Home Terugblikken Terugblik: March favorites

Terugblik: March favorites

Door Karlijn

Wat een maand was maart! De eerste dagen brachten we nog door in Sri Lanka en daarna startte mijn nieuwe leven als fulltime freelance tekstschrijver. Ik huurde een gave werkplek op Strijp-S in Eindhoven, ik haalde twee grote opdrachten binnen en genoot van het feit dat ik al mijn tijd nu zelf mag indelen. Daarnaast bleef er ook nog tijd over om te bloggen en reizen te plannen.

#Favorites: KarlijnTravels.com

Zes blogposts in een maand is niet superveel, maar ik vind het een prima score. De eerste week van maart waren we nog in Sri Lanka en daar heb ik helemaal niets geschreven. Ook wel eens fijn, en een nieuwe reis zorgt altijd voor volop bloginspiratie. Vanaf het moment dat we thuiskwamen ging ik dan ook meteen aan de slag met nieuwe verhalen.

  • De best gelezen post was afgelopen maand ‘The daytrip from hell: een dagje naar Ko Phi Phi’.
  • Mijn eigen favoriet was eigenlijk ook die over Ko Phi Phi, maar ik vond ‘Zes hoogtepunten van onze reis naar Sri Lanka’ ook erg leuk om te schrijven.
  • Op Instagram (@karlijntravels) was ik wisselend actief. Ik heb zo’n haat-liefdeverhouding met dit kanaal. Aan de ene kant vind ik het geweldig, en aan de andere kant word ik gek van het volgen-ontvolgen dat talloze mensen zo leuk lijken te vinden. Maar ik zit bijna op 6000 volgers, dus ik ga er weer actiever mee aan de slag. De populairste foto van afgelopen maand was deze, van een geveltje in Granada, Nicaragua:

Granada

  • Mijn eigen favoriet was deze, van een festival in Sri Lanka:

Festival in Sri Lanka

 

#Favorites: bloggers & blogposts

Ik heb voor mijn gevoel niet zoveel blogs gelezen deze maand. Ik heb wel veel gelezen over Taiwan, onze volgende verre reis, en daarbij bleek Wearetravellers een hele goede bron van informatie. Het filmpje dat Roëll maakte over haar trip naar Taiwan zorgde ervoor dat ik meteen een ticket wilde boeken:

#Favorites: travel

  • Ah, Sri Lanka! In februari en maart reisden we drie weken door dit prachtige land en het was heerlijk. Sri Lanka is echt Azië in het klein: je hebt er oude tempelcomplexen, prachtige natuur, je kunt er op safari (luipaarden!), de stranden zijn geweldig en het eten is er heerlijk. Een hele fijne reisbestemming.

  • In november willen we naar Taiwan en daar heb ik de afgelopen weken van alles voor uitgezocht. Ik houd nu de ticketprijzen elke dag in de gaten en ik ga meteen toeslaan als er een goede prijs voorbij komt.
  • Komende maand staan er twee leuke trips op de planning. Eind april ga ik een weekje naar Londen, onder andere voor de reisbloggersconferentie Traverse. En komend weekend mag ik samen met een aantal andere bloggers Laag Holland ontdekken, het gebied boven Amsterdam. Leuk!
  • Ik denk ook serieus na over een solotrip in september. Ik heb heimwee naar Bali (altijd) en ik zou daar graag een paar weken naartoe willen voor een combinatie van werken en reizen. In Canggu heb ik al een gave accommodatie gevonden met een flexwerkplek en ik zie me daar al helemaal zitten. Even de digital nomad uithangen 😉 . Maar ik moet wel alleen, want Ward heeft niet genoeg vrije dagen. Wat denken jullie van dit plan?

#Favorites: personal

Vorig jaar besloot ik om te stoppen met interim-communicatieopdrachten en me helemaal te richten op tekstschrijven. Maar in januari hebben we verbouwd en in februari waren we op reis. Dat betekende dat er in maart echt weer eens iets moest gebeuren op werkgebied. Mijn bestaande opdrachten liepen lekker door, maar ik moest ook hard aan de slag met acquisitie.

Nieuwe opdrachten

Ik had verwacht dat ik in maart vooral aan mijn nieuwe website en salesplan zou werken, maar er kwamen onverwacht twee geweldige opdrachten langs. Ik ga bloggen voor Zoover, ik mag een groot internetproject voor hen doen en ik heb een flinke tekstopdracht voor een vmbo-opleider gekregen. Zo fijn! Mijn nieuwe website moet dus even wachten, de komende maanden ben ik hard aan het werk voor mijn klanten 🙂 . Wel liet ik alvast foto’s maken voor de site en social media-kanalen, door Anouk van Zuiver Fotografie. Dat had ik nog niet eerder gedaan, erg leuk om ook eens een paar fatsoenlijke foto’s van mezelf te hebben.

