Home Terugblikken Terugblik: May favorites

Terugblik: May favorites

Door Karlijn

In april was ik bijna de hele maand op reis en in mei moest ik dan ook weer hoognodig aan de slag. Toch werd het niet mijn meest productieve maand, misschien mede door het lekkere weer. Ik blogde wel volop over mijn reis naar Peru, ging een dagje naar Mechelen en was op de reisbloggersconferentie Traverse in Rotterdam. Dit is mijn terugblik op mei!

#Favorites: KarlijnTravels.com

Ik schreef deze maand zes blogposts, helemaal niet slecht. De best gelezen post was ‘Voor op de bucketlist: maak een huskytocht in Lapland’ en zelf vond ik ‘Roadtrip Peru: spectaculaire tocht naar de Colca Canyon’ mijn leukste artikel. Mede dankzij het filmpje van deze gave roadtripdag! Op Instagram was ik helemaal niet actief. Komende maand ga ik weer op reis, dus dan wordt het hopelijk beter.

roadtrip Peru

Reisbloggersconferentie Traverse

Vorig jaar was ik bij Traverse in Londen en dit jaar vond deze internationale reisbloggersconferentie in Rotterdam plaats. Daar wilde ik natuurlijk bij zijn, want ik vond het vorig jaar enorm inspirerend. Dat was dit jaar niet anders. Ik woonde onder andere een presentatie van reisblogger Adventurous Kate bij, die me aan het denken zette over het tonen van meer persoonlijkheid en standpunten op mijn blog.

Rotterdam

Ik kletste uitgebreid bij met een aantal van mijn favoriete reisbloggers, ontmoette nieuwe mensen en sliep in het gave Nhow-hotel op de Kop van Zuid (met geweldig ontbijt). Inmiddels ben ik helemaal fan van Rotterdam en ik wil dit jaar graag nog een weekend terug om nog veel meer leuke plekken te ontdekken. Tijdens de conferentie realiseerde ik me ook weer eens hoe ontzettend veel ik nog moet doen om mijn blog te verbeteren, vooral achter de schermen en als het om SEO en affiliatelinks gaat. Hopelijk komt het daar van de zomer van.

#Favorites: bloggers & blogposts

Ik las deze maand weer volop blogposts en dit waren mijn favorieten:

  • Internationaal: Alex in Wanderland schreef Welcome to Egypt: three days of seeking calm in Cairo’s chic Maadi. Egypte staat momenteel zo’n beetje bovenaan mijn verlanglijst en Alex’ post over Cairo versterkte dat alleen maar.
  • Nationaal: Edith is één van mijn favoriete personen in de reisbloggerswereld en ik vond het dan ook heel leuk om haar update Jesús alweer vijf maanden in Nederland te lezen. Jesús is de Cubaanse vriend van Edith en hij heeft eindelijk een verblijfsvergunning gekregen. En gelukkig heeft hij het hier prima naar zijn zin.

Ik merk de laatste maanden dat ik steeds blogs deel van mensen die ik al jaren volg, waardoor er wat herhaling in zit. Heeft iemand misschien tips voor nog onbekende goede reisblogs? Nederland en Engels mag allebei!

#Favorites: boeken en series

  • Boeken: mijn goede vriendin Nathalie Pagie bracht in april alweer haar vijfde thriller uit. Trots! Rio Grande
    gaat over journalistenduo Tara Linders en Diego Martinez (al het derde boek over dit stel) en is wederom superspannend. Het verhaal speelt zich af in Mexico en neemt je mee in de wereld van een beruchte motorbende. Aanrader!
  • Series: we joegen de afgelopen weken de Netflix-serie Safe er doorheen. Soms is het gewoon lekker om een serie te kijken die niet per se briljant is, maar wel lekker wegkijkt. En dat Dexter opeens een belabberd Engels accent blijkt te hebben, dat nemen we dan maar voor lief.

Mechelen

#Favorites: travel

  • Ward werd eind mei veertig en dat vierden we met een dagje Mechelen. Wat een verrassend leuke stad is dat! Volop leuke koffie- en eettentjes, mooie pleinen en gebouwen, de typisch Belgische gezellige sfeer: aanrader. Een post volgt snel.
  • Ik regelde onze hele reis naar Mauritius en Reúnion en koos een aantal mooie hotels uit. Zo slapen we een nachtje in de geweldige Bubble Lodge (serieus, even klikken!) en plakten we er ook een nachtje Dubai achteraan.

