Home Weekverslagen De Grote Terugblik op acht maanden reizen

De Grote Terugblik op acht maanden reizen

Door Karlijn

We zijn weer thuis! En hoewel het heel fijn is om familie en vrienden te zien, een eigen huis te hebben en in ons eigen bed te slapen, is het toch wennen om weer in Nederland te zijn. We blijven dus graag nog even in reissferen en blikken in deze post uitgebreid terug op de acht geweldige reismaanden die achter ons liggen.

 • Aantal landen bezocht: 13. Turkije, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, Tajikistan, Kirgizië, China, Indonesië, Singapore, Japan, Frans-Polynesië, USA en Mexico.
 • Aantal verschillende slaapplekken: 116, inclusief elf nachten in bussen, treinen en vliegtuigen. De overnachtingen varieerden van een homestay in de woonkamer van een Tajiekse familie tot een luxe resort in Frans-Polynesië en van tentjes tot yurts.

 • Aantal vluchten: 26
 • Kortste vlucht: 20 minuten, tussen Bora Bora en Huahine in Frans-Polynesië.
 • Langste vlucht: 11 uur, van Tokyo naar Auckland.
 • Langste busrit: 13 uur, de nachtbus van Fethiye naar Cappadocië in Turkije.
 • Aantal foto’s gemaakt: 14.300. Ik schaam me wel een beetje…
 • Indrukwekkendste landen: Iran en Tajikistan. Iran vanwege de ontzettend vriendelijke mensen en de unieke cultuur, Tajikistan vanwege de spectaculaire natuur.

 • Vriendelijkste mensen: ik zei het hierboven al: de Iraniërs! Je wordt overal in Iran meteen geadopteerd, ik heb me nergens ter wereld (behalve in Myanmar) zo enorm welkom gevoeld.
 • Irritantste mensen: jullie raden het al: de Chinezen. Mede-toeristen waren trouwens ook vaak irritant, vooral vanwege de eindeloze fotoseries die mensen van zichzelf maken bij elke steen en elke boom die ze tegenkomen.
 • Meest bijzondere ontmoetingen: onze Iraanse agent Amir, Tajiekse gids Dilshod en Flores-chauffeur Max. Alle drie geweldige kerels die onze tijd in hun thuisland extra speciaal hebben gemaakt.
 • Mooiste natuur: lastig kiezen, maar ik ga voor Cappadocië in Turkije, de Pamir Highway in Tajikistan, de vulkanen van Flores (Indonesië) en de lagoons van Frans-Polynesië. En de bergen van Kirgizië zijn ook spectaculair.

 • Meest relaxte plek: Frans-Polynesië en Hawaii waren natuurlijk heel relaxed, maar voor ons was Bali het ultieme ontspannen. We waren na de Zijderoute hard toe aan rust, we kenden Bali al (dus geen druk om alles te zien) en we hebben twee weken alleen maar genoten van strand, luxe hotels, massages en lekker eten. Heerlijk!
 • Meest verrassende bestemming: Flores in Indonesië was nog veel mooier dan we verwachtten en Hawaii was qua natuur overweldigend.
 • Mooiste strand: PK 9 op Fakarava in Frans-Polynesië. 100% paradijs en in de wijde omtrek geen mens te bekennen.

 • Gaafste activiteiten: de ballonvaart in Cappadocië en de helikoptertour over Kauai, Hawaii. En het snorkelen met tientallen haaien en roggen rond Bora Bora, Rangiroa en Fakarava.
 • Duurste bestemming: Hawaii. Echt alles is er duur, van de boodschappen tot activiteiten. En met de slechte dollarkoers kwamen die hoge prijzen extra hard aan.
 • Favoriete steden: Tokyo, Beijing en Esfahan (Iran). Al blijven Singapore en San Francisco ook heel fijn.

 • Meest bizarre land: Turkmenistan. Zo gesloten, zo raar…het wordt niet voor niets het Noord-Korea van Centraal-Azië genoemd. Het was bijzonder om er te zijn, maar één keer was genoeg.
 • Jammer: dat we de Karakorum Highway in China niet konden rijden vanwege landverschuivingen en dat de stranden van Tulum in Mexico bruin zagen van het zeewier. En dat is alles, dus je hoort ons niet klagen!
 • Aantal keren ziek: Ward 1, Karlijn 1. Het eten in Centraal-Azië liet te wensen over, zullen we maar zeggen.
 • Indrukwekkendste bouwwerken: de oude Romeinse stad Ephesus in Turkije, de moskeeën van Esfahan, Iran en Maya-stad Uxmal in Mexico.

