Home Persoonlijke blogs Dit ben ik: tien feiten over mezelf

Dit ben ik: tien feiten over mezelf

Door Karlijn

Vorige week vroeg Jessica van de leuke reisblog Cornersoftheworld of ik mee wilde doen aan haar Dit ben ik-tag, waarbij bloggers tien feiten over zichzelf delen. Natuurlijk wilde ik dat! Dit zijn tien dingen die jullie misschien nog niet van me wisten.

1. Ik ben een enorme angsthaas

Het lijkt misschien niet zo door de avontuurlijke bestemmingen die ik graag opzoek, maar echt: ik ben een enorme angsthaas. Ik heb vliegangst, ik ben bang voor open zee, ik sta doodangsten uit in lokale bussen, ik ben claustrofobisch in liften en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik ben altijd bang dat er iets mis gaat. Een lastige eigenschap voor een reiziger en daarom dwing ik mezelf steeds om me over die rare angsten heen zetten en alles gewoon te doen. En ik heb nog nooit spijt gehad van de dingen die ik toch gedurfd heb.

SONY DSC

2. Ik heb twee maanden in Shanghai gewoond

In 2007 nam ik voor het eerst onbetaald verlof. Twee maanden woonde ik in Shanghai en werkte ik vrijwillig als journalist bij het Engelstalige tijdschrift That’s Shanghai. Ik woonde met twee Engelsen en een Indiër in een appartement, ik ging elke avond uit eten en genoot enorm van het wonen in een steeds veranderende wereldstad. Hoewel de Chinezen en ik nooit echt vrienden zijn geworden, vond ik mijn tijd in Shanghai geweldig.

SONY DSC

3. Ward en ik zijn al bijna negentien jaar samen

We kregen verkering tijdens onze eindexamens op de middelbare school en het is nooit meer uit gegaan. We zijn inmiddels negentien jaar en tientallen verre reizen verder en Ward en ik zijn nog steeds samen. Dat had ik ook niet kunnen denken op mijn zeventiende.

DCIM106GOPRO

4. Ik ga nooit kort voor sluitingstijd ergens naar binnen

Dit vind ik zelf een hele rare, maar het is zo: ik zal nooit een half uur voor sluitingstijd nog een museum of park binnengaan. Alleen van het idee word ik al gestrest. Ik ga nooit een kwartier voor sluiting nog een winkel binnen en ik word zenuwachtig als ik nog in een restaurant zit dat al bijna helemaal leeg is. Geen idee waar dit vandaan komt.

5. Ik wilde als kind al schrijver worden

Van jongs af aan wilde ik schrijver worden. Als kind was ik al gek op lezen en ik wilde het liefst zelf boeken gaan schrijven. Ik twijfelde ook geen seconde over mijn opleiding: ik wilde journalistiek studeren en een andere optie was er niet. De ambitie om boeken te schrijven is al lang geleden verdwenen, maar ik ben nog steeds gek op schrijven en blij met mijn werk als freelance tekstschrijver.

6. Ik heb continu heimwee naar Zuidoost-Azië

Het kan niet anders: in een vorig leven ben ik Aziatisch geweest. Ik denk Vietnamees of Thais. Het is bijzonder hoezeer ik me thuis voel in een regio die werkelijk in alle opzichten anders is dan ik gewend ben. De geuren, de kleuren, de warmte, het eten, de mensen…ik houd van Zuidoost-Azië. In het vliegtuig terug naar huis plan ik alweer een volgend bezoek en ik verkeer altijd in een staat van heimwee naar dit prachtige deel van de wereld.

Feitjes_2

7. Ik ben heel georganiseerd – ook op reis

Dit is een eigenschap die ik normaal heel fijn vind, want ik heb eigenlijk altijd alles onder controle. Ik heb nog steeds een papieren agenda waar mijn afspraken instaan, ik ben dol op to do-lijstjes en ben altijd op tijd. Maar op reis ben ik ook een planner. Ik maak hele reisschema’s voor vertrek, regel alvast accommodaties waar ik zeker wil verblijven en boek de excursies die ik zeker niet wil missen. Fijn, want daardoor halen we meestal het maximale uit een reis. Maar soms zou ik ook wel eens wat relaxter willen zijn en gewoon willen zien waar we uitkomen. Tja, je bent zoals je bent…

8. Ik heb een hekel aan sporten

En dat is altijd al zo geweest. Toen ik negen was heb ik een tijdje gehockeyd en op mijn elfde ging ik honkballen. Omdat ik bang voor de bal was (held) ben ik daar mee gestopt. Dat was meteen het einde van mijn sportieve carrière. Teamsporten vind ik verschrikkelijk en fitnessen houd ik nooit langer vol dan een paar weken. Twee jaar geleden gaf de weegschaal schokkende getallen aan en ben ik thuis het trainingsprogramma Insanity gaan doen. Dat werkte goed om af te vallen, maar zonder die noodzaak kan ik de motivatie om te sporten niet vinden.

