog van ;). En zelf ben ik ook blij dat we weer op wereldreis gaan! Dat betekent natuurlijk wel zelf afwassen tot die tijd (vandaar dat die keuken eigenlijk nodig is), maar je moet er iets voor overhebben :) !

Antwoord
Jitske - Koffer vol Dromen 2 juli 2014 - 20:33

Leuke tag! Zag hem bij Marcella net ook al.
Kijken of ik morgen 25 reisweetjes over mijzelf kan verzinnen, haha.

Antwoord
Karlijn 3 juli 2014 - 09:28

Leuk, ik ben benieuwd!

Antwoord
TAG: 25 travel facts about me 2 juli 2014 - 23:37

[…] vinden en waar ik ook graag de vragen van beantwoord. Zeker nu hij onder andere al bij Marcella en Karlijn verscheen, wil ik ook 25 weetjes met jullie delen! En stiekem vind ik het heel leuk als hij nog […]

Antwoord
Tea - theFourOhSeven 3 juli 2014 - 13:44

Hele toffe facts. Dit een leuke manier om meer achter bloggers te lezen, ben blij dat Meerreislust de tag is begonnen.

Antwoord
Karlijn 3 juli 2014 - 14:22

Dank je Tea, ik vind deze tag ook echt leuk. Had niet gezien dat Meerreislust ‘m is begonnen, ga bij haar ook even lezen! Ga jij ‘m nog invullen?

Antwoord
Get to know me a little bit better: 25 Random Reisfeitjes (1) | Eyes Wide OpenEyes Wide Open 5 juli 2014 - 10:00

[…] de mooiste overnachtingsplek tot de engste dieren. Op de websites van mede reisbloggers Marcella en Karlijn las ik de #tag “25 random travel facts”. Ik vind het leuk om de personen achter de blogs die ik […]

Antwoord
Marcella 5 juli 2014 - 19:47

Heb ik eindelijk je tag gelezen! Ik was er eerder aan begonnen, maar kwam wat tussen. Ik vind de foto’s van jou heel mooi. Tof dat je in China het gewoond, lijkt me bijzonder wonen in een compleet ander land. Japan lijkt me prachtig, ik zou er graag nog eens doorheen reizen!

Antwoord
Karlijn 5 juli 2014 - 20:37

Hoi Marcella, bedankt voor je reactie! En lief dat je de foto’s van mij mooi vindt, het waren de minst lelijke die ik kon vinden ;). Japan is inderdaad een aanrader, met China heb ik een beetje een haat-liefdeverhouding: prachtig land, maar vaak ook heel frustrerend. In Shanghai had ik daar weinig last van, maar twee weken in mijn eentje reizen door China vond ik lang niet altijd makkelijk…

Antwoord
Get to know me a little bit better: 25 Random Reisfeitjes (2) | Eyes Wide OpenEyes Wide Open 6 juli 2014 - 10:00

[…] de mooiste overnachtingsplek tot de engste dieren. Op de websites van mede reisbloggers Marcella en Karlijn las ik de #tag “25 random travel facts”. Ik vind het erg leuk om de personen achter de blogs […]

Antwoord
Denise 6 juli 2014 - 10:30

Ik vond de tag zo leuk dat ik hem van je overgenomen heb! Ik heb je samen met Marcella genoemd als bron in de intro: http://www.inhetvliegtuig.nl/travel-tag-25-reisweetjes-mij/

Antwoord
Karlijn 6 juli 2014 - 12:11

Leuk Denise, ik ga meteen lezen! En fijn dat je naar me linkt :)

Antwoord
Farah - Food and other Friends 6 juli 2014 - 22:09

Wauw 50 landen, dan heb ik nog even te gaan!

Ik houd ook wel van een beetje chaos op reis. Iets waar het makkelijk reizen is, maak je ook minder snel bijzondere dingen mee natuurlijk (is mijn ervaring dan toch). Maar zo af en toe helemaal relaxen op een mooi strandje, kan ik ook ontzettend van genieten!

Antwoord
Karlijn 7 juli 2014 - 09:51

Hoi Farah, bedankt voor je reactie! Leuk dat je ook van een beetje chaos houdt (op reis dan tenminste ;). Ik vind ook dat je dan de meeste bijzondere dingen meemaakt, vooral omdat het in chaotische landen zo enorm anders is dan hier. Maar dat fijne strandje, daar ben ik het ook helemaal mee eens!

Antwoord
Sheelagh 9 juli 2014 - 11:31

Cool om te lezen, veel herkenbare dingen. Zoals de mensen! In Vietnam viel dat me bijvoorbeeld best tegen hoe vriendelijk ze waren. De Galapagos en Myanmar staan heel hoog op mijn lijstje, geweldige bestemmingen lijkt me!

Antwoord
Karlijn 9 juli 2014 - 11:52

Hoi Sheelagh, bedankt voor je reactie! In Vietnam was het inderdaad een beetje wisselend. In het zuiden vond ik de mensen superlief, in het noorden niet zo. Maar ik was er in 2005, dus misschien is het inmiddels overal wat minder. Veel toerisme is wat dat betreft niet altijd een goede zaak! Galapagos en Myanmar zijn inderdaad fantastisch! De Galapagos zijn echt een wondere wereld, je weet niet wat je meemaakt met de dieren daar. Zelfs vogels zijn totaal niet bang voor je. En Myanmar zit voor altijd in mijn hart. Verliefd :)

Antwoord
Milou 10 februari 2015 - 22:12

Wat ontzettend leuk om te lezen. En ik ben jaloers op de mensen die zich niet aan een budget hóéven houden!

Antwoord
Karlijn 11 februari 2015 - 09:26

Dank je Milou! Het is natuurlijk ook makkelijker om een budget te overschrijden als het niet zo héél nauw komt. Maar toch baal ik altijd als ik weer een stuk armer terugkom dan ik eigenlijk had verwacht. Zelfdiscipline is ook een kunst ;)

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.