Home Terugblikken Terugblik: July favorites

Terugblik: July favorites

Door Karlijn

Zo, juli zit er weer op! Het was een maand waarin ik het eindelijk rustiger had met werk, veel tijd had om te bloggen en ook weer volop bezig was met reisjes plannen. Even een stapje terug na alle voorjaarsdrukte en dat was hard nodig. Hier komt ‘ie dan: mijn terugblik op juli! 

#Favorites: KarlijnTravels.com

Ik schreef de afgelopen maand zeven blogs. Fijn om daar eindelijk weer tijd voor te hebben! Daarnaast was ik achter de schermen ook veel bezig met mijn blog. Zo liet mijn hostingpartij me weten dat mijn dataverkeer gigantisch uit de hand aan het lopen was en moest ik een groot deel van mijn foto’s verkleinen en opnieuw uploaden. Arrghhh! Maar eigen schuld natuurlijk. Ook werkte ik aan het verbeteren van mijn vindbaarheid in Google. Ook al geen leuk klusje, maar wel hard nodig.

  • De best gelezen post was afgelopen maand ‘Highlights Kyoto: deze 15 dingen moet je zeker doen’.
  • Mijn eigen favoriet was ‘Op wereldreis of niet: hoe hak je de knoop door?’,
  • Op Instagram (@karlijntravels) was ik wisselend actief en ik vond het eerlijk gezegd ook maar wisselend leuk. Normaal gesproken krijg ik er heel wat nieuwe volgers bij elke dag. Er wordt ook heel veel ontvolgd, maar de groei blijft erin. Nu kreeg ik wekenlang geen nieuwe volgers, maar het ontvolgen ging lekker door. Heel frustrerend. Het lijkt nu weer wat beter te gaan, misschien mede dankzij de foto’s van de Altiplano in Bolivia die ik afgelopen week heb gepost. Als die niet werken, dan werkt er niets 😉 .
  • De populairste foto van afgelopen maand was deze, van een turquoise meer op de Altiplano:

Altiplano Bolivia

  • Deze foto van de Laguna Colorado in Bolivia vond ik zelf ook mooi:

Altiplano Bolivia

#Favorites: bloggers & blogposts

Internationaal: Veruit het mooiste wat ik de afgelopen maand op internet heb gezien was Home is a cup of tea van Candace Rose Rardon. Candace vertelt met illustraties over haar zoektocht naar een ‘thuis’, aan de hand van verschillende theesoorten die ze tijdens haar reizen heeft ontdekt.

Nationaal: Iedereen lijkt er opeens naartoe te gaan: de Azoren. En ik wil ook, want het ziet er geweldig uit! Sigrid van Mytravelsecret schreef deze blog over haar eerste kennismaking met hoofdeiland São Miguel. De foto’s zijn fantastisch!

#Favorites: travel

Ik bleef deze maand lekker thuis, maar ik was wel volop bezig met reizen. Zo boekten we een week Lapland voor begin volgend jaar, samen met vrienden. Voor het eerst een vakantie in de sneeuw! Ik kocht de Lonely Planet van Tawain om onze reis in november voor te bereiden en ik kocht er meteen de Lonely Planet van Vanuatu bij. Als het even kan willen we volgend jaar naar deze eilandengroep toe, die al jaren op mijn verlanglijst staat. Het is natuurlijk wel erg ver weg, dus dat houdt ons nog een beetje tegen. Door al die reisvoorbereidingen kreeg ik veel zin om op reis te gaan en dat komt goed uit: op 21 augustus vlieg ik (in mijn eentje) naar Bali! 

Bali Ubud

#Favorites: personal

Het was afgelopen maand rustiger met werk. Logisch, want het is zomer, en ik was er ook wel even aan toe. Het gekke is dat ik ondanks dat ook een beetje onrustig wordt van die rust, want er moet natuurlijk wel geld verdiend worden. Ik wist van tevoren dat ik dat lastig zou vinden, dus ik probeer het los te laten en erop te vertrouwen dat er vanaf september weer genoeg freelance werk binnenkomt. Ik heb deze maand in elk geval een mooie nieuwe klant gekregen, waar ik een hele leuke opdracht voor ga doen. En nu heb ik tijd om eindelijk mijn zakelijke website op te zetten. Geen excuses en uitstelgedrag meer 😉

Kortom: juli was een prima maand. Hopelijk voor jou ook!