9. Ik ben Karlijn en ik ben internetverslaafd

Dit is waarschijnlijk geen grote verrassing (je bent blogger of je bent het niet), maar tijdens onze wereldreis schrok ik toch wel een beetje van de ernst van mijn verslaving. Op de Zijderoute hadden we regelmatig een paar dagen geen internet (en soms ook geen telefoonbereik) en daar werd ik echt onrustig van. Als ik dan eindelijk weer wifi had, voelde ik me zo opgelucht. Eindelijk weer mail! Facebook! Bloglovin! Contact met de online wereld! Een beetje zorgwekkend.

Feitjes

10. Ik was ooit te zien bij Yorin Travel

In 2002 backpackte ik in mijn eentje door Nieuw-Zeeland en in Wanaka kwam ik een filmploeg van Yorin Travel tegen, een vroege voorloper van 3opReis. Chimène van Oosterhout presenteerde het programma en liet zien hoe het backpackwereldje in Nieuw-Zeeland eruit zag. Ik mocht figureren en moest zogenaamd roerend afscheid nemen van een reisgenoot die zogenaamd op de bus naar haar volgende bestemming stapte. De scene moest vijf keer over. Er is geen groot acteertalent aan me verloren gegaan ;)

Hopelijk vond je het leuk om deze feiten te lezen! En heb je vragen, dan mag je ze altijd stellen. Dan geef ik daar binnenkort antwoord op in een nieuwe post.

Ook leuk om te lezen

47 Reacties

Eva - eighty7 27 januari 2016 - 14:49

Leuk! Wat bijzonder dat je 2 maanden in Shanghai hebt gewoond; dat wist ik inserdaad nog niet!

En die angsthaas… Tja, herkenbaar zullen we maar zeggen. Ik hoop dat het verdwijnt door maar gewoon alles te doen wat ik eng vind, maar ik vrees van niet ;)

Antwoord
Karlijn 28 januari 2016 - 11:21

Helemaal verdwijnen zal het inderdaad wel niet! Jammer is dat :) Als je maar wel gewoon blijft doen wat je graag wilt doen, ondanks dat je het eng vindt. Dan laat je in ieder geval niets schieten voor onnodige angsten!

Antwoord
Milou 27 januari 2016 - 15:11

Haha wat een grappige anekdote van Yorin Travel. En ik herken me in heel veel van je punten: volgens mij zijn wij lang verloren tweelingzussen ;-)

Antwoord
Karlijn 28 januari 2016 - 11:18

Dat heb ik altijd wel vermoed ;) En Yorin Travel, tja. Daar ging mijn illusie dat ik ooit de volgende Floortje Dessing zou worden!

Antwoord
Sieds | Sieds My Travels 27 januari 2016 - 15:23

Superleuk deze post! :-) Ik ben zelf ook heel georganiseerd en houd ook vaak de controle over dingen, dat vind ik ook prettig. Misschien is dat ook wel de reden dat ik vaak georganiseerd reis. Dan is alles al geregeld, alhoewel ik er ook wel steeds meer achter kom dat je als je niet georganiseerd gaat, je ook genoeg en ik denk nog wel meer kunt zien, doen en beleven tijdens een reis.. :-)

Antwoord
Karlijn 28 januari 2016 - 11:16

Hoi Sieds, dat is zeker waar hoor! Het kost je ter plekke misschien wat meer tijd om alles te regelen, maar zeker als je eigen vervoer hebt kun je net zoveel zien als tijdens een georganiseerde reis. Ik probeer tegenwoordig een mix te vinden: deels alvast dingen boeken, deels tijd open laten. Al weet ik dan stiekem toch allang wat we in die dagen gaan doen ;)

Antwoord
Robert | Traveljunks 27 januari 2016 - 15:23

Een angsthaas die uit een vliegtuig springt?? Dat is geen angsthaas, maar iemand die teveel over de eventuele gevolgen nadenkt ;-)

Antwoord
Karlijn 28 januari 2016 - 11:13

Misschien heb je wel gelijk, haha! Maar dat parachutespringen was wel een beetje in een vlaag van verstandsverbijstering hoor, ik zie het mezelf echt niet nog een keer doen. Al ben ik wel trots dat ik het gedaan heb!

