Home Terugblikken Terugblik: October favorites

Terugblik: October favorites

Door Karlijn

Zo! Oktober zit er weer op en dat betekent dat het tijd is voor een nieuw maandoverzicht. Oktober was voor mij een prima maand, met een goede balans tussen werk, privé en bloggen. Dat komt niet zo heel vaak voor, dus ik heb er extra van genoten. Dit is mijn terugblik op oktober.

#Favorites: KarlijnTravels.com

Ik schreef deze maand acht posts, een prima score. Het is mijn doel om dit schema nu weer aan te houden, met elke woensdag en zondag een nieuwe post. Alhoewel ik er meteen bij moet zeggen dat we komende maand een paar weken naar Taiwan gaan, en ik daar misschien niet veel ga schrijven. Misschien dat ik dan alleen twee weekoverzichten maak, maar daarna pak ik het schema weer op.

Lezersonderzoek

Ik publiceerde deze maand mijn eerste lezersonderzoek. Heel spannend, want ik wist niet hoeveel reacties ik kon verwachten en wat mensen dan zouden zeggen. Maar het heeft mijn verwachtingen ruimschoots overtroffen. Ik kreeg ruim zestig ingevulde formulieren terug, vol complimenten, tips en goede verbeterpunten. Mocht ik ooit weer een blogdip krijgen, dan lees ik gewoon de reacties terug, dan kan ik er weer tegenaan. Iedereen die de enquête heeft ingevuld: ontzettend bedankt voor de moeite! Ik schrijf binnenkort een post over de resultaten en over de veranderingen die ik naar aanleiding daarvan ga doorvoeren.

Tibet

  • Zelf vind ik deze foto van de Gyantse Kumbum heel mooi:

Tibet-Gyantse

#Favorites: bloggers & blogposts

Internationaal: de Amerikaanse blogger Jessica van Curiosity Travels schreef de post Why I’ve stepped back from blogging and social media. Jessica beschrijft waarom ze steeds minder enthousiast werd over bloggen en vooral sociale media. Mijn blogdip (zoals elke blogger die af en toe heeft) is gelukkig weer voorbij, maar haar mening over social media is voor mij heel herkenbaar.

Nationaal: Jessica van Corners of the World schreef de post Vrouwelijke soloreizigers hebben het niet altijd makkelijk, over haar bijzonder ongemakkelijke ervaring met een verliefde gids in Jordanië.

Blogger van de maand: De Canadese Brenna blogt al ruim elf jaar over reizen, maar ze is geen standaard reisblogger. Op haar blog This Battered Suitcase vind je weinig praktische tips, maar wel prachtige, heel persoonlijke reisverhalen. Ik vind het knap hoe persoonlijk en eerlijk (vooral over zichzelf) Brenna durft te zijn op haar blog. Aanrader!

#Favorites: travel

In april willen we naar Israël, om Tel Aviv en Jeruzalem te bezoeken. Nog heel ver weg, maar ik hoorde al dat het lastig kan zijn om betaalbare hotels te vinden in deze steden. Toen ik zelf ging zoeken, bleek dat te kloppen. Ik heb de hotels daarom alvast geboekt, het ticket volgt na Taiwan. Want dat is de volgende reis op ons programma: komende maand reizen we 2,5 week door Taiwan! Ik ben heel benieuwd naar dit mooie eiland. We hebben een auto gehuurd, ik heb een gave foodtour in Taipei geboekt en ik kan niet wachten om weer een nieuw stukje Azië te ontdekken.

#Favorites: personal

Deze maand was een stuk socialer dan vorige maand. We spraken af met vrienden, ik had een feestje bij mijn flexwerkplek op Strijp-S in Eindhoven, ik ging lunchen met mede-blogger Sigrid bij de gave DOWN TOWN Gourmet Market in Eindhoven en kletste bij met vriendinnen tijdens etentjes. Gezellig dus!

Hoe was jouw oktober?

