Home Terugblikken Terugblik op de afgelopen drie maanden

Terugblik op de afgelopen drie maanden

Door Karlijn

De afgelopen jaren schreef ik bijna elke maand een blog met een terugblik op de afgelopen weken, maar sinds juli is het daar om onduidelijke redenen niet meer van gekomen. Hoog tijd dus om deze goede gewoonte weer terug te brengen en terug te blikken op de afgelopen maanden.  

#Favorites: KarlijnTravels.com

De afgelopen maanden was er geen peil te trekken op het aantal posts dat ik schreef. Afgelopen maand kwamen er maar liefst zes online, maar in oktober blogde ik helemaal niet. We waren die maand ook op reis, dus dat was op zich een mooi excuus.

Op Instagram

Tijdens onze reis naar Mauritius en Réunion en tijdens onze citytrip naar Porto plaatste ik verschillende foto’s op Instagram. Ik probeerde ook actief te zijn met Instagram Stories, wat op Mauritius redelijk lukte. Uitzonderlijk, want meestal begin ik enthousiast aan de Stories, maar heb ik er na twee dagen al geen zin meer in. Jammer, want bij anderen vind ik het heel leuk om hun reizen via Stories te volgen. De meest populaire foto die ik de afgelopen maanden plaatste was deze, van een geweldig kunstwerk in Porto:

Zelf vond ik deze foto erg mooi, van een regenboog op Mauritius:

Al mag deze er ook zijn, van één van de mooiste zonsondergangen ooit op Mauritius:

#Favorites: bloggers & blogposts

Ik las de afgelopen maanden natuurlijk weer volop blogposts en dit waren mijn favorieten:

  • Internationaal: ik was erg onder de indruk van het verhaal van YoungAdventuress, ‘The worst day of my life: finding 145 stranded whales in New Zealand’. Liz beschrijft hoe zij en haar vriend op één van de meest afgelegen plekken van Nieuw-Zeeland 145 gestrande walvissen vonden. Heel verdrietig, de tranen springen ervan in je ogen.
  • Nationaal: ik ben dol op Griekenland en ik zou er graag veel meer van willen zien. Ook de onbekendere eilanden. Edith reisde naar het eiland Lipsi, waar ik nog nooit van gehoord had. Ze schreef er de blog ‘Lipsi – onbekend eiland, maar oh zo leuk’ over en het klinkt geweldig.
  • Blogger van de maand: het is alweer een tijd geleden, maar in augustus ging ik lunchen met collega-blogger Charlotte. We kenden elkaar daarvoor nog niet, maar het was erg gezellig. Altijd leuk om te kletsen over reizen en bloggen en Charlotte heeft voor allebei een grote passie. Ze runt met haar vriend Ries de blog Charlotte Plans a Trip en dat is echt een aanrader. De afgelopen weken reisden ze door Belize en Guatemala en Charlotte blogde tijdens haar reis fanatiek door. Ze schrijft informatieve posts met een persoonlijk tintje en de foto’s zijn prachtig!

#Favorites: boeken en series

  • Boeken: ik heb net de winterthriller IJsengel van Nathalie Pagie uit en ik vond ‘m heel spannend. Aanrader! Ik las verder onder andere Ik ben Eleanor Oliphant, een ontroerend én grappig boek over een vrouw die tegen wil en dank uit haar sociale isolement kruipt en daardoor haar heftige verleden onder ogen moet zien.
  • Series: na The Handmaids’ Tale vielen we even in een gat, serietechnisch. Ik vond dit zo’n ontzettend goede serie, één van de beste die ik ooit zag. Lastig om iets te vinden wat we ook heel goed vonden, maar dat lukte toch: het tweede seizoen van Ozark was heel sterk en we zitten nu midden in het spannende Bodyguard op Netflix.
  • Films: we zagen Bohemian Rhapsody en Fantastic Beasts: the crimes of Grindelwald in de bioscoop. En hoewel ik alles wat Harry Potter-gerelateerd is geweldig vind, was Bohemian Rhapsody duidelijk de beste film. De muziek van Queen in combinatie met de steengoede acteurs: aanrader!