Antwoord
Edith | [travel.create.repeat] 27 januari 2016 - 15:27

Hahaha hier moest ik echt een paar keer heel hard om lachen :-D Het lijkt bij mij zo dat hoe ouder ik word, hoe banger ik word om te vliegen… Herken jij dat ook? Iets met statistiek ofzo, kweetniet… En dat nooit ergens voor sluitingstijd naar binnen gaan, hahaha (ik moet er zowaar alweer om lachen). Ik denk dat daar niet eens een officiële fobie-naam voor bestaat ;-) Maar verder: georganiseerd, check, hekel aan sporten, check, internetverslaafd dubbelcheck… Scary dit, haha!

Antwoord
Karlijn 28 januari 2016 - 11:12

Ah, veel overeenkomsten dus! Dat hadden we kunnen verwachten ;) Alleen jammer dat jij de sluitingstijdenfobie niet herkent, ik ben echt de enige die dit heeft volgens mij. Heel raar! En die vliegangst: wat een ellende, het wordt inderdaad steeds erger. Er zijn natuurlijk ook wat uitzonderlijke incidenten geweest de laatste jaren, daar word je ook niet vrolijker van. Maar goed: als we willen reizen, moeten we vliegen. Dan maar weer tien uur stijf van de stress uit het vliegtuigraampje turen ;)

Antwoord
Edith | [travel.create.repeat] 29 januari 2016 - 21:02

Haha zouden er cursussen bestaan tegen de sluitingstijdfobie? Dat je verplicht om tien voor zes nog de Bijenkorf in moet, aan iemands handje, trillend en wel? En dan zwetend de mededeling afwachten dat ze gaan sluiten, en om 1 over 6 nog iets afrekenen? Man daar is goud mee te verdienen. Als je tenminste inderdaad niet de enige in heel Nederland bent XD

Antwoord
Karlijn 30 januari 2016 - 12:02

Haha! Ik begin steeds meer te geloven dat ik wel de enige in Nederland ben, ik heb nog geen enkel geluid van herkenning gehoord. Toch vind ik zo’n cursus een prima idee. Al moet het wel langzaam opgebouwd worden: om 1 minuut over 6 afrekenen is meer iets voor de vervolgcursus ;)

Antwoord
Jenny - ikreis.net 27 januari 2016 - 16:35

Grappige feitjes!

Ik heb ooit meegedaan aan WegMetBNN, nog zo’n voorloper van 3OpReis. Verborgen talenten :)

Antwoord
Karlijn 28 januari 2016 - 11:06

Zie je wel, video is onze toekomst ;)

Antwoord
Jessica 27 januari 2016 - 16:42

Super leuk om te lezen! En bedankt voor de vermelding, lief :) Voor een angsthaas doe je inderdaad veel avontuurlijke en gevaarlijke dingen haha. Maar ik snap je helemaal: iedere keer dat je in doodsangst zit en het uiteindelijk toch doet voelt als een overwinning, maar het is daarna niet ineens makkelijker haha! En ik wist dat jullie lang samen waren, maar zolang? Wat bijzonder zeg! :) Waar heb je trouwens Journalistiek gestudeerd? ;)

Antwoord
Karlijn 28 januari 2016 - 11:06

Graag gedaan Jessica, jij bedankt voor de tag! Het klopt helemaal: een angst overwinnen zorgt er niet voor dat het daarna ineens makkelijker wordt. Jammer, want dan zou ik nu allang van die stomme vliegangst af zijn! Ik heb Journalistiek gestudeerd in Tilburg. Jij ook toevallig?

Antwoord
Jessica 1 februari 2016 - 13:55

Yes, ook in Tilburg! Wel wat jaartjes later haha ;p

Antwoord
Karlijn 2 februari 2016 - 10:52

Are you calling me old ;) ?

Antwoord
Chantal 27 januari 2016 - 16:43

Wat leuk om te lezen!

Antwoord
Karlijn 28 januari 2016 - 11:01

Dank je Chantal!

