Home Persoonlijke blogs FAQ: top 5 favoriete landen

FAQ: top 5 favoriete landen

Door Karlijn

Het is waarschijnlijk de vraag die mij het vaakst gesteld wordt: wat is het mooiste/leukste/fijnste land waar je ooit bent geweest? Ik heb inmiddels heel wat landen mogen bezoeken en dat maakt het beantwoorden van deze vraag bijna onmogelijk. Want ik kan eigenlijk niet kiezen tussen al die prachtige bestemmingen! Toch ben ik ervoor gaan zitten en heb ik een top vijf samengesteld. Al had ik op nummer vijf wel tien landen willen zetten…

1. Myanmar: onvergetelijk

Over de nummer 1 hoefde ik niet zo lang na te denken. Want Myanmar heeft mijn hart gestolen. Ik was helemaal in de ban van de gouden tempels, de traditionele markten, de bijzondere cultuur en vooral van de mensen. Nergens zijn we zoveel oprechte vriendelijkheid en hartelijkheid tegengekomen als in Myanmar. Mensen die hun eten met ons wilden delen, die ons enthousiast kwamen vertellen dat het Nederlands elftal gewonnen had, die ons uitnodigden voor de thee en ga zo maar door. Elke dag stond bol van de bijzondere ontmoetingen en het was met pijn in het hart dat we na drie weken weer op het vliegtuig stapten.

Myanmar

2. Japan: fascinerend

Een land waar alles klopt, maar waar je niets begrijpt. Waar mensen geen Engels spreken, maar alles doen om je te helpen. Waar de treinen tot op de seconde op tijd rijden. Waar zelfs koekjes per stuk worden verpakt alsof het kunstwerkjes zijn. En waar je steeds weer omver geblazen wordt door de unieke gewoonten, de prachtige tempels en de schitterende natuur. We reisden 2,5 week met de trein door Japan en ik heb van elke seconde genoten. De hele dag raceten we rond om zoveel mogelijk te zien en te beleven. Om ons ’s avonds in het hete water van een Japanse onsen te laten zakken, fantastisch te eten en vervolgens heerlijk te slapen op de dikke futon op de grond. Een land om nog heel vaak naar terug te gaan!

Japan

3. Nieuw-Zeeland: ongelofelijke natuur

Als ik foto’s van Nieuw-Zeeland terugkijk, kan ik bijna niet geloven dat al die landschappen in één land te vinden zijn. De ene dag wandel je nog langs baaien met gouden stranden, de volgende dag sta je op een gletsjer. Overweldigende berglandschappen, fjorden, vulkanen, Nieuw-Zeeland heeft het allemaal. En je hoeft je nooit te vervelen, want er is altijd wel de mogelijkheid om van een brug af te springen, uit een vliegtuig te jumpen of om te snorkelen met wilde dolfijnen. Neem daarbij de vriendelijke mensen en het feit dat je er heerlijk met je huurauto (of camper) kunt rondreizen en het is niet vreemd dat Nieuw-Zeeland een van mijn favoriete reisbestemmingen is.

Nieuw-Zeeland

4. Galapagos Eilanden: een magische dierenwereld 

De Galapagos Eilanden horen bij Ecuador, maar toch verdienen ze hun eigen plek in deze top 5. Want dit is een magische wereld. Acht dagen lang voeren we langs de mooiste eilanden van de Galapagos. We zwommen met baby-zeehonden, bewonderden vogels met blauwe voeten, zagen tientallen leguanen naar zee schuifelen en bekeken de grootste landschildpadden ter wereld. Geen enkel dier was bang voor ons en dat was zo’n aparte gewaarwording. Elk bezoek aan een nieuw eiland was weer een nieuwe wereld die voor ons openging. Veel mooier dan de Galapagos Eilanden wordt het niet.

Galapagos

 5. Indonesië: veelzijdig en avontuurlijk

Nu wordt het eigenlijk onmogelijk. Want er zijn zoveel landen die om die vijfde plek strijden! Ik ben een enorme fan van Australië, ben gek op Nepal, Laos en Vietnam en heb nog steeds een grote crush op Thailand. En Zuid-India en Nicaragua behoren ook tot mijn favorieten. Maar als ik echt moet kiezen, dan wordt het Indonesië. Elk Indonesisch eiland is een wereld op zich, vol prachtige natuur en een eigen cultuur. Je kunt op jungleavontuur op Sumatra, relaxen in een villa tussen de rijstvelden van Bali, culturele schatten bewonderen op Java en de unieke cultuur van Zuid-Sulawesi leren kennen. En dat is nog maar een greep uit de vele avonturen die Indonesië biedt. Volgend jaar hoop ik de Sunda-eilanden en Noord-Sulawesi te bezoeken. Want in Indonesië ben ik voorlopig nog niet uitgekeken!