stedentrip Porto

 #Favorites: travel

In augustus maakten we een stedentrip naar Porto en in oktober waren we op Mauritius en Réunion en in Dubai. Niets te klagen dus! Porto is een heerlijke stad waar veel te zien is, maar het is ook een fijne plek om lekker te eten en op terrasjes te zitten. Ook onze reis naar Mauritius en Réunion was heel fijn. Van hiken in de ruige bergen tot relaxen in een mooi resort, ik vond het allemaal even leuk. Intussen hebben we ook alweer wat nieuwe reisjes geboekt. Zo gaan we in maart eindelijk een rondreis door Egypte maken en regelde ik een solo-tripje naar Italië.

#Favorites: personal

Op persoonlijk vlak waren de afgelopen maanden prima. We gingen een dagje op stap met ons nichtje, ik volgde de inspirerende videoworkshop van blogger Jessica (5 januari vindt de tweede plaats), ging regelmatig uit eten en sprak af met collega-bloggers en vriendinnen. Helaas is december niet goed begonnen, want gisterochtend is een deel van het bedrijf waar Ward werkt afgebrand. Dat gaat enorme impact hebben. Hopelijk is jullie december beter gestart!

*Dit artikel bevat affiliatelinks. Hier lees je er meer over.

Ook leuk om te lezen

17 Reacties

Dominique | dominiquetravels.com 2 december 2018 - 16:20

Oh jeetje wat een vervelend begin van december! Ik hoop dat het een beetje meevalt! Je hebt wel weer hele leuke plannen in het verschiet. Een aantal bloggers hebben zulke leuke posts geschreven over Egypte, ik ben benieuwd wat je er van gaat vinden!

Antwoord
Karlijn 3 december 2018 - 09:58

Inderdaad heel vervelend, ik hoop ook dat het bedrijf snel weer op poten staat. En Egypte…ik kan niet wachten! Vast niet altijd een gemakkelijk land, maar het lijkt me geweldig 🙂

Antwoord
Jessica 3 december 2018 - 12:09

Die foto’s van Mauritius en Reunion zijn zo fijn, moet een heerlijke trip zijn geweest! En wat lief dat je mijn video workshop noemt, lief 🙂 Hopelijk is alles snel weer oké op Ward’s werk en zijn er niet al te veel vervelende gevolgen, moet een hoop stress voor hem en het bedrijf zijn 😮

Antwoord
Karlijn 3 december 2018 - 15:35

Graag gedaan, ik vond het een superleuke middag! En inderdaad: het is flinke stress bij Ward z’n bedrijf. Duimen dat alles snel weer op poten staat!

Antwoord
Robert 4 december 2018 - 17:31

Dat is inderdaad een minder goed begin zeg. Nou maar hopen dat alles weer snel op rolletjes loopt. Laatst tijd buiten de trip naar Japan niet veel reis- en blogtijd gehad. Langzaam begin ik weer wat tijd te krijgen om te lezen en te schrijven, dus laat die posts over Mauritius en Réunion maar komen.

Antwoord
Karlijn 4 december 2018 - 20:41

Ik ga mijn best doen Robert! En de brand is inderdaad heftig. Ze zijn hard aan het werk om de boel weer op te starten, dus hopen maar dat ze de impact kunnen beperken.