 • Domste acties: foto’s wissen voordat ze waren overgezet naar de computer (we hebben ze wel kunnen redden), de kluis met al onze waardevolle spullen wijd open laten staan in Bali (alles was er nog) en de huurauto in Mexico tegen een boompje parkeren (gelukkig viel de deuk niet op en kwamen we ermee weg).
 • Lekkerste eten: het allerlekkerste was de bijna rauwe tonijnsteak met sesamkorst bij Deus Ex Machina in Canggu, Bali. En daarna volgt de nasi campur bij de Sandy Bay Beach Club op het Indonesische Nusa Lembongan.
 • Aantal kilo’s kwijt: ik ruim acht, Ward een kleine vijf. En dat zonder er moeite voor te doen. Lukte dat thuis ook maar…
 • Trots op: het feit dat we overland van Istanbul naar Beijing zijn gereisd. Ik vond onze vier maanden op de Zijderoute niet altijd even makkelijk, door de soms pittige omstandigheden, de lange reisdagen, vele homestays en het slechte eten. Maar uiteindelijk was dit een ultiem avontuur met talloze hoogtepunten, dat ik nooit had willen missen.
 • Ook trots op: het uitlopen van onze vierdaagse trekking in Kirgizië. Zo mooi, maar ook zo zwaar en soms ook gewoon gevaarlijk…ik was blij dat het erop zat.
 • Meest magische moment: tijdens zonsopkomst tientallen luchtballonnen op zien stijgen in Cappadocië, walvissen horen zingen in Moorea, zonsopkomst op de Haleakala-krater op Maui, de eerste blik op Afghanistan vanaf de Pamir Highway, zonsopkomst bij de Kelimutu-krater op Flores…en zo kan ik nog wel even doorgaan!

 • Engste moment: de doorstart tijdens onze landing in Singapore. Sowieso heb ik veel last gehad van vliegangst, vooral in Azië. En onze veel te steile, gladde afdaling tijdens de trekking in Kirgizië was ook levensgevaarlijk.
 • Volgende keer gaan we niet meer: duiken. Aan de ene kant vind ik duiken het mooiste wat er is, maar aan de andere kant ben ik veel te onzeker onder water. In Bunaken, Indonesië raakte ik tijdens onze laatste duik in paniek vanwege de snelle stroming en dat wil ik niet nog eens meemaken.
 • Aantal keer ruzie: we zijn acht maanden lang 24 uur per dag samen geweest en echte ruzie hebben we niet gehad. Behalve een keer in China, maar dat kwam vooral doordat China en de Chinezen niet altijd goed op ons humeur werkten.

 • Wat hadden we anders moeten doen? Weinig! Kirgizië had wel korter gekund (maar we hadden alles al geboekt) en we vonden Noord-Sulawesi niet zo speciaal. Die tijd had ik liever besteed in Japan, want dat blijft één van mijn favoriete landen.
 • Wat gaan we het meeste missen? Vooral de vrijheid om elke dag opnieuw precies te doen waar we zin in hebben. Geen verplichtingen hebben, niets aan je hoofd, nieuwe ervaringen opdoen, mooie dingen zien en heel veel fotograferen. En hoe klef het ook klinkt: we gaan ook het samen zijn missen.
 • Wat gaan we niet missen? Geluidsoverlast in hotels, slechte wifi en lange reisdagen. En dat is alles…

Het zit erop!

Dat was ‘ie dan, onze grote terugblik op acht maanden reizen! Het was een fantastische reis en we hebben enorm genoten. Nu gaan we proberen om snel weer te wennen aan het gewone leven en de bankrekening weer aan te vullen. En stiekem plan ik alweer nieuwe reisjes. Want eens reisverslaafd, altijd reisverslaafd ;) Nogmaals bedankt voor het volgen van onze reis!

 

BewarenBewaren

Ook leuk om te lezen

99 Reacties

Edith | [travel.create.repeat] 25 december 2015 - 14:10

Oooooh heerlijk weer, deze post! En jeetje, 14.300 foto’s maar?? Dat is nog geen 60 per dag… Vind ik erg meevallen hoor! Zeker als er zulke beauties bij zitten, ik moet er altijd 100 maken voordat er eentje een beetje okee is, haha. En 1x ziek maar, well done hoor. En nu lekker dromen over nieuwe reisjes, haha zo herkenbaar ;-) Welkom thuis!

Antwoord
Karlijn 27 december 2015 - 12:02

Dank je Edith! Erg he, dat je tijdens een reis alweer aan het nadenken bent over een volgende reis. Hoezo verslaafd? En als je het zo stelt, valt 60 foto’s per dag nog wel mee ;) Wel grappig: toen ik in 2002 4,5 maand in Australië en Nieuw-Zeeland was, maakte ik 360 foto’s (10 rolletjes). Daar kan ik me nu helemaal niets meer bij voorstellen!

Antwoord
Edith | [travel.create.repeat] 1 januari 2016 - 21:37

Hahaha, ja ik heb thuis een blik met oude fotorolletjes… Van al mijn non-digitale reizen bij elkaar. Dat zijn denk ik net zoveel foto’s als ik nu vaak in een maand maak :-)

Antwoord
Kirsten | Travelaar.nl 25 december 2015 - 14:12

Wat een geweldige terugblik! Zo gek dat jullie reis er alweer op zit. De tijd vliegt! Stuk voor stuk fantastische bestemmingen en avonturen. Geniet van het weer thuis zijn en succes met wennen!

