Home Terugblikken Terugblik: February favorites

Terugblik: February favorites

Door Karlijn

Februari zit erop en dat betekent dat we langzaam uit kunnen gaan kijken naar de lente. Ik kan niet wachten! Ik heb een drukke maand achter de rug en in deze post blik ik terug. Met een paar nieuwe favorieten deze keer.

#Favorites: KarlijnTravels.com

Ik zat zo lekker in mijn zelfopgelegde blogschema in januari. Ik had inspiratie en tijd, en twee keer per week bloggen kostte me geen moeite. In februari zakte dat helaas weer in en dat kwam voornamelijk door grote werkdrukte. Als ik al tien uur artikelen heb geschreven, heb ik geen zin meer om daarna nog te bloggen. Wat dat betreft is het jammer dat mijn werk en hobby zo in elkaars verlengde liggen. Ik schreef deze maand dan ook maar vijf blogposts. Excuses!

Koffietour Arusha

#Favorites: bloggers & blogposts

Ik las deze maand verschillende goede blogs van collega-bloggers en deze wil ik je graag aanraden:

  • Nationaal: Manouk is één van mijn favoriete bloggers. Ik ken veel bloggers die zichzelf avontuurlijk noemen, maar Manouk is het echt. Tijdens haar laatste reis backpackte ze door Egypte, Sudan en Ethiopië en haar eerste posts over Sudan staan live. Zeker lezen als je meer wilt weten over dit bijzondere, weinig bezochte land.
  • Internationaal: deze post van Silvia van Heartmybackpack zorgde ervoor dat ik extra veel zin kreeg in onze Lapland-reis die binnenkort op de planning staat.
  • Vloggers van de maand: Kara and Nate. Er zijn maar heel weinig reisvloggers (of überhaupt vloggers) die ik echt leuk vind, maar Kara en Nata zijn geweldig. Dit Amerikaanse stel wil in 2019 honderd landen bezocht hebben en ze zijn een heel eind op weg. Inmiddels zitten ze in India en mede dankzij hen heb ik de laatste weken weer ernstig last van wereldreiskriebels.

 

#Favorites: boeken en series

  • Boeken: ik ben gek op lezen en ik kan niet slapen zonder eerst even gelezen te hebben. Ik heb net De vrouw in het raam van A.J. Finn uit en dat is een enorme aanrader. Niet goed voor mijn nachtrust, want ik kon het maar niet wegleggen. Spannend, verrassend: zeker lezen!
  • Series: ik was al een tijdje op zoek naar een fijne serie voor mij alleen en via Twitter kwam ik terecht bij This is Us. Het is geen serie voor even tussendoor, want er is nog geen aflevering geweest waar ik geen tranen met tuiten bij heb gehuild. De serie gaat over de family Pearson en meer zeg ik niet. Kijk de eerste aflevering en je bent verslaafd. This is Us wordt uitgezonden op Fox en staat helaas niet op Netflix. Wel op Netflix: de Britse politieserie Happy Valley. Ook erg goed! 

#Favorites: travel

Nog heel even en dan gaan we naar Lapland! Ik durf niet eens te kijken hoe koud het daar nu is. Normaal gesproken reizen we rond deze tijd naar een warme bestemming, dus ik moet nog steeds aan het idee wennen dat ik straks in de sneeuw sta. Maar ik kan niet wachten. Thermo-ondergoed, mutsen, handschoenen en sneeuwschoenen hebben we in huis, dus ik ben er klaar voor.

#Favorites: personal

Ik schreef het hierboven al: ik werkte de afgelopen maand veel. Maar klagen doe ik niet, want ik ben enorm blij met de mooie tekstopdrachten die ik mag doen. Een jaar geleden had ik niet kunnen dromen dat ik het ooit zo druk zou krijgen! Gelukkig was er ook nog tijd voor andere dingen. Een etentje bij ons thuis met vrienden, sushi eten met een goede vriendin, lunchen met een oud-collega die ik al lang niet had gezien, uit eten met mijn schoonfamilie. Lekker de stad in met Ward en sushibowl eten bij de geweldige DOWN TOWN Gourmet Market in Eindhoven. Kortom: veel eten dus. En ik ging kijken bij het nest puppy’s waarvan mijn broer er binnenkort eentje mee naar huis neemt. Zo leuk!

Hoe was jullie februari?

*Dit artikel bevat een affiliatelink. Hier lees je er meer over.

Ook leuk om te lezen

20 Reacties

Anne - Ditisanne.nl 28 februari 2018 - 17:39

Leuk! Lapland zal ongetwijfeld heel bijzonder zijn, zeker in deze tijd van het jaar. Mooi vooruitzicht dus! 😉

Wel herkenbaar dat je na een lange dag werken geen zin meer hebt om nog een keer achter de laptop te kruipen… Ik wil het liefst twee keer per week bloggen maar moet al veel moeite doen voor eens per week. Maar zolang het hobby is… 🙂

Antwoord
Karlijn 1 maart 2018 - 15:40

Twee keer per week bloggen is ook best veel! En je hebt gelijk: het is maar een hobby. Gek genoeg wel een hobby waarbij je jezelf veel druk oplegt. Ik voel me schuldig als ik niets post op de geplande dag, terwijl dat natuurlijk totaal geen ramp is. Het blijft een apart gedoe, dat bloggen 😉

