Home Terugblikken Terugblik: January favorites

Terugblik: January favorites

Door Karlijn

Afgelopen maand was ik eens niet veel bezig met reizen, maar ging al mijn tijd en energie naar onze verbouwing. Ik plan duizend keer liever een wereldreis dan dat ik een verbouwing regel, maar het resultaat is prachtig. We hebben een nieuwe keuken, een nieuw toilet, een geweldige houten vloer en alles is weer fris geschilderd. Dit is mijn terugblik op januari!  

#Favorites: KarlijnTravels.com

Ik had een prachtige blogplanning voor januari, omdat ik dacht dat ik veel tijd zou hebben om te bloggen tijdens de verbouwing. Dat pakte anders uit en ik schreef uiteindelijk maar zes posts. Toch was januari qua bezoekers een absolute recordmaand en daar ben ik natuurlijk heel blij mee.

Essouaira is a lovely coastal town in Morocco. A great place to end your trip through the country! #travel #reizen #morocco #bucketlist #instatravel #travelgram #africa #passionpassport #wanderlust #essouaira #ilovetravel #traveladdict #travelgirl #letsgoeverywhere #nevernottraveling

  • Mijn eigen favoriet was deze, van monniken in Myanmar:

It’s been a bit quiet on my Instagram lately, but this week I’m back with a series of one of my favorite travel destinations: Myanmar. I was there in 2010 and the trip was simply magical. This photo was taken at Mahaganday Monastary in Mandalay.

Met mijn Myanmar-themaweek ben ik net begonnen, dus er volgen nog volop foto’s van dit prachtige land.

#Favorites: bloggers & blogposts

Ik volg een hele reeks inspirerende reisbloggers in binnen- en buitenland, maar in januari kwam ik niet veel aan lezen toe vanwege alle verbouwingsperikelen. Daarom deze keer maar één favoriete blogpost en blogger van de maand:

  • Sabine van Besabine.com woont met haar Colombiaanse man in Bogotá en ik volg haar blog heel graag. Afgelopen maand schreef ze de post 50 tinten Colombia over cultuurverschillen en bijzonder Colombiaanse gewoontes. Erg leuk om te lezen!
  • Blogger van de maand is Yvonnevanderlaan.nl. Yvonne maakt avontuurlijke reizen met haar man en kinderen en op haar site vind je prachtige foto’s, een groot aantal verschillende bestemmingen en volop praktische reistips.

#Favorites: travel

Ik ben eigenlijk niet met reizen bezig geweest, omdat ik andere dingen aan mijn hoofd had: onze benedenverdieping inpakken, schilderen (alle kozijnen drie keer omdat die krengen niet wilden dekken), koffie zetten voor het leger aan vakmannen , alles controleren, wachten en nog veel meer verbouwingstoestanden. Maar nu dat achter de rug is, kan ik me weer met mijn favoriete onderwerp bezig gaan houden. Binnenkort gaan we naar Sri Lanka, heerlijk! En ik plan een trip van anderhalve week naar Griekenland, ook een heel fijn vooruitzicht.

 

#Favorites: personal

Tussen al het verbouwen door ging ik een dagje naar de Vakantiebeurs, altijd een mooie gelegenheid om collega-bloggers te ontmoeten. We gingen heerlijk Indisch eten bij goede vrienden, ik at gezellig sushi met vriendin en thrillerschrijfster Nathalie Pagie (die in april haar nieuwe thriller Casa Familia uitbrengt) en verder was ik vooral bezig met klussen. Zo blij dat dat erop zit!

Hoe was jouw januari?

Ook leuk om te lezen

28 Reacties

Eva 2 februari 2017 - 07:07

Heerlijk dat de verbouwing erop zit; veel plezier van jullie nieuwe keuken! 🙂 Wanneer vertrek je naar Sri Lanka?

Antwoord
Karlijn 2 februari 2017 - 12:48

Dank je wel, dat gaat zeker lukken! We gaan komende maand naar Sri Lanka, we zijn er tegelijk met jullie 😉

Antwoord
Linda 2 februari 2017 - 07:19

Leuke update en jeej, ik heb je eindelijk in het echt gezien op de Vakantiebeurs! 😉 En tof Sri Lanka. Ben ik ook aan ’t overwegen. Net als Colombia. Ooooo! Zo veel moois. 🙂

Antwoord
Karlijn 2 februari 2017 - 12:48

Inderdaad, leuk om elkaar eens live te zien! Colombia lijkt me ook supergaaf, ik ben benieuwd wat je gaat kiezen. Ik vind het ook altijd weer moeilijk om keuzes te maken, mijn verlanglijst blijft maar groeien!