Ook leuk om te lezen

24 Reacties

Yvon 1 augustus 2017 - 07:23

Klinkt goed Karlijn. Mooi dat je zo veel hebt kunnen schrijven. Bij mij kwam er echt niets online, haha.
Juli was voor mij een mooie maand; ik ging eindelijk naar Cambodja en had daar een geweldige tijd. Een bijzonder land, ik ben blij dat ik er geweest ben.

En Taiwan, ik wil er ook graag heen. Ik had deze week bijna een ticket geboekt naar Taipei, maar besloot toch naar Guilin af te reizen. 🙂

Antwoord
Karlijn 1 augustus 2017 - 16:35

Fijn dat Cambodja je zo goed is bevallen, ik vond het ook een heel speciaal land! Leuk dat je ook naar Taiwan hebt gekeken, lijkt me zo’n gaaf eiland. Maar Guilin is ook verre van verkeerd, zo prachtig daar! Heel veel plezier 🙂

Antwoord
Paul de Roos 1 augustus 2017 - 09:53

Wat leuk dat je wellicht naar Vanuatu gaat. Ik zou zeggen: onmiddellijk en vandaag nog je tickets boeken …:-). Voor mij is het nog steeds de mooiste bestemming ooit. Zie mijn beeldmateriaal en je bent verkocht …: http://paulderoos.zenfolio.com/p467927407

Groeten, Paul

Antwoord
Karlijn 1 augustus 2017 - 16:34

Wauw, wat een ontzettend gave foto’s! Je hebt helemaal gelijk: ik ben verkocht. Vandaag nog een ticket boeken is misschien wat teveel van het goede, maar ik denk dat we er wel voor gaan. Mag ik jou dan meteen een paar vragen stellen? Zoals: wat was jullie route ongeveer, hoe lang waren jullie op elk eiland en hoe hebben jullie het georganiseerd? Of hebben jullie alles ter plekke geregeld? Alvast bedankt voor je hulp!

Antwoord
Paul 1 augustus 2017 - 16:55

Ik stuur je vandaag of anders morgen een mailtje met uitgebreide info!

Antwoord
Lotte 1 augustus 2017 - 11:14

Klinkt als een maand die mooi in evenwicht was. 🙂 Ooooh en wat een fijne reisplannen! Echt super dat je (tijdje geleden) de knoop hebt doorgehakt om alleen naar Bali te gaan, ik ben benieuwd hoe het je gaat bevallen. Taiwan en Lapland zijn 2 ontzettend verschillende bestemmingen en dat maakt het extra fijn: wat een afwisseling.

Antwoord
Karlijn 2 augustus 2017 - 13:24

Het zijn inderdaad heel afwisselende reizen! Het lijken me allemaal zulke gave bestemmingen. Ik ben ook heel benieuwd hoe Bali alleen me gaat bevallen, maar ik heb er heel veel zin in!

Antwoord
Robert | Traveljunks 1 augustus 2017 - 13:51

Foto’s opnieuw uploaden. Het zijn tijdrovende klusjes, maar soms wel eens nodig. Ik heb afgelopen maand veel aan mijn interne links gewerkt. Ook zo boeiend.. Ben erg benieuwd naar je ervaringen met Taiwan en Lapland. Lapland gaan we waarschijnlijk ook snel doen met onze vriend uit Zweden. Ingrid is gek op rendieren! Volgend jaar zijn we ook al aan het volplannen, maar het is lastig kiezen tussen al dat leuks 😉 Buiten festivalletjes en motorritjes alleen in Duitsland op kastelenjacht geweest. Deze maand maar weer eens een paar dagen naar Stockholm. Kan ik meteen mijn nieuwe 80D testen 🙂

Antwoord
Karlijn 2 augustus 2017 - 13:27

Interne links maken is inderdaad ook enorm interessant 😉 Staat bij mij nog op de to do-lijst, dus er wachten me nog vele uren plezier! Leuk dat jullie ook alweer aan het plannen zijn (altijd natuurlijk), maar kiezen is inderdaad lastig. Als wij naar Vanuatu en Lapland gaan, dan zijn Ward z’n dagen waarschijnlijk al op. Naar Vanuatu ga je niet voor twee weken. Hopelijk kunnen we toch nog ergens een klein weekje weg, want Kroatië lijkt me bijvoorbeeld erg leuk. Mooi dat je de 80D hebt gekocht, ik ben benieuwd naar je foto’s. Alvast veel plezier gewenst in Stockholm!