Antwoord
Sabine 27 januari 2016 - 17:02

Haha superleuk om te lezen! Al 19 jaar samen wat een hoop zeg! Dan zijn jullie echt goed op elkaar ingespeeld haha :) En superleuk om te weten van Yorin TRavel. Dat keek ik echt altijd! En wat tof dat je in Shanghai hebt gewoond! Bijzondere ervaring :D Ik ben ook ene mega angsthaas, durf echt niets. Ik heb wel een aantal dingen wel gedaan, maar ik zou nooit gaan parapenten of bungeejumpen bijvoorbeeld.

Antwoord
Karlijn 28 januari 2016 - 11:00

Hoi Sabine, na 19 jaar komen we inderdaad niet meer vaak voor verrassingen te staan ;) Ik snap helemaal dat je niet durft te bungeejumpen. Ik heb zelf wel parachute gesprongen (al krijg ik het nog benauwd als ik eraan terugdenk), maar aan een elastiek van een brug afspringen, nee. Ik weet niet waarom, maar dat lijkt me echt doodeng!

Antwoord
Leonard 27 januari 2016 - 17:48

Ontzettend leuk om je blogs te lezen en je foto’s te zien. Ondanks dat je misschien een angsthaas bent, doe je het allemaal toch maar. Top hoor!

Antwoord
Karlijn 28 januari 2016 - 10:59

Dank je Leonard! Ik mag van mezelf gewoon niet toegeven aan al die rare angsten. Dan durf ik straks niet eens een vliegtuig meer in, dat kan natuurlijk niet ;)

Antwoord
Yvonne 27 januari 2016 - 19:52

Leuk om te lezen altijd, van die persoonlijke dingen over degene die al die fantastische verhalen en foto’s altijd online zet. :) Dat onrustige gevoel als je zonder wifi zit herken ik wel, maar ik heb afgelopen december gemerkt dat dit gevoel na een paar dagen ineens omslaat in een enorm gevoel van rust.. bij mij tenminste.

Antwoord
Karlijn 28 januari 2016 - 10:58

Hoi Yvonne, wat fijn dat het wifi-loze bestaan bij jou uiteindelijk voor zoveel rust zorgde! Ik heb dat punt helemaal niet bereikt en het langste zonder wifi was vijf dagen. Toch wel zorgwekkend. Misschien moet ik dit jaar een keer een echt digitale detox inplannen om te ontdekken of ik die rust toch kan vinden. Ik zie er nu al tegenop ;)

Antwoord
Ester 27 januari 2016 - 21:39

Wat leuk om te lezen! Meer van deze leuke lijstjes graag :-) En wat een lef dat je alles (en meer!) doet ondanks je angsten, knap hoor. Wat lief dat jullie samen kwamen tijdens de eindexamens, was dat toevallig of hadden jullie elkaar ook echt nodig om de examens door te komen? I;-)

Antwoord
Karlijn 28 januari 2016 - 10:56

Hoi Ester, het angsten overwinnen is wel een beetje uit nood geboren hoor! Anders durf ik straks helemaal niets meer en dat kunnen we ook niet hebben natuurlijk. Wat betreft de examens: dat was toevallig! Ward deed eindexamen vwo en ik havo. We konden het allebei prima alleen af ;) Maar we hadden wel precies na elkaar ons schoolonderzoek Nederlands. Toen heeft hij op mij gewacht en toen was het ‘aan’. Ah…mooie tijden ;)

Antwoord
tea 27 januari 2016 - 22:17

nice to meet you! ;) Wat tof om te lezen allemaal. En superleuk om te weten over Yorin Travel1

Antwoord
Karlijn 28 januari 2016 - 10:53

Haha, thanks! Ja, mijn eight seconds of fame ;)

Antwoord
Naomi 28 januari 2016 - 19:44

Wat leuk om te lezen! Sommige dingen waren al bekend door je verhalen maar het is altijd leuk om ze op een rijtje te zetten. Herken een stukje angst, ik durf niet van glijbanen en achtbanen maar duik wel en spring uit vliegtuigen.. Hoezo een kronkel in mijn hoofd! Hopelijk zijn jullie alweer een beetje gewend aan het Nederlandse ritme?!

Groetjes Naomi

ps. ik heb ook nog een papieren agenda! Een uitstervend iets maar ben er ontzettend blij mee!