Antwoord
Edith | [travel.create.repeat] 5 december 2018 - 19:24

Dat graffiti-konijn is echt tof! En die brand natuurlijk helemaal niet, gatver. Blij te horen dat je m’n artikel over Lipsi zo leuk vond, ik was ook echt verrast over het eiland. Heerlijke verademing dat er geen Kos- of Rhodos-achtige toeristische taferelen plaatsvonden! Dank voor de mention 🙂

Antwoord
Karlijn 5 december 2018 - 21:31

Graag gedaan, vond het echt leuk om te lezen! Weer een reden om terug te gaan naar Griekenland, mijn favoriete vakantieland in Europa 🙂

Antwoord
Lotte 6 december 2018 - 15:25

Wat heftig van die brand seg – dat is wel even schrikken. Is het gebeurd toen ze op kantoor waren? Hopelijk niet… Ik vind het wel een bijzondere reisbestemming Mauritius en Reunion, en wist ook nooit wat ik me er bij moest voorstellen (buiten paradijselijke stranden dan) maar je hebt mijn interesse wel gewekt!

Antwoord
Karlijn 6 december 2018 - 18:17

Hoi Lotte, gelukkig is het gebeurd toen er niemand aanwezig was, om vier uur ’s nachts. Dat is een geluk bij een ongeluk!

Mauritius en Reunion zijn inderdaad geweldige reisbestemmingen. Een hele mooie combi van lekker actief zijn en lekker relaxen 🙂

Antwoord
Sabine 8 december 2018 - 01:19

Bij mij lukken de terugblikken ook even niet haha 🙂 Hopelijk binnenkort weer. Bohemian Rhapsody heb ik inmiddels twee keer gezien, 1 keer in Colombia en daarna tijdens mijn vakantie in Nederland. Vond dat mijn ouders ‘m écht moesten zien en twee keer naar deze steengoede film kijken was geen straf 😀 Fijne feestdagen!

Antwoord
Karlijn 8 december 2018 - 13:58

Ik zou ‘m ook zo nog een keer willen zien! Leuk dat je even in Nederland was, hopelijk heb je het fijn gehad. Fijne feestdagen!

Antwoord
Nynke 10 december 2018 - 17:09

Jakkes wat naar zo’n brand… Hopelijk heeft het niet te grote impact en is de boel snel weer op de rails… Klinken verder als prima maanden! Fijn altijd om nieuwe trips op de planning te hebben hè? Ik ben erg benieuwd naar je Egypte reis. Mijn vriend en zijn familie zijn er veel geweest, met vele goede en minder goede verhalen, dus zou het graag zelf eens willen zien. De nasleep van de Arabische Lente hield me steeds tegen, maar de nieuwsgierigheid blijft ☺️. Hoe gaan jullie daar reizen?

Antwoord
Karlijn 10 december 2018 - 20:31

Het is inderdaad te hopen dat de gevolgen van de brand meevallen!

Ik ben ook echt enorm benieuwd naar Egypte. Ik heb niet de illusie dat het allemaal positief zal zijn, maar we willen de oude Egyptische tempels zo graag zien! We gaan deels met de trein reizen en deels met privé-vervoer. We hebben alles geregeld bij Kingfisher Tours en ik kan niet wachten 🙂

Antwoord
Angela 1 januari 2019 - 21:17

Ben benieuwd naar je nieuwe reizen: Egypte staat niet op mijn reisvizier, maar ik heb zomaar het idee dat dat over een aantal maanden wel veranderd zal zijn. 😉 Solotripje: gaaf! Brand: helemaal niet gaaf! Hoop dat de gevolgen mee zullen vallen.. behoudt Ward wel gewoon zijn baan..? Wat de Insta stories betreft: kan ik die achteraf nog terugkijken eigenlijk? Ik ben niet dagelijks op Instagram te vinden en ik denk dat ik die stories gemist heb.. 🙁

Antwoord
Karlijn 1 januari 2019 - 21:59

Nee, IG Stories blijven maar 24 uur bewaard volgens mij!

Ward houdt wel gewoon zijn baan hoor, dat is gelukkig geen punt. We hopen nu alleen dat onze lange reis dit jaar nog door kan gaan, want dat is nog wel een spannende!

Antwoord
Angela 1 januari 2019 - 22:42

Ok gelukkig! Ik zal voor jullie duimen! ?

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.