Indonesie

Wat zijn jouw favoriete reisbestemmingen? Ik ben benieuwd!

 

Ook leuk om te lezen

28 Reacties

Sandra 3 december 2014 - 17:56

Wauw, wat een mooie landen en foto’s… Dat van die bizarre uitersten in natuur herken ik enorm vanuit Amerika (geisers, hotsprings en gletsjers op nog geen 100 kilometer bij elkaar vandaan). Japan ben ik ook enorm benieuwd naar, een bijzonder land met al die regeltjes en dergelijke. Leuk stuk!

Antwoord
Karlijn 3 december 2014 - 22:45

Dank je Sandra! Amerika kan er ook wat van qua natuur, gaaf is dat. Japan is echt zo geweldig, kan het iedereen van harte aanbevelen!

Antwoord
Linda 3 december 2014 - 19:46

Sjeessssss, een top vijf om u tegen te zeggen. Impressed! Ik mocht in juli een persreis Japan begeleiden, wat vervolgens niet door ging… dus nummer twee doet auw! ;-) Cuba, Alaska, Nepal, Zuid-Afrika zijn wat toppers van mij. Op naar verse reiservaringen!

Antwoord
Karlijn 3 december 2014 - 22:44

Dank je Linda! Maar jouw lijstje is ook niet verkeerd zeg, wat een gave landen! Alaska staat op mijn verlanglijst en Zuid-Afrika, Cuba en Nepal vond ik ook geweldig. Wat balen zeg, van die persreis Japan! Hoog tijd voor een tweede kans ;)

Antwoord
Stephanie | Expeditie Aardbol 3 december 2014 - 20:15

Heeeeeel mooi overzicht! Ik wil echt dolgraag naar Indonesië komende zomer, hopelijk kan ik mijn vriend overtuigen ;)

Antwoord
Karlijn 3 december 2014 - 22:43

Dank je Stephanie! Gaaf dat je ook naar Indonesië wilt, misschien zitten we er dan tegelijkertijd! Volgens planning zouden we ergens medio/eind augustus aan moeten komen op Bali. Verheug me er nu al op! Als je tips nodig hebt, dan laat het maar weten!

Antwoord
Kimber 3 december 2014 - 20:56

Wat een prachtig lijstje en wat een geweldig mooie foto’s! Sinds een tijdje ben ik echt obsessed met Japan, alleen budgetair gezien moet het land nog een paar jaar wachten ;). De rest lijkt me ook allemaal geweldig. Voor de aankomende reis heb ik enorm getwijfeld tussen Indonesië en Sri Lanka. Uiteindelijk toch voor Sri Lanka gekozen omdat we maar 3 weken vrij kregen en ik dat te kort vind voor Indonesië.

Antwoord
Karlijn 3 december 2014 - 22:42

Dank je Kimber! Ik ben nog nooit op Sri Lanka geweest, maar het lijkt me een geweldig land! En inderdaad perfect voor drie weken, voor Indonesië is vier weken wel wat beter. Wat betreft Japan: qua prijs valt het daar best mee. Ik hoorde allemaal horrorverhalen, maar vooral het vervoer is er duur. Verder gaat het best! Maar eerst lekker naar Sri Lanka, heerlijk vooruitzicht!

Antwoord
Robert | Traveljunks 3 december 2014 - 21:44

Mooie lijst zeg! Myanmar wil ik ook heel graag bezoeken, maar Chili gaat komend jaar waarschijnlijk de strijd winnen. Ik heb een goede vriend in Santiago die ik heel graag weer wil zien en ik wil Doug Tompkins’ NP Pumalin heel graag bezoeken. Japan trekt me de laatste tijd ook steeds meer, dus maak je het er zo niet echt makkelijker voor me… Dilemma’s van een reisgek ;-)

Antwoord
Karlijn 3 december 2014 - 22:37

Hoi Robert, het valt inderdaad niet mee, dat kiezen. Luxeproblemen zijn ook problemen, zeg ik altijd maar! Chili is trouwens een fantastische keuze, ook een van de mooiste landen waar ik ooit ben geweest. Zo divers, zo mooi qua natuur! Zet je Japan daarna op de planning ;)

Antwoord
Robert | Traveljunks 4 december 2014 - 10:33

Voor 2016 staat minimaal een maand Down Under part 2 op het programma, want Ingrid mist haar kangoeroes en quokkas zo erg ;-) Misschien Japan of Myanmar erna, want komend jaar heb ik nogal een lijst..