Antwoord
Sabine 1 augustus 2017 - 20:53

Wat een fijn overzicht van een fijne maand! Lapland in de sneeuw staat ook op mijn lijst 🙂 Ik ben er geweest in de zomer, in Zweeds en Noors Lapland en dat was echt spectaculair mooi. In de sneeuw zal het echt magisch zijn! Ik ben zelf even wat rustiger op Instagram, vind het ook wisselend leuk zoals je zegt. Fijn dat je het even wat rustiger hebt, al begrijp ik je onrust. Ik ben nu überhaupt werkloos (al zijn er wel een paar inkomsten van blog en freelance werk) en ik denk dat ik m op een bepaald moment ook wel ga knijpen hahaha

Antwoord
Karlijn 2 augustus 2017 - 13:29

Werkloos zijn is natuurlijk helemaal geen pretje, zo vervelend dat het allemaal zo gelopen is! Hopelijk komen er snel nieuwe kansen, ik twijfel er niet aan bij jou. Maar de onrust is herkenbaar, dus ik leef met je mee 🙂 Ik ben heel benieuwd naar Lapland, het lijkt me prachtig. Voor mij is het wel een beetje tegennatuurlijk om een winterbestemming te kiezen, want ik vlieg in onze winter eigenlijk altijd naar zon. Hopelijk maakt het Noorderlicht het gebrek aan zon weer goed 😉

Antwoord
Ester de Koning 1 augustus 2017 - 22:07

Mooie foto’s Karlijn, ik vind je instagram account heel fijn om te volgen! Leuk dat je naar Bali gaat, we waren eigenlijk van plan om dit najaar te gaan maar zakenreisjes (ook niet verkeerd) naar Europese bestemmingen zorgt ervoor dat we nog niet lang weg kunnen. Hopelijk volgend jaar, dan kan ik mooi jouw tips meenemen 😉

Antwoord
Karlijn 2 augustus 2017 - 13:30

Dat is leuk om te horen Ester! Instagram kan me echt zo enorm irriteren, de lol is er af en toe helemaal af. Maar als je dan leuke reacties op je foto’s krijgt, maakt dat weer veel goed. Hopelijk zit Bali erin voor jullie volgend jaar, ik vind het zo’n fijne bestemming!

Antwoord
Dominique | dominiquetravels.com 2 augustus 2017 - 06:36

Mijn juli was ook redelijk rustig! Het was vrij koud en regenachtig in Nederland, dus ik heb vooral veel gewerkt. Ik kijk nu erg uit naar mijn reis naar Borneo, nog een paar weken en dan stap ik in het vliegtuig! Heel veel plezier alvast op Bali!

Antwoord
Karlijn 2 augustus 2017 - 13:31

Wat fijn dat Borneo er nu snel aankomt, ik ben heel benieuwd wat je ervan gaat vinden! Vast prachtig, lijkt me zo mooi daar. Alvast een hele goede reis gewenst!

Antwoord
Shamira | Kompas 24 2 augustus 2017 - 09:29

Klinkt als een prima maand! Leuk dat je in de winter naar Lapland gaat. Toevallig voor een husky safari? Of andere plannen? 🙂 In juli eindige onze wereldreis, maar een echte domper vind ik het tot dusver niet. Ik zit vol energie en inspiratie, dus voor mij ook nog genoeg plannen en ruimte voor het inlezen voor nieuwe reizen 🙂

Antwoord
Karlijn 2 augustus 2017 - 13:35

Hoi Shamira, wat fijn dat je je thuiskomst nog geen domper vindt! Ik vond het wel heel lastig na allebei onze wereldreizen, ondanks dat ik de tweede keer heel blij was om weer thuis te zijn. Het went alleen zo snel en dan begint het al snel weer te kriebelen om te vertrekken. Hopelijk krijg jij daar geen last van en blijf je volop inspiratie houden! In Lapland gaan we inderdaad een huskytocht maken, maar ook naar een rendierenfarm, sneeuwscooteren en verschillende Noorderlicht-hunts doen, waarvan eentje onder leiding van een fotograaf. Erg leuk, want volgens mij is het heel lastig om het licht goed vast te leggen 🙂 Ik ben benieuwd!

Antwoord
Marcella 2 augustus 2017 - 15:11

Je foto’s van Bolivia zijn geweldig lady! Daar wil ik ook wel heen. Jij geeft me altijd fijne reiskriebels 🙂 Ik ga eind deze maand kennismaken met Zweden. Zin in!

