Home Terugblikken Terugblik: June favorites

Terugblik: June favorites

Door Karlijn

Ik was ‘m bijna vergeten, vandaar dat hij wat later is dan normaal: mijn maandelijkse terugblik. In juni was ik vooral veel op reis en dat is natuurlijk altijd een goede zaak. We waren een heerlijk weekend in zonnig Kopenhagen, waar ik per direct naartoe wilde verhuizen, en ik bracht twee weken door in Kroatië voor een solotripje. Genoeg om op terug te blikken dus!

#Favorites: KarlijnTravels.com

Ik schreef afgelopen maand maar drie blogposts. Ik had van tevoren nog de illusie dat ik vanuit Kroatië veel zou gaan bloggen, maar het blijkt elke keer dat ik daar juist op reis helemaal geen zin in heb. Dan wil ik dingen bekijken en veel doen, of een boek lezen. En niet achter de computer zitten. Tijd dus om die illusie los te laten! Mijn bestgelezen post van afgelopen maand was Minder plastic flessen kopen op reis: een review van de LifeStraw Go. Dat was ook mijn eigen favoriet. Het is eigenlijk zo’n simpel product, maar je bespaart er zoveel plastic mee: erg de moeite waard.

#Favorites: Instagram

Ik was op reis, dus ik heb weer aardig wat op Instagram geplaatst. Mijn meest gelikete foto was deze, van de Krka-watervallen in Kroatië:

Krka watervallen

Mijn eigen favoriet was deze foto, genomen vanaf het fort van Hvar, mijn lievelingsplek in Kroatië:

Hvar Kroatië

#Favorites: bloggers & blogposts

Ik las deze maand weer volop blogposts en dit waren mijn favorieten:

  • Internationaal: Lauren schreef de blog Why seeing the snow monkeys in Japan sucked. Een bezoek aan deze apen in een warmwaterbron stond op mijn bucketlist voor onze volgende reis naar Japan, maar na het lezen van deze blog heb ik dat geschrapt. Zo zie je maar dat alles met dieren op reis tricky kan zijn.
  • Nationaal: Robert ging al een paar keer naar Madagaskar en door hem staat dit land hoog op mijn wensenlijst. Ik had bijna geboekt voor dit jaar, maar koos toch voor Mauritius en Réunion. Na het lezen van 10 dingen die op je Madagaskar bucketlist moeten staan, ging het toch weer kriebelen. Ooit!

#Favorites: boeken en series

  • Boeken: Ik ben fan van de columns en reportages van Marcel van Roosmalen en ik kocht dan ook meteen zijn nieuwe boek ‘Je moet opschrijven dat hier niets gebeurt’. Dit boek is een bundeling van zijn beste reportages en ik heb er weer enorm van genoten. Niemand kan zo briljant en haarscherp een persoon neerzetten, of het nu om de koningin of om een dorpsgenoot gaat.
  • Series: Ik heb deze maand vrijwel geen televisie of Netflix gekeken, en onze series zijn momenteel ook even op. Heeft iemand nog tips? Ze zijn van harte welkom!

#Favorites: travel

  • Ik schreef het al: ik was in juni veel op reis. Het begon met een lang weekend Kopenhagen met Ward en dat was geweldig. Het was prachtig weer, heel Kopenhagen zwom in de rivier, lag op een stadsstrand of hing op het terras. Het was één grote beachparty, heerlijk! We fietsten de hele stad door, aten overal even lekker en dronken allerlei bijzondere lokale biertjes. Wat een feest, ik wilde eigenlijk direct naar Kopenhagen emigreren. Een blogpost volgt snel.

Kopenhagen

  • Na Kopenhangen vertrok ik naar Kroatië voor een solo/digital nomadtrip van twee weken. Ik begon in Dubrovnik en sloot af in Zagreb, en bezocht onder andere Split, Hvar en de Plitvice-meren. Ik deed alles met bus of ferry, ik reed alleen zelf naar Plitvice en Zagreb. Een hele overwinning, want alleen een auto huren leek me altijd erg spannend. Ik heb gewerkt vanuit Kroatië, maar vooral veel gerelaxt. Ik ben er helemaal ontspannen van teruggekomen en dat was ook wel even nodig. Kroatië was trouwens wel bizar druk, mede dankzij al het cruise-toerisme. Als je in voor- of naseizoen kunt gaan, zou ik dat zeker proberen.