Flexwerkplek op Strijp-S

Omdat ik vijf dagen per week thuis werken toch een beetje saai vond, heb ik  een flexwerkplek gehuurd op Strijp-S, het oude fabrieksterrein van Philips in Eindhoven. Dit is helemaal omgebouwd tot een gaaf terrein met creatieve bedrijven, hippe restaurants en cafés en gave winkels. Ik werk op Strijp CS, met ruim dertig andere freelancers. Fijn om aanspraak te hebben en samen te lunchen én het werkt heel inspirerend. Kortom: een fijne maand waarin veel is gebeurd!

Hoe was jouw maart?

Ook leuk om te lezen

43 Reacties

Kirsten | Travelaar.nl 2 april 2017 - 08:07

Wat een fijne maand. En fijn dat alles zo lekker gaat. Gefeliciteerd met je nieuwe opdrachten! Super gaaf dat je er over denkt om in je eentje naar Bali te gaan. Stoer hoor! Ik zeg doen. Bevalt het niet, dan ben je zo weer thuis 😉 Taiwan is zo’n geweldig en raar land ook haha. Gaan jullie vast super vinden!.

Antwoord
Karlijn 3 april 2017 - 09:10

Dank je Kirsten, ik ben er blij mee! Ik ben nu al heel benieuwd naar Taiwan, de tickets hebben we gisteren nog geboekt. Zo fijn als er weer zo’n trip gepland staat! Nu nog even de knoop doorhakken wat betreft Bali 😉

Antwoord
Jenny 2 april 2017 - 08:16

Fijn overzicht weer! Leuk dat je je volledig KL het schrijven gaat storten én al meteen leuke opdrachten binnen hebt. (En terecht.)

Ik blijf je blogs over Sri Lanka met veel pekizsr volgen. En de rest trouwens ook.

Antwoord
Karlijn 3 april 2017 - 09:09

Dank je Jenny! Ik ben blij met jou als volger 🙂

Antwoord
Milou 2 april 2017 - 08:54

Wat een heerlijke maand. En wat fijn dat je meteen nieuwe opdrachtgevers hebt gevonden!

Antwoord
Karlijn 3 april 2017 - 09:08

Ja he! Ik had het zo niet verwacht, is echt een fijn begin 🙂

Antwoord
Chantal 2 april 2017 - 09:29

Klinkt als een goede maand!

Antwoord
Karlijn 3 april 2017 - 09:08

Ik mocht inderdaad niet klagen deze maand 🙂

Antwoord
Robert | Traveljunks 2 april 2017 - 09:40

Mooi dat het goed loopt. Gave werkplek zeg. Is dat tegenover het klokgebouw? En Taiwan, dat lijkt me ook een erg gave bestemming. Haha, toch leuk dat die mindere reiservaringen met een luchtige kijk het zo goed doen hè 😉

Antwoord
Karlijn 3 april 2017 - 09:07

Grappig inderdaad! Mensen lezen toch graag over dingen die niet helemaal goed gaan blijkbaar 😉 Mijn werkplek zit naast de Vershallen op de Strijp-S, in de hoek van het Klokgebouw. Echt een leuke plek om te werken!

Antwoord
Loes 2 april 2017 - 10:14

Wat een fijne maand met een heleboel fijne gebeurtenissen!

Antwoord
Karlijn 3 april 2017 - 09:06

Was het inderdaad 🙂

Antwoord
Daphne 2 april 2017 - 10:42

Klinkt al een fijne maand! Echt super dat je zo snel 2 zulke gave opdrachten hebt binnengehaald! Een lekker begin! En voor wat betreft Bali: ik zeg doen! 🙂

Antwoord
Karlijn 3 april 2017 - 09:05

Het was inderdaad een goede maand 🙂 En wat betreft Bali: ik ga het gewoon doen. Denk ik 😉

Antwoord
Alfons 2 april 2017 - 11:07

Gezellig naar Bali komen! 😉 Ik hang hier nog de digital nomad uit tot eind dit jaar 🙂

Antwoord
Karlijn 3 april 2017 - 09:04

Haha! Nou, als dat me niet over de streep trekt, wat dan wel?

