Home Terugblikken Terugblik: December favorites

Terugblik: December favorites

Door Karlijn

Allereerst natuurlijk een prachtig en heel gelukkig 2018 gewenst! Later deze week vertel ik graag meer over mijn reisplannen voor het komende jaar, maar eerst blik ik nog even terug op de afgelopen decembermaand.

#Favorites: KarlijnTravels.com

Ik schreef deze maand zes blogposts, een prima score aangezien ik de laatste anderhalve week van december een blogstop inlaste. Voor mijn blog is december meestal een vrij slechte maand (na de kerstdagen schieten de bezoekerscijfers gelukkig altijd omhoog) en daarom besloot ik even niets te schrijven. Kan ik er deze week weer met volle energie tegenaan.

  • Mijn eigen favoriet was deze, van de prachtige groene rijstvelden op Flores:

#Favorites: bloggers & blogposts

Ik las deze maand verschillende goede blogs van collega-bloggers en deze wil ik je graag aanraden:

  • Een busongeluk in het noorden van Laos van Danique van Thewanderingmind.nl. Danique en haar vriend Daan kregen tijdens hun wereldreis een heftig busongeluk in Laos en dat is al erg genoeg. Maar dat ze vrijwel geen hulp kregen van de locals vond ik schokkend om te lezen. Danique en Daan zijn inmiddels terug in Nederland om te herstellen en ik hoop dat ze hun reis snel weer kunnen voortzetten.
  • Milou van de leuke reisblog Explorista.nl werd vorig jaar officieel digital nomad en combineert nu werken met reizen. Dat deed ze onder andere in Thailand en India en ze schreef een interessante blog over haar eerste ervaringen met het digital nomadschap: De voor- en nadelen van digital nomad zijn.

#Favorites: travel

Na een hoop getwijfel heb ik eindelijk mijn reisplanning voor 2018 rond. Komende week schrijf ik er een post over! In december ging ik niet weg, maar ik was wel een dagje in Leuven. Lotte van de Belgische reisblog Scratchingmymap organiseerde voor de derde keer een blogevent in haar thuisstad en daar wilde ik graag bij zijn. Samen met collega-reisbloggers Robert en Christophe brachten we een leuke dag in het gezellige Leuven door. We begonnen meteen goed met een lekker ontbijt in het mooie Park Inn Leuven Hotel in het centrum van de stad. Met het handige ILUVLeuven-ticket bezochten we de prachtige Universiteitsbibliotheek, waar we uiteraard ook de toren beklommen voor een mooi uitzicht over de stad.

Leuven

Leuven: gezellige stad

We bekeken de tentoonstellingen in het M-Museum, wandelden over de kerstmarkt en door de mooie straten van Leuven en lunchten bij het gezellige Optimist. Leuven is zo’n gezellige stad, echt een aanrader als je een leuke Belgische citytrip zoekt. ’s Avonds bezochten we ook het Groot Begijnhof. Dat is bij daglicht al een bezoek waard, maar van 6 december tot 6 januari wordt het hof verlicht met duizenden kaarsjes. Sfeervoller wordt het niet!

Leuven

#Favorites: personal

Ik had het in december nog heel druk met werk, maar de laatste anderhalve week van het jaar ben ik vrijwel helemaal vrij geweest. Heerlijk: uitslapen, Netflixen, foto’s bewerken, lekker eten en doen waar we zin in hadden. We vierden kerst met onze families en oud & nieuw met onze vrienden: helemaal goed! Inmiddels wordt het langzaam tijd om het nieuwe jaar op te starten. Deze week doe ik nog rustig aan, maar volgende week gaat het gewone leven echt weer van start.

Hopelijk hebben jullie ook een fijne december gehad!

 

 

Ook leuk om te lezen

10 Reacties

Lotte 3 januari 2018 - 10:53

Heel leuk dat je er bij was Karlijn! Ik kom de volgende graag richting Brabant (of elders)!

Antwoord
Karlijn 4 januari 2018 - 11:23

Goed idee! Ik zal eens gaan nadenken over een leuke plek 🙂

Antwoord
Robert | Traveljunks 3 januari 2018 - 21:36

Ik vond het dagje Leuven met bloggers ook erg leuk. En wat Lotte schrijft, misschien een keer een plek in Brabant of Limburg bezoeken met een groepje.

Antwoord
Karlijn 4 januari 2018 - 11:24

Lijkt me prima! Eens kijken wat een leuke plek zou zijn voor een nieuwe bloggersdag 🙂

Antwoord
Eva 6 januari 2018 - 11:25

Gelukkig nieuw jaar nog Karlijn! Ik ben ook eens met Lotte in Leuven geweest, mooie stad he? En voor een bloggersdag in brabant/limburg sluit ik als limburger en import-brabander graag aan 😉

Antwoord
Karlijn 6 januari 2018 - 12:11

Jij ook een prachtig 2018 gewenst! Leuven was inderdaad erg leuk, echt een hele mooie stad. Goed om te weten dat je ook mee wilt als er een nieuwe bloggersdag georganiseerd wordt. Misschien is Breda zelfs wel een leuke optie!

Antwoord
Sabine 7 januari 2018 - 03:55

De foto van de vulkaan is ook zo waanzinnig mooi! En dat verhaal over het busongeluk even gelezen, echt heftig zeg…

Antwoord
Karlijn 7 januari 2018 - 12:16

Erg he! Ik schrok echt van de reacties van de locals, zo erg dat niemand hen wilde helpen 🙁

Antwoord
Marcella 11 januari 2018 - 09:37

Leuk dat je in Leuven was! Gave stad inderdaad!

Antwoord
Karlijn 11 januari 2018 - 11:52

Ja he! Was echt een leuke dag 🙂

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.