Home Terugblikken Terugblik: March favorites

Terugblik: March favorites

Door Karlijn

Als je me vraagt wat ik in maart gedaan heb, dan kom ik maar op twee dingen: veel werken en een reis naar Lapland gemaakt. Een prachtige reis naar Lapland zelfs, vol hoogtepunten en nieuwe ervaringen. Dit is mijn terugblik op maart.

#Favorites: KarlijnTravels.com

Het is niet dat ik niet meer wil doen aan mijn blog, maar ik red het gewoon niet. Ik werkte in maart lange dagen, bijna elke avond en ook in het weekend, en voor de blog had ik maar weinig tijd. Het is gek dat je jezelf als blogger zoveel oplegt, terwijl het voor mij echt vooral een hobby is. Ik maak me dan ook maar niet meer druk over blogschema’s, maar schrijf als ik er zin in en tijd voor heb. Ik schreef deze maand vier blogposts.

 

  • Mijn eigen favoriet is deze, gemaakt tijdens onze huskytocht: huskytocht Lapland

 

#Favorites: bloggers & blogposts

Ik las deze maand verschillende goede blogs van collega-bloggers en deze wil ik je graag aanraden:

  • Internationaal: Er is één reis die veruit bovenaan mijn reisverlanglijst staat, maar die helaas ontzettend duur is: een boottocht naar South Georgia, de Falkland Island en Antarctica. Na het zien van de foto’s in deze post van Young Adventuress heb ik Ward dagen lastig gevallen met de vraag of hij onze Mauritius- en Reunion-plannen wilde inruilen voor South Georgia. Ik heb hem nog niet zover geloof ik, maar echt: wat een ongelofelijk fantastische reis.
  • Internationaal: Wij reden de prachtige Road to Hana op het Hawaiiaanse eiland Maui in één dag, maar Alex van Alex in Wanderland trok er vier dagen voor uit. Haar post Planning a Road to Hana camping trip vertelt je precies hoe je dit kampeeravontuur moet plannen.
  • Vlog van de maand: Vorige maand tipte ik jullie al de vlogs van Kara and Nate. Ik volg hen nog steeds op de voet en ik genoot enorm van hun vlogs van India. In deze vlog vieren ze Holi en ik vind ‘m helemaal geweldig.

#Favorites: boeken en series

  • Boeken: misschien geen hoogstaande literatuur, maar wel heel fijn: de boeken van Liane Moriarty. Ik ben begonnen met Het geheim van mijn man en lees nu Grote Kleine Leugens. Ik kan deze boeken niet meer wegleggen als ik er eenmaal aan begonnen ben.
  • Series: we zijn net begonnen met The Good Doctor, over Shaun Murphy, chirurg in opleiding met autisme. Niets zo fijn als een goede ziekenhuisserie en dat geldt ook voor The Good Doctor. Dat Shaun autistisch is, geeft een extra dimensie aan de verhaallijnen.

gyrocopter Lapland

#Favorites: travel

Ik schreef het hierboven al: we brachten een week in Zweeds Lapland door. Wat een ontzettend gave reis! We hadden veel geluk met het weer en het Noorderlicht, wat de reis nog mooier maakte. Inmiddels zit ik flink in de voorbereidingen voor onze reizen in april. Ik ga eerst twee weken alleen naar Peru, dan ben ik een dag thuis en dag vliegen we samen naar Israël voor zes dagen. Mooie vooruitzichten dus.

#Favorites: personal

Het is al een paar maanden erg druk met werk. Fijn, want ik vind mijn werk enorm leuk. Ik zeg dan ook vrijwel nooit nee tegen opdrachtgevers. Dat resulteert erin dat ik al snel bergen werk aanneem en me dan afvraag hoe ik het allemaal rond ga krijgen. Dat lukt uiteindelijk altijd, maar de balans slaat de laatste maanden wel door naar de verkeerde kant. In Lapland zat ik nog te bellen met interviewkandidaten en reacties op teksten te verwerken, terwijl ik eigenlijk behoefte had aan een week helemaal niks. Hoog tijd om wat meer balans aan te brengen, want hoe leuk mijn werk ook is: er non-stop mee bezig zijn is niet gezond. In april kan ik alvast gaan oefenen, want ik geloof niet dat er in Peru en Israël veel ruimte voor werk gaat zijn.

Hoe was jullie maart?

* Deze blog bevat twee affiliatelinks. Hier lees je er meer over.

Ook leuk om te lezen

19 Reacties

Sabine 1 april 2018 - 16:56

Heel begrijpelijk dat je af en toe minder tijd hebt voor je blog! Ook goed dat je die tijd dan ook kan minderen, ik vind dat zelf erg moeilijk. Heb het ook erg druk gehad maar toch ‘moest’ ik twee keer per week wat publiceren. Ik heb trouwens echt genoten van je foto’s en artikel over Lapland. Zó magisch mooi!

Antwoord
Karlijn 2 april 2018 - 11:38

Lapland was inderdaad magisch!

Ik heb ook jarenlang tóch twee keer per week gepubliceerd als ik het enorm druk had, maar dat laat ik sinds vorig jaar los. Het lukt gewoon niet, als ik die week al vijftien artikelen heb geschreven. En er gaat ook niets mis als ik niet blog, het is echt een zelfopgelegde druk. Gek hoe dat werkt met bloggen!