Antwoord
Karlijn 27 december 2015 - 12:00

Dank je Kirsten! Het wennen zal wel even duren, maar het komt vast goed. Ik ga jullie in elk geval volgen om toch nog een beetje mee te kunnen reizen :)

Antwoord
Frank 25 december 2015 - 14:19

Wat een ongelofelijke reis en wat een ervaringen! Welkom terug in het warme NL, zal inderdaad wel even wennen worden.

Hoe gaan die 14.300 foto’s ooit in fotoboeken passen? ;-)

Fijne feessdagen en groetjes,
Frank

Antwoord
Karlijn 27 december 2015 - 12:00

Die fotoboeken zijn een project voor jaren, haha! Dat gaat echt nog heel lang duren, maar je bent welkom om alle 14.000 foto’s op de tv te komen bekijken ;)

Antwoord
Kelly | Dutchie on the Road 25 december 2015 - 14:22

Wat een mooie terugblik! Ik vind 14.300 ook best meevallen (hoef je je niet voor te schamen hoor). Ik maakte in vier weken tijd 3000 foto’s in Zuidelijk Afrika. Jullie hebben echt een geweldige reis gehad naar prachtige bestemmingen en schitterende foto’s gemaakt!

Antwoord
Karlijn 27 december 2015 - 11:58

Dank je Kelly! Gelukkig dat je mijn hoeveelheid foto’s nog mee vindt vallen ;) Ik kan me best voorstellen dat je in Zuidelijk Afrika zoveel hebt gefotografeerd. Al die dieren zijn natuurlijk enorm fotogeniek!

Antwoord
Jennifer 25 december 2015 - 14:52

Wauw prachtige foto’s en hele mooie avonturen!

Antwoord
Karlijn 27 december 2015 - 11:58

Dank je Jennifer!

Antwoord
De Wandelgek 25 december 2015 - 14:55

Fantastische reis hebben jullie gemaakt en erg mooie terugblik. Leuk om dit zo te kunnen volgen ? En nog steeds want ik lig nog achter met lezen maar nu met de feestdagen weer wat ophalen ?
Oh ja voor de statistiek: 5000+ foto’s in Zuidelijk Afrika in iets meer dan 3 weken. Dus jullie aantal valt nog te overzien ?

Antwoord
Karlijn 27 december 2015 - 11:58

Haha, dan valt het inderdaad nog mee! Veel plezier met bijlezen :)

Antwoord
Irene 25 december 2015 - 14:57

Welkom thuis. Het was heerlijk om via je reisbeschrijvingen met je mee te reizen!

Antwoord
Karlijn 27 december 2015 - 11:57

Dank je Irene :) !

Antwoord
Marjolein 25 december 2015 - 15:01

Wat een prachtige terugblik! Zoals hierboven ook al gezegd: ik vind dat je je nog hebt ingehouden met fotograferen! Wij kwamen na twee weken New York al thuis met 5.000 foto’s, haha! Sowieso vind ik het waanzinnig knap en stoer dat jullie dit hebben gedaan! Hoe geweldig alles er ook uit ziet, ik weet niet of ik het zou kunnen om zo lang onderweg te zijn… Ik zal je reisverslagen missen maar ik kijk uit naar al die artikelen die vast nog gaan volgen. En nu ben ik wel benieuwd, wat voor reisplannen ben je aan het maken? :D

Antwoord
Karlijn 27 december 2015 - 11:56

Wow, 5000 foto’s! Nee, dan valt mijn stapel nog wel mee ;) Er komen inderdaad nog heel veel artikelen aan, ik heb nog een ellenlange lijst liggen van dingen die ik graag wil delen! Qua reisplannen denk ik nu aan IJsland, Griekenland en Lissabon, al staat Taiwan ook erg hoog op de lijst. Ik ben zo’n Azië-fan, ik kan echt heimwee hebben naar dat deel van de wereld. Maar misschien is het ook wel eens leuk om gewoon in Europa te blijven, want daar hebben we nog veel te weinig van gezien!

Antwoord
Veroniqu Philips 25 december 2015 - 15:13

Mooie terugblik op jullie reis!
En nu genieten van Kerst!

Antwoord
Karlijn 27 december 2015 - 11:52

Dank je! En tot snel!

Antwoord
Jempi 25 december 2015 - 15:15

Super! Heb met veel plezier jullie avontuur gevolgd in de loop der maanden via FB & Twitter. Deze terugblik maakt het plaatje compleet, heel leuk om deze blogpost te lezen. Veel plezier met de triage van de berg foto’s die jullie hebben getrokken ;) Groetjes.

Antwoord
Karlijn 27 december 2015 - 11:52

Dank je Jempi, daar ga ik mijn handen nog vol aan hebben! Bedankt voor het volgen :)

Antwoord
Eva - eighty7 25 december 2015 - 16:33

Mooie terugblik Karlijn! Super leuk om te lezen en geweldige opsomming. En ruim 14.000 foto’s? Ik vind het echt meevallen!!

Voor nu, hele fijne dagen en ben benieuwd waar jullie eerstvolgende reisje naartoe gaat!