#Favorites: personal

Ik schreef het hierboven al: het was niet mijn meest productieve maand. Ik heb natuurlijk gewoon gewerkt aan allerlei leuke klussen, maar het mooie weer zorgde ervoor dat ik niet honderd procent op gang kwam. Afleiding was ook zo gevonden: ik begon spontaan met een make-over van onze studeerkamer en schilderde de muren alvast. Nu de kozijnen nog en wat nieuwe kasten kopen, en ik kan aan de slag in een mooie nieuwe werkkamer. En eigenlijk was het ook wel eens fijn om niet maar alleen te werken, want er bleef nu genoeg tijd voor etentjes met vriendinnen en dat soort leuke dingen.

Deze maand staan er trips naar Kopenhagen en Kroatië op de planning, dus qua productiviteit voorzie ik nog geen enorme verbeteringen 😉 Ik houd jullie op de hoogte!

Hoe was jullie mei?

 

 

 

Ook leuk om te lezen

19 Reacties

Laura 3 juni 2018 - 08:49

Oh wat een herkenning! Ik was in april ook de hele maand op reis en in mei ook amper productief door het lekkere weer. Veel leuke dingen en ik begon spontaan aan de make-over van de tuin, haha! Hopelijk lukt het ons deze maand wat beter om te werken 😉

Antwoord
Karlijn 4 juni 2018 - 09:36

Haha! Ik dacht aan je Insta-stories al te zien dat je met hetzelfde probleem kampte 😉 Succes deze maand, je kunt het!

Antwoord
Gelmer 3 juni 2018 - 17:42

Ik lees je blogs altijd met veel plezier (jouw blog staat bovenaan op mijn favorietenlijstje). Ik ben vooral benieuwd naar je reisplanning voor Mauritius en Reúnion. Hopelijk komt daar nog een blog over online!
Volgens mij kun je terug kijken op een hele mooie maand! Ik had vooral een hele drukke maand, maar ook nog een lang weekend naar Belgrado geweest. Dus ook voor mij een prima maand…

Wat tips voor leuke Nederlandse reisblogs om te volgen (waarvan je een deel vast al kent): http://www.reismeisje.nl/, https://www.travellust.nl/, http://www.travelgirls.nl/, https://www.traveljunks.nl/, https://travellersoftheworld.nl/ (wat onbekender, maar echt een aanrader!), https://www.wearetravellers.nl/, https://www.reisdoc.nl/, http://www.followmyfootprints.nl/, https://explorista.nl/, https://www.expeditieaardbol.nl/, http://www.cornersoftheworld.nl/ en https://www.yourtravelguideonline.com/ (ook wat onbekender, maar toch ook zeker een aanrader!). Heb jij nog wat goede tips voor leuke reisblogs om te volgen voor mij?

Antwoord
Karlijn 4 juni 2018 - 14:59

Hoi Gelmer, dank je wel, wat leuk om te horen! Ik ga zeker mijn planning voor Mauritius en Reúnion nog delen 🙂 Leuk dat je naar Belgrado bent geweest, lijkt me een hele interessante stad. Ik heb nog zoveel niet gezien in die hoek! Dank ook voor je tips voor Nederlandse reisblogs, hier zitten ook een aantal van mijn favorieten bij. En een paar die ik nog niet volgde, ik ga eens kijken. Ik vind verder Mytravelsecret.nl een leuke blog, net als reisjunk.nl. Verder ben ik vooral fan van Engelse reisblogs, dus als je daar nog tips voor nodig hebt hoor ik het wel!

Antwoord
Gelmer 4 juni 2018 - 17:21

Ik ben benieuwd, lijken mij twee hele mooie eilanden! Ik vind Belgrado erg leuk inderdaad. Bij de voorbereiding veel tips van de blog van Edith gehaald, die er drie maanden heeft gewoond (http://travelcreaterepeat.nl/servie/).
Dank voor je suggesties! Ik lees vooral Nederlandse reisblogs, maar wat tips voor goede Engelse reisblogs zijn zeker welkom!

Antwoord
Karlijn 4 juni 2018 - 17:46

Ik wist inderdaad dat Edith er gewoond heeft, leuk! Qua Engelse reisblogs kan ik aanraden: Alexinwanderland.com, Neverendingfootsteps.com, youngadventuress.com (vooral voor de foto’s), alongdustyroads.com (nieuwe ontdekking en fan van), heartmybackpack.com, bunchofbackpackers.com en themidnightblueelephant.com. Vickyflipfloptravels.com en chaptertravel.com vind ik ook leuk. En qua Nederlandse reisblogs hoort besabine.com ook in mijn favorietenrijtje 🙂

Antwoord
Gelmer 4 juni 2018 - 17:47

Dankje voor de tips, ik ga ze bekijken!