Antwoord
Jessica 28 februari 2018 - 18:55

Lapland gaat zo leuk – en zó koud – worden 🙂 De afgelopen weken was het -15 in Estland en ik merkte dat een sjaal niet genoeg was voor een bevroren neus. Ik heb thuis zo’n speciaal multi-use gezichtsjaaltje maar jammer genoeg niet meegenomen. Maar dat is dus nog wel een tip om mee te nemen naar Lapland! 🙂 (die van Buff zijn erg fijn)

Antwoord
Karlijn 1 maart 2018 - 15:39

Dank voor de tip, daar ga ik nog even naar kijken! Het komt vast wel goed met de kou, gelukkig kan ik me nog geen voorstelling maken van temperaturen van -15. Brrr!

Antwoord
Sigrid 28 februari 2018 - 19:06

Ooooh ik wil ook een sushi bowl!! Eten is hier niet te pruimen. En die puppy ??

Antwoord
Karlijn 1 maart 2018 - 15:38

Haha, dat is dan weer het nadeel van Nicaragua. Het enige volgens mij 😉 Lief he, dat hondje!

Antwoord
Dominique | dominiquetravels.com 28 februari 2018 - 21:47

Mijn februari leek heel erg op die van jou. Ik heb vooral heel veel gewerkt & ik kijk nu ook uit naar mijn reis naar Noors Lapland! Ik vertrek morgen en ik heb er zo veel zin in! Hele fijne reis alvast!!

Antwoord
Karlijn 1 maart 2018 - 15:36

Ah, gaaf dat je nu al gaat! Heel veel plezier en geniet ervan!

Antwoord
Marcella 1 maart 2018 - 09:28

Oeh, je gaat al bijna naar Lapland! Gewoon dik inpakken en als je binnen bent de sauna in en genieten met een goed boek voor de open haard. Je gaat vast genieten én geweldige foto’s maken. Lief hondje heeft je broer uit gekozen!

Antwoord
Karlijn 1 maart 2018 - 15:36

Het komt vast goed met de kou, ik maak me geen zorgen! Ik ben heel benieuwd naar Lapland 🙂

Antwoord
Nynke 1 maart 2018 - 20:59

Klinkt als een fijne maand! Oh, Lapland, wat een gaaf vooruitzicht! En ach, het is hier in NL toch ook onwijs koud, dus je hebt al wat kunnen acclimatiseren ?. Heel veel plezier!
(En dank voor de leestip van een mede boekenwurm)

Antwoord
Karlijn 2 maart 2018 - 09:56

Graag gedaan! Ja, qua acclimatiseren was de kou de afgelopen week wel goed. Ik kan er redelijk tegen geloof ik, dus thermo-ondergoed aan en gaan maar!

Antwoord
Robert 1 maart 2018 - 21:01

Ik had het in februari ook erg druk. Vooral met de Cambodia-Dutch site en het voorbereiden van de lichte re-style van mijn site. Ook ben ik veel heen en weer gereden met onderdelen van mijn oude roadtrip maatje, maar dat doe ik graag. Ik wens je veel plezier in Lapland. Ik ben benieuwd naar je verhalen en foto’s.

Antwoord
Karlijn 2 maart 2018 - 09:55

Die sites leveren je een hoop werk op! Deze maand dan maar wat rustiger aan doen. Ik ga mijn best doen voor mooie Lapland-foto’s, ik ben benieuwd!

Antwoord
Sabine 2 maart 2018 - 03:17

Ik vond je artikel over de koffie ook zo leuk! En ja Lapland, zo gaaf dat je daar naartoe gaat. Ben er geweest in de zomer en dat was al ongelooflijk mooi ❤

Antwoord
Karlijn 2 maart 2018 - 09:54

Ik ben zo benieuwd! Ik kan me eigenlijk weinig voorstellen bij Lapland, dus ik laat me verrassen 🙂

Antwoord
Laura | Billenbloot Kokosnoot 2 maart 2018 - 11:30

Februari was een fijne maand, maar wat ging het toch weer super snel voorbij! We bezochten Leeuwarden en hadden vele gezellige afspraken. Wel een beetje jaloers dat je bijna naar Lapland gaat! Wat een fantastisch vooruitzicht moet dat zijn.

Antwoord
Karlijn 2 maart 2018 - 17:48

Februari ging inderdaad supersnel! Zo gek, januari lijkt voor mij altijd eeuwen te duren, maar daarna gaat het jaar er in sneltreinvaart doorheen. Leeuwarden klinkt leuk, ik ben er nog nooit geweest. Ik ken mijn eigen land zo slecht. Maar eerst naar Lapland, kan niet wachten 🙂

Antwoord
Janet | thatonetime 2 maart 2018 - 14:56

Wat een heerlijk vooruitzicht maar het lijkt me toch ook wel verschrikkelijk met die kou… brr niets voor mij 😉 Have fun!

Antwoord
Karlijn 2 maart 2018 - 17:46

Haha! Ik kijk ook niet direct uit naar de kou, ik hoop dat het meevalt. Hopelijk maken het landschap, de rendieren en de husky’s veel goed 😉

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.