Antwoord
Karlijn 27 december 2015 - 11:50

Dank je Eva! Ik vond 14.000 foto’s echt heel veel, maar als ik het zo lees hoef ik me toch niet te schamen ;) Ons volgende reisje gaat hopelijk naar IJsland, dat staat nu het hoogste op de wensenlijst!

Antwoord
martijn 25 december 2015 - 16:36

genoten van jullie verhalen, altijd gelezen met een glimlach, iets jaloers :-). Geniet van het leven!!!

Antwoord
Karlijn 27 december 2015 - 11:48

Leuk om te horen, dank je Martijn! We gaan zeker genieten, ook van het weer thuis zijn :)

Antwoord
Robert | Traveljunks 25 december 2015 - 17:17

Leuk zo’n terugblik :-) En net als de rest vind ik de 14.300 foto’s best meevallen. Echt!

Antwoord
Karlijn 27 december 2015 - 11:47

Ha, gelukkig! Ik was zelf wel enigszins geschokt, maar dan valt het misschien toch wel mee ;)

Antwoord
Marijke 25 december 2015 - 17:22

Heerlijk om dit overzicht te lezen! Ik ben echt grote van van jouw fotografiestijl, dus ik ben net blij dat je er 14.300 hebt genomen ;-)

Antwoord
Karlijn 27 december 2015 - 11:46

Haha, dank je Marijke!

Antwoord
Yvonne 25 december 2015 - 17:28

Prachtige plaatjes en wat een enorme verzameling aan herinneringen en mooie momenten. Lekker nagenieten nu… of heb je daar geen tijd voor?

Antwoord
Karlijn 27 december 2015 - 11:46

Jawel hoor, dat lukt wel! Wat dat betreft is kerst niet zo’n verkeerde tijd om thuis te komen. Je hebt wel meteen veel verplichtingen, maar dat zijn juist gezellige dingen waarbij je iedereen weer ziet. Maar verder gebeurt er weinig in het land, dus qua werk kun je toch niet veel. Vanaf 4 januari begint het echte leven weer :) Nog even bijkomen!

Antwoord
Jessica 25 december 2015 - 18:54

Wauw wat een reis hebben jullie toch gemaakt! Het was heerlijk om jullie avonturen te volgen :) Succes met de omgekeerde cultuurshock en het rehabiliteren in Nederland ;) En geniet vooral lekker veel van de feestdagen en het samen zijn met familie en vrienden! :D

Antwoord
Karlijn 27 december 2015 - 11:44

Dank je Jessica! Het is echt fijn om iedereen thuis weer te zien. Al is het verder wel erg wennen, het zal nog wel even duren voordat we er weer helemaal in zitten ;)

Antwoord
Jessica 2 januari 2016 - 00:50

Haha ja snap ik! Ik heb er ook al last van en ik ben ‘slechts’ 4 maanden weg geweest ;p

Antwoord
Alfons 25 december 2015 - 19:26

Damn, wat een brute reis hebben jullie toch gemaakt. Zulke uiteenlopende bestemmingen! Helemaal met zo’n overzicht als deze zie je dat mooi. Leuk om te volgen steeds, en ik ben benieuwd naar wat er nog gaat volgen aan verhalen. Hier kun je iig nog wel even op teren toch? :)

Antwoord
Karlijn 27 december 2015 - 11:43

Zeker! Ik heb bloginspiratie voor jaren, er komt nog heel veel aan! Leuk dat je de reis hebt gevolgd, thanks!

Antwoord
Chantal 25 december 2015 - 19:57

Geweldig om te lezen!

Antwoord
Karlijn 27 december 2015 - 11:42

Dank je Chantal! Het was ook erg leuk om zo terug te blikken :)

Antwoord
Sabine 26 december 2015 - 10:33

Super leuk overzicht! Heel eerlijk ook :) En ja die 26 vluchten zijn er inderdaad toch wel veel Hahaha ;)

Antwoord
Karlijn 27 december 2015 - 11:42

Dank je! En die vluchten, dat zijn er inderdaad (te) veel. Dat kwam ook door de vele korte vluchten tussen de eilanden van Frans-Polynesië en Hawaii, dat waren er al tien…

Antwoord
Lotte - scratchingmymap 26 december 2015 - 11:33

Heerlijk overzicht seg! Ik ben wel verbaasd dat Hawaii de duurste bestemming was, want voor mij klinkt Frans-Polynesië (“Bora Bora”) prijzig :) Prachtig dat jullie zo’n verschillende bestemmingen hebben aangedaan tijdens jullie reis, het contrast tussen het rauwe Centraal-Azië en het lekkere eten + rust op bijvoorbeeld Bai, is fascinerend.
En het aantal foto’s valt echt nog wel mee, als ik zie dat ik op mijn laatste citytrips er telkens 1000/3 dagen getrokken heb… ;-)

Antwoord
Karlijn 27 december 2015 - 11:41

Hoi Lotte, Frans-Polynesië was inderdaad een hele goede tweede qua kosten! Hawaii viel uiteindelijk duurder uit, maar heel veel scheelde het niet. Wel een geruststelling dat mijn aantal foto’s nog meevalt. Ik schrok er zelf wel een beetje van ;)