Kroatië

#Favorites: personal

De eerste helft van 2018 zit er weer op en het was een ontzettend druk half jaar. Alleen maar goed, als ik naar mijn werk kijk, maar het was soms ook wel heel veel. In Kroatië ben ik lekker uitgerust en nu heb ik weer zin om hard aan de slag te gaan. Van tevoren heb ik altijd het idee dat de zomer heel rustig wordt en dat ik dan van alles kan doen waar ik normaal niet aan toekom, maar zo werkt het eigenlijk nooit. Ook dit jaar niet. Ik heb een grote tekstklus voor de zomer gekregen, waarbij ik ook een of twee dagen per week op locatie bij de klant ga werken. Daarnaast ligt er ook nog genoeg ander werk, dus ik hoef me niet te vervelen. Helemaal prima! En in augustus mag ik alweer op pad: vijf dagen naar naar Porto 🙂

Hoe was jullie juni?

Ook leuk om te lezen

10 Reacties

Sigrid Hoek 7 juli 2018 - 10:59

Wat een geweldige maand weer!! Kroatië ziet er geweldig uit. En alleen maar liefde voor Kopenhagen <3

Antwoord
Karlijn 8 juli 2018 - 11:12

Als zelfs een niet-stadliefhebber als jij Kopenhagen leuk vond, wil dat heel wat zeggen! Zo’n geweldige stad, ik heb er echt enorm van genoten 🙂

Antwoord
Nynke 7 juli 2018 - 21:24

Wat een reizige maand! Lekker zeg! Volgens mij was ik het weekend dat je in Kopenhagen was, ook in Denemarken (Møn oa), was idd enorm zomers weer! Wat leuk dat de stad dan zo vrolijk wordt. Wij gingen daarna vanuit K’hagen naar Groenland (wat met max 5 graden ietsje frisser was). Vond ik echt helemaal geweldig!!
Grappig dat je die blog van Lauren/Neverending Footsteps noemt, die heb ik ook gelezen en had bij mij hetzelfde effect… (nope, geen snowmonkeys…)

Antwoord
Karlijn 8 juli 2018 - 11:11

Groenland, wat ontzettend gaaf!! Dat lijkt me echt een fantastische bestemming. Hoe lang ben je daar geweest? En de blog van Lauren…ik was echt teleurgesteld toen ik het las. Ik had er zo’n romantisch beeld van, maar dit klonk me echt niet ok in de oren. Dan maar geen sneeuwapen!

Antwoord
Robert 8 juli 2018 - 09:55

Dat noem ik nog eens een volle reismaand 🙂 Ik wilde de snow monkeys ook erg graag zien tijdens onze reis door Japan, maar zie er waarschijnlijk ook vanaf. Alles met z.g.n. wilde dieren moet je haast met een korrel zout nemen. Wij maakten een fijne roadtrip door Dalarna in Zweden en hebben eindelijk gezien waar die rode verf voor de huizen vandaan komt. Ennuh, thanks voor de mention! Madagaskar komt wel een keer voor jullie 🙂

Antwoord
Karlijn 8 juli 2018 - 11:08

Ja, al die dierenactiviteiten blijken meestal toch tricky. Jullie roadtrip in Zweden zag er op Instagram inderdaad heel fijn uit! Al die Scandinavische landen zijn gewoon geweldig 🙂

Antwoord
Dominique 8 juli 2018 - 10:07

Ik was in juni in Peru! Wat een gave reisbestemming! Ik heb er echt van genoten! Ik vind het ook wel fijn om in juni op reis te gaan merk ik, want als je dan terug komt in Nederland is het ineens zomer. Heerlijk 🙂 Heb je La Casa del Papel al gekeken op Netflix? Echt een aanrader 🙂

Antwoord
Karlijn 8 juli 2018 - 11:07

Fijn dat Peru je zo goed is bevallen! Ik vind dat ook een fantastisch land 🙂 En dank voor de tip, La Casa del Papel kende ik nog niet!

Antwoord
Marcella 31 juli 2018 - 15:40

Kopenhagen, daar was ik in 2006. Hoog tijd om eens terug te gaan naar deze mooie stad! Maar over een paar weken eerst naar Londen, ook daar wilde ik graag naar terug! Tof dat Kroatië zo goed bevallen is. Dit land staat ook nog op mijn lijstje. Qua series op Netflix is Broadchruch een aanrader!

Antwoord
Karlijnm 1 augustus 2018 - 09:50

Ah, zo leuk dat je naar Londen gaat! Geweldige stad 🙂 En Broadchurch is inderdaad een hele goede serie!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.