Antwoord
Karlijn 2 augustus 2017 - 16:00

Dank je wel! Leuk dat je naar Zweden gaat, ik ben heel benieuwd wat je ervan gaat vinden. Volgens mij is dat echt een land wat bij jullie past!

Antwoord
Jessica 2 augustus 2017 - 21:05

Ik dacht dat ik massaal ontvolgd werd omdat ik in Israël ben (en ik weet dat niet iedereen het daar mee eens is door de complexe situatie hier), maar ik hoor inmiddels van meer mensen dat ze de min ingaan omdat het massale ontvolgen weer is begonnen. Het blijft toch ook een irritant medium hè ;p Veel plezier op Bali trouwens, al een beetje zin in? 🙂

Antwoord
Karlijn 3 augustus 2017 - 13:02

Heel veel zin in! Inderdaad superirritant, dat ontvolgen. Het is nu extra erg omdat er bijna geen nieuwe volgers voor in de plaats komen. Het gaat wel wat beter nu, maar geweldig is anders. Stom kanaal!

Antwoord
Angela 5 augustus 2017 - 21:29

Ja irritant he, dat volgen/ontvolgen op instagram. maar de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik er zelf ook aan mee doe. in mijn enthousiasme klik ik iedereen aan om te volgen, maar vervolgens wordt het een zooitje op de tijdlijn, veel te veel scrollwerk om alles ook daadwerkelijk te zien. En dan ontvolg ik er weer een paar. Heb je al eens gecheckt of het iets te maken heeft met je hoeveelheid foto’s die je post op instagram? Is het bijvoorbeeld niet zo dat er meer volgers bijkomen/minder mensen je ontvolgen als je zo’n week hebt dat je over 1 bestemming post?
Anyway, je vroeg naar mijn juli… mijn juli was fantastisch! Ik kan het sinds een paar dagen nu eindelijk hardop uitspreken: ik heb een nieuwe baan! En die was hard nodig, want ik was verschrikkelijk vastgeroest in mn oude. Samen met nog wat andere (minder leuke) redenen uiteindelijk besloten dat ik nu echt moest doorpakken (lijkt wel op het beslissen voor een wereldreis: je moet het gewoon doen, het komt allemaal wel goed 😉 ). Ik heb een lastig 2017 gehad tot nu toe, was ook een van de redenen dat ik een tijd niet op je website te vinden was. Geen tijd, en als ik die wel had, was ik gewoon uitgeput en wilde ik alleen maar slapen. Maar alles is weer op zijn pootjes terecht gekomen: nieuwe baan en alles is nu in kannen en kruiken voor de roadtrip door ZuidWest Amerika die over een kleine 2 maanden begint.
Ik ben heel erg nieuwsgierig hoe je het gaat hebben op Bali. Sowieso omdat je alleen gaat, maar ook omdat er plannen zijn om daar volgend jaar heen te gaan in september. Dus kom maar op met al je blogposts over Bali: ik zit klaar met pen en papier! 😀
Ik wens je een fijn Augustus!

Antwoord
Karlijn 6 augustus 2017 - 13:13

Gefeliciteerd met je nieuwe baan, wat fijn! Ik ben blij dat het weer beter met je gaat, ik hoop dat de tweede helft van 2017 geweldig wordt! Je hebt in elk geval een prachtige reis in het vooruitzicht 🙂

Het volgen/ontvolgen waar jij het over hebt, lijkt me trouwens een heel normaal gebruik van Instagram hoor! Ik heb het vooral over mensen die geautomatiseerd honderden mensen tegelijk volgen en vervolgens weer even massaal ontvolgen. Zo krijgen zij er heel veel volgers bij. Ze zijn totaal niet geïnteresseerd in de accounts die ze volgen, het is alleen om er zelf meer bij te krijgen. Dan heb je toch echt niets nuttigs te doen met je leven? Volgens mij is er ook weer een nieuw algoritme, want mijn aantal nieuwe volgers is drastisch gedaald, wat ik ook doe qua posten en reageren…

Antwoord
Angela 6 augustus 2017 - 16:33

Dankjewel Karlijn, 2017 deel 2 is nu al zoveel beter dan deel 1, dus dat moet goed komen. 🙂
Oh echt, zijn er mensen die dat op zo’n geautomatiseerde manier doen? Naïef misschien, maar dat wist ik niet. 😉 Dat is zo mogelijk NOG irritanter, haha! In ieder geval goed om voor jezelf te weten dat het niet aan jou en aan je feed ligt!!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.