Home Terugblikken Terugblik: November favorites

Terugblik: November favorites

Door Karlijn

November vind ik altijd een beetje een nietszeggende maand, dus het was extra fijn dat we het grootste deel van de tijd op reis waren. We reden in 2,5 week heel Taiwan door en we ontdekten hoe mooi en afwisselend het land is. Het tweede deel van de maand moest er natuurlijk gewoon gewerkt worden en maakte ik nieuwe reisplannen. Dit is mijn terugblik op november!

#Favorites: KarlijnTravels.com

Ondanks dat ik in Taiwan niets schreef, kwamen er deze maand toch nog zes nieuwe posts online. Helemaal niet slecht! Ik heb ook mijn blogschema van woensdag en vrijdag posten weer opgepakt, dus hopelijk krijg ik er zo definitief het ritme weer in.

  • Zelf vind ik deze foto van mezelf in Tainan ook leuk: lekker fietsen langs de mooie tempels:

#Favorites: bloggers & blogposts

Internationaal: Ik vind het nog altijd leuk om blogs te volgen van mensen die voor lange tijd op reis gaan, en dat is precies wat één van mijn favoriete reisbloggers gaat doen. Lauren schreef in Making changes and what comes next waarom ze haar appartement in Lissabon opgeeft en waarom ze minimaal zes maanden op reis gaat met haar vriend. Ik kijk er naar uit om haar verhalen te volgen.

Nationaal: Heb je plannen om naar Colombia te gaan? Lees dan deze post van Sabine over 15 reisroutes Colombia. Ze maakte een overzicht van de vijftien leukste en mooiste reisroutes door Colombia, dus als je inspiratie zoekt, dan zit je hier goed!

#Favorites: travel

Taiwan was ontzettend leuk, het land heeft ons echt verrast. Een aanrader als je eens een andere kant van Azië wilt zien, met een bijzondere mix van Chinese en Japanse invloeden. Je zou denken dat ik na Taiwan wel weer even uitgereisd zou zijn, maar het tegendeel was waar. 2018 staat voor de deur en dat betekent dat ik de reisplanning voor komend jaar weer mag maken. Lapland in maart en Israël in april staan vast, maar ik had niet zoveel ideeën voor de ‘grote vakantie’.

Vanuatu stellen we uit

We wilden eigenlijk een maand naar Vanuatu, onder andere om een bepaald festival bij te wonen. Dat valt helaas samen met een grote deadline op het werk van Ward. Ward z’n werkgever gunt ons altijd alles op reisgebied, dus deze keer hebben we het werk voorrang gegeven. Vanuatu stellen we even uit en ik heb inmiddels een nieuwe reisbestemming in gedachten. Ik schrijf binnenkort een post over onze reisplannen voor komend jaar.

#Favorites: personal

Op persoonlijk gebied heb ik weinig bijzonders te melden. Qua werk is het vrij druk op het moment, nog een kleine storm voor de stilte. De ervaring leert dan het van half december tot eind januari altijd vrij rustig is, dus ik vind het prima dat ik nu veel tekstschrijfwerk heb liggen. We gingen deze maand verder lekker Thais eten met vrienden, ik kletste bij met een oud-collega en dit weekend logeren mijn nichtje en neefje bij ons. Altijd gezellig!

Hoe was jouw november?

 

 

Ook leuk om te lezen

20 Reacties

Jenny 3 december 2017 - 08:30

Ik heb nog geen tijd gehad je blogs van Taiwan te lezen, maar ik ben heel benieuwd! Vorig jaar twijfelde ik tussen Taiwan en Korea (naast Indonesië), toen is het Korea geworden.

Antwoord
Karlijn 4 december 2017 - 10:11

Taiwan is ook zeker een aanrader! Echt een heel mooi, veelzijdig land waar je heel relaxed kunt rondreizen 🙂

Antwoord
Robert | Traveljunks 3 december 2017 - 10:43

Mijn november was erg goed. Ik heb enorm genoten van Myanmar en was blij om de projecten in Cambodja weer eens te kunnen bezoeken. Ha ha, wij gaan komend jaar waarschijnlijk ook naar Lapland. We moeten alleen even kijken in welke periode we gaan, want die trip doen we samen met een vriend uit Zweden. Verder staan alvast Japan en een roadtrip door de Cotswolds en Wales op het programma. Naar aanleiding van jouw blog over het Terracotta Leger heb ik mijn laatste ervaring met Angkor ook maar even opgeschreven. Dat zit me nog steeds behoorlijk hoog..

Antwoord
Karlijn 4 december 2017 - 10:10

Wat een gave reisplannen weer! Grappig dat jullie ook naar Lapland gaan 🙂 En fijn dat Myanmar ook zo goed is bevallen!

Ik ben benieuwd naar je blog over Angkor Wat, al is het wel heel jammer dat het daar nu zo tegenviel…

Antwoord
Nynke 3 december 2017 - 15:06

Die foto van Taiwan met dat fluorblauwe water ís ook gewoon heel mooi! ?.
Ik herken je november-gevoel erg, beetje soort stilte voor de december-storm ofzo. Juist daarom ook lekkere maand om het volgende reisjaar eens goed te plannen ?. Of gewoon fijn op reis te gaan natuurlijk…. Wij zijn begin nov een lang weekend naar Meteora geweest, – mede dankzij jouw leuke blog – zo geweldig mooi!