Antwoord
Sandra 26 december 2015 - 11:37

Wat leuk om dit zo terug te lezen Karlijn! Ik heb volgens mij alles gelezen en heb stuk voor stuk van je verhalen genoten. Onder water in paniek raken is heel eng, je bent zo kwetsbaar. Ik snap wel dat je dat de volgende keer misschien niet meer gaat doen. En ik ben stiekem al wel benieuwd naar jullie nieuwe reisjes ;-)

Antwoord
Karlijn 27 december 2015 - 11:38

Klopt helemaal, je kunt zo weinig op 18 meter diepte! Ik vind het wel jammer, want eigenlijk vind ik duiken geweldig. Maar snorkelen is ook leuk ;) En de volgende reisjes? Ik denk aan IJsland, Griekenland en Lissabon. Londen roept ook weer, en ik wil heel graag naar Taiwan…Keuzes, keuzes!

Antwoord
SuusjeQ 26 december 2015 - 11:41

Jeetje, wat vet man! Jij ging net weg toen ik terug kwam (na vijf maanden Down Under), dus ik heb je goed kunnen volgen via social media en af en toe en een blog bekijken. Wat een geweldige, bijzondere reis! Heel erg leuk om deze statistieken te lezen ;-)

En nu weer wennen in Nederland… sterkte! ;-)

Antwoord
Karlijn 27 december 2015 - 11:37

Dank je Suzanne! Het is inderdaad even wennen, maar het komt vast weer goed. Heeft het bij jou lang geduurd voordat je er weer helemaal in zat?

Antwoord
Eva Hopstaken | OmniTraveler 26 december 2015 - 13:08

Time flies…. dit neemt niemand jullie meer af!

Antwoord
Karlijn 27 december 2015 - 11:36

Zo is het maar net!

Antwoord
Linda 26 december 2015 - 13:39

Wauwie! Welkom terug! Wat veel avonturen erbij zeg.zo goed dat jullie niet voor die keuken zijn gegaan. ;) dank je wel voor het delen van alle bijzondere verhalen, ik heb ervan genoten! Succes met ‘landen’.

Antwoord
Karlijn 27 december 2015 - 11:36

Haha! Van een keuken waren we inderdaad niet zo gelukkig geworden. Al moeten we daar alsnog een keer aan geloven ;) Maar de verleiding om weer een reisje te boeken zal altijd wel groter blijven dan onze verbouw-ambities ;)

Antwoord
Jacomijn - Safe and Healthy Travel 26 december 2015 - 20:19

Wat krijg ik hier een zin in reizen van!!
Wat een geweldige reis hebben jullie gemaakt zeg!!

Antwoord
Karlijn 27 december 2015 - 11:33

Dank je Jacomijn! Het was inderdaad fantastisch :)

Antwoord
Hennie 26 december 2015 - 20:19

Zal je verhalen en foto’s missen. Het was zo leuk om met jullie mee te reizen adh van je blog. Bedankt voor alle verhalen.
Fijne feestdagen

Antwoord
Karlijn 27 december 2015 - 11:33

Jij ook Hennie! En ik blijf bloggen hoor, dus er komen nog volop verhalen aan!

Antwoord
Linda 26 december 2015 - 20:50

Wat geweldig zeg! Mooie reis :) hadden jullie alleen alles voor de zijderoute al geboekt of echt de hele reis?

Antwoord
Karlijn 27 december 2015 - 11:32

Hoi Linda, we hadden alleen het stuk van Iran tot net over de Chinese grens geboekt. Daar waren we achteraf ook heel blij mee, ondanks dat we Kirgizië eigenlijk iets te lang vonden. Het scheelde daar ter plekke zoveel geregel en gedoe, echt fijn! Ook in Frans-Polynesië hadden we onze vluchten en hotels al geboekt. In oktober zitten de vluchten tussen de eilanden snel vol, dus daar wilden we geen risico mee lopen ;)

Antwoord
Ester 26 december 2015 - 22:15

Prachtig overzicht. Wat een getallen!

Dat is een aardige score foto’s, hoe ga je daar in vredesnaam een selectie uit maken voor jullie fotoalbum? ;-)

Antwoord
Karlijn 27 december 2015 - 11:31

Haha, dat wordt een project voor de lange, lange termijn! Ik heb nog steeds de fotoboeken van onze vorige wereldreis niet af, en die is inmiddels 5,5 jaar geleden ;)

Antwoord
Karin 27 december 2015 - 08:32

Ah jammer dat jullie weer terug zijn en er zo een einde komt aan mijn zondagse portie leesvoer ?. Heb erg genoten van de plaatjes en de verhalen, dus boek maar snel die nieuwe trip! Groetjes vanuit de Filipijnen :)

Antwoord
Karlijn 27 december 2015 - 11:30

Ga ik doen Karin! En ik blijf lekker bloggen, want ik heb voor jaren inspiratie opgedaan ;) Heel veel plezier in de Filipijnen, geniet!

Antwoord
Daphne 27 december 2015 - 11:39

Welkom thuis! Ik las ieder week verslag en vooral ook dit soort lijstjes tussendoor. Reageren deed ik maar zelden, maar geïnteresseerd was ik des te meer. Wat een gave reis! Ik voel het al helemaal weer kriebelen.