Antwoord
Shirley 2 februari 2017 - 07:30

Verbouwen lijkt me niet leuk, maar als het klaar is en alles is mooi en naar je smaak, geeft dat volgens mij wel veel voldoening. Ben benieuwd naar Sri Lanka. Geniet van de voorpret!

Antwoord
Karlijn 2 februari 2017 - 12:50

Dank je wel Shirley! Verbouwen is inderdaad niet leuk, maar het resultaat is echt de moeite waard. Het waren ook maar vier weken, dus eigenlijk stelde het niets voor, maar het leek veel langer 😉 Nu het zo mooi is geworden ben ik toch blij dat we het gedaan hebben!

Antwoord
Jenny - ikreis.net 2 februari 2017 - 07:37

Je huisje is mooi geworden! Yeah!

Januari is altijd zo leuk qua bezoekersaantallen. Ik ben benieuwd naar de rest van het jaar 🙂

Antwoord
Karlijn 2 februari 2017 - 12:46

Ik ook! Ik hoop dat januari een mooie opmars is naar nog betere aantallen 😉

Antwoord
Annemieke 2 februari 2017 - 07:53

Deze maand terug van de Filipijnen. En uiteraard TAO expedition gedaan! Ik had al gereserveerd voor ik je mooie reisverhaal las, dus dat maakte de voorpret nog veel groter. Dank je wel hiervoor. TAO was een feestje, 5 dagen lang, voldeed aan iedere verwachting en meer.. Zelfs de typhoon Nok-ten/Nina kon dat niet veranderen!
.

Antwoord
Karlijn 2 februari 2017 - 12:44

Graag gedaan Annemieke, en wat fijn dat Tao zo gaaf was! Ik vond het ook zo’n fantastisch ervaring, goed om te horen dat het nog niets veranderd is 🙂

Antwoord
Robert | Traveljunks 2 februari 2017 - 09:19

Mooi dat jullie klaar zijn met verbouwen (onze badkamer mag weer een jaar wachten..). Het resultaat mag er zijn! Mijn januari was enorm druk. Op het werk is het een gekkenhuis, maar dat is normaal in het begin van het jaar. Ik heb ook minder blogs geschreven, maar ook bij mij barst het van de bezoekers. Enkele fijne samenwerkingen beklonken en wat tickets geboekt. O.a. naar Stockholm (alweer.. 😉 ), Schotland en de combi Singapore-Myanmar-Cambodja is geboekt, maar we twijfelen nog tussen een week Azoren of Malta in juni. Tjah, en verder natuurlijk outdoor in Oostenrijk en een aantal stedentrips. Laat die Myanmar-plaatjes dus maar komen 🙂

Antwoord
Karlijn 2 februari 2017 - 12:46

Hoi Robert, dat klinkt als een goede maand voor jou! Mooi dat het goed liep met de blog. En wat een gave reizen hebben jullie geboekt, ben een beetje jaloers op Myanmar. Zo’n fantastisch land! Groot gelijk dat je de badkamer laat wachten. Een verbouwing is een stuk minder leuk dan een reis, hoewel we superblij zijn met het resultaat 😉

Antwoord
Sieds | Sieds My Travels 2 februari 2017 - 09:50

Mooi dat jullie de verbouwing achter de rug hebben, het is mooi geworden! 🙂 Nu lekker vooruit kijken naar jullie trip naar Sri Lanka, heerlijk! Geniet nu lekker van de voorpret en volgende week van jullie prachtige reis.. 😀

Antwoord
Karlijn 2 februari 2017 - 12:42

Dank je Sieds! Dat gaat helemaal goed komen met Sri Lanka, ik heb er zin in!

Antwoord
Dominique | dominiquetravels.com 2 februari 2017 - 10:53

Mooi huisje! Zeker de reisgerelateerde souvenirs die aan de muur hangen, spreken me erg aan 🙂 Januari staat bij mij vaak in het teken van reisjes plannen. Ik heb een ticket geboekt naar Edinburgh, en ik weet ongeveer waar ik verder nog allemaal heen wil dit jaar! Ik heb er zin in! Ik ben benieuwd wat jullie van Sri Lanka vinden, ik vond het in ieder geval prachtig en zou er graag nog eens naar toe willen!