Dominique | dominiquetravels.com 3 juni 2018 - 19:13

Ik zou ook nog zoveel kunnen leren wat betreft bloggen! Ik wist niet dat Traverse dit jaar in Rotterdam was, anders had ik het geprobeerd bij te wonen. Volgende keer beter 🙂 In juni ga ik heerlijk Peru! Daar kijk ik heel mei eigenlijk al naar uit!

Antwoord
Karlijn 4 juni 2018 - 09:35

Wat fijn dat Peru voor de deur staat! Alvast een hele fijne reis gewenst. En Traverse is echt een aanrader, het zou leuk zijn als je er volgend jaar bij kunt zijn 🙂

Antwoord
Robert 3 juni 2018 - 22:04

Ik ben benieuwd naar meer blogs over Peru. Mechelen vonden wij ook erg leuk. Ze hebben ook nog eens het lekkerste biertje van de wereld. Wat wil je nog meer? 🙂 Die persoonlijk standpunten is een goed idee. Ik doe het ook al een tijdje in sommige blogs en dat is erg voldoenend om te doen. Er komt wel eens een brutale of onnozele reactie op, maar dat weegt niet op tegen het feit dat ze zeer goed gelezen worden 😉 Hier ook niet veel nieuwe blogs. Wel een zevental pagina’s met landeninformatie erbij. Was wel een weekend in Cochem en met Pinksteren klimmen in Oostenrijk.

Antwoord
Karlijn 4 juni 2018 - 09:33

We zijn mede naar Mechelen gegaan door jouw blogs, dus dank voor de tip! Wat betreft de persoonlijke meningen: die worden inderdaad goed gelezen. Ik was er altijd erg voorzichtig mee, maar misschien is het tijd om daar verandering in te brengen. En zeven nieuwe landingspagina’s? Hard gewerkt!

Antwoord
Sabine 4 juni 2018 - 01:12

Wat een fijne terugblik! Je hebt echt veel leuks geschreven afgelopen maand. En logisch dat de husky tocht het best gelezen werd: dat was ook wel heel bijzonder om te lezen/te zien! Leuk ook dat je Edith noemt, ik volg haar ook heel graag en ben super blij dat het allemaal gelukt is met Jesús. Ik weet hoe lastig het allemaal is. Heel fijne juni gewenst!

Antwoord
Karlijn 4 juni 2018 - 09:30

Dank je wel Sabine! Inderdaad heel fijn dat het allemaal goed is gekomen voor Edith en Jesus. Het is een paar jaar geduld oefenen, maar dan heb je ook wat 😉 Jij ook een fijne maand gewenst!

Antwoord
Edith | [travel.create.repeat] 5 juni 2018 - 22:33

Aaaah insgelijks lieve Karlijn 🙂 Alongdustyroads.com is al lang een favoriet, zulke mooie foto’s en vol humor en zelfspot geschreven. Ook lees ik graag Theblogabroad.com van Gloria Atanmo, met mooie kleurrijke foto’s en heerlijk geschreven. Ik vind Travelalut.com van mijn oud-collega Maaike trouwens ook leuk, zij is op dit moment op reis door Midden-Amerika. Veel plezier in Kopenhagen en Kroatië deze maand!

Antwoord
Karlijn 7 juni 2018 - 09:20

Dank voor de tips! Alongdustyroads volg ik sinds Traverse, inderdaad een superleuke blog. De andere twee kende ik nog niet, dus die ga ik volgen 🙂

Antwoord
tea 6 juni 2018 - 21:54 Antwoord
Karlijn 7 juni 2018 - 09:22

Hoi Tea, dank voor de tips! Een aantal hiervan kende ik nog niet, ga meteen even kijken 🙂 Altijd fijn, nieuwe bloginspiratie.

Mijn Kroatië-reis wordt een redelijk standaard route van van twee weken van Dubrovnik naar Zagreb, met stops in onder andere Hvar, Split, Zadar en de Plitvice-meren. Ik ga alles met het OV doen, dus ben benieuwd!

Antwoord
Marcella Molenaar 10 juni 2018 - 20:01

Prima maand Karlijn! Leuk dat Nathalie Pagie een vriendin van je is. Ik was net bezig met het toevoegen van boeken aan mijn e-reader, dus ik heb er ook een aantal van haar toegevoegd! Gaaaaaf, de Bubble Lodge! Dat wordt een heerlijke overnachting, heel benieuwd naar je ervaringen! Ik ga ook maar eens op zoek naar hotels in Mexico, jij hebt erg goede tips in je blog staan!

Antwoord
Karlijn 10 juni 2018 - 20:32

Nathalie doet het zo goed! Ze heeft nu twee boeken in de bestseller top 60 staan, zo gaaf 🙂 Ben benieuwd wat je van haar boeken vindt. Succes met het boeken van Mexico-hotels, je hebt daar zulke leuke plekken om te slapen!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.