Antwoord
Karlijn 27 december 2015 - 12:04

Dank je Daphne! Superleuk dat je ons gevolgd hebt :) Heb je zelf ook alweer reisplannen? Vast wel :)

Antwoord
Mellisa - Grenzeloosreizen 27 december 2015 - 20:27

Wat een toffe reis hebben jullie gemaakt zeg en wat een leuk overzicht zo! Ik zal nog wel eens terugklikken naar de prachtige foto’s in je weekoverzichten en je zal er vast nog veel meer over schrijven.

Antwoord
Karlijn 28 december 2015 - 10:17

Zeker! Ik kan nog jaren vooruit met bloggen, er is nog zoveel wat ik niet heb gedeeld. En die 14000 foto’s moet ik ergens laten zien natuurlijk ;)

Antwoord
Leonie 27 december 2015 - 20:30

Welkom thuis! Wat een fantastische reis hebben jullie gemaakt. Bedankt voor de trouwe updates met prachtige – jaloersmakende! – foto’s. Door je overzicht heb ik nog meer zin gekregen in mijn eigen wereldreis, die donderdag van start gaat..ook voor een maand of acht. :) Geniet van het thuis zijn en koester alle mooie herinneringen!

Antwoord
Karlijn 28 december 2015 - 10:17

Dank je Leonie! Zo spannend dat jouw reis nu ook echt gaat beginnen! Ik ga je volgen :) Geniet er enorm van, het wordt zo geweldig!

Antwoord
Daphne | food and flip flops 27 december 2015 - 21:31

Jeetje wat hebben jullie onwijs veel moois gezien en gedaan en wat ga ik jullie updates met mooie verhalen en foto’s missen!
Geweldige herinneringen, prachtige foto’s en super veel ervaringen rijker zijn jullie nu weer thuis, het zal inderdaad wel even wennen zijn maar wat een fantastische terugblik. Super (jaloersmakend) om te lezen.
Enne heb meteen PK 9 op Fakarava in Frans-Polynesië genoteerd op onze lijst! Want ja, Frans Polynesie blijft op 1 staan …. ik weet nu waar ik terecht kan voor tips! Lekker nagenieten nu en alle goeds voor 2016.

Antwoord
Karlijn 28 december 2015 - 10:16

Dank voor je reactie Daphne! Mocht je naar Frans-Polynesië gaan, dan weet je me te vinden ;) En er komen nog veel meer verhalen aan over deze eilanden, want er is zoveel moois te zien! Jij ook een prachtig 2016 gewenst!

Antwoord
Stéphanie | Expeditie Aardbol 27 december 2015 - 21:40

Volgens mij een hele mooie score, na acht maanden reizen! Lijkt me dat alles de komende tijd ook nog wat meer gaat inzinken, zodat je over een tijdje alleen nog maar aan de mooie dingen kan denken (en die paar slechtere ook wat mooier zijn geworden).

Antwoord
Karlijn 28 december 2015 - 10:14

Dat denk ik ook! We hebben eigenlijk een perfecte reis gehad, die paar mindere dingen stelden gelukkig niets voor. We kunnen terugkijken op zoveel moois!

Antwoord
ivonne 30 december 2015 - 10:53

Welkom terug in Nederland! Wat een prachtige reis hebben jullie gemaakt, leuk om het nu nog een keer in één overzicht te bekijken.
Ik heb een aantal jaar gedoken en ben volgens mijn man een heel relaxte duiker maar mijn hoofd zegt anders. Ik blijf stress voelen als ik duik en maar denken aan het feit dat ik kan verdrinken….hoewel het er prachtig uitziet houdt ik het sinds een jaar ook weer alleen bij snorkelen, ook heel gaaf!
Zo’n lange reis maakten wij ook en ik herken dat gevoel van ultieme vrijheid, dat is één van die dingen die het voor mij zo bijzonder maakt. Echt wel weer wennen dat je ineens weer met de klok leeft en de wekken moet zetten.Pfff
Op naar nog veel meer mooie reizen!

Antwoord
Karlijn 31 december 2015 - 11:27

Dank je Ivonne! Toch fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die tijdens het duiken onrustig is. Ik voel me altijd zo’n kneus tussen al die fanatieke duikers die geen angst kennen. Gelukkig is snorkelen ook mooi, en een stuk relaxter! Ik ben het ook helemaal met je eens wat betreft de vrijheid van zo’n lange reis. Het is zo speciaal dat je zo’n lange tijd relatief onbezorgd en stressvrij bent, je hoofd is echt leeg. Dat maakt thuiskomen ook zo overweldigend: je moet opens weer zoveel (voor je gevoel vooral), dat is echt wennen. Ach ja, over een tijdje weten we al niet meer beter ;) Nieuwe reisjes plannen is de enige oplossing ;) !