Antwoord
Dominique | dominiquetravels.com 2 april 2017 - 12:01

Klinkt als een productieve maand! Slim om zo’n werkplek te huren, lijkt me toch iets fijner werken! Gaaf ook dat jullie naar Taiwan gaan in November, dat lijkt me echt een super leuke plek om te bezoeken! Ik ben ook een soloreis aan het plannen in september. Ik had eerder Indonesie op het oog, omdat ik daar nog niet geweest ben, maar ik weet het nog niet zeker. Ik wacht nog even tot ik een beslissing neem 🙂

Antwoord
Karlijn 3 april 2017 - 09:04

Het is ook lastig kiezen! Maar gaaf dat je een solotrip gaat doen en Indonesië is daar in elk geval heel geschikt voor. Ik ben heel benieuwd waar je op uit gaat komen! Mijn werkplek is inderdaad superfijn. Zo leuk om weer eens in een inspirerende omgeving aan de slag te zijn 🙂

Antwoord
Rowan 2 april 2017 - 13:58

Wat goed dat je al twee leuke opdrachten hebt! Gefeliciteerd! Gaaf dat je misschien naar Bali gaat, lijkt mij echt geweldig!

Antwoord
Karlijn 3 april 2017 - 09:03

Dank je Rowan, ik ben er heel blij mee! En Bali…misschien moet ik het inderdaad maar gewoon doen. Zo’n fijne plek!

Antwoord
Jessica 2 april 2017 - 14:10

Wat een leuke maand zeg en wat fijn dat het fulltime freelancen zo goed bevalt! 🙂 Ik zit er ook over te denken om eind april naar Traverse te gaan, en wie weet zie ik je aanstaande dinsdag bij Baltus? In Zuid-Spanje (Tarifa) hebben ze trouwens ook een onwijs leuke plek wat een combinatie is van een surfhostel en een co-working space! Zit erover te denken om daar in mei wat werk te gaan doen 🙂 (en je kunt het combineren met prachtige steden zoals Sevilla, Malaga, Granada etc). Maar Bali is natuurlijk ook altijd een goed idee 😀

Antwoord
Karlijn 3 april 2017 - 09:02

Hoi Jessica, ik ben dinsdag niet bij Baltus, dus wie weet zien we elkaar in Londen 😉 Zou gezellig zijn! Ik heb ook naar Tarifa gekeken en ik heb (denk ik) het hostel gevonden waar jij het over hebt. Klinkt superleuk, maar ik heb echt heimwee naar Bali 😉

Antwoord
Jessica 3 april 2017 - 13:24

Ik heb m’n kaartje gekocht, dus dan zien we elkaar daar sowieso! 🙂 En snap ik, Bali is ook een fantastisch eiland (en ideaal voor freelancers). En nu heb je lekker de vrijheid om dat soort dingen ook gewoon te gaan doen 😀

Antwoord
Natasja 2 april 2017 - 17:39

Klinkt als een goeie maand Karlijn! En ik zou die solotrip zeker maken! 🙂

Antwoord
Karlijn 3 april 2017 - 09:00

Het was inderdaad een goede maand, geen klagen! Nu inderdaad nog even boeken voor Bali 😉

Antwoord
Evelyn 2 april 2017 - 18:19

JA die haat-liefde verhouding heb ik ook met Instagram. En ja die solotrip yes doen. En Taiwan lijkt me ook zo mooi 🙂

Antwoord
Karlijn 3 april 2017 - 09:00

Instagram blijft inderdaad frustrerend soms! En dank voor het advies, ik neig heel erg naar boeken voor Bali 😉

Antwoord
Stephanie 3 april 2017 - 10:30

Goede maand zo te lezen! Stoer dat je erover denkt om in je eentje naar Bali te gaan, doe het je voorlopig nog niet na! En Taiwan, heerlijk! Staat ook nog op mijn lijstje ;)!

Antwoord
Karlijn 3 april 2017 - 12:18

Taiwan lijkt me zo gaaf! De tickets hebben we ook geboekt inmiddels, dus we kunnen gaan aftellen. En Bali…ik wil heel graag, maar er is toch nog iets van twijfel. Drie weken zonder Ward is toch wel lang 😉

Antwoord
Marcella 3 april 2017 - 13:47

Wat een gave reis maakten jullie! Ik las er al een paar artikelen over, je maakt me enthousiast! Leuke opdrachten heb je binnen gehaald. Goed bezig lady!

Antwoord
Karlijn 3 april 2017 - 14:14

Dank je 🙂 ! En Sri Lanka is inderdaad top, was echt een prachtige reis!

Antwoord
Marjolein 3 april 2017 - 14:42

Klinkt als een toffe maand Karlijn, gefeliciteerd met je twee nieuwe opdrachten! En als je maar niet gaat stoppen met Instagram hoor, ik vind het veel te leuk om je daar te volgen!

Antwoord
Karlijn 3 april 2017 - 15:32

Dank je wel, ik ben er blij mee! Het was inderdaad een prima maand 🙂 En stoppen met Instagram doe ik niet hoor. Ik word er af en toe alleen een beetje moedeloos van, maar dat komt wel weer goed!