 

 

Ook leuk om te lezen

22 Reacties

Ellen 1 november 2017 - 07:20

Hallo Karlijn, ik heb net even je Tibet foto’s op Instagram bekeken. Altijd leuk en kleurrijk!, En bekende plaatjes natuurlijk voor mij. Hoop in januari a.s. weer naar Tibet te gaan. In oktober rondgereisd in China. Drie weken rondgereisd in de provincie Yunnan en een week in Songpan geweest. Erg mooi gehad. Vandaag de laatste dag in Chengdu, morgen terug naar NL vliegen.

Antwoord
Karlijn 3 november 2017 - 11:53

Wat leuk dat je weer teruggaat naar Tibet! De hoeveelste keer wordt dat dan? En fijn dat je China-reis mooi was. Songpan lijkt me een prachtig gebied, daar zou ik ook graag eens naartoe gaan 🙂

Antwoord
Ellen 3 november 2017 - 13:33

Het wordt de 12e keer naar Tibet zelf, maar als je de Tibetaanse gebieden in Chinese provincies meerekent, dan wordt het de 15e keer. Songpan is heel leuk en ligt in een prachtige omgeving. In die omgeving liggen de prachtige Nationale Parken Jiuzhaigou, Huanglong en Mounigou. De laatste twee heb Ik op mijn reis opnieuw bezocht. Vorig jaar heb ik deze parken ook bezocht en Jiuzhaigou ook. Dat laatste was ik nu heel blij om, want sinds de krachtige aardbeving afgelopen augustus is Jiuzhaigou gesloten. Het park heeft behoorlijk wat schade opgelopen en blijft misschien nog wel een paar jaar gesloten. Dat is heel jammer want juist Jiuzhaigou vond ik buitencategorie qua schoonheid. Maar de andere twee zijn ook prachtig. Foto’s volgen t.z.t. op mijn website. Veel plezier op je trip in Taiwan!

Antwoord
Karlijn 3 november 2017 - 23:33

Ik wist niet dat Jiuzhaigou dicht is! Dat park lijkt me inderdaad prachtig, fijn dat jij het gezien hebt. En twaalf keer Tibet…geweldig!

Antwoord
Jenny 1 november 2017 - 07:30

Balans is altijd goed ❤️

Leuk dat je volgend jaar naar Israël gaat.
Ik ga met kerst en heb gisteren hotels geboekt. Ik boek NOOIT zo ver van te voren. Maar goed, vriendlief en ik wilden graag een private room (of appartement) en veel zat al vol. Tenminste, de enigszins betaalbare opties.

Antwoord
Karlijn 3 november 2017 - 11:51

Erg he, met die hotels daar! Ik boek meestal wel wat langer van tevoren, maar echt geen half jaar. Maar toen ik het beperkte aantal betaalbare accommodaties zag, dacht: boeken die hap 🙂

Antwoord
Dewi 1 november 2017 - 13:14

Fijn dat je deze maand zo de balans hebt kunnen vinden! Wat gaaf dat je deze maand naar Taiwan gaat zeg. Lijkt me een geweldig land. Ben benieuwd naar je foto’s en verhalen 🙂

Antwoord
Karlijn 3 november 2017 - 11:48

We zijn er pas een dag, maar ik denk dat we Taiwan geweldig gaan vinden! Tapei is echt een Chinees-Japanse mix, zo leuk! Ben heel benieuwd naar de rest van het land 🙂

Antwoord
Nynke 1 november 2017 - 18:01

Wat fijn dat je je ‘blogplezier’ weer gevonden hebt! En balans is altijd fijn ?
Geweldige reisvooruitzichten! Ik ben erg benieuwd naar je ervaringen en indrukken met/over Taiwan, die staat voor volgend jaar bij ons op de shortlist.
Jeruzalem heb ik dit voorjaar bezocht, ik vond dat echt super! Niet dat er in de stad niet genoeg te doen is, maar wat ik voor de afwisseling een echte aanrader vind, is een trip naar de Palestijnse gebieden. Hebben wij met Abraham tours gedaan, naar oa Ramallah, Bethlehem en Jericho. Het gaf mij een bredere kijk op de regio. Ben benieuwd wat jullie gaan zien en doen daar 🙂

Antwoord
Karlijn 3 november 2017 - 11:44

Goed om te horen dat die trip een aanrader is! Ik had ‘m ook gezien via Abraham Tours en het leek me een geweldige tour. Ik twijfel alleen of twee volle dagen Jeruzalem wel genoeg is om de belangrijkste dingen te zien. Wat denk jij?