Antwoord
Robert 1 april 2018 - 18:03

Aan reisjes geen gebrek. Goed zeg! Ik vond je foto’s van Lapland ook erg mooi. Misschien volgende winter ook naar Lapland. Hadden het als reserve voor dit jaar, samen met onze vriend uit Zweden, maar gaan alleen een paar dagen bij hem in Stockholm op bezoek. We hebben al teveel ingepland, maar ’s winters lijkt het ons ook leuker. Veel plezier in Peru!

Antwoord
Karlijn 2 april 2018 - 11:39

Lapland lijkt me in de winter inderdaad veel gaver dan in de zomer. Dan is het natuurlijk ook mooi, maar dat winterlandschap is echt heel bijzonder. Ik kan het van harte aanraden, ik denk dat jullie het ook geweldig vinden!

Antwoord
Marcella 1 april 2018 - 22:01

Leuke maand had je! Ik ben echt fan van je foto’s van Lapland, het Noorderlicht zien staat enorm hooooog op mijn wishlist! The Good Doctor klinkt interessant trouwens!

Antwoord
Karlijn 2 april 2018 - 11:40

Lapland is ook zo mooi! Ik denk dat jullie dat ook een geweldige bestemming zouden vinden 🙂

Antwoord
Shirley 2 april 2018 - 03:41

Wat een gave foto’s van Lapland! En je twee reizen in het vooruitzicht lijken me ook prachtig. Niets mis mee toch, dat je blog als eerst minder wordt. Zeker zolang het een hobby is, moet het ook leuk blijven. 4 posts vind ik alsnog een mooi aantal. Geniet van je aankomende twee reizen!

Antwoord
Karlijn 2 april 2018 - 11:41

Dank je wel Shirley, dat gaat vast lukken! En inderdaad: bloggen moet vooral leuk blijven. Het is een rare druk die ik mezelf opleg, maar die nergens voor nodig is 😉

Antwoord
Jessica 2 april 2018 - 13:29

Ik herken het helemaal meid, je wilt als freelancer niet ondankbaar zijn omdat je té veel werk hebt, maar soms heb je ook gewoon even een rustige periode of zelfs een vakantie nodig (al denkt de hele wereld dat reisbloggers non stop vakantie hebben haha ;p). Veel plezier in Peru, gaat ongetwijfel een leuke reis worden! 🙂

Antwoord
Karlijn 3 april 2018 - 11:43

Klopt helemaal, klagen over drukte voelt als ondankbaar zijn. Terwijl het dat totaal niet is, ik ben juist superdankbaar. Maar even een paar weken vrij is erg welkom, dat zeker!

Antwoord
Lotte 2 april 2018 - 19:08

Het gaat zo’n bijzondere reis worden in Peru voor je en ik kijk nu al uit naar de mooie foto’s die je gaat maken! Hopelijk vind je de komende tijd dan ook het evenwicht tussen werken en reizen/ontspanning terug!

Antwoord
Karlijn 3 april 2018 - 11:41

Dat hoop ik ook! Ik ben heel benieuwd naar de reis, kan niet wachten 🙂

Antwoord
Elke 3 april 2018 - 08:53

Wat een prachtige foto van het noorderlicht! Ik vind trouwens dat je je niet hoeft te verantwoorden waarom je ‘maar’ vier blogposts geschreven hebt. Soms is het nu eenmaal druk in je privéleven en het is beter om iets minder goede posts te schrijven dan posts waar je toch niet achter staat 🙂 .

Antwoord
Karlijn 3 april 2018 - 11:40

Helemaal mee eens! Het is even niet anders en eigenlijk is dat helemaal niet erg 🙂

Antwoord
Dominique | dominiquetravels.com 4 april 2018 - 09:29

Wat een gave maand! Ik kwam in maart terug van mijn lange weekend in Noors Lapland, en eind maart ging ik een lang weekend naar St. Petersburg. De zon heeft drie dagen geschenen, dus we hadden ontzettend veel geluk. Het is een prachtige stad. Ik kijk nu al uit naar mijn reisje naar Normandie aan het einde van deze maand, en naar jouw verhalen over Peru en Israel!

Antwoord
Karlijn 4 april 2018 - 13:16

Dan had jij ook geen verkeerde maand! St. Petersburg lijkt me heel speciaal. Alvast veel plezier gewenst in Normandië!

Antwoord
Eva 8 april 2018 - 16:18

Karlijn, wat een heerlijke plannen en vooruitzichten! Volgend jaar ga ik voor een 2e poging naar Peru, lijkt me zo’n mooi land!

Antwoord
Karlijn 9 april 2018 - 11:52

Ah, ik vond het ook zo ontzettend balen voor jullie toen! Hopelijk komt het volgend jaar helemaal goed. Peru is inderdaad prachtig!

Antwoord
Terugblik: April favorites - Karlijn Travels 2 mei 2018 - 07:01

[…] maar één post publiceerde in een maand, maar meer was echt niet haalbaar. Ik postte alleen mijn terugblik op maart en verder bleef het stil. Ik deed wel mijn best op Instagram, wat ik nog steeds leuk vind als ik op […]

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.