Antwoord
Karlijn 4 december 2014 - 10:42

Een maand Oz…geweldig. Daar zou ik ook graag weer naar terug willen. En dan de Westkust nog een keer doen, maar dan niet met de Greyhound-bus, maar met eigen vervoer! Al enig idee welk deel jullie dan willen doen? Ik lees het al: over jouw reisplannen hoef ik me geen zorgen te maken, die zijn er genoeg ;)

Antwoord
Robert | Traveljunks 4 december 2014 - 11:58

De westkust met de camper staat op de wenslijst, Maar we willen ook graag vrienden in Melbourne bezoeken. Ach, een maand is land, dus kunnen we het door een keer te vliegen wel combineren lijkt me ;-)

Robert | Traveljunks 4 december 2014 - 11:58

De westkust met de camper staat op de wenslijst, Maar we willen ook graag vrienden in Melbourne bezoeken. Ach, een maand is lang, dus kunnen we het door een keer te vliegen wel combineren lijkt me ;-)

Karlijn 4 december 2014 - 12:57

Moet lukken, mooie plannen!

Kirsten | Travelaar.nl 4 december 2014 - 09:50

Wat een leuk lijstje Karlijn! En wat heb jij ontzettend mooie plekken gezien! Myanmar staat zeker hoog bovenaan mijn lijstje om de volgende keer te bezoeken! Hopelijk komt er over niet al te lange tijd weer een mogelijkheid om wat meer van de wereld te ontdekken en om net als jullie weer een wat langere reis te maken..
Ik vind het ook altijd lastig om te kiezen, maar favorieten van mij zijn zeker Nepal, Thailand, Maleisië & Sri Lanka..

Antwoord
Karlijn 4 december 2014 - 10:11

Dank je Kirsten! Jij hebt ook een mooi lijstje favorieten. Ik moet echt nodig naar Sri Lanka, daar hoor ik van iedereen zulke goede verhalen over! Hopelijk krijgen jullie de kans om snel weer een mooie (lange) reis te maken! Het blijft verslavend, dat reizen ;)

Antwoord
Sieds | siedsmytravels.nl 4 december 2014 - 15:10

Supermooie top 5, erg leuk omschreven en wat een mooie foto’s ook!! :) Indonesië ben ik zelf ook geweest, fascinerend land! Je top 4 lijken me stuk voor stuk ook toplanden waar ik ook nog wel naar toe wil. Vooralsnog zijn Patagonië (stiekem 2 landen..;)), Nepal, Cuba, Namibië en Vietnam mijn favo reisbestemmingen.. :D

iedereen aanraden! Verder staat Nepal op een goede tweede plek bij mij. De oh zo vriendelijke bevolking, mooie cultuur en de prachtige natuur (ook divers overigens) maken dit ook tot één van mijn favo bestemmingen. Op plek drie staat bij mij Cuba, weer zo’n prachtig land, waarbij je echt terug gaat in de tijd, de temperamentvolle bevolking, prachtig gekleurde huisjes en natuurlijk (niet te missen) de oude auto’s. Nummer vier is Namibië, ook super mooi, de bijzonder mooie (en hoge) zandduinen, Etosha NP, Swakopmund waarbij je je even een beetje in Duitsland waant.. :). Mijn nummer vijf is Vietnam

Antwoord
Karlijn 4 december 2014 - 16:21

Dank je Sieds! Ik kan me ook erg goed vinden in jouw favorieten. Patagonie, Nepal, Cuba en Vietnam staan allemaal in mijn top 10. Fantastisch mooie, diverse landen! Een top 5 kiezen was ook eigenlijk onmogelijk ;) In Namibië ben ik nooit geweest, maar dat lijkt me een schitterend land. Van alle Afrikaanse landen staat dat op nummer 1 van de verlanglijst!