We zijn nu pas een dag in Taiwan, maar ik vind het nu al leuk. Echt een mix van China en Japan, heel apart 🙂

Antwoord
Nynke 5 november 2017 - 21:53

Wij hadden ook drie dagen in Jeruzalem, waarvan 1 dag (de zaterdag ivm sluiting van veel winkels enzo) met de tour mee. Ik vond dat wel te doen, ik heb geen gehaast gevoel gehad. We hebben rondstruinen door de kleine straatjes wel voorrang gegeven op musea. Als je wel graag meerdere musea wilt bekijken, is twee dagen voor alles misschien wat krap… Choices, choices ?.
Onwijs veel plezier in Taiwan!! Dat klinkt heel prima, die mix. Ben heel benieuwd naar je ervaringen.

Antwoord
Karlijn 6 november 2017 - 12:21

Goed om te weten, dank je wel! Ik ben niet van de musea, dus dan moeten twee dagen genoeg zijn 🙂 Ik ga ook voor de tour!

Antwoord
Sigrid 1 november 2017 - 21:47

Was leuk nog ff voor je Taiwan reis af te spreken! Zodra je terug bent weer ? Fijne reis! X Sigrid

Antwoord
Karlijn 3 november 2017 - 11:42

Zeker! Ik lust nog best zo’n pokebowl 😉

Antwoord
Sabine 2 november 2017 - 05:51

Wauw gaaf Taiwan!! En Jeruzalem: zeker één van de meest bijzondere steden waar ik ooit geweest ben. Heel tof ook dat er zoveel mensen hebben gereageerd op je enquête, ben benieuwd naar de resultaten! Veel plezier alvast in Taiwan, kom maar op met die mooie foto’s!

Antwoord
Karlijn 3 november 2017 - 11:41

Jij bent ook overal geweest 😉 Jeruzalem lijkt me fantastisch, inderdaad heel bijzonder. Ik kan me ook al verheugen op het eten daar, al is het hier in Taiwan ook allesbehalve verkeerd!

Antwoord
Dominique | dominiquetravels.com 2 november 2017 - 06:30

Mijn oktober bestond voornamelijk uit werken, net als jij kijk ik heel erg uit naar mijn reis in November. Dan ga ik namelijk naar Cuba 🙂

Antwoord
Karlijn 3 november 2017 - 11:38

Ah, leuk dat het bijna zover is! Geniet er enorm van, Cuba is zo bijzonder!

Antwoord
Marcella 2 november 2017 - 15:36

Klinkt als een goeie maand lady! Tof dat je bijna naar Taiwan gaat, onwijs veel plezier! En alweer mooie plannen voor volgend jaar dus. Heerlijk!

Antwoord
Karlijn 3 november 2017 - 11:37

Dank je wel! Niet zo fijn als reisplannen maken. Behalve dan op reis zijn 😉

Antwoord
Jessica 3 november 2017 - 12:20

Fijn om te horen dat het een goede maand is geweest en wat lief dat je mijn artikel hebt gedeeld, bedankt 🙂 Zo leuk dat je komend jaar naar Israël gaat, met een beetje geluk ben ik er in maart/april ook! Mocht je nog tips nodig hebben, just let me know! Met Transavia kun je vanaf november trouwens vanaf Eindhoven vliegen, enkel met handbagage maar wel lekker betaalbaar en het is een directe vlucht! 😉

Antwoord
Karlijn 3 november 2017 - 13:09

Graag gedaan! Ik zag inderdaad de vlucht vanaf Eindhoven en die gaan we ook boeken. Zo relaxed als we vanaf Eindhoven kunnen vliegen 🙂 !

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.