Antwoord
Karlijn 4 december 2017 - 10:02

Dank je wel! En wat leuk om te horen dat jullie ook naar Meteora zijn geweest. Ik vond dat zo fantastisch, misschien wel de mooiste en meest bijzondere plek die we dit jaar hebben gezien!

Antwoord
Hendrik 3 december 2017 - 19:07

Hallo Karlijn,

Vanuatu is werkelijk fantastisch! Het is voor mij een van de beste landen die ik ooit heb bezocht. Wij hebben de eilanden Santo, Tanna, Efate en Ambrym bezocht.

De Rom dansen op Ambrym waren het hoogtepunt. Het is een festival van 2 a 3 dagen. Het is best wel een uitdaging om er te komen. Zo moet je met vliegtuig, boot en jeep reizen om het festival te kunnen bezoeken. De mensen daar zijn ontzettend vriendelijk.

Tip: Op Ambrym zijn de beelden en houtsnijwerk fantastisch. De inwoners maken zelf de beelden en verkopen deze bij het festival of in hun woning.

Antwoord
Karlijn 4 december 2017 - 10:00

Hoi Hendrik, wat leuk om te horen! Iedereen die op Vanuatu is geweest (al zijn dat er niet zoveel 😉 ) is zo enorm enthousiast! Het land staat echt bovenaan ons verlanglijstje, maar komend jaar gaat het helaas niet lukken. Hopelijk het jaar daarop wel, en dan plan ik zeker tijd in op Ambrym. Klinkt geweldig!

Antwoord
Sabine 4 december 2017 - 03:39

Leuke terugblik Karlijn! Zo mooi die tempels en die kleuren, lijkt me een zeer intrigerend land Taiwan. En natuurlijk weer ENORM bedankt voor het noemen van mijn blog <3 Vond het zelf ook een superleuk artikel om te schrijven en nuttig voor velen. Fijne feestmaand gewenst alvast!!

Antwoord
Karlijn 4 december 2017 - 09:58

Graag gedaan, ik vond het echt een handig artikel 🙂 Jij ook een hele fijne maand gewenst!

Antwoord
Jessica 5 december 2017 - 12:32

Zo leuk dat je komend jaar naar Israel gaat! Ik ben er waarschijnlijk ook in april haha :p Ben benieuwd naar je Taiwan artikelen! Ik ben er jaren geleden geweest met een business trip van mn (toen) stiefvader, maar volgens mij is er nog veeeeel meer moois te zien daar 🙂 Ene weer een keer meeten als ik terug in NL ben eind december? 🙂

Antwoord
Karlijn 5 december 2017 - 13:54

Taiwan is echt leuk, ik kan het aanraden! Ik ben nu al enorm benieuwd naar Israel, je hebt me in elk geval heel enthousiast gemaakt met al je mooie verhalen. En gezellig om weer af te spreken als je in Nederland bent! Laat maar weten 🙂

Antwoord
Jessica 13 december 2017 - 11:49

Ik zal Sigrid binnenkort vragen of ze ook zin/tijd heeft om te lunchen in Eindhoven, misschien na de kerst? (als we toch al zo vol zitten van al dat eten ;p)

Antwoord
Karlijn 13 december 2017 - 15:20

Helemaal prima!

Antwoord
Janet 5 december 2017 - 20:07

Taiwan klinkt heel tof en de foto’s zien er prachtig uit. Ik ben benieuwd naar meer reisverhalen over dit land… Je hebt alweer heel wat leuks in het vooruitzicht, op naar 2018! 🙂

Antwoord
Karlijn 5 december 2017 - 20:25

Taiwan is inderdaad heel leuk! Ik ga er snel meer over schrijven 🙂 Heb jij al leuke reisplannen voor 2018?

Antwoord
Yvon 6 december 2017 - 14:27

Poging 2 😉

De foto van de kust is echt prachtig! Wist niet dat Taiwan zulke mooie en indrukwekkende kustlijnen heeft. Taiwan staat al lang op mijn lijst, maar het komt er maar niet van 😉

Jammer dat Vanuatu nu niet doorgaat, wel redelijk tegenover Ward zijn werkgever.
Ben benieuwd wat jullie bestemming wordt!

Antwoord
Karlijn 7 december 2017 - 10:08

Taiwan is echt heel gaaf, het oosten heeft prachtige stranden! Ik denk dat Taiwan ook echt iets voor jou is 🙂 Inderdaad jammer van Vanuatu, maar deze keer moeten we het werk echt voorrang geven. Als een werkgever zo aardig is om je twee keer in vijf jaar acht maanden onbetaald verlof te geven, moet je af en toe ook iets terug doen. Hopelijk lukt Vanuatu een jaartje later wel!

Antwoord
Marcella 17 december 2017 - 13:16

Klinkt goed, jouw maand. Ik ben heel erg benieuwd naar meer verhalen over Taiwan! En je reisplannen voor 2018 natuurlijk 🙂

Antwoord
Karlijn 18 december 2017 - 09:27

Daar ga ik binnenkort een post over schrijven, als we er helemaal uit zijn! Zelden zo getwijfeld over onze reisplannen als dit jaar 🙂

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.