Antwoord
Karlijn 28 januari 2016 - 21:05

Hoi Naomi, zo gek hoe die angsten werken! Herkenbaar ook, want ik ga voor geen goud in de Python, terwijl ik paragliden bijvoorbeeld geweldig vind. Grappig dat jij ook nog een papieren agenda hebt! Ik ben helemaal voor digitaal, maar mijn agenda geef ik niet op. Zo fijn en overzichtelijk, haha! Wat betreft het wennen: het gaat redelijk, maar we zijn er nog niet helemaal. Het is zo’n omslag, zeker voor Ward die gewoon weer 40 uur per week op kantoor zit. Ik werk nu nog vanuit huis en dat is een stuk relaxter. Maar het komt vast goed, het lijkt al bijna alsof we nooit zijn weggeweest ;)

Antwoord
Marcella 29 januari 2016 - 20:55

Ontzettend leuk om te lezen Karlijn. Tof je nog een beetje beter te leren kennen! Grappig dat je gefigureerd hebt. Toch geinig om mee te maken!

Antwoord
Karlijn 30 januari 2016 - 12:00

Het was inderdaad leuk om te doen! Al kon ik daarna wel al mijn eventuele tv-ambities voorgoed vaarwel zeggen ;)

Antwoord
Angela 30 januari 2016 - 15:01

Wat een ontzettend leuke tag Karlijn! Ik vind het altijd leuk om iets over de persoon achter een website te lezen.

Ik ben ook een enorme held op sokken hoor. Ik heb hoogtevrees, maar ik heb op de Dom gestaan, de Euromast, in de London Eye gezeten, etc etc en dan moet ik toch altijd nog even over het randje kijken.. Gewoon om, net als jij, toch mn angsten te overwinnen want anders doe je idd niks meer. Als het financieel toelaatbaar is, wil ik in Noorwegen gaan paragliden. Gewoon, omdat dat een super ervaring moet zijn. Eng? SUPER ENG. Maar ik moet het gewoon eens gedaan hebben. ;-)

Ward en jij 19 jaar samen… wow! Niet getrouwd? Mijn vriend en ik zijn nu 13 jaar samen (niet getrouwd, voorlopig ook niet van plan) en zijn sinds ons 18e bij elkaar. Heerlijk om met zo iemand je reizen te kunnen delen.

Dat georganiseerde herken ik heel erg! To do lijstjes in overvloed hier! ;-) Ik probeer het een beetje los te laten, want het leven is vaak net zo leuk maar veel relaxter als je niet alles precies van te voren weet. Maar wel op dezelfde manier als jij: in een reis af en toe wat gaten laten voor spontane last minute acties, maar grotendeels gewoon wel alles precies hebben geregeld. En dan het liefst ook zélf en niet via een reisburo. Gelukkig vindt mijn vriend dit geen enkel probleem, hij gaat graag “met mij mee op vakantie”. :-)

Hekel aan sporten… tja dat ken ik. Van nature ben ik gewoon geen sportheld. Maar. Ik doe het wel. En dat is omdat het goed is voor je gezondheid (ik eet zoveel, dan ben ik binnen de kortste keren tonnetje rond) en om fit oud te worden. Tja, daar moet je op tijd mee beginnen zeggen ze, dus vooruit. ;-) Ik zwem 2x per week (maar dat is wel mijn passie, dus dat gaat als vanzelf) en ik loop ook nog hard en sta regelmatig op de crosstrainer thuis. En we hebben ook zo’n ellendig yogamatje en gewichten om mee te trainen, haha. Ik zie teveel om me heen dat de gezondheid/fitheid drastisch afneemt naarmate je ouder wordt. En tegelijkertijd zie ik mijn opa op zijn 85ste nog heel fit zijn: fietsen, naar de dierentuin, zelf de tuin bijhouden etc. Hij is heel zijn leven actief geweest. Ik weet dat het geen garantie is, maar daar wil ik dan graag voor sporten. Want waar mijn opa nog graag tuiniert, zou ik zolang mogelijk fit willen blijven om te kunnen reizen. Misschien is dit voor jou ook een goede stok achter de deur om actief te blijven?

Antwoord
Karlijn 1 februari 2016 - 10:17

Hoi Angela, paragliden in Noorwegen lijkt me supergaaf! Ik heb het in Nieuw-Zeeland gedaan en ik spring met liefde en plezier nog een keer van een berg af. Al lijkt het me wel een uitdaging als je hoogtevrees hebt, dat is een van de weinige angsten waar ik zelf geen last van hebt ;) Ik ben benieuwd wat je ervan gaat vinden!