Antwoord
Tikva 4 december 2014 - 22:23

Mooi afwisselende lijst hoor, al staat Japan bij mij eerde in de top 5 minst favoriete landen. Ik zeg altijd Japan dat zo modern is dat de wc bril verwarmd is maar ze geen dubbel glas hebben.. Vooral je Nieuw-Zeeland foto’s zien er zo uit dat ik er heen wil. Ik kan zelf nooit kiezen maar een top 5 zou toch iets zijn van Laos, Nepal, Oman, Peru, Thailand,Nicaragua, Jordanie, … oh dat zijn er al weer meer dan 5

Antwoord
Karlijn 5 december 2014 - 09:37

Hoi Tikva, hoe kan dat nou, Japan in lijstje minst favoriete landen ;) ? Jouw top 5 t/8 klinkt ook super. Ik vind dat allemaal fantastische landen en mijn nummer 5 had net zo goed Nepal of Thailand kunnen zijn. Alleen in Oman ben ik nog niet geweest, maar ik hoor daar alleen maar geweldige verhalen over. Zou er ook graag naartoe willen!

Antwoord
Marcella 4 december 2014 - 22:26

Leuk leuk Karlijn! Ik was al zo benieuwd naar je favorieten, tof om te lezen dus! Japan lijkt me prachtig, mede door jouw enthousiasme neemt het een steeds hogere plek op m’n wishlist in. Met Nieuw-Zeeland kan ik het alleen maar eens zijn, wat een onwijs tof land. Ik heb lang niet zoveel landen als jij gezien, maar dit is vooralsnog mijn top 3: Nieuw-Zeeland, Amerika, Canada.

Antwoord
Karlijn 5 december 2014 - 09:35

Hoi Marcella, dank je! Jouw top 3 is ook niet verkeerd ;) Allemaal prachtige natuurbestemmingen!

Antwoord
antonette - we12travel 5 december 2014 - 14:03

Mooie lijst Karlijn! Mijn favo’s zijn Nieuw-Zeeland, Alaska, Chili, Oostenrijk en … hmmm goeie die laatste … ik denk Noorwegen! Alhoewel ik eigenlijk alles leuk vind :-)

Antwoord
Karlijn 5 december 2014 - 14:51

Dank je Antonette! Chili vind ik ook top. In Alaska, Oostenrijk en Noorwegen ben ik nog nooit geweest. Die travel wishlist van mij begint angstaanjagende vormen aan te nemen ;)

Antwoord
Let's travel and see 6 december 2014 - 09:30

Gaaf lijstje Karlijn! Myanmar zou bij mij ook op nr 1 staan, en dat terwijl ik heel erg heb lopen twijfelen of ik wel zou gaan (was pas net nadat junta daar weg was en overal op internet las ik felle reacties dat je niet moest gaan?), maar achteraf was het de reis van mn leven! Japan lijkt me heel gaaf, Indonesië ook en New Zeeland zou ik ook graag nog eens bezoeken.. Galapagos trekt me op de een of andere manier een stuk minder.. Favorieten van mij zijn nog: Filipijnen, Zuid-Korea, Taiwan en Rusland

Antwoord
Karlijn 6 december 2014 - 11:09

Hoi Saimi, leuk dat Myanmar ook jouw favoriet is! Wij waren in 2010 in Myanmar, toen de junta net haar grip een heel klein beetje aan het loslaten was. Wij lazen die felle reacties ook, maar besloten toch te gaan. We probeerden wel zo min mogelijk gebruik te maken van staatsvoorzieningen, al ontkom je daar nooit helemaal aan. De meningen zijn hier vast over verdeeld, maar wij zijn zo blij dat we Myanmar toen hebben bezocht. Als ik lees hoe snel het aantal toeristen toeneemt en hoe relatief druk het overal al is…over een paar jaar is het vast flink veranderd. Jouw favorietenlijstje is ook mooi! Ik heb alleen de Filipijnen bezocht (super), maar vooral Taiwan staat nog hoog op de lijst!

Antwoord
Myanmar in beeld: de mooiste foto's - Karlijn Travels 7 december 2014 - 12:59

[…] week zette ik Myanmar op nummer 1 in mijn lijst van favoriete reisbestemmingen. Maar ik heb eigenlijk nog maar weinig geblogd over dit fantastische land. Hoog tijd om daar […]

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.