Antwoord
Denise - Follow my footprints 30 december 2015 - 11:57

Wauw, wauw, en nog eens wauw! Ik krijg er werkelijk waar gewoon kippenvel van, zo gaaf. Dit valt gewoon niet te overtreffen. Heel bijzonder wat jullie allemaal gedaan hebben. Wat een geweldige ervaring. Het lijkt me best lastig om te beseffen dat het nu voorbij is…

Antwoord
Karlijn 31 december 2015 - 11:22

Ah, dank je Denise! Het was inderdaad fantastisch. Als ik de foto’s terugkijk, kan ik bijna niet geloven dat wij dat echt allemaal zelf beleefd hebben. Het is wel raar dat het er nu opzit. Ik ben ruim een jaar bezig geweest met de voorbereidingen, dan de reis zelf en nu…is alles weer gewoon ;) . Maar dat heeft ook weer z’n voordelen. Toch blijft het kriebelen om snel weer een tripje te plannen!

Antwoord
Maria - Reishoedje.nl 30 december 2015 - 19:08

Welkom terug in Nederland! Dat zal wel even wennen zijn. Ik heb jullie met veel plezier en interesse gevolgd. Het kan niet anders dat er nog veel mooie artikelen volgen over de vele landen die jullie bezocht hebben. Ik kijk er naar uit! Nu eerst even lekker bijkomen van jullie reis en in het nieuwe jaar weer aan de slag… met je blog… en werk ;) Succes en ook veel (reis-)geluk in 2016!

Antwoord
Karlijn 31 december 2015 - 11:21

Hoi Maria, dank je voor het volgen! Het is inderdaad even wennen om weer thuis te zijn, al is het ook best fijn. Deze week houd ik even een kleine blogpauze, maar na morgen ga ik weer flink aan de slag. Er komt nog heel veel aan, ik heb bloginspiratie voor jaren :) ! Een heel mooi 2016 gewenst!

Antwoord
Shamira - Kompas24 31 december 2015 - 13:33

Wat een toffe reizen hebben jullie gemaakt en wat leuk ook al die variatie! Ik kende je blog nog niet, maar als ik weer tijd heb kom ik zeker terug om de andere blogs over jullie wereldreis te lezen :)

Antwoord
Karlijn 1 januari 2016 - 12:39

Hoi Shamira, leuk dat je mijn blog hebt gevonden en dank je voor je reactie!

Antwoord
Michelle - Travel lifestyle.nl 31 december 2015 - 14:02

Wow wow wow. Wat een heerlijk overzicht! Dankjewel voor al die waanzinnige verhalen en foto’s, ook op IG! Zo leuk om met jullie mee te kunnen reizen. Echt een prachtreis! De beste wensen voor 2016! Dat het je weer heel veel moois brengt!

Antwoord
Karlijn 1 januari 2016 - 12:38

Ah, dank je Michelle! Ook voor het meereizen :) Jij ook een geweldig 2016 gewenst, vol prachtige reizen!

Antwoord
Anita - Reisvlinder.nl 31 december 2015 - 15:51

Leuk deze terugblik op een fantastische, bijzondere reis. Ik heb jullie met veel plezier gevolgd. Wat hebben jullie toffe dingen gedaan en prachtige plekken gezien. 14.300 foto’s …haha, valt toch best mee in 8 maanden? Er zitten in ieder geval heel veel pareltjes tussen. Succes met het aarden in Nederland en fijne jaarwisseling!

Antwoord
Karlijn 1 januari 2016 - 12:38

Dank je wel Anita, en leuk dat je ons al die tijd hebt gevolgd! Een prachtig 2016 gewenst!

Antwoord
Angela 1 januari 2016 - 23:17

Wauw wat een samenvatting zeg! Wat een geweldige reis. 14000 foto’s is niet niks, ik wens je veel succes met het maken van de foto albums.. ?
Ik heb de reacties hierboven trouwens een beetje gelezen en las dat je IJsland op je verlanglijstje hebt staan. Ik ook en dat komt door Cynthia van Misslipgloss die een verslag heeft gemaakt van haar bezoek aan dat land. Wellicht iets om te lezen, ik was in ieder geval direct enthousiast!

Gelukkig nieuwjaar!

Antwoord
Karlijn 2 januari 2016 - 11:27

Gelukkig nieuwjaar Angela! De fotoalbums worden inderdaad een uitdaging, haha! En ik had al een enorme achterstand, dus ik hoef me dit jaar niet te vervelen ;) Ik zal eens gaan kijken bij Cynthia, alle informatie over IJsland is welkom. Wat een geweldig land lijkt me dat :)

Antwoord
Marlies 2 januari 2016 - 23:39

Wat een mooie reis hebben jullie gemaakt!
Ben er jaloers op! :) ;)

Al plannen voor 2016?

Marlies, Magnificent Escape

Antwoord
Karlijn 3 januari 2016 - 11:10

Het was inderdaad een prachtige reis! We hebben ook al wat plannen voor dit jaar. Lissabon en IJsland zeker, verder zou ik heel graag naar Santorini willen. Al lijkt Taiwan me ook geweldig! Heb jij al trips op de planning staan?