Ward en ik zijn inderdaad niet getrouwd en dat gaat ook niet gebeuren. Het is ook een beetje zinloos na negentien jaar, haha! Leuk dat jij en je vriend ook al zo lang samen zijn, het is toch wel bijzonder! En dat sporten…bedankt voor de peptalk! Knap dat je zoveel sport als je van nature ook geen echte sportfan bent. Ik kan sporten alleen opbrengen als ik af moet vallen. Ik ben het met je eens dat het heel fijn voelt als je een goede conditie hebt, dat vind ik ook. Maar hoe fijn ik het ook vind om op reis actief te zijn en vooral veel te wandelen, thuis lukt het me maar niet. Wie weet krijg ik ooit nog de geest, want het klopt natuurlijk: fit blijven is belangrijk!

Antwoord
Angela 3 februari 2016 - 20:41

ik hou je op de hoogte van mijn paraglide avonturen! :-)

Heel veel zin heeft het idd niet, maar persoonlijk zou ik het fijn vinden om dezelfde achternaam te delen (al gebruik ik hem al heel vaak aan de telefoon om gedoe te voorkomen ;-) ). Maar dat zou dan ook de enige reden zijn, voor de rest kun je met een samenlevingscontract ook al heel veel “vastleggen”. En een kat en een koopwoning zijn ook al aardige “vastleggers” haha!

Antwoord
Karlijn 4 februari 2016 - 10:09

Zeker waar! Wij hebben ook een samenlevingscontract en een koophuis, dat vind ik wel binding genoeg ;)

Antwoord
karlien 31 januari 2016 - 00:16

Yorin travel, wat een fantastisch programma was dat ! Leuke feiten over je en 19 jaar samen klinkt als een hele lange tijd :)

Antwoord
Karlijn 1 februari 2016 - 10:08

Dank je Karlien! Negentien jaar is ook erg lang, meer dan mijn halve leven! Ach ja, we weten niet beter ;)

Antwoord
Terugblik – januari 2016 - Corners of the World 2 februari 2016 - 08:01

[…] Gelukkig vallen de persoonlijke verhalen goed bij jullie in de smaak. Dit ben ik #1 was jullie favoriet! In Dit ben ik #2 daagde ik bovendien enkele bloggers uit om ook wat leuke feitjes over zichzelf op een rijtje te zetten. Karlijn van Karlijn Travels heeft haar weetjes al online gezet! […]

Antwoord
Nathalie 3 februari 2016 - 17:07

High five voor nummer 3, 5 en 7! Precies zo hier. En wat grappig van Yorin Travel. Ik werkte toen als redacteur bij 112 weekend en het Yorin Travel team waren onze kantoorburen. We deelden bv dezelfde fax waardoor ik constant zag wat de volgende bestemmingen waren. Kwijlend (en vooral gefrustreerd) liep ik dan terug naar mijn bureau voor een interview met bv een brandweerman, haha.

Antwoord
Karlijn 3 februari 2016 - 19:06

Zo grappig, die overeenkomsten! Ik moest wel lachen om je Yorin Travel-verhaal, dat lijkt mij ook het toppunt van frustratie ;)

Antwoord
Yvon 24 februari 2016 - 12:57

Heel late reactie van mij, maar niet minder gemeend. :)
Wist niet dat jij en Ward al zo lang samen zijn joh, da’s echt wel heel lang! :) Maar ook niet, haha.

Hier 4 & 9! Privé ben ik niet zo georganiseerd, in mijn werk wel :)

Antwoord
Karlijn 24 februari 2016 - 13:40

Echt? Heb ik iemand gevonden die ook een sluitingstijd-fobie heeft? Yes, ik ben niet meer alleen! De meeste lezers lachten me keihard uit ;)

Ward en ik zijn inderdaad al honderd jaar samen. Inmiddels al meer dan mijn halve leven, zo raar om daar bij stil te staan!

Antwoord
Angst overwinnen in het meest afgelegen deel van Tajikistan - Karlijn Travels 31 maart 2016 - 08:01

[…] tijdje geleden schreef ik een blog met tien feiten over mezelf. Eén daarvan vonden veel mensen erg grappig. Ik vind het namelijk niet fijn om net […]

Antwoord
Terugblik: January favorites - Karlijn Travels 11 mei 2016 - 22:16

[…] eigen favoriete post was ‘Dit ben ik: tien feiten over mezelf’. Zulke persoonlijke posts zijn erg leuk om te schrijven en ik ben altijd enorm benieuwd naar de […]

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.