Antwoord
Karlijn 2 februari 2017 - 12:41

Wat een fijne vooruitzichten! Edinburgh lijkt me geweldig 🙂 Ons huis hangt inderdaad helemaal vol met souvenirs. We hebben zelfs flink wat dingen weg moeten doen, want het werd een beetje too much. Hopelijk kunnen we ons in Sri Lanka inhouden!

Antwoord
Tikva Looijen 2 februari 2017 - 12:13

Wow mooi geworden de keuken hoor! Nu lekker aftellen naar Sri Lanka

Antwoord
Karlijn 2 februari 2017 - 12:40

Dank je! Het aftellen is in volle gang, ik kan niet wachten 🙂

Antwoord
Yvon 2 februari 2017 - 16:23

Mooie keuken, ziet er goed uit! Ik herinner me nog dat je het over je keuken had voor jullie wereldreis en dat hij echt aan vervanging toe was. Nu is het dan zover 😉

Januari doet het bij iedereen goed zo te horen. Hopelijk is het een voorbode voor de rest van het jaar!

Antwoord
Karlijn 3 februari 2017 - 10:17

Dat hoop ik ook! Onze oude keuken was inderdaad zo’n beetje antiek aan het worden en hij moest er echt uit. We hebben het lang uitgesteld, maar we zijn er nu enorm blij mee!

Antwoord
Sabine 2 februari 2017 - 20:57

Wat een prachtige foto’s maak je toch! En superleuk dat je mijn blog hebt genoemd: dankjewel! Echt een toffe keuken trouwens, heel mooi. En zo een leuk vooruitzicht Sri Lanka! Kan niet wachten op je mooie foto’s 😀

Antwoord
Karlijn 3 februari 2017 - 10:17

Dank je en graag gedaan! Ik vind je blog altijd zo leuk 🙂

Antwoord
Yvonne 3 februari 2017 - 19:59

Wat superleuk dat ik een vermelding heb in je maandoverzicht Karlijn, dank je! Blij verrast, want ik wilde eigenlijk alleen komen vertellen dat ik die foto van Essaouira zo gaaf vindt bovenaan, haha. Heerlijk sfeerplaatje en ben meteen weer terug in Marokko (waren afgelopen maand vlakbij Essaouira en heb me voorgenomen er volgende keer zeker een kijkje te gaan nemen). Jullie huis ziet er erg mooi uit trouwens… wat kost het veel tijd hè, dat soort dingen! (en geld)

Antwoord
Karlijn 4 februari 2017 - 13:13

Graag gedaan, ik vind je blog zo leuk! Essouaira is een erg mooi plaatsje, zeker een aanrader als jullie weer terug gaan naar Marokko. En dat verbouwen…het kost inderdaad een hoop tijd, geld en energie, maar het is wel echt prachtig geworden 🙂

Antwoord
Lotte - scratchingmymap 10 februari 2017 - 11:01

Fijne maand had je: dat verbouwing zelf is niet altijd even leuk maar het resultaat mag er zijn! En Sri Lanka en Griekenland zijn fijne vooruitzichten, ik heb momenteel nog niets op de planning staan en ik word er wat onrustig van. (Ook al ben ik nog maar enkele weken terug ;-))

Antwoord
Karlijn 10 februari 2017 - 14:46

Haha, de reiskriebels zijn dus niet tot rust gekomen tijdens jullie lange reis 😉 Hoe meer je reist, hoe erger het wordt! Ik hoop dat je snel iets kunt plannen 🙂 En wat betreft de verbouwing: dat klopt. Op het moment zelf denk je echt: wanneer houdt dit op, maar nu het klaar is ben ik er superblij mee!

Antwoord
Marcella 24 februari 2017 - 23:20

Je huis is zo mooi geworden lady! En nu ben je lekker aan het genieten van je reis. Heerlijk! Zullen wij ook weer es meeten?

Antwoord
Karlijn 25 februari 2017 - 14:03

Dank je! Sri Lanka bevalt ons heel goed 🙂 En gezellig om weer eens iets af te spreken!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.