Antwoord
Nathalie 3 januari 2016 - 19:18

Wat een waanzinnig avontuur. Echt adembenemend. Ik heb het meest genoten van je filmpje van je ballonvaart in Cappadocië. En ik vind je foto aantal wel meevallen hoor, benieuwd hoeveel pareltjes we daar nog van gaan zien. IJsland en Santorini kan ik je beiden erg aanraden!

Antwoord
Karlijn 4 januari 2016 - 10:37

Dank je Nathalie! De ballonvaart was voor ons ook een van de hoogtepunten van de hele reis. Cappadocië is ook zo ongelofelijk mooi! Ik moet flink aan de slag met het uitzoeken van alle foto’s, ik heb er nog heel wat die ik wil laten zien. Vooral van de Zijderoute! En wat betreft IJsland en Santorini…die staan echt op de lijst voor dit jaar. Het lijken me inderdaad prachtige bestemmingen :)

Antwoord
antonette 6 januari 2016 - 16:16

Wow! 14.300 foto’s… klinkt veel maar als je dat vergelijkt met wat je normaal gesproken schiet op een reis, vind ik het best okee. Welkom terug en tot volgende week op de Vakantiebeurs!

Antwoord
Karlijn 7 januari 2016 - 09:54

Thanks! Leuk om je volgende week weer eens te zien :)

Antwoord
Travel tips & inspiration #32 – Wat zij zegt 7 januari 2016 - 11:00

[…] De Grote Terugblik op acht maanden reizen – Karlijn en haar vriend maakte afgelopen jaar een geweldige wereldreis. Hun complete verslag van 8 maanden reizen staat nu online. Reiskriebels gegarandeerd! […]

Antwoord
Marcella 10 januari 2016 - 18:26

Reactie 92, jeetje! Onwijs leuke terugblik op alle geweldige momenten. Wat gaaf dat je amper minder leuke momenten kunt noemen. Het was echt een onwijs succesvolle reis dus, top! En nu op naar je volgende reisjes, mooie plannen!

Antwoord
Karlijn 11 januari 2016 - 11:38

Dank je Marcella! Het was inderdaad een geweldige reis, ik ben zo blij en dankbaar dat er eigenlijk niets fout is gegaan!

Antwoord
Sieds | Sieds My Travels 27 januari 2016 - 15:33

Wat hebben jullie toch superveel gezien, echt indrukwekkend!! Zelf vond ik Uxmal ook een van de mooiere Maya-steden trouwens.. :-) Iran stond al hoog op mijn lijst, maar nu nog meer na jouw positieve verhalen over dit land.. Wat ga je nu ja het reizen doen? Eerst nog even niks en nagenieten of langzamerhand je freelancewerk weer oppakken? Ben ik eigenlijk wel heel benieuwd naar! :-)

Antwoord
Karlijn 28 januari 2016 - 11:08

Dank je Sieds! We zijn inmiddels ruim een maand thuis en allebei weer aan het werk. De kerstvakantie was nog even ‘vrij’ en op 4 januari begon het gewone leven weer. Ward is terug naar zijn oude baan en ik heb mijn freelancewerk inderdaad weer opgepakt. Ik ben ook druk bezig om weer een detachering van een paar dagen te zoeken, om iets meer basis te hebben, en dat ziet er veelbelovend uit. Zo gek, het is al bijna alsof we nooit zijn weggeweest!

Antwoord
Sieds | Sieds My Travels 28 januari 2016 - 11:39

Ah oke, allebei dus alweer aan het werk, super!! :-) Fijn dat Ward zijn oude baan terug kon krijgen en wat mooi dat het er voor jou ook goed uit ziet. Ik weet nog dat je voor jullie wereldreis onzeker was over hoe het er uit zou zien na de wereldreis, qua werk, zekerheid, etc. en nu ga je als het ware weer verder waar je voor de wereldreis mee eindigde, alles komt dus gewoon weer op z’n pootjes terecht.. :-D En op Facebook las ik dat jullie alweer wat in het verschiet hebben, o.a. IJsland, super zeg!!

Antwoord
Karlijn 28 januari 2016 - 13:53

Alles komt inderdaad gewoon weer goed, als het goed is! Ward had onbetaald verlof, dus we wisten dat zijn baan er nog zou zijn en dat was al een hele geruststelling. En we gaan inderdaad naar IJsland, zo gaaf! Dat staat al jaren op mijn lijst, lijkt me geweldig :)

Antwoord
Positive travel: een overlandreis van Istanbul naar Beijing - Karlijn Travels 30 december 2018 - 07:00

[…] maken. De bestemming was al snel duidelijk: het werd de Zijderoute. In vier maanden zouden we overland reizen van Istanbul naar Beijing. 20.000 kilometer. Zonder te vliegen, deels met het openbaar vervoer, deels met […]

Antwoord
Weekverslag lange reis 2019: Sydney en Vanuatu - Karlijn Travels 23 juni 2019 - 07:00

[…] reis van ruim vijf maanden, die vorige week vrijdag officieel van start is gegaan. In 2015 zette ik acht maanden lang elke zondag een verslag online en ik ben van plan dat deze reis ook te doen. De afgelopen week […]

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.