Antwoord
Sabine 3 april 2017 - 17:26

Wat leuk je nieuwe opdrachten! Zo een flexplek lijkt me trouwens echt super leuk en gezellig. Zouden ze hier ook moeten invoeren. Het verbaasd me niks dat je artikel over de hel in Kho Phi Phi zo goed gelezen is 😀 Je nam de lezer mee alsof we er zelf bij waren! Heel mooi je foto’s trouwens. Ik herken dat wel van Instagram. Ik vind het een fantastisch medium, maar word echt gillend gek van al die volgers-ontvolgers.

Antwoord
Karlijn 3 april 2017 - 17:42

Dank je 🙂 !

Instagram is echt irritant he! Ik snap nooit dat mensen daar zin in hebben, in dat volgen-ontvolgen. En iedereen is er supergefrustreerd over, dus wie zijn dan die mensen die dat wel doen? Maar goed, het is maar een social media-kanaal 😉 Mijn flexwerkplek is inderdaad heel leuk, zo’n goed concept! Gaat vast ook komen in Colombia 🙂

Antwoord
Lotte 7 april 2017 - 10:35

Lijkt me heel gaaf als je dat zou doen, zo een weekje (of 2.3..) naar Bali gaan om vakantie te vieren en te werken! Veel succes met je 100% focus op tekstschrijver, gaat je vast lukken. Ik vind jouw nieuwe profielfoto’s echt prachtig gelukt!

Antwoord
Karlijn 7 april 2017 - 10:43

Ah, dank je Lotte! Tot nu toe bevalt het tekstschrijven helemaal goed, zo fijn om weer elke dag met veel plezier aan de slag te gaan! En Bali…ik blijf maar twijfelen. Misschien moet ik nu gewoon de knoop doorhakken en boeken 🙂

Antwoord
Angela 8 april 2017 - 20:56

Wat ik vind van je eventuele solo-reis naar Bali? Cool! Gaaf!
Maar… hoeveel weken is een aantal weken? Ga je Ward dan niet ontzettend missen? Ja, ik weet het.. ik heb ooit tegen mijn vriend gezegd dat ik mijn reislust niet laat inperken door hem, maar “een paar weken” en dan ook nog eens helemaal naar Bali…. hmm.. ik weet het niet, ik zou mijn vriend daar teveel voor missen denk ik. En ik zou me schuldig voelen tegenover mijn vriend omdat hij misschien wel graag mee had gewild..! Maar laat je niet tegenhouden door mij, want volgens mij ben ik hier de enige die er zo over denkt, haha. 😉
Kortom: mijn heimwee naar Bali zou echt HUGE moeten zijn voordat ik het zou doen, als ik in jouw schoenen stond.
We horen vast nog wel wat je hebt besloten, ben benieuwd (ook naar de reactie van Ward in het geval dat je gaat) !

Antwoord
Karlijn 10 april 2017 - 09:54

Ik zou dan 2,5-3 weken gaan en de reden dat ik niet zou gaan is inderdaad dat ik Ward teveel zou missen. Ik ben vaker alleen weggeweest (de laatste keer was 2,5 maand China), maar ik weet niet zeker of ik nu weer langer alleen weg wil gaan. Ward heeft er trouwens geen enkel probleem mee, die vindt juist dat ik echt moet gaan. Hij zegt: je wilt al zolang uitproberen hoe dat is, werken en reizen combineren, waarom ga je niet gewoon? Dus als ik niet ga, dan ligt het in elk geval niet aan hem 😉 Ik denk er nog even over na!

Antwoord
Angela 10 april 2017 - 19:59

Heel fijn dat je zeker weet dat Ward er helemaal achter staat. Dat maakt de beslissing wellicht wat makkelijker, hoewel het nog steeds een moeilijke is. Heeft Ward geen optie om je de laatste week te vergezellen bijvoorbeeld? Dat maakt het misschien al iets minder erg 🙂
Succes met het nemen van de beslissing!

Antwoord
Karlijn 11 april 2017 - 09:02

Dank je wel! Ward z’n vrije dagen zijn helaas op, dus het wordt alles of niets 😉

Antwoord
Roëll 9 juni 2017 - 23:34

Wat een toffe veranderingen en zo stoer dat je deze stap hebt durven maken! En daarnaast: Super lief dat je mijn filmpje hebt gedeeld van Taiwan, onwijs stom maar ik kom er pas nu achter! Maar thanks dus 😀 en nu ga ik jouw tips voor de Seychellen lezen want grote kans dat ik daar in augustus heen ga… <3!

Antwoord
Karlijn 10 juni 2017 - 14:24

Graag gedaan, ik vond het zo’n gaaf filmpje 🙂 En de Seychellen zijn geweldig. Als je nog tips nodig hebt, kun